Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_wezp-2014-groep-008_metlogo Play
Medium_thumb_wezp-2014-groep-008_kopie
Het Wezp team team 7
Het Wezp team Breda, NL

Wezp: administratie, weg ermee

Wij geloven dat de administratie van ondernemers onnodig ingewikkeld en overbodig is. En dat we ervan af kunnen. Dát is wat Wezp regelt met en voor zzp'ers!

$169.423 gefinancierd
100%
$169.423
Minimum doelbedrag
12,13%
Aandelen
Small_thumb_wezp-2014-groep-008_kopie Wezp: administratie, weg ermee
INNER CIRCLE

Dit is Wezp

Wij geloven dat de administratie die ondernemers moeten doen onnodig opgeblazen, ingewikkeld en overbodig is. En dat we ervan af kunnen. Door onzin te schrappen, waar dat niet kan te vereenvoudigen, en daar waar mogelijk nieuwe technologie in te zetten willen wij het op gaan lossen. 

We beginnen met een simpele app voor de bonnetjes, een tank-/vervoerspas en een eenvoudig dashboard zodat de administratie voor de btw-aangifte veel makkelijker wordt. Daarna ontwikkelen we oplossingen voor het verlichten van de administratieve rompslomp met betrekking tot de factuur-, uren- en kilometeradministratie.

Zo werkt Wezp

Wezp maakt een eind aan de traditionele ‘schoenendoos’ vol bonnetjes. Gebruikers van de Wezp-app maken aanstekelijk eenvoudig een foto van elke bon of nota, die Wezp vervolgens direct verwerkt. Digitale facturen kunnen worden verstuurd naar de eigen Wezp-inbox, terwijl alle vervoerskosten (tanken, parkeren, elektrisch laden en openbaar vervoer) kunnen worden afgerekend met de Wezp-pas. Wezp zorgt voor een vlekkeloze verwerking van alle administratieve stukken. Door in te loggen op het online Wezp-dashboard hebben gebruikers op elk gewenst moment inzicht in hun uitgaven, inkomsten en verschuldigde btw.

Doe jij met ons mee?

Wezp werkt samen met gerenommeerde en betrouwbare leveranciers, zoals technologiepartner  Netvlies en Travelcard voor de vervoerspas. Bovendien is alles tot in detail uitgedacht, gedefinieerd en beschreven. De volgende stap: de feitelijke ontwikkeling en lancering van de Wezp-app en het Wezp-dashboard. En daar hebben we geld voor nodig. Wil jij die angel eruit halen voor ons?

Profiteer van extra rendement!

Investeer je vanaf € 1.000 én word je zelf een Wezp-gebruiker? Dan profiteer je twee jaar lang van 20% korting op je abonnement.

Drie abonnementen voor zzp’ers en kleine ondernemers
Wezp biedt de volgende abonnementen aan:

Wezp gratis (€ 0,00 per maand)


 • Wezp-app om de ‘digitale schoenendoos’ onbeperkt mee te vullen;
 • Persoonlijk Wezp-e-mailadres;
 • Online altijd en overal inzicht in facturen en bonnetjes.
Wezp onderweg (€ 10,00 per maand)

 • Alle faciliteiten van Wezp Gratis;
 • Wezp-mobiliteitspas voor het afrekenen van alle vervoerskosten (gekoppeld aan de eigen administratie).
Wezp gemak (€ 25,00 per maand)

 • Alle faciliteiten van Wezp Onderweg;
 • Verwerking en controle van de administratie door Wezp.
Twee abonnementen voor boekhouders en accountants
Wezp is geen boekhoudpakket en vervangt niet de boekhouder. Wél vereenvoudigt Wezp het werk van de boekhouder, doordat deze geen bonnetjes, nota’s en facturen meer hoeft in te voeren. Via twee abonnementsvormen kan naar keuze gebruik worden gemaakt van de gegevens waarover Wezp beschikt:

Wezp gratis (€ 0,00 per maand)
 • Inloggen bij Wezp en gegevens van klanten raadplegen en downloaden.
Wezp partner (€ 100,00 per klant per jaar)

 • Integratie van het boekhoudsysteem met Wezp zodat de administratie van de klant altijd up-to-date is;
 • Branding van het Wezp-portaal van elke klant met de eigen huisstijl van de boekhouder.
Verdienmodel
Wezp gratis is en blijft gratis. Dat is een belofte. Wezp verdient haar geld namelijk met de twee andere abonnementsvormen én met de integratie van de Wezp-tools met boekhouders en accountants.

Doelgroep
Wezp richt zich op zelfstandig ondernemers (zzp’ers, freelancers, eenmanszaken, vof’s en BV’s met een DGA) die op zoek zijn naar ondersteuning bij hun administratie. Deze groep kan globaal worden onderverdeeld in twee categorieën:


 • Ondernemers die op zoek zijn naar vereenvoudiging van hun administratieve lasten en het liefst zoveel mogelijk uit handen geven;
 • Ondernemers die een handige oplossing zoeken die hen ondersteunt bij hun administratieve werkzaamheden.
Voor beide categorieën gelden tijdsbesparing en meer (begrijpelijk) inzicht in de administratie als key drivers.

Markt
Nederland telt momenteel circa 1 miljoen zzp'ers. Niet elke zzp’er is overigens op zoek naar vereenvoudiging, aangezien er beslist ook zzp’ers zijn die tevreden zijn over de manier waarop ze nu werken (boekhouder/accountant, Excel, schoenendozen, mappen of zelf met een online boekhoudsysteem).

Uit een steekproef onder ondernemers blijkt echter dat circa 75% van de zzp’ers meer dan 5 uur per kwartaal bezig is met de administratie en dat circa 25% hiervan een online oplossing gebruikt. Dit betekent dat er in potentie een markt is van zo’n 560.000 ondernemers waar Wezp een adequate oplossing voor biedt. Van deze doelgroep wil Wezp over 3 jaar 11.000 zzp’ers aan zich hebben gebonden.

Ten aanzien van marketing richten we ons op twee pijlers:


 1. Wezp is er voor zzp’ers (doelgroepgerichte benadering);
 2. Wezp biedt extreem gemakkelijke oplossingen: een eenvoudig dashboard met uitsluitend de informatie die de zzp’er nodig heeft, zonder boekhoudersjargon en volledig ingericht op gebruiksgemak.
Strategie
We willen zzp’ers als ambassadeur en/of investeerder een actieve rol geven in Wezp. Onze marketingstrategie zal daarom de volgende drie stromen omvatten:

 1. Social: via enthousiaste zzp’ers wil Wezp als olievlek gaan groeien. We zullen daarom zeer actief zijn in het netwerk en samenwerking zoeken met zzp-netwerken;
 2. Online: inzet van online marketing via Google AdWords en online campagnes;
 3. Affiliate marketing: partnerships aangaan met boekhouders/accountants en administratiekantoren en hen belonen voor het aanbrengen van betalende klanten.

Met een ontwikkelingsbudget van € 100.000 en een marketingbudget van € 50.000 bedraagt de investering van Wezp voor het eerste jaar € 150.000. In 2015 verwachten we een additionele funding te moeten genereren van € 100.000.

Qua opbrengsten verwachten we na 1 jaar het break-evenpoint te bereiken. Meer informatie treft u aan in de bijlagen.

Rendement
Als voordeel van investeren in aandelen geldt dat je blijft profiteren van het succes van Wezp. Maken we onze ambities waar, dan verwachten we een jaarlijks rendement van minimaal 8% (behoudens de eerste twee jaar). Hierbij gaan we uit van een conservatief scenario.