Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled_design-14 Play
Medium_thumb_erik_recter_cl
Erik Recter team 2
Erik Recter Amsterdam, NL

No longer in business - Van prototype naar productie

Kidswatcher prototype is af, we zoeken funding voor de productie.
Met de Kidswatcher kan je overal ter wereld met je kinderen communiceren & vinden.

$174.663 gefinancierd
100%
$174.663
Minimum doelbedrag
8,57%
Aandelen
Small_thumb_erik_recter_cl No longer in business - Van prototype naar productie
INNER CIRCLE


ProductHet Kidswatcher prototype is af en werkt boven verwachting goed. De kleinste, meest geavanceerde locator is klaar voor lancering. Het vernuft zit hem in de combinatie van verschillende technieken welke door het Kidswatcherteam zelf ontwikkeld is. Hierdoor is het product veel betrouwbaarder dan concurrenten. Volgende stap wordt de productie en distributie. InvesteringIn totaal is 220.000 geïnvesteerd in de RenD fase van het product. De Kidswatcher is voornamelijk door eigen teamleden ontwikkeld met Nederlandse bedrijven.  Deze nieuwe crowdfunding wordt geïnvesteerd in het opstarten van de productie en business development. IdeeIn de winter 2013 was oprichter Erik Recter op wintersportvakantie in Zwitserland. Tijdens zijn afdaling verdwaalde zijn nichtje Nikki. Een nare ervaring. Erik:“In eens realiseer je hoe groot een ski gebied is. Het werd al donker en iedere minuut leek een uur te duren.” Nikki werd na 90 minuten gevonden. Deze angst inspireerde hem om een nieuw product en dienst  te ontwikkelen, de Kidswatcher.

Er zijn weliswaar meerdere lokators, echter deze zijn vaak groot, onbetrouwbaar en onnodig ingewikkeld. Kidswatcher lost het allemaal op in een totaal product.Afgelopen zomer 2013 stelde hij een team samen, met zeer ervaren engineers. Ze sloten zich op en begonnen met bouwen. En dan wel de hele keten, van hardware tot software tot een complete backend oplossing. Met eigen eigenzinnige look en feel maar met gebruikersgemak als voornaamste doelstelling.

Kidswatcher: “Altijd contact met je kind.”

Telegraaf: ''Kidswatcher is een slim kinderhorloge''.

Volkskrant:''Het is geruststellend om te weten waar je kinderen zijn."

Met de Kidswatcher staan ouders altijd in contact met hun kinderen.  Kidswatcher bestaat eigenlijk uit 2 producten, de gratis Watcher app, en de Kidswatcher.
In het horloge zitten geavanceerde locatie bepaling modules. Het horloge communiceert via het mobiele GSM netwerk. Ouders en verzorgers ontvangen deze berichten via een app op hun smartphone.  Op die manier kunnen ze altijd de locatie van hun kind zien. Het horloge is niet alleen trendy vormgegeven maar ook heel smart.

Kidswatcher geeft uw kinderen de vrijheid om te spelen en de wereld te ontdekken. Kidswatcher geeft elke ouder gemoedsrust.

Het Kidswatcher horloge lokaliseert uw kind met een simpele druk op de knop. In het geval van een noodsituatie zal ons alarmservicecentrum helpen met lokaliseren en eventueel helpen met het oproepen van de hulpdiensten. Onze connectie is aanzienlijk betrouwbaarder dan systemen die uitsluitend werken met data of sms. Het is kostenefficiënt en ook binnen gebouwen kunnen we een locatie bepalen als er wifi aanwezig is. We streven ernaar dat het systeem werkt in bijna alle landen ter wereld, als daar mobiele telefonie aangeboden wordt. 

‘Mens en wetenschap’ publiceerde deze cijfers.

“Vanaf welke leeftijd krijgen kinderen hun eerste mobiele telefoon.”

Praktische alle kinderen van 12 hebben een telefoon om voornamelijk met hun ouders te communiceren, zo kwam uit het onderzoek naar voren. Ook in onze eigen onderzoek bij 8000 ouders komt dit beeld naar voren.

De vraag die wij onderzochten.

Waarom geeft uw kind van 6 geen mobiel telefoon?

Het antwoord is overduidelijk. De over grote meerderheid geeft aan: ‘een mobiel raakt hij/zij kwijt’.

Dit wordt onze doelgroep, kinderen van 5 tot 12 jaar. 

 


Aanvankelijk zullen wij ons richten op  de Benelux.  Snel daarna willen we naar Duitsland en de rest van Europa… Daarna is nog niet definitief bepaald op welke landen we ons zullen richten. In het algemeen zijn we geïnteresseerd in landen met een hoog geboortecijfer en een sociale structuur die onzekerheid over het welzijn van kinderen kan veroorzaken. Landen met een sterke economische groei hebben onze bijzondere aandacht.

Zuid-Amerika, Middenoosten, Rusland, China. 

Er zijn 2 bronnen van inkomsten: De verkoop van de hardware (het horloge) en het maandelijkse abonnement op de mobiele connectiviteit. Onderstaande  prognose is indicatief en zal worden aangescherpt op basis van de eerste marktervaring in de komende maanden.

Prijs

·Richtprijs horloge € 129,-        Richtprijs wereld abonnement € 8,-, Europa dekking € 6,-