Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled_design-21 Play
Medium_thumb_afb_logo_large_300dpi
A-Film Benelux team 2
A-Film Benelux Amsterdam, NL

De Surprise

De Surprise, geregisseerd door Oscarwinnaar Mike van Diem, is dé verrassende romantische komedie met Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan.

$87.331 gefinancierd
100%
$87.331
Minimum doelbedrag
50%
Aandelen
Product

Investeer nu in de Surprise! Na zijn, met een Oscar bekroonde, film Karakter komt Mike van Diem volgend jaar met zijn nieuwe speelfilm De Surprise. De hoofdrollen zijn voor kijkcijferkanon Jeroen van Koningsbrugge en de met een Gouden Kalf bekroonde Georgina Verbaan. 

In de Surprise zien we de multimiljonair Jacob van Zuylen de With (Jeroen van Koningsbrugge) die een overeenkomst heeft gesloten om zichzelf naar de andere wereld te laten helpen. Maar dan wordt hij verliefd op Anne (Georgina Verbaan), een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee onder de deal uit willen, raken ze in grote problemen.

Met een investering van €100,- participeert u al in deze verrassend leuke film. Niet alleen bestaat de mogelijkheid om uw investering in zijn geheel met rendement terug te verdienen. Ook kunt u profiteren van unieke voordelen. Lees hier alles over op deze website.

De film komt mei 2015 in de bioscoop. U kunt investeren in de uitbreng en distributie. Uw investering levert behalve rendement, ook nog vele leuke extra’s op. Lees hier meer over onder het kopje Sales. 


Mike van Diem

In 1990 won regisseur Mike van Diem de ‘Student Academy Award’ voor zijn film Alaska als beste buitenlandse ‘student film’ in de categorie drama. Ook won hij voor deze film zijn eerste Gouden Kalf. Later regisseerde hij onder meer de film Karakter waarvoor hij een Oscar kreeg. Na deze film regisseerde hij geen speelfilms meer, maar wel een groot aantal commercials. Nu is Mike van Diem terug met zijn nieuwe speelfilm De Surprise!


Jeroen van Koningsbrugge

Weinig mensen zijn zo divers als Jeroen van Koningsbrugge. Zingen, acteren, presenteren, hij kan het allemaal. Jeroen maakte onderdeel uit van het populaire programma De Lama’s en is bekend als de hilarische teamcaptain in Ik hou van Holland. Samen met Dennis van de Ven maakte hij programma’s als Draadstaal en Neonletters en treedt hij op als het duo JURK. Acteren deed hij onder meer in de films Loft en Gooische Vrouwen. Nu is hij samen met Georgina Verbaan te zien in De Surprise!


 Georgina Verbaan

Over veelzijdigheid gesproken: Georgina Verbaan werd bij het grote publiek bekend als Hedwig Harmsen in Goede Tijden Slechte Tijden. Door haar humor, improvisatievermogen en goede timing is zij inmiddels vaste gast bij het programma In Goed Gezelschap. Als actrice kreeg Georgina veel lof voor haar rol in Het Schaep met de vijf poten. Voor haar rol in de film de Marathon kreeg zij een Gouden Kalf.

Update_thumb_mvd
Mike van Diem
Regisseur en scriptschijver

Mike van Diem is een Nederlandse regisseur en scriptschrijver. Hij won een Oscar voor de beste buitenlandse film voor zijn film Karakter.

Participeer in De Surprise vanaf €100,- (tot 15% rendement + vele extra’s)

De Surprise is de nieuwe film van Oscar winnaar Mike van Diem met in de hoofdrollen Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan. De film zal uitgebracht worden door filmdistributeur A-Film Benelux. Laatstgenoemde heeft een zeer goede reputatie op het gebied van het uitbrengen van Nederlandse films. Onder meer Zwartboek, Nova Zembla en Pak van mijn Hart werden succesvol uitgebracht.

Financieel model

Na ruim 17 jaar is Mike van Diem terug met een nieuwe speelfilm. Dat hij juist voor dit project heeft gekozen maakt het extra bijzonder. Daarnaast is er de geweldige cast met behalve Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge ook nog Jan Declair (Karakter, Nova Zembla). De Surprise beschikt over alle ingrediënten om dé verrassende romantische komedie van 2015 te zijn!

Elk certificaat van €100,- levert rendement op naar gelang het aantal bioscoopbezoekers. De Rendementspercentages staan in de tabel hieronder aangegeven. Daarnaast ontvangt u heel veel leuke extra’s, zoals bioscoopkaartjes, een gepersonaliseerde poster en nog veel meer. Lees hier meer over bij het onderdeel ‘product’.

Aantal bioscoopbezoekers              % dividend uitkering                         terug per certificaat van €100,-

< 199.000                                                           50%                                                                      €50,-

200.000                                               100%                                                                    €100,-

250.000                                               103%                                                                    €103,-

300.000                                               107%                                                                    €107,-

350.000                                               110%                                                                    €110,-

400.000                                               115%                                                                    €115,-


Zo werkt het

De Certificaten van €100,- vertegenwoordigen een lidmaatschapsrecht in een coöperatieve vereniging (“CV”). Deze CV wordt opgericht zodra het doelbedrag 100% is bereikt. De voorwaarden van deze financiering zijn overeenkomstig de voorwaarden die het Nederlands Filmfonds hanteert voor de door het fonds verstrekte financieringen. Middels crowdfunding willen wij 75.000 euro inzamelen. Er zijn 750 certificaten van €100,- beschikbaar in De Surprise Finance BV. Elk certificaat geeft recht op de uitkering zoals in de tabel hierboven is aangegeven en de leuke extra’s!

Rekenvoorbeeld

-Bij 200.000 bioscoopbezoekers ontvangt u uw volledige inleg op 1 december 2015 terug op uw bankrekening.

-Bij 400.000 bezoekers ontvangt u uw inleg vermeerdert met 15% terug op uw bankrekening (€115,- per certificaat).

-Als er minder dan 200.000 bezoekers naar de bioscoop komen voor De Surprise zullen wij 50% van uw investering terug betalen.

A-Film Benelux heeft jarenlange ervaring met het succesvol in de markt zetten van films. 


De volgende getallen geven een goed beeld van wat vergelijkbare titels in het verleden hebben qua aantal bezoekers hebben gedaan.

De Marathon                                   342.098

Alleen maar nette Mensen              324.080

De Verbouwing                                273.724

Uiteraard komen alle beloofde extra’s behorend bij een certificaat, zoals bioscooptickets, de gepersonaliseerde poster etc. naar u toe. Over nieuws en de resultaten van de film houden we u op de hoogte. A-Film Benelux zal hier zorg voor dragen.

Markt

Voor de bioscoop release van De Surprise zal er een landelijke marketing en promotiecampagne waarvoor A-Film Benelux de kwaliteit waarborgt.

  1. Premièrevoorstelling. Vlak voor release zal er een première zijn waarbij uiteraard de cast, maar ook vele beroemdheden worden uitgenodigd. De landelijke pers zal van dit evenement uitgebreid verslag doen.

  2. Pers en publiciteitscampagne. Zowel Mike van Diem als Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan zijn zeer gewild voor TV- en radioprogramma’s, tijdschriften, kranten, websites.

  3. Trailer. De trailer zal in de bioscopen te zien zijn voor andere vergelijkbare films die de doelgroep aanspreken. Online zal de trailer door diverse media geplaatst worden zoals Pathé.nl, Telegraaf.nl en vele andere.

  4. TV Campagne. Op TV zullen commercials van De Surprise worden uitgezonden rondom release.

  5. Abri Postercampagne. In alle grote steden in Nederland zal voor en rondom de release de poster van De Surprise te zien zijn.

  6. Joint Promotions. Er is een mediapartnership met Telegraaf Media Groep. Zij zullen deDe Surprise meenemen in diverse uitingen via hun uitgebreide media netwerk.

  7. Social Media. Op Facebook, Twitter en uiteraard via dit platform zullen er wekelijkse updates verschijnen. De updates zullen door de uitgebreide ‘inner circle’ worden doorgeplaatst aan hun vrienden en achterban. Verder heeft  A-Film Benelux een zeer groot social media netwerk wat ingezet zal worden voor De Surprise. Ook Georgina Verbaan en Jeroen van Koningsbrugge zetten hun Twitter pagina (enorm bereik!) in voor de promotie van De Surprise.

  8. Advertentie-campagne off- en online. Zoals boven vermeld zal er via Telegraaf Media Groep veel geadverteerd worden. Verder worden er zowel off- en online veel banners, advertenties etc. ingezet via media die de doelgroep aanspreken.

A-Film Benelux zal de film De Surprise gaan uitbrengen. Zij zullen er tevens zorg voor dragen dat de investeerders beloond worden voor hun investering. Naast het eventuele rendement geeft zij alle certificaathouders leuke en interessante extra’s. Daarvoor zijn de volgende pakketten samengesteld.

1 certificaat van €100,-

-Persoonlijk certificaat (kan ook als giftcard gegeven worden)

-Maandelijkse update van de film

-Een digitale filmposter

-Twee bioscoopkaartjes voor De Surprise.

-Daarnaast is het mogelijk om een maximaal rendement van 15% te behalen op uw investering.

Tussen 2 en 9 certificaten van €100,-

-U ontvangt alles wat u ook krijgt voor 1 certificaat zoals hierboven is aangegeven.

-Maandelijks krijgt u een uniek filmbeeld toegestuurd in hoge resolutie.

-Romantisch dvd pakket van A-Film Benelux

10 certificaten van €100,-

-U ontvangt al het bovenstaande.

-Een unieke De Surprise paraplu.

-U ontvangt de speciale editie van de dvd zodra de film uitkomt op dvd.

-Naam op Facebookpagina bij de vrienden van De Surprise.

-Een poster gesigneerd door Jeroen van Koningsbrugge en Georgina Verbaan.

-Twee kaarten voor de exclusieve première van De Surprise.

25 certificaten van €100,-

-U ontvangt al het bovenstaande.

-U krijgt naamsvermelding met uw naam, uw bedrijf, club of organisatie in een speciale Telegraaf advertentie op de dag van release.

-Een fantastisch Surprisepakket voor twee personen.

>25 certificaten van €100,-

-U ontvangt al het bovenstaande.

-Speciaal voor u maken wij een uniek pakket dat helemaal op maat wordt gemaakt. Denk hierbij aan een privé voorstelling voor u en uw vrienden of familie. Een speciaal gemaakte dvd van De Surprise met speciaal dankwoord en uniek artwork etc.

Omzet tot nu toe

Zo werkt het

De Certificaten van €100,- vertegenwoordigen een lidmaatschapsrecht in een coöperatieve vereniging (“CV”). Deze CV wordt opgericht zodra het doelbedrag 100% is bereikt. De voorwaarden van deze financiering zijn overeenkomstig de voorwaarden die het Nederlands Filmfonds hanteert voor de door het fonds verstrekte financieringen. Middels crowdfunding willen wij 75.000 euro inzamelen. Er zijn 750 certificaten van €100,- beschikbaar in De Surprise Finance BV. Elk certificaat geeft recht op de uitkering zoals in de tabel hierboven is aangegeven en de leuke extra’s!

Verwachte omzet

A-Film Benelux heeft jarenlange ervaring met het succesvol in de markt zetten van films. 


De volgende getallen geven een goed beeld van wat vergelijkbare titels in het verleden hebben qua aantal bezoekers hebben gedaan.

De Marathon                                    342.098

Alleen maar nette Mensen               324.080

De Verbouwing                                 273.724

Aannames

Aantal bioscoopbezoekers              % dividend uitkering                         terug per certificaat van €100,-

< 199.000                                                           50%                                                                      €50,-

200.000                                               100%                                                                    €100,-

250.000                                               103%                                                                    €103,-

300.000                                               107%                                                                    €107,-

350.000                                               110%                                                                    €110,-

400.000                                               115%                                                                    €115,-

Tot nu toe geinvesteerd

Tot nu toe is er EUR <BEDRAG> geïnvesteerd. 

Investeringsbehoefte

De investeringsbehoefte van De Surprise Crowdfunding is EUR 75.000,-

Gebruik van de opgehaalde gelden

Het ophaalde geld zal worden ingezet om de distributie van de film te financieren.

Rendement

Rekenvoorbeeld

-Bij 200.000 bioscoopbezoekers ontvangt u uw volledige inleg op 1 december 2015 terug op uw bankrekening.

-Bij 400.000 bezoekers ontvangt u uw inleg vermeerdert met 15% terug op uw bankrekening (€115,- per certificaat).

-Als er minder dan 200.000 bezoekers naar de bioscoop komen voor De Surprise zullen wij 50% van uw investering terug betalen

Risico's

Gezien het feit dat de film momenteel in post-productie is, zijn er weinig risico's ten aanzien van de slaagkans van de film. Wij maken echter de voetnoot dat investeren altijd een risico is, en de genoemde waardestijgingen verwachtingen betreffen. Heeft u hierover vragen, dan neem gerust op via de Q&A.