Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_bardigo_smart_hospitality_v2 Play
Tim de Kraker Beheer BV team 5
Tim de Kraker Beheer BV Mijdrecht, NL

No longer in business Bardigo - Smart Hospitality

Bardigo Smart Hospitality. Het Internet of Things toegepast in de horeca. Direct contact met gasten via iBeacons en App's. Welkom in de nieuwe wereld!

$174.663 gefinancierd
100%
$174.663
Minimum doelbedrag
17,7%
Aandelen
No longer in business Bardigo - Smart Hospitality
INNER CIRCLE
Product

Traditionele Horeca potentieel voor wereldwijde doorbraak van slim internet: Het Internet of Things wordt werkelijkheid.

Vanaf 1 maart 2015 worden de eerste 5 horeca locaties van Nederland (waaronder bijvoorbeeld Jantjes Verjaardag en Panama in Amsterdam) voorzien van bluetooth sensoren die gekoppeld zijn aan het internet (ook wel iBeacons genoemd).

Hiermee wordt een start gemaakt aan de realisatie van een infrastructuur voor een slim internet. Op dit moment is het internet volgens Raimo van der Klein (oprichter Layar) nog dom. Wie in wil spelen op de mogelijkheden van het internet of things zal zelf zorg moeten dragen voor de infrastructuur (bron: Sprout).

Het Mijdrechtse Bardigo is zo’n partij. Met het businessplan is  inmiddels bijna 3 ton opgehaald voor de ontwikkeling van een platform en het lanceren van een community die de ontwikkelde diensten wil gebruiken.


Bardigo maakt de horeca slim en automatiseert een gedeelte van de gastvrijheid. Er ontstaat een verbinding tussen alle horeca locaties die één centraal platform gebruiken voor de verbinding met de gast. Deze gast heeft één persoonlijk profiel en hoeft zich maar één keer te registreren om vervolgens te kunnen profiteren bij voordelen bij alle internationaal aangesloten SmartBars. (Een SmartBar is een horeca locatie voorzien van 1 of meerdere sensoren).


Zodra een gebruiker van het platform binnen 50 meter komt van een sensor wordt hij herkent en begroet door de Horeca locatie. Aan deze begroeting hangen vaak direct leuke voordeeltjes vast waar de gast op dat moment gebruik van kan maken.

De mogelijkheden en vervolg interactie zijn vervolgens eindeloos. Hoe langer de gast het platform gebruikt hoe meer inzicht er ontstaat over zijn profiel.
Er is inzicht over het aantal keer en de duur van de horeca bezoeken, het type horeca locaties dat bezocht wordt, en er worden verbindingen gelegd met andere social media zodat bekenden uit het netwerk elkaar eenvoudig kunnen vinden in de horeca.

Het eerste concept wat communiceert met de sensoren is de App BarDoggy.

Dit concept is gericht op jongeren en kent inmiddels ruim 50.000 Nederlandse gebruikers. Het is een van de meest uitgebreide en snelst groeiende uitgaansplatformen van Europa. Met de app vinden jongeren in de doelgroep van 18 tot 25 wekelijks leuke feestjes, scoren ze voordelig drankjes en kunnen ze eenvoudig zien waar vrienden zich bevinden binnen de aangesloten SmartBars.

Nog voordat iemand binnenstapt wordt hij al herkent.

De barkeeper kan direct zien of het om een nieuwe of een bestaande relatie gaat en hoe waardevol deze relatie voor het bedrijf is. Dagelijks zijn er statistieken beschikbaar over het aantal bezoekers en er is real time informatie over het aantal gasten wat binnen is.

Bardigo (wat nog maar 1 jaar bestaat) is nu 4 maanden bezig met deze nieuwe technologie en draait inmiddels al een behoorlijke omzet. Toch zal er nog een kapitaalinjectie van rond de 200.000 euro nodig zijn om de hele Nederlandse markt snel uit te kunnen rollen.

Met name in de Sales en Marketing zal opgeschaald moeten worden om snel te kunnen groeien en landelijke bekendheid te krijgen.

Daarna is er een bedrag van 1,5 tot 2 miljoen nodig om in 5 andere Europese landen uit te rollen. In die landen is een potentieel van 200.000 horeca locaties en ligt een omzet verborgen van rond de 500 miljoen per jaar. Hierbij is nog geen rekening gehouden met de nieuwe verdienmodellen die Bardigo aan het onderzoeken is en die mogelijk worden zodra de infrastructuur uitgerold is.


Wil jij investeren en profiteren van de snelle groei van het eerste Europese “Internet of Things” Hospitality concept?

Vanuit investeringsoogpunt gezien is dit het beste moment om in te stappen. De waarde van het bedrijf neemt snel toe en de interesse wordt alsmaar groter. Wil je ons ontmoeten? Mail naar tim@bardigo.nl voor een afspraak.

Unique Selling Points

Bardigo heeft het eerste internationale uitgaansplatform bedacht dat gebruik maakt van iBeacon techniek: Barplanet.com (vanaf 1 februari BarDoggy.com)

Functies als - automatisch inchecken, aanbiedingen/deals, events in de buurt en 'wie' zitten er in de bar - maken gebruik van ons unieke 'proximity systeem'.

We zijn de grootste uitgaansgids van Europa. Via de website of de app heb je toegang tot 50.000 events per jaar en de ruim 20.000 profielen van bars, clubs en cafés die door ons zijn aangemaakt. Je vind miljoenen foto's, openingstijden en een beschrijving van verschillende locaties. 

Ca. 50 bars zijn inmiddels klant en actief met het platform. Zij plaatsen Deals, sturen bushberichten naar hun gasten en promoten de App in hun Bar.


Vergeleken met onze concurrenten is er een groot verschil. Zij hebben soms aardige ideeën, maar wij hebben een product, gebruikers en omzet!

Al meer dan 50 Horeca locaties zijn klant van Bardigo en in 2015 zullen we 250 #smartbars gaan inrichten.


Bardigo is de eerste die deze nieuwe markt "claimt".

Door een snelle groei willen we in Europa en Amerika marktleider te worden. Voor het succes in Nederland is deze crowdfunding campagne bedoeld.

Verdienmodel

Bar Licenties

Events

Drankjes bestellen via smartphone

Advertentie inkomsten

Campagnes met suppliers

Tot nu toe bereikt

Financieel:

Er is in totaal tot nu toe 200.000 euro geïnvesteerd. In de techniek (100k), de Sales (50k) en de marketing(50k). 

Start bouw: januari 2014

live met alle applicaties: juli 2014

nov 2014: 50.000 users


Database & gebruik per 1 december 2014
20.000 profielen van horeca locaties

50.000 events per jaar
20.000 gebruikers per maand

75.000 pagina weergaven per maand

10.000 Socialmedia fans.


Partners: 

Bacardi, Disaronno, Grolsch, Tia Maria, Flugel, FlyingDeer, Sambuca, Entree en Trojka.


Omzet: 

Juli: 500,-

Augustus: 1000,-

September: 2000,-

Oktober: 3000,-

November: 9000,-


Overige:

2e plaats Accenture Innovation Awards (740 deelnemers, publieksprijs, 3000 stemmen)

Informal Investor 100k

50 betalende klanten (Bars)

start uitrol Belgie

Benodigde investering en gebruik van het geld

Via crowdfunding willen we € 100.000 euro ophalen en een brede groep ambassadeurs creëren.


Dit geld wordt in 2015 als volgt besteed: 

Afronden proximity service en iBeacon integratie, People functie, Multi language, filters en admin implementatie in App. (50k)

Groei realiseren: Marketing - Facebook budget, toiletreclame in horeca en promo events (25k)

Sales: Uitbreiden Sales (25k)


Stap 2: Binnenhalen Formal Investor met Netwerk voor groeiacceleratie.

Voor de investeerder

Huidige aandeelhouders:

Voor de start van Bardigo (Mijn Kroeg BV) hebben we kapitaal binnengehaald van een aantal investeerders. De huidige aandelen zijn als volgt verdeeld:

Verkaik BV (informal investor) 75 aandelen

De Kraker Beheer BV (CEO)  71 aandelen

Van Wingerden (informal investor) 35 aandelen

Management Media (Entree Magazine) 22 aandelen

Kai Meeuwsse (CCO) 22 aandelen


Totaal 225 aandelen.


Aanbod:

Wil je investeren in een snel groeiend en schaalbaar innovatief concept.

Geloof je in de communicatie tussen apparaten en gebouwen en het 'internet of things'?

Wil je deel mede eigenaar zijn van een bedrijf dat een explosieve groei doormaakt en een infrastructuur van iBeacons aan het opbouwen is.


Investeer dan in Bardigo en de app Barplanet. Je wordt dan onderdeel van de investeringscoöperatie die 30 nieuw uit te geven aandelen in beheer zal nemen (11,8% van de onderneming).


We verwachten een rendement van minimaal 50% per jaar gedurende de eerste 5 jaar. De eerste investeerders heeft inmiddels een exit gemaakt met een rendement van 65% op zijn geïnvesteerde kapitaal in 7 maanden tijd.


Exit is op elk moment mogelijk door je certificaten in de coöperatie te verkopen aan:

1) andere coöperatie leden.

2) de onderneming.

3) andere geïnteresseerden.


Speciaal voor Horeca bedrijven:

Voor iedere investeerder die meer dan € 1000 euro investeert is er 50% korting op het eerste jaar lidmaatschap voor een Bar naar keuze.


We streven er naar om investeerders minimaal 2 keer per jaar een operationele en financiële update te geven.Update_thumb_tim
Tim de Kraker
CEO

Entrepreneur in hart en nieren. Vol passie, honger en doorzettingsvermogen. Veel energie, enthousiast en gemotiveerd.

Update_thumb_kai
Kai Meeuwsse
CCO

Ervaring: Horeca en Mode
Gedreven en altijd uit op een nieuwe kans.

Update_thumb_01
Jeroen Post
Ambassadeur

Bekend van TMF en Slam FM. Is wekelijks actief in het uitgaansleven en koppelt zijn reputatie aan Barplanet.com

entrepreneur
Het product

Tijd is kostbaar en beperkt. Er is op uitgaansgebied steeds meer te beleven, maar niet alle feestjes zijn een succes. Daardoor ziet de consument soms door de bomen het bos niet meer.

Dat is het moment waarop wij tevoorschijn komen. De database van Barplanet is gevuld met een overzicht van leuke events en hippe locaties. 

Wij laten je meteen zien wat er om je heen gebeurd en hoe druk het bij de betreffende bar is. Wie er binnen zijn, of daar nog vrienden tussen zitten en of er nog lekkere drankjes in de aanbieding zijn. 

Zodra je de juiste plek gevonden hebt en je kijkt per ongeluk in de prachtige blauwe ogen van je droom prins of prinses dan bekijk je natuurlijk eerst even het profiel van deze potentiële nieuwe vriend. En is hij of zij echt zo leuk dan stuur je een knipoogje om te laten weten dat je openstaat voor een kennismaking over 5 minuten aan de bar.

Barplanet.com Jouw avond, Jouw feestje.

Uniek

- Database met uitgaanslocaties (ruim 20.000)

- Database met events (50.000 per jaar gesorteerd op datum en afstand van je huidige positie)

- Al meer dan 50 betalende klanten, en daar komt er elke dag eentje bij.

- Uniek Proximity (locatie content) systeem met gebruik van GPS en iBeacon technologie.

- Al meer dan 50.000 gebruikers

- Eenvoudig schaalbaar

- Grote potentiële markt (EU 50 miljoen mensen tussen 18 en 25 jaar)

- Directe verbinding mogelijk tussen consument en producent

- Geautomatiseerde vulling van database via een intelligent algoritme wat data van social media en internet afhaalt en aanvult in ons platform. Wij brengen alles bij elkaar.

- 2014 € 25.000 omzet.

Verdienmodel

- Afsluiten van licenties met Bars voor een betaalde versie met meer functionaliteit om de gebruikers van Barplanet leuke aanbiedingen en voordeeltjes te bieden en om inzicht te geven in wie er binnen is.

- Fee per geconsumeerde deal

- Fee per verkocht drankje (Bar verkoopt via smartphone)

- Advertentie inkomsten van toeleveranciers die hun product willen activeren bij de doelgroep CPC en CPM

- Massa statistieken

- Loyaliteitsprogramma's voor horeca bedrijven

- Betaalde Events / 

Schaalbaarheid

De database van Barplanet vult zichzelf geautomatiseerd op basis van door ons ingevoerde adressenbestanden. We kunnen binnen een paar weken een nieuw land in kaart brengen en 80% van de uitgaanslocaties vermelden. Over 10 jaar zijn we actief in 100 landen en hebben we 50 miljoen gebruikers per week.


Huidige status

Er is in totaal 200.000 euro geïnvesteerd in de techniek (100k), de sales (50k) en de marketing(50k). 

De website, iOs App en Android App zijn ontwikkeld en gelanceerd en worden door ruim 50.000 mensen gebruikt.

De database is gevuld met 20.000 profielen van uitgaanslocaties in Nederland, België en verschillende grote steden in Europa en America.

Jaarlijks worden er geautomatiseerd 50.000 evenementen op ons platform  aangemaakt en we hebben ruim 10.000 Social-media fans. 


Op dit moment wordt het proximity systeem gebouwd en hebben we de eerste iBeacon tests achter de rug. Oplevering van deze service is maart 2015.


Omzet 2014 € 25.000 - 60 betalende klanten.

Partnerships: Bacardi, Disaronno, Grolsch, Tia Maria, Flugel, Entree, Horecava, Koninklijke Horeca Nederland, FlyingDeer en Trojka.

Verdere ontwikkelingen

Roadmap:

- Proximity service: GPS & iBeacon techniek

- People functie (Wie zijn er nu in de bar - integratie met Facebook)

- Multi language

- Admin functies via Smartphone (berichten sturen, statistieken, wie is er in je bar)

- Uitbreiding data bar profiel (type locatie, biermerk en muziekstijlen)

- Uitgaans-nieuwsbrief

- Digitale kroegentocht

- Bar games -> Win lekkere drankjes samen of als team. 

- Bestellen en betalen met smartphone/smartwatch.

Doelgroep

Consument:

Jongeren van 18 tot 28 jaar die regelmatig uitgaan, open staan om nieuwe plekken of feesten te ontdekken en in iets grotere steden komen.

Toeristen, jongeren of vakantiegangers in een onbekende stad.


Horeca:

De natte horeca. Clubs, Bars, (Grand) Cafés, Poppodia, Cocktail Bars, Strandbedrijf enz...


Events/Festivals:

Evenementen waarvan de organisator de bezoekers inzicht wil geven in wie er allemaal zijn en op welke plek van het terrein je vrienden zich begeven.

Marktomvang

Consumenten:

Ned: 2 miljoen consumenten binnen harde doelgroep (18-28)

EU: 50 miljoen consumenten binnen harde doelgroep (18-28)


Ned: jaarlijks 14 miljoen toeristen
Bars:

- Nederland telde in 2013 14.403 bedrijven die vallen in de relevante doelgroep van de natte horeca (Café, Bar, Discotheek, Ontmoetingscentrum, Strandbedrijf, Horeca bij sportaccommodaties en recreatiebedrijven).

- Belgie telde in 2013 ca. 8.500 bedrijven die vallen in de relevante doelgroep van de natte horeca.

- In Europa hebben de 14 grootste landen bij benadering ongeveer 300.000 relevante horeca locaties.


Concurrentie

Barplanet.com is uniek met de Proximity Services en iBeacon integratie in Horeca en heeft een voorsprong van 9 tot 12 maanden opgebouwd ten opzichte van concurrenten.Bekende spelers in de markt

Kroegengids, Cheers, Cafellow, Hotspots, 
BierApp, Kroegenweb, Scoupy, App ImIn, Guestzone, Pinvite, Breda City App, Partyflock, Yelp, Foursquare, Facebook, Blinq, Uit, Tipspot, Wiggle, Drink n Link, Party App.


Huidige klanten

Cafe De Beurs, Filemon & Baucis, Club Poema, Pakhuis, Havana, De Plashoeve, Club Funk, De Twee Heertjes, 't Kruytvat, Beats & Bites, Live Pianobar Tilburg, Club Negentien, Club R, Club La Mer, Eetcafé Bergpolder, Club Funk, Drie Gezusters Groningen, Café De Doos, 'd Ontmoeting, Wapen van Ens, De Paus, 't Bremmetje, Bantam, 't Leeuwtje, 't Plein, 't Kraaienest, Molly Malones, De Drie Heeren, De Haagsche Kluis, 't Haventje, Bos en Hei, Praathuis, Plaza, De Bok, Vera, Subsonic, Simplon, Rooie Reiger, Chin Chin, De Balustrade.


Feedback van klanten

Wij zijn erg enthousiast over de samenwerking met Barplanet.com. Barplanet organiseert leuke events en brengt nieuwe klanten naar onze zaak.


Jan de Wilde namens de directie van
Café Het Hoekje 
Club Funk
Cocktailbar 5
Club Jackson

Nieuwe klanten

2014 - 60  bars

2015 - 300 bars (NED, BE)

2016 - 1500 bars (NED, BE, UK, DUI)

2017 - 6000 bars (EU)

Verkoopverhaal

Wist je dat jouw gasten gemiddeld 250 keer per dag op hun telefoon kijken, en deze 3,5 uur per dag gebruiken?


Stel je voor dat:

- Gasten precies zien wie van hun (Facebook) vrienden bij jou in de zaak zitten.

- Je berichten kunt sturen naar de telefoon van je gasten

- Gasten vaker terugkomen en langer blijven omdat je ze daarvoor automatisch beloont.

- Bezoekers spelletjes kunnen spelen en digitaal kunnen flirten met elkaar

- Je precies kunt zien hoeveel gasten er per dag in je bar zijn en wie dat precies zijn geweest.


Stop maar met fantaseren...

Bardigo maakt van jouw bar een #smartbar

Wij creëer samen met jou een intieme band met je klant. 

Zeker nu het bereik van Facebook terugloopt en dat platform verzadigd raakt is het belangrijk dat er meerdere kanalen zijn waarmee je de digitale band met je klant versterkt.


Deze intimiteit draagt bij aan meer bezoekers, en een hogere besteding per gast.


Bedrijven die innoveren renderen beter dan bedrijven die niet innoveren.

Maak nu van jouw bar een #smartbar. Kijk voor meer informatie op Bardigo.nl

Gedaan tot nu toe

- Lancering Barplanet.com en Barplanet apps (iOs & Android)

- Opzetten sales systeem en pipeline

- Facebook workshop voor Horeca

- Periodieke Nieuwsbrief 

- Social Media (Facebook, Twitter en Instagram) 10.000 Fans

- Bereik: 500.000 consumenten per maand

- Gebruik: 20.000 mensen per maand

- Ambassadeur DJ Jeroen Post

- 50 betalende klanten

- 50 events per jaar

- 2e prijs Accenture Innovation Awards (Publieksprijs)


Marketing & sales kanalen

Marketing:

- Facebook, Instagram en Twitter

- Marketing akties in steden samen met horeca en studenten verenigingen

- Serious Request actie

- Reporter/fotograaf op leuke feesten

- Events: NK Beerpong, Barplanet On-Tour

- Spreker tijdens Horecava 2015


Sales:

- Maandelijkse Nieuwsbrief naar 2700 Horeca bedrijven.

- Wekelijks 150 bedrijven bellen en 30 bedrijven bezoeken

- Events (NK Beerpong)

Marketing doel

Consument kanaal:

Doel -> Downloads van de app

2015 -> 100.000 gebruikers per maand

Horeca kanaal:

Doel -> verkoop van #smartbars (Licenties)

2015 -> 250 #smartbars

Partnerships

Bacardi, Disaronno, Grolsch, Trojka, Flying Deer, VanDyck Vodka, Entree en Flügel.


Verwacht:

Coca-Cola, Redbull, Heineken, Diageo.

Omzet tot nu toe

2014:

Juli: 500,-

Augustus: 1000,-

September: 2000,-

Oktober: 3000,-

November: 9000,-

Verwachte omzet

2015  216.750

2016  2.245.000

2017  5.680.000

Aannames

- doorzetten van de huidige groei van klanten

- doorzetten van de huidige groei van gebruikers

- implementeren Deals/Fee/CPC/CPM businessmodel

- uitrol in BE, SPA

Tot nu toe geinvesteerd

Totaal 200K

100K founders, funding & friends (jan 2014)

100k informal investor (june 2014)Investeringsbehoefte

100.000 crowdfunding 11,8% aandelen (1 maart 2015)


Gebruik van de opgehaalde gelden

Technologie (50k) en groei (50k)

Groeien kost geld!

- Implementatie van iBeacon technologie in bestaande applicaties.

- Multi language maken van platform.

- Integratie Admin functies in App

- Implementeren van extra verdienmodellen.

- Sales (25k)

- Marketing (25k)


Rendement

50% of meer per jaar.


Exit is op elk moment mogelijk!

Certificaten van de Coöperatie kunnen op elk moment verhandeld worden. 

1) aanbieden aan overige coöperatie leden

2) aanbieden aan Bardigo

3) aanbieden aan iemand naar keuze die dan coöperatie deelnemer wordt.

Risico's

Opschalen is enerzijds een kans en anderzijds een risico. Cash is King. We zullen als startup de balans moeten houden om te groeien maar grip op de cash te houden. Groei kost geld. We zijn erg compact en schaalbaar. Werken met duidelijke budgetten en geven nooit meer uit dan dat er in de onderneming aanwezig is. 

De huidige aandeelhouders hebben geld aan de onderneming geleend bij kritische momenten.