Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_meester_kikker_symbid_crowdfunding_equity_film_invest Play
Medium_thumb_fabprofiel
Fabienne Van Dillen team 8
Fabienne Van Dillen Heemstede, NL

Meester Kikker Familiefilm

Na de Griezelbus en Dolfje Weerwolfje is dit de nieuwste boekverfilming van Paul van Loon. Help mee om ook van Meester Kikker een bioscoophit te maken!

$116.442 gefinancierd
100%
$116.442
Minimum doelbedrag
20%
Aandelen
Small_thumb_fabprofiel Meester Kikker Familiefilm
INNER CIRCLE
Product

Meester Kikker heeft voor de bioscoopuitbreng €450.000,- nodig. Hiervan is €350.000,- beschikbaar gesteld door de vele crowdfund-investeerders die met de film Wiplala hebben meegedaan. Het doelbedrag voor Meester Kikker is daarom aangepast naar €100.000,-.

De speelfilm Meester Kikker, gebaseerd op het succesvolle boek van Paul van Loon, komt zomer 2016 uit in de bioscoop. Na de Griezelbus (2005) en Dolfje Weerwolfje (2011) is dit de derde boekverfilming voor de hele familie van Paul van Loon door filmproducent BosBros. 

Unique Selling Points


 • Meester Kikker wordt een film voor de hele familie, soms spannend maar vooral erg grappig. 


 • Familiefilms van BosBros zijn kwalitatief en tijdloos. 


 • Paul van Loon is een populaire schrijver van jeugdliteratuur en zijn verfilmde boeken werden grote successen. 


 • De eerdere crowdfundcampagne die we deden voor de film Wiplala is succesvol verlopen. De crowdfunders hebben hun investering vermeerderd met rendement inmiddels retour gekregen. 

Verdienmodel

Net als bij onze eerdere propositie Wiplala gaan we de investering vermeerderd met rendement terugbetalen vanuit de inkomsten van de bioscoopexploitatie. Als extra zekerheid hebben we een vangnet ingebouwd met de vervolgexploitatie op DVD, BluRay, Video on Demand en de Internationale verkoop van de film. Er zijn daarnaast vele leuke extra's verbonden aan de investering.

Tot nu toe bereikt

Het productiebudget van Meester Kikker is begroot op 2.500.000 euro en is volledig gefinancierd vanuit verschillende subsidies en fondsen. De audities zijn nu bezig en de locatie scouts zijn op zoek naar een dorp, een school en een typisch Nederlandse omgeving. Er wordt gewerkt aan de vormgeving van de belangrijke transformatie van Meester naar Kikker. Deze zomer wordt gestart met de eerste draaidagen.  

Benodigde investering en gebruik van het geld

Voor de Meester Kikker bioscoopuitbreng gaan we in totaal €450.000,- met crowdfunders financieren. Inmiddels is €350.000,- verstrekt door de investeerders van Wiplala. Nu is nog €100.000,- nodig die we in twee tranches van €50.000,- willen ophalen bij Symbid. Wij gebruiken de investering van de crowdfunders voor de financiering van de marketingcampagne en de distributie van de film voor de bioscoopuitbreng. 

Voor de investeerder

Als investeerder ben je nauw betrokken bij de productiefase en de uitbreng van Meester Kikker in de bioscoop. Wij brengen je regelmatig op de hoogte van de verschillende stadia. Je leest als een van de weinigen het script en krijgt als eerste inzicht in de eerste scènes, het posterartwork, de promotie en het tot stand komen ervan. Afhankelijk van de investering word je uitgenodigd voor de rode loper Première voorstelling en kun je de filmset bezoeken. 

Update_thumb_foto_burny
Burny Bos
Filmproducent

26 jaar geleden werd BosBros opgericht door Burny Bos. Net als zijn grote voorbeeld Annie M.G. Schmidt klinkt er in al het werk van Burny een vrolijk anarchisme door en een strijd tegen het keurig-net-en-doe-maar-normaal syndroom van volwassenen. In september 2014 kreeg Burny van Staatssecretaris Dekker het Gouden Kalf voor de Cultuurprijs uitgereikt voor zijn complete oeuvre.

Update_thumb_unknown
Paul van Loon
Kinderboekenschrijver

Paul van Loon is een schrijver van boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Hij is vooral bekend door zijn boeken over de Griezelbus en over Dolfje Weerwolfje.
Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, van gekke verhalen en van grumorverhalen (dat is een combinatie van de twee). In 1995 verscheen de eerste druk van Meester Kikker en zijn er sinds dat jaar meer dan 100.000 exemplaren verkocht.

Update_thumb_annavanderheide
Anna van der Heide
Regisseur

Gedreven en ervaren filmmaakster die zowel in Nederland als in het buitenland succesvol is met haar werk. Inmiddels wordt dit haar vijfde productie in samenwerking met BosBros. Brammetje Baas was de eerste film waarbij ze met jonge kinderen heeft gewerkt. Vervolgens maakte ze de TV-series Zusjes en Vrolijke Kerst. Ze heeft zeer duidelijk voor ogen hoe deze film de kijkers meteen bindt en boeit.

Update_thumb_9220_1
Mieke de Jong
Scenariste

Mieke schrijft scripts voor films en televisieseries, voor kinderen en volwassenen. Meestal schrijft ze oorspronkelijke scripts, maar soms is het boek er eerst. Zoals bijvoorbeeld bij Meester Kikker van Paul van Loon. Mieke heeft met haar gevoel voor kinderen en fantasie het boek bewerkt tot een spannend, vrolijk en gelaagd scenario.

Update_thumb_tamara_bos
Tamara Bos
Creative Producer

Tamara Bos is een productieve scenario- en kinderboekenschrijfster. Naast eigen scripts maakt zij bewerkingen van beroemde boeken. Haar werk is veelvuldig bekroond (o.a. Gouden Kalveren voor Minoes en Het Paard van Sinterklaas, en de Cinekid Award 2012 voor Brammetje Baas). Ook won ze twee keer de LIRA prijs. Tamara is behalve scenarist ook begeleider van andere scenaristen.

Update_thumb_logo_ita_2013
In The Air
Distributie

IN THE AIR distribueert jeugd- en familiefilms en tv-series op innovatieve manieren en is verantwoordelijk voor de uitbreng van hoge kwaliteit en tijdloos familiefilmproduct.

Als onafhankelijke distributeur biedt IN THE AIR films en series aan op alle distributievormen (o.a. bioscoop, dvd, video on demand) op de Nederlandse en Belgische markt.

Het product

Meester Kikker van Paul van Loon is een fascinerend boek dat de verbeelding stimuleert. De wereld die wordt gecreëerd in de film is perfect herkenbaar voor kinderen, met inbegrip van de basisschool, de klas, de dierenwinkel in de straat en de buurt. En in dit decor gaat ineens van alles mis. Meester Kikker is vergelijkbaar met de spannende verhalen van Roald Dahl, waar ook realiteit en fantasie betoverend werken. Je weet natuurlijk wel dat een meester niet verandert in een kikker ... maar je wilt het wel graag geloven. 

Uniek

De films die BosBros sinds jaar en dag maakt, zijn van hoge kwaliteit en vooral tijdloos. De beste makers en acteurs werken mee aan deze productie. Als investeerder kun je van dichtbij meemaken hoe een Nederlandse speelfilm wordt gemaakt en zelfs meespelen.

Verdienmodel

De film Meester Kikker wordt vertoond in de bioscoop. Dat levert inkomsten op per verkocht bioscoopkaartje. Na 6 maanden wordt de film beschikbaar gemaakt voor home entertainment en is de film te zien via Video on Demand, DVD en BluRay. Tegelijkertijd wordt Meester Kikker aangeboden aan het buitenland. Ter illustratie, Wiplala is inmiddels aan meer dan 40 landen verkocht. 

BosBros en In The Air hebben vorig jaar samen met Symbid €500.000,- gecrowdfund voor de film Wiplala. De investeerders hebben actief meegewerkt om Wiplala vooral in Social Media te ondersteunen.  Behalve alle extra’s die zijn beloofd en die uitgereikt zijn, krijgen de Wiplala investeerders op 1 juli 2015 hun inleg retour vermeerderd met een rendement van 3%.

Met de ervaring van de vorige campagne hebben we voor Meester Kikker een nieuwe crowdfunding propositie voorbereid en ook nu zullen we  weer alles doen om de betrokkenheid van investeerders zo groot mogelijk te maken. Naast uiteraard het uitkeren van de investering met rendement.

Schaalbaarheid

We gaan uit van een succesvolle bioscooprelease in de zomer van 2016 en dat Meester Kikker de gehele zomervakantie zal draaien in de bioscopen. We verwachten een bezoekersaantal van 250.000 bezoekers. Na de zomer weten we hoe succesvol de film is geweest. Alle investeerders profiteren sowieso van de leuke extra’s die horen bij een investering en krijgen hun inleg terug in januari 2017 bij het behalen van minimaal 200.000 bezoekers.

Als blijkt dat Meester Kikker minder succesvol is in de bioscoop dan onze verwachting, dan zullen we de vervolgexploitatie op DVD en VOD, alsook de Internationale exploitatie gaan gebruiken voor het terugbetalen van de investeringen. Dit zal op een later moment mogelijk zijn.

De DVD/VOD en internationale exploitatie staan gepland vanaf november 2016 en zal een jaar duren. Dit betekent dat we kunnen uitkeren in het eerste kwartaal van 2018.

De rendementstabel ziet er dan zo uit. 


# biosbezoekers   % rendement   Uitbetaling per €100,-     Wanneer

       300.000 +               15%                       €115,-                Januari 2017

       250.000                  10%                       €110,-                Januari 2017

       225.000                   5%                        €105,-                Januari 2017

       200.000                   0%                        €100.-                Januari 2017

       150.000                   0%                        €100,-           1e kwartaal 2018

       125.000                   0%                        € 75,-            1e kwartaal 2018


Let op! Bij minder dan 125.000 bezoekers (wat we niet verwachten, maar wel mogelijk is) kunnen we de investering niet terugbetalen. Alle extra’s behorend bij een investering krijgt iedereen sowieso!

Huidige status

De opname-fase is nu aan de gang. De audities zijn gedaan en op diverse locaties in het land worden filmsets ingericht. Er is een robot-kikker gebouwd in Engeland die er levensecht. Tot eind augustus zal worden gefilmd. 

Verdere ontwikkelingen

Er zal zeer veel tijd worden besteed aan de special effects. De transformatie van de meester in kikker zal er levensecht en ook een beetje griezelig uitzien. De montage van Meester Kikker vindt plaats in het najaar van 2015 en voorjaar 2016.

Doelgroep

Voor alle schoolgaande kinderen van 6 tot 12 jaar is Meester Kikker een spannend avontuur met veel humor. Ook ouders zullen met veel plezier kijken naar Meester Kikker. De film wordt toegankelijk voor een breed publiek, is rijk aan inhoud en heeft een gelaagdheid voor diverse niveaus.

Marktomvang

Meester Kikker zal landelijk worden vertoond in zo'n 100 bioscopen verspreid in het land. Ook in Vlaanderen zal de film te zien zijn. Zo'n 800.000 jongens en meisjes zijn doelgroep, incl. hun ouders en grootouders natuurlijk. Jeugdfilms doen het goed in Nederland. In alle schoolvakanties is een bezoek aan de bioscoop een populair uitje.


Referenties van BosBros films

Dolfje WeerWolfje                 320.000 bioscoopbezoekers

De Griezelbus (9+)                210.000 bioscoopbezoekers

Wiplala                                  280.000 bioscoopbezoekers

Abeltje                                   900.000 bioscoopbezoekers

Minoes                                  830.000 bioscoopbezoekers

Pluk van de Petteflet            480.000 bioscoopbezoekers

Concurrentie

De films van producent BosBros concurreren met jeugd- en animatie films van Disney o.a. In elke schoolvakantie worden meer jeugdfilms geprogrammeerd. Er is veel keuze. De Nederlandse familiefilm doet het goed in de bioscoop. 

Huidige klanten

Er zijn de afgelopen jaren meer dan 100.000 Meester Kikker boeken verkocht. Paul van Loon heeft een grote fanbase. We verwachten dat de Nederlandse families deze film graag willen zien in de bioscoop. 

Feedback van klanten

We hebben feedback van de investeerders in ons vorige project Wiplala en die waren zeer positief. 

Nieuwe klanten

Wij verwachten dat 250.000 bioscoopbezoekers naar Meester Kikker komen. 

Verkoopverhaal

Paul van Loons' Meester Kikker is deze zomer (2016) te zien in de bioscoop.

Meester Kikker gaat over een gewone klas, gewone kinderen en een gewone meester. Tenminste op het eerste oog lijkt dat zo. Maar het leven van de kinderen uit de klas van Meester Frans staat op zijn kop als blijkt dat de meester soms in een kikker verandert. Dat is levensgevaarlijk, want als kikker ben je een lekker hapje voor bijvoorbeeld ooievaars. Sita is zo dol op haar meester Frans dat ze hem kost wat kost wil beschermen in de gevaarlijke dierenwereld. 

Gedaan tot nu toe

De bioscoopuitbreng wordt begeleid door de ervaren en succesvolle filmdistributeur Dutch Filmworks. 

Marketing & sales kanalen

Ten eerste krijgt Meester Kikker vanaf nu tot aan de uitbreng prioriteit en aandacht boven alle andere projecten en is het complete professionele team van BosBros en In The Air bezig om van Meester Kikker een geweldige film te maken en een succesvolle campagne te bouwen. 

Dit gaan we allemaal doen met de investering:

 1. Voor de distributie van de film worden digitale prints gemaakt en verspreid aan de bioscopen.
 2. We organiseren vlak voor de uitbreng op 29 juni 2016 een Premièrevoorstelling waarvoor uiteraard alle acteurs en vele beroemdheden worden uitgenodigd. De landelijke pers zal van dit evenement uitgebreid verslag doen.
 3. Pers- en publiciteitscampagne.  Een nieuwe film van Paul van Loon is een dankbaar onderwerp voor TV- en radioprogramma's, tijdschriften, kranten, nieuwssites. De media zullen voor, tijdens en na de release worden geïnformeerd. Paul van Loon, evenals de acteurs en regisseur zetten zich in om beschikbaar te zijn voor de interviews.
 4. Meester Kikker tournee: Paul van Loon en de acteurs zullen door het land reizen om tijdens voorpremières in de theaters kinderen te ontmoeten. De word-of-mouth evenals de lokale persuitingen zijn belangrijk voor het succes.
 5. Trailer. Voorafgaand aan familiefilms zal de spectaculaire trailer van Meester Kikker te zien zijn in de bioscopen. Ook op allerlei websites kan de trailer bekeken worden. 
 6. TV Campagne. Op TV zullen commercials van Meester Kikker worden uitgezonden gericht op de doelgroep families met kinderen. 
 7. Joint Promoties. Een aantal Nederlandse merken zullen Meester Kikker adopteren voor hun campagne en zo de film nog meer bekendheid geven. We zijn momenteel in gesprek met een aantal bedrijven en zodra we een deal rond hebben wordt deze gecommuniceerd in de updates.
 8. Social Media. Op Facebook, Twitter, op de eigen website en uiteraard via dit platform zullen wekelijkse updates verschijnen. De updates zullen door de uitgebreide 'inner circle' worden doorgeplaatst aan hun vrienden en achterban.
 9. Advertentie-campagne off- en online in media gericht op ouders en kinderen.

Deze lijst van marketing- en promotie activiteiten is voorlopig en niet volledig en zal aangevuld worden in de loop van de tijd.   


Marketing doel

De campagne start ruim voordat de film in de bioscoop uitkomt. Het doel is om zoveel mogelijk gezinnen met kinderen naar de bioscoop te krijgen. 

Partnerships

We spreken op dit moment met allerlei partners. We zullen middels updates de investeerders daarover informeren. 

Omzet tot nu toe

De productie van de film is gefinancierd. Pas in de zomer van 2016 wordt omzet gemaakt. 

Verwachte omzet

De omzet is afhankelijk van het aantal bioscoopbezoekers en het succes van de vervolgexploitatie op DVD en Video on Demand.

We verwachten 250.000 bioscoopbezoekers.

Aannames

We verwachten 250.000 bioscoopbezoekers.

Tot nu toe geinvesteerd

De filmproducent BosBros heeft een productiebudget van 2,5 miljoen euro voor Meester Kikker. Dit bedrag komt van filmfondsen en de omroep AvroTros. 

Investeringsbehoefte

Middels crowdfunding gaan we voor de distributie en marketing van de film Meester Kikker €450.000,- financieren. Inmiddels is €350.000,- bereikt en via Symbid is nu nog €100.000,- nodig.

Deze investeringspakketten hebben we samengesteld.


Basispakket bij een investering van € 100,00

 • Toezending per e-mail van het definitieve filmscript als PDF. (zeer exclusief!)
 • De digitale filmposter van Meester Kikker.
 • Maandelijkse email updates met informatie over de productie van de film. Op de website staan wekelijks nieuwe updates.
 • In januari 2017 ontvang je de volledige inleg retour bij het behalen van 200.000 bioscoopbezoekers. Je ontvangt bovendien rente op de investering vanaf 225.000 bezoekers. Bij minder dan 200.000 bioscoopbezoekers deel je mee in de vervolgexploitatie op dvd/vod/internationale verkoop. Uitbetaling is dan later, begin 2018.

Investering van € 260,-

Bij een investering van €260,- krijg je, behalve het basispakket, ook een digitale versie van de film. Je ontvangt van ons in november 2016 een cadeaucode voor het eenmalig bekijken van Meester Kikker (geldigheid 2 maanden).

Investering van € 500,-

Bij een investering van €500,- krijg je, behalve het basispakket en de digitale versie, ook de DVD van Meester Kikker op het moment van uitbreng + twee uitnodigingen voor de exclusieve rode loper première van Meester Kikker in Amsterdam.

Investering € 1.000,-

Bij een investering van €1.000,- krijg je, behalve het basispakket en de digitale versie en DVD, vier uitnodigingen voor de exclusieve rode loper première van Meester Kikker in Amsterdam.

Investering € 2.500,-

Bij een investering van € 2.500,- krijg je het basispakket + digitale versie + DVD, vier première kaarten en de mogelijkheid om de filmset te bezoeken in de zomervakantie 2016. Zodra de filmeditie van het boek is verschenen, krijg je die bovendien per post thuisgestuurd.

Investering € 5.000,-

Je krijgt nu aanvullend de mogelijkheid om een figurantrol in te vullen en dus een dagje mee te werken op de filmset. We hebben maximaal 15 rollen beschikbaar. Bovendien zullen we je naam op de aftiteling van de film vermelden. Die staat dan ook op de DVD, VOD, TV uitzendingen, etc..


Wil je meer investeren, dan kan dat uiteraard ook.

Neem contact met ons op, dan gaan we samen bespreken hoe we kunnen samenwerken. Stuur een e-mail naar fabienne@ita-rights.com of bel met 023-700 97 89.

Gebruik van de opgehaalde gelden

De opgehaalde gelden worden geïnvesteerd in de uitbreng van de film, de zogenaamde P&A (prints & Advertising) kosten.

Rendement

We gaan uit van een succesvolle bioscooprelease vanaf 29 juni 2016 en dat Meester Kikker de gehele zomervakantie zal draaien in de bioscopen. We verwachten een bezoekersaantal van ongeveer 250.000 bezoekers. Na de zomer weten we hoe succesvol de film is geweest. Alle investeerders profiteren sowieso van de leuke extra’s die horen bij een investering en krijgen hun inleg terug in januari 2017 bij het behalen van minimaal 200.000 bezoekers.


Als blijkt dat Meester Kikker minder succesvol is in de bioscoop dan onze verwachting, dan zullen we de vervolgexploitatie op DVD en VOD, alsook de Internationale exploitatie gaan gebruiken voor het terugbetalen van de investeringen. Dit zal op een later moment mogelijk zijn. 

De DVD/VOD en internationale exploitatie staan gepland vanaf november 2016 en zal een jaar gaan duren. Dit betekent dat we kunnen uitkeren in het eerste kwartaal van 2018.

De rendementstabel ziet er dan zo uit. 

# biosbezoekers   % rendement   Uitbetaling per €100,-     Wanneer

       300.000 +          15%                            €115,-                Januari 2017

       250.000                  10%                       €110,-                Januari 2017

       225.000                   5%                        €105,-                Januari 2017

       200.000                   0%                        €100.-                Januari 2017

       150.000                   0%                        €100,-           1e kwartaal 2018

       125.000                   0%                        € 75,-            1e kwartaal 2018


Risico's

Let op! Bij minder dan 125.000 bezoekers (wat we niet verwachten, maar wel mogelijk is) kunnen we de investering niet terugbetalen. Alle extra’s behorend bij een investering krijgt iedereen sowieso!