Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled_design-15 Play
Medium_thumb_erik_recter_cl
Erik Recter team 3
Erik Recter Amsterdam, NL

No longer in business - Kidswatcher

Kidswatcher: “Altijd contact met je kind.”
Het is een klein slim kinderhorloge.
Zoeken, roepen, alarm. Kortom als kind vrij zijn en toch gevonden kunnen worden

$215.417 gefinancierd
100%
$215.417
Minimum doelbedrag
13,21%
Aandelen
Small_thumb_erik_recter_cl No longer in business - Kidswatcher
INNER CIRCLE

Product
Met de Kidswatcher staan ouders altijd in contact met hun kinderen. Kidswatcher bestaat eigenlijk uit 2 producten, de gratis Parent app, en de Kidswatcher.
In het horloge zitten geavanceerde locatie bepaling modules. Het horloge communiceert via het mobiele GSM netwerk. Ouders en verzorgers ontvangen deze berichten via een app op hun smartphone. Op die manier kunnen ze altijd de locatie van hun kind inzien. Het horloge is niet alleen trendy vormgegeven maar ook heel smart.

Business
Kidswatcher kent 2 verdienmodellen,


  1. Verkoop van het horloge (hardware)
  2. Een maandelijkse abonnementsbijdrage.

Watcherenterprises maakt deel uit van het acceleratorprogramma Startupbootcamp. Het ligt in lijn van verwachting dat het bedrijf augustus 2014 een waarde van minimaal 2.500.000 vertegenwoordigd.
Kidswatcher richt zich qua afzetmarkt eerst op Europa. Echter, de behoefte aan een dergelijk product is in Zuid-Amerika, Midden-Oosten, India en Rusland veel groter. Daar zal dan ook snel onze focus komen te liggen.

Kidswatcher is bekroond tot Next entrepreneur 2013. Bekijk onze videoKidswatcher: “Altijd contact met je kind”

Kidswatcher is een slim kinderhorloge. Ouders staan altijd in contact met hun kinderen. Kidswatcher bestaat eigenlijk uit 2 producten, de gratis parent app, en de Kidswatcher.

In het horloge zitten geavanceerde locatie bepaling modules. Het horloge communiceert via het mobiele GSM netwerk. Ouders en verzorgers ontvangen deze berichten via een app op hun smartphone. Op die manier kunnen ze altijd de locatie van hun kind zien. Het horloge is niet alleen trendy vormgegeven maar ook heel smart.

 

Kidswatcher richt op kinderen van 5 tot en met 12 jaar. We ontwikkelen eerst het product voor de Europese markt. We testen en leren van onze consumenten.

Als de ontwikkelingsfase is afgerond willen we snel uitbreiden. 

Want stel je eens voor, je woont met je kinderen in Mexico, Brazilie, Midden Oosten, India of Rusland. De angst om daar je kind te verliezen is nog veel groter. Inmiddels hebben we 2000 aanvragen uit Midden Oosten. In deze gebieden ligt dus onze toekomst.

Er is nog geen concreet marketing of salesplan. April 2014 zal dit onderdeel actueel worden voor ons.

Inmiddels hebben zich 9000 geinteresseerden ouders in Nederland aangemeld, we richten ons eerst op deze primaire consumenten.  Daarnaast zijn we voornemens naar een crowdfund preorder platform als kickstarter te gaan. Kidswatcher heeft als doelstelling eerst een eigen crowd op te bouwen, via een gratis service welke we wereldwijd aanbieden.We hebben een App ontwikkeld: deze is bruikbaar op iOS, Windows Mobile, en Android. Er is een App voor de ouders (Parent-App) en een App voor het kind (Child-App). Op het moment zijn we de App aan het testen. We verwachten de App over een paar weken te plaatsen in de online stores. De huidige Apps is gericht op ouders waarvan de kinderen al een smartphone bezitten.Er zijn al verschillende locatiebepaling Apps beschikbaar. De onze is echter op meer platformen beschikbaar en gratis. Dus als een ouder een iPhone (iOS ) heeft en het kind een htc (Android), dan werkt het systeem nog prima.

Met deze app bouwen we ons eigen publiek op. We kunnen meten in welke landen onze diensten populair zijn. We bouwen onze eigen database van ouders en kinderen over de hele wereld op.

Vanuit deze doelgroep willen we ons product Kidswatcher gaan lanceren.

Eigen vermogen willen we financieren via een uitgifte van aandelen in een Cooperatie. Deze mogelijkheid bieden we aan via Symbid en ons  Informatie Memorandum geeft informatie over onze propositie.

Het werkkapitaal voor de eerste productie willen we financieren met pre-sales van ons product via een crowdfunder zoals Kickstarter.

We zijn dus voornemens een preorder campagne te starten. We gaan er vanuit dat verkoop van 1500 units haalbaar is. Onze WBSO aanvraag wordt per 1 januari 2014 aktief. Vanaf dat moment kunnen we een BSK krediet bij de bank aanvragen. Het is niet zeker dat deze daadwerkelijk wordt gehonoreerd. We verwachten 6 maanden nodig te hebben aan ontwikkeltijd voordat we de markt op kunnen gaan met een product. Mede dankzij ons pre-sales traject denken we al snel na de lancering in Nederland en Duitsland behoorlijke verkoop volumes te kunnen realiseren en daarmee de cashflow sterk te creeeren. Vandaar dat de behoefte aan additioneel kapitaal vanaf het betreden van de markt beperkt zal zijn.

We geloven dat we met dit nieuwe product een nieuwe markt kunnen creëren en denken in Jaar 1 12.000 stuks te kunnen verkopen in Nederland en 10.000 in Duitsland. Op dit moment is er nog geen definitief plan over de opzet van de distributie van ons product in die landen. De komende maanden zal dit plan worden uitgewerkt.

De verkoopaantallen is een aanname gebaseerd op de verwachte maximale productie capaciteit.

Een uitgebreide en meer gedetailleerde begroting overhandigen we graag op aanvraag.

Info@watcherenterprises.com