Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled_design-23 Play
Medium_thumb_stad.nl-92-klein
Mabel Mangnus & Helene van der Meijs team 2
Mabel Mangnus & Helene van der Meijs Heusden, NL

No longer in business - Stad.nl, online winkelstad

Bouw mee met de nieuwe winkelstad op het internet voor kleine en unieke winkels. Steun de kleine winkelier en maak haar zichtbaar op het overvolle internet.

$75.687 gefinancierd
100%
$75.687
Minimum doelbedrag
8%
Aandelen
Small_thumb_stad.nl-92-klein No longer in business - Stad.nl, online winkelstad
INNER CIRCLE

English summary read here

Stad.nl, de online winkelstad voor kleine en bijzondere winkels

Stad.nl is de plek op het internet waar je kunt winkelen bij kleine en bijzondere webwinkels. Online shoppen in Stad.nl is niet alleen veilig en vertrouwd maar ook een ware beleving. Je kunt er heerlijk struinen door gezellige straten, zoals de Modegracht, het kinderlaantje en de Sieradensteeg.  Zo ontdek je leuke winkeltjes met een uniek aanbod en een mooi verhaal. Ook kun je jouw eigen winkelstraat bouwen en de stadskrant lezen met het volledige produktaanbod, de laatste nieuwtjes en acties van de stad. Inmiddels hebben zich meer dan 150 winkels gevestigd in Stad.nl. Naast mode-, interieur- en kinderwinkels vind je in Stad.nl een chocolaterie, heerlijke wijnen en een bomenwinkel.

Stad.nl is een online marketing en e-commerce platform voor kleine en unieke winkels. Nederland telt duizenden kleine ( web)winkels. Velen worden uit het straatbeeld of de ‘Google winkelstraat’ verdrongen door de grote spelers. Stad.nl wil met haar virtuele stad het bijzondere aanbod van kleine en unieke spelers meer zichtbaar maken. Door de bundeling van ieders unieke krachten worden deze winkeliers ‘Samen Sterk’ en ontstaat er een collectief. 

Stad.nl heeft veel potentie om verder te groeien. Niet alleen qua aantal bezoekers en winkels maar ook naar andere markten. Met jouw investering maak je dit mede mogelijk. Als extraatje ontvangt iedere investeerder een digitale steen op de stadskade van Stad.nl en een uitnodiging voor een speciale VIP bingo avond met bijzondere prijzen uit de winkels van Stad.nl.

Bij een investering van 100 euro of meer ontvang je tevens een kadobon van Stad.nl  


Waar is het kapitaal voor nodig? Marketing en extra stadsdiensten waaronder een loyaliteitsprogramma (spaarkaart) en een chat dienst zodat bezoekers vragen kunnen stellen aan de stadsgids.  
Wat levert jouw investering op? Dividend, waardestijging, ereplaats op de stadskade (indien gewenst), Uitnodiging voor de speciale Aandeelhouders-Bingo avond, kadobon bij investeringen vanaf € 100,-  
Waarom investeren? Vernieuwend winkelplatform, sterke domeinnaam, overname interesse, schaalbaar (lokale stad, buitenland, andere platforms).

Stad.nl is een bestemming gericht op beleving, geen doorlinksite met lijsten van winkels en producten. Je komt binnen via de stadspoort op het stadsplein. Op een wegwijzerbord of de stadsplattegrond vind je de straat die je interessant vindt. Klik op de unieke voorpui van een winkel en stap binnen voor een welkom van de eigenaar. Vervolgens bekijk je het assortiment, voeg je artikelen toe aan je wensenlijst, deel je producten via social media en plaats je een bestelling. Wil je verder winkelen dan verlaat je de winkel via de uitgang en loop je via via de straatje zo weer een andere winkel binnen’. Bedrijven huren eenvoudig een eigen winkelpand in Stad.nl. Ze kiezen een eigen gevel of laten deze bouwen, richten het pand naar eigen smaak in en kiezen wie er achter de toonbank staat. Daarnaast biedt Stad.nl de mogelijkheid nieuws, acties en advertenties te plaatsen.”

Het afgelopen jaar is de dienstverlening nog verder verbeterd en uitgebreid. Zo is de positionering van Stad.nl sterker neergezet, een betere selectie en controle op de winkels doorgevoerd en de Stadskrant ingevoerd met het volledige winkelaanbod om zoeken en filteren op productniveau mogelijk te maken. Begin 2014 hebben Mabel en Helene de laatste grote bouwsteen gelegd en dat is de kassa. Vanaf nu kunnen bezoekers direct hun aankopen afrekenen in ieder winkelpand. De kracht van Stad.nl is dat de consument met één registratie in vele bijzondere winkeltjes snel en eenvoudig kan winkelen. De nieuwe positionering betekent ook dat er toelatingscriteria zijn. Stad.nl is geen prijs vergelijkingssite met winkels die dezelfde merken voeren. Het aanbod van iedere winkel is uniek en bijzonder. 

Stad.nl wordt gefaseerd gebouwd. In de huidige release vind je de winkelpanden, het stadhuis, 12 themastraten, het stadsplein en de stadspoort. Verder worden er stadsdiensten aangeboden zoals de stadskrant, de stadsplattegrond, zoeken en een online advertentieplatform. Voor de geregistreerde gebruiker is er een ”mijn stad” omgeving; de Stadspas, waar hij/zij de eigen gegevens kan inzien, een wenslijstje in bij kan houden, favoriete panden kan bewaren en verwijderen en zijn/haar activiteiten kan inzien. Deels is deze Stadspas en de favoriete straat van de geregistreerde bezoeker ook door derden te bekijken.

De Stad - de website, het content management systeem, de database, het online promotie en winkelplatform- wordt op maat gemaakt met 3rde partijen en is eigendom van Stad.nl. begin 2014 is de kassa met Rabobank Omnikassa opgeleverd.

Voor 2014 staan er nog een aantal stadsdiensten op de planning waaronder een loyaliteitssysteem, een spaarkaart waarmee je kadobonnen en leuke persentjes kunt kopen in de stad. Ook willen we het mogelijk maken voor bestaande webshops om hun winkel in Stad automatisch te updaten vanuit hun eigen webshop. 

In bijgaand business plan vind je een uitgebreide omschrijving van het produkt, het platform en de product roadmap.


Stad.nl is een Nederlandse stad op het internet, een zeer omvangrijke en snelgroeiende markt. Stad.nl begeeft zich met haar virtuele stad op de markt van online marketing en e-commerce. Stad.nl heeft geen directe concurrenten die ook een soort gelijke virtuele stad hebben gebouwd, maar op de verschillende deelgebieden ontmoet zij wel verschillende con-collega bedrijven. 

Online marketing

Stad.nl biedt een podium aan kleinere (web)winkels. Er zijn meer dan 40.000 leuke webwinkels maar wie kent ze? Voor kleinere webwinkels kan het lastig en duur zijn om goed gevonden te worden in Google. Ook in de ‘fysieke’ wereld zie je dat kleine winkels het moeilijk hebben. Stad.nl bundelt deze unieke (web)winkels, zodat ze samen sterk staan. We bieden hen een platform waar ze goed zichtbaar zijn en hun passie kunnen tonen. Want het is toch vooral hun passie die kleine ondernemers onderscheidt van grote ketens.” 

De online marketing markt is een grote en groeiende markt die geschat wordt op  1 mld euro. Marktspelers zijn Google, Flavourites, Hippe webshops,Fashionchick en Marktplaats.

E-commerce

Stad.nl biedt sinds dit jaar een kassa aan in ieder winkelpand. Vanaf nu is het mogelijk om met 1 registratie in honderden kleine winkels te winkelen. Hiermee wordt Stad.nl een soort warenhuis van kleine en bijzondere winkels met een uniek aanbod.

De E-commerce markt in Nederlands is een grote en groeiende markt met een waarde van meer dan 10 mld euro. Het overgrote deel van de omzet wordt gedaan door de grote spelers zoals Bol.com, Zalando en Wehkamp. 

Stad.nl wil een van die grote spelers worden maar dan als verzameling van kleine spelers. Stad.nl zal zich positioneren als de speler met de kleine en bijzondere winkeltjes en een uniek aanbod. Het gaat ons niet om de laagste prijs te tonen e produkten met elkaar vergelijken. Wij willen winkels met service en aandacht en het verhaal achter de produkten tonen. Waarom kiest een ondernemer voor dit produkt, waarom is het speciaal. Unieke, duurzame en handgemaakte produkten zullen domineren in Stad.nl.

In bijgaand business plan worden beide markten, inclusief trends en spelers verder toegelicht.


Stad.nl streeft er naar om waarde te creëren voor de winkels en bezoekers van Stad.nl. De doelgroep en positionering van Stad.nl voor deze twee doelgroepen zal meegroeien met de ontwikkeling en groei van de stad. De eerste bewoners van Stad.nl zijn de eigenaren van winkelpanden met aantrekkelijke producten en een goed verhaal. De eerste bezoekers van Stad.nl zijn pioniers die op zoek zijn naar een unieke stadservaring en een plek waar zij leuke, unieke producten en diensten kunnen vinden. Naarmate de stad groeit zal de bevolking meer divers worden en bezoekers uit alle hoeken van de samenleving trekken. 

Stad.nl zal waarde creëren in haar merknaam door de bijzondere  website, een echte winkelstad op het internet is geboren. Het zal zich verder onderscheiden door de kleine en bijzondere winkels met een uniek aanbod en een mooi verhaal. Een aanbod dat niet te vinden is bij de grote webshops en prijsvergelijking sites..  

De sterke domeinnaam www.stad.nl ondersteund door goede marketing en communicatie middelen en de inzet van Social Media zal de waarde van het merk verder laten groeien. In Stad.nl bevinden zich op vele plaatsen social media deel-tools waardoor bezoekers winkels en producten kunnen delen op scial media. Op deze manier kan het “woord” snel worden verspreid waardoor bezoekersaantallen en verkopen toenemen

De verkoop van panden zal via verschillende kanalen plaatsvinden, via direct mailing en televerkoop en via online wegen zoals online advertenties en social media. De verkoop wordt ondersteund door het aanbieden van een online registratie en verkoop proces. De prijs van een standaard winkelpand is betaalbaar gemaaktvoor een kleine webwinkel.

Naast de verkoop van winkels is er sinds de lancering van de kassa ook verkoop van produkten in Stad.nl. Deze verkoop vindt plaats in de winkel van Stad.nl. De winkeliers zijn verantwoordelijk voor hun winkel en het leveren van de produkten. Stad.nl is een platform die de verkoop faciliteert. Wel zorgen we voor de veiligheid  van de betaling en staan we garant voor de levering. Als er niet geleverd wordt krijgt de consument zijn geld terug. 

Stad.nl zal de winkels ook steunen met het trekken van verkeer naar hun winkels via verschillende online en offline kanalen. 

In het business plan worden de verschillende marketing en verkoopinspanningen verder toegelicht.


Stad.nl streeft er naar om een financieel gezonde stad te zijn met weinig schulden en een sterke balans waarmee de stad goed bestuurd kan worden en verder kan groeien. De inkomsten van Stad.nl bestaan uit verschillende bronnen om risico te spreiden waaronder verhuur van panden, advertentieverkoop en provisie op verkopen via de stadskassa. Het grootste deel van de kosten groeit direct mee met de omzet zoals operationele kosten, marketing/verkoop kosten, en support/redactie kosten. De kosten uit personeel houden we onder controle en laten we meegroeien met de omzet door veel te werken met freelancers en het vaste aantal medewerkers beperkt te houden. 

De bouw van Stad.nl is tot nu toe gefinancierd door de oprichters van Stad.nl en een aantal privé investeerders.  De Stad zal naar verwachting in 2015 winst maken en in 4 jaar groeien naar een omzet van meer dan 30 miljoen euro en een brutowinst van meer dan 2,4 mln euro.

Stad.nl wordt in haar bedrijfsvoering begeleid door Starterslift Breda.

Investeringsronde 

Met deze investeringsronde wil Stad.nl extra geld ophalen voor de marketing en promotie van Stad.nl en de bouw van een aantal staddiensten. Stad.nl wil 8% van haar bedrijf verkopen door de uitgifte van aandelen. Het past binnen de filosofie van Stad.nl om bezoekers, winkeliers en andere belangstellenden mede eigenaar te maken van Stad.nl en ze mee te laten delen in het succes van Stad.nl. 

Stad.nl biedt investeerders de mogelijkheid om een aandeel te kopen in een nieuwe internet start up die de potentie heeft om uit te groeien tot een groot online marketing en E-commerce platform in Nederland. Waarom? 


 • De sterke domeinnaam www.stad.nl met daaraan verbonden een mooie en vernieuwende virtuele winkelstad kan enorm in waarde groeien.

 • Stad.nl speelt in op de behoefte van: 

  • kleine webwinkels om zich aan te sluiten bij andere E-commerce platformen om meer verkopen te genereren. 
  • consumenten om veilig te winkelen op het internet. De grote webwinkels zijn nu vanwege hun omvang/naam favoriet. Door vele kleine winkels te bundelen ontstaat er een groot platform dat die veiligheid en het vertrouwen kan creëren.
  • consumenten naar authenticiteit en bijzondere producten met een verhaal. Er zijn veel sites die generieke producten aanbieden. Stad.nl positioneert zich als het E-commerce platform voor kleine en bijzondere winkeltjes en is hierin uniek in de markt

 • De fundamenten van de Stad staan. Mabel en Helene hebben de afgelopen jaren zelf veel geïnvesteerd in het platform en de organisatie. Alle basis functionaliteiten zitten erin, het platform is stabiel en schaalbaar. Stad.nl is klaar om kennis te maken met het grote publiek.
 • Stad.nl kan met haar platform andere grote groeimarkten betreden zoals het nabouwen van ‘lokale steden”, ITV/Mobile en het buitenland. Voor alle drie de groeimarkten is reeds vanuit verschillende partijen interesse getoond.

Wanneer je investeert in Stad.NL ontvang je dividend en de volgende extraatjes: 


 • Iedereen: Ereplaats, digitale steen op de stadskade (indien gewenst) en gratis toegang tot een speciale Stad.nl VIP bingoavond. Op deze avond kun je leuke prijzen uit Stad.nl winkels winnen en kennis maken met  het stadsbestuur, winkeliers en andere investeerders.

 • Vanaf 100 euro: Stad.nl tas met een kadobon van 25 euro te besteden in de winkels van Stad.nl

 • Vanaf 400 euro: Stad.nl tas met een kadobon van 100 euro . 

 • Vanaf 1000 euro: Stad.nl tas met een kadobon van 200 euro en een heerlijke verassing uit de Eten en drinkenstraat van Stad.nl. 

Bij een investering van meer dan 5000 euro zijn de Symbid kosten 1% (i.p.v. 3%). 

Wil je meer investeren dan het bedrag dat we via Symbid willen ophalen dan vragen we je om direct met ons contact op te nemen.