Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_header_imagekopie Play
Medium_thumb_gijsbert
Gijsbert van der Sleen team 7
Gijsbert van der Sleen Rotterdam, NL

Discovered: wereld producten

Discovered is de online marktplaats waar artisans (ambachtslieden) uit opkomende markten zelf hun handgemaakte producten direct aan jou verkopen.

$81.509 gefinancierd
100%
$81.509
Minimum doelbedrag
7%
Aandelen
Small_thumb_gijsbert Discovered: wereld producten
INNER CIRCLE

>Please find the English summary in the attachment.<

Discovered is een social business start-up die artisans (ambachtslieden) in opkomende markten in staat stelt een online winkel te openen en rechtstreeks te verkopen aan klanten over de hele wereld. 

Het afgelopen jaar is Discovered gegroeid van idee tot werkende online marktplaats waarop artisans uit 7 verschillende landen ruim 1.400 producten aanbieden. 

Discovered is succesvol gestart in Nederland en is nu klaar om te groeien. Om dit mogelijk te maken hebben we groeigeld nodig. Omdat alles wat we doen gericht is op samen doen, bieden we je een unieke kans om mede-aandeelhouder te worden en samen onze ambities waar te maken!

Onze missie

Wist je dat er wereldwijd ruim 1 miljard mensen zijn die leven van de producten die ze met de hand maken? Heel veel van deze mooie en unieke producten kun je hier niet kopen. Simpelweg omdat deze makers geen toegang hebben tot de wereldmarkt. En als ze dat wel hebben, dan houden ze (te) weinig over door de vele tussenpersonen.

Discovered vindt dat dat anders kan. Wij geloven in ontwikkeling door zaken te doen en stellen daarom de middelen hiervoor ter beschikking. Zo stimuleren we lokaal ondernemerschap, vooral van vrouwen. 

Wat is Discovered en hoe werkt het?

Discovered is een online marktplaats waar artisans (ambachtslieden) uit opkomende markten zelf hun handgemaakte producten direct aan jou verkopen. Mooie producten met een goed verhaal. Door zonder tussenpersonen te verkopen, krijgt de maker meer voor haar producten. En door meer te verkopen ontstaan nieuwe banen. Positieve invloed dus voor zowel de ondernemer, haar gezin als de gemeenschap. 

Wij zorgen ervoor dat de artisan gratis een online winkel op onze marktplaats kan openen. Daar bepaalt ze zelf de prijs van haar producten. Discovered rekent daarboven een commissie van 15%. De koper betaalt voor de verzending. Simpel. 

Wie zit er achter Discovered?

Discovered is een social business startup van Gijsbert van der Sleen en Enviu. Enviu start bedrijven die een positieve impact hebben op hun omgeving en de samenleving. Discovered is in 2014 gestart na een jaar van pilots om het concept uit te werken. Discovered is alweer de 9e startup van Enviu.

Wat hebben we al bereikt?

In mei is www.discovered.us gelanceerd. Op dit moment vind je op Discovered 80 verkopers uit 7 landen die samen ongeveer 1.400 producten aanbieden. 

Er is de laatste tijd al veel over Discovered geschreven. Misschien heb je ons gezien op TNW (The Next Web) in het AD of de Elsevier of op een van de vele blogs die over ons schrijven? Kijk voor een overzicht op onze website.

Hoe kan je meedoen?

Om invulling te geven aan onze groei hebben wij 70.000 euro (700 aandelen van 100 euro) gereserveerd voor deze campagne. 

7% van het door jou geïnvesteerde bedrag wordt jaarlijks uitgekeerd in Discovered cadeaubonnen. En dat 3 jaar lang omdat we verwachten dan dividend uit te keren. Dus als je 500 euro investeert krijg je 3 jaar lang 35 euro aan Discovered cadeaubonnen. Rente met impact zullen we maar zeggen.

Het opgehaalde bedrag gaan wij besteden aan:


 • Nieuwe functionaliteit aan onze marktplaats toevoegen zodat het voor artisans nog makkelijker wordt om een winkel te openen
 • Lokale activatie managers inzetten in onze belangrijkste markten om zo sneller meer artisans op Discovered te krijgen 
 • Ons team versterken met een marktplaats / shop manager 
 • Verbeteren van de klantervaring en onze online marketing campagnes

 • Meer klanten werven via social media en online marketing campagnes in Amerika & Groot-Brittannië

Discovered is meer dan een online marktplaats waar artisans (ambachtslieden) uit opkomende markten zelf hun handgemaakte producten direct aan jou verkopen. Wij zorgen ook voor lokale ondersteuning om de artisans daarin te begeleiden. Dat is wat Discovered uniek maakt.

Voor artisans:


 • de makkelijkste manier om gratis een online winkel te openen en in contact te komen met een wereldwijd publiek

 • lokale ondersteuning bij wat er nodig is om online te verkopen (account aanmaken, PayPal account, product foto's & omschrijvingen, etc.)
 • een betere prijs voor handgemaakte producten

 • groei in welvaart en werkgelegenheid
 • het platform voor unieke culturele uitwisselingen met mensen over de hele wereld

Voor kopers:


 • Op Discovered vind je unieke handgemaakte producten met een bijzonder verhaal en maak je direct verschil

 • Discovered brengt het grootste aanbod van producten rechtstreeks aangeboden door artisans uit opkomende markten

 • Discovered heeft kwalitatief goede producten die door onze scouts met zorg zijn uitgekozen
 • Op Discovered weet je altijd met wie je zaken doet

Discovered speelt in op een aantal trends. Zoals die van handgemaakte producten. Deze worden aangeboden op marktplaatsen waarvan op de grootste voor ongeveer 1 miljard dollar per jaar verkocht wordt.

Daarnaast zien wij dat consumenten steeds bewuster kopen: niet alleen wat ze kopen maar ook van wie ze kopen. Discovered combineert deze trends door de online marktplaats te zijn waar je unieke handgemaakte producten koopt waarmee je impact creëert voor artisans, met name vrouwen, in opkomende landen. 

Wist je dat er wereldwijd ruim 1 miljard mensen zijn die leven van de producten die ze met de hand maken? Producten die perfect passen in de trends van handgemaakt en bewust kopen maar die nog niet of onvoldoende hun weg naar de wereldmarkt vinden. Simpelweg omdat deze makers geen toegang hebben tot de wereldmarkt. En als ze dat wel hebben, dan houden ze (te) weinig over door de vele tussenpersonen.

Discovered denkt dat dat anders kan.

Discovered is een marktplaats die kopers en verkopers van handgemaakte producten met een goed verhaal bij elkaar brengt. Wij verdienen als de producten van onze artisans verkocht worden. Het betrekken van de juiste doelgroep is daarom essentieel.

Wij bieden op dit moment sieraden, accessoires (tassen en sjaals), home decor en cadeaus (papierwaren, telefoonhoesjes, houten speelgoed). Allemaal producten die vooral door vrouwen worden gekocht. Op basis van marktonderzoek, co-creatie bijeenkomsten en focusgroepen zijn drie buyer-persona opgesteld. Elke persona vertegenwoordigt een doelgroep.

Binnen deze doelgroepen is het sociale element van kopen op een marktplaats van artisans van groot belang om vertrouwen in Discovered, de producten en de artisans te ondersteunen. Onze klantstrategie heeft een aantal pijlers:


 1. social media activatie: benaderen van bloggers die schrijven over onderwerpen die voor onze doelgroepen en ons interessant zijn
 2. community activatie: laten groeien van onze community door het aanbieden van beloningen en sociale functionaliteiten (mond tot mond)
 3. vindbaarheid: optimaliseren van product beschrijvingen om door zoekmachines gevonden te worden
 4. online campagnes: meer bezoek genereren naar Discovered
 5. offline bijeenkomsten: bijvoorbeeld op beurzen, evenementen en met pop-up winkels om onze producten te laten 'voelen'

Voorbereiding en opstarten

In 2013 is op basis van de lean startup aanpak in een aantal pilots de belangrijkste aannames getest en verrijkt. Dit heeft ons van idee tot een werkbaar en schaalbaar concept gebracht. In deze fase is het volledige concept ontwikkeld, zijn zowel kopers, verkopers en mogelijke partners benaderd en is de marktplaats ontworpen en gerealiseerd. Op basis van onze pilots zijn onze aannames voor haalbaarheid gevalideerd. In deze fase is 214.000 euro uit eigen middelen geïnvesteerd.

Financiering: afgerond

Opbouwen organisatie (mei- december 2014)

In deze periode is 240.000 euro nodig. Met dit bedrag zullen we een aantal dingen realiseren die randvoorwaarde zijn om door te kunnen groeien. Naast het opbouwen van ons kernteam en het verder ontwikkelen van onze marktplaats zal er vooral veel aandacht zijn voor klantactivatie. 

In de bijlages is een detail overzicht opgenomen.

Financiering


 • privé investeerders: 170.000 euro – waarvan 100.000 euro afgerond
 • crowdfunding: 70.000 euro - hiervoor zijn 700 aandelen van 100 gereserveerd

In 2015 is een aanvullende investering van 200.000 euro nodig om winstgevend te worden. 

Vanaf 2016 is Discovered winstgevend.

Wat levert je investering op?

Discovered biedt je de mogelijkheid om financieel rendement te maken en impact hebben op mensen en gezinnen. Omdat we een startende organisatie zijn met grote ambities verwachten wij de eerste jaren geen dividend uit te keren.

Wij hebben besloten dit creatief op te lossen:


 • Iedere investeerder wordt opgenomen in onze ambassadeurs community en maakt kans om uitgenodigd te worden op onze ‘meet the artisan’ pers reis in het voorjaar van 2015.

 • Investeer je meer dan 200 euro, dan krijg je de eerste drie jaar  7% rente uitbetaald in Discovered cadeaubonnen. Rente met impact zullen we maar zeggen. 

 • Investeer je meer dan 1.000 euro dan ontvang je bovendien een uniek handgemaakt product met een persoonlijke boodschap van een van onze artisans

Je aandelen verkopen

Discovered wil een winstgevende organisatie zijn die verschil maakt op een commerciële manier. Wij plannen dus geen exit. 

Omdat we ambitieuze groei nastreven verwachten we in de toekomst nieuwe investeringen nodig te hebben. Hierdoor bestaat de mogelijkheid van een (gedeeltelijke) verkoop van jouw aandelen.