Idea-debt-label
Lening
Dit is een lening investeringsmogelijkheid. Via leningcrowdfunding leen je geld aan een ondernemer en ontvang je een aantrekkelijk, vast rendement op je investering.
Billboard_carerate Play
Medium_thumb_inge
CareRate BV team 8
CareRate BV Rotterdam, NL

Dé innovatie in de zorg

CareRate biedt zorginstellingen een Feedback- en VerbeterApp waarmee iedere afdeling de eigen geleverde zorg kan verbeteren o.b.v. eigen patiëntervaringen.

$87.331 gefinancierd
100%
$87.331 0
Minimum doelbedrag Dagen over
7,50% 36 MND
Rente Looptijd
Small_thumb_inge Dé innovatie in de zorg
INNER CIRCLE
Product

CareRate biedt zorginstellingen een realtime Feedback- en Verbeter App waarmee zij op dagelijkse basis patiëntervaringen kunnen borgen. Deze ervaringen leiden tot patiëntgerichte verbeteringen, waardoor de patiënttevredenheid sterk toeneemt. Voor snel inzicht in wat wij doen; bekijk het filmpje over onze implementatie in het Catharina Ziekenhuis:

Klik hier!


Parels Poetsen

Wij noemen het verbeteren van talenten 'Parels Poetsen', daarom zijn wij de 'Parelpoets dokters'!

Unique Selling Points

 • Het 'ACTionable' maken van feedback (e-mail alerts/dashboard/reportages etc.)
 • Een communicatieloop; medewerkers kunnen patiënten laten weten wat er met de feedback en suggesties is gedaan;
 • Het organisatie breed borgen van patiëntervaringen, suggesties en vooral verbeteringen (geen versnippering);
 • Een eigen verbeterinstrument (100% eigenaarschap) waarbij iedere afdeling zijn eigen patiëntvragen kan stellen en beheren, echter mét behoud van organisatie brede benchmarks;
 •  Het intern delen van gerealiseerde verbeterpunten en oplossingen, waardoor afdelingen van elkaar kunnen leren.

Verdienmodel

CareRate geeft licenties af voor gebruik van het feedbackplatform. Deze terugkerende licenties zorgen voor een stabiel bestaansrecht. Dit is exclusief de eenmalige implementatie, trainingen en projectmanagement.

Tot nu toe bereikt

CareRate heeft in een korte tijd de wereld van patiëntervaringen opgeschud door de nieuwe insteek:”Beter worden moet leuk zijn en dat doe je samen met je eigen patiënten”. CareRate is een volledig operationele en innovatieve applicatie. Ook helpen we de zorgverlener bij het implementatieproces in de dagelijkse processen binnen teams en afdelingen. Hierdoor leidt feedback ook echt tot verbeteringen. Op dit moment werken 6 ziekenhuizen in Nederland met CareRate. Verder zijn we met veel ziekenhuizen in gesprek, door de combinatie van onze vernieuwende aanpak en de betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van ons verbeterinstrument.


 • CareRate stond in de Nederlandse finale van Meet the Dragons. (2011)

 • Winnaar van de Vodafone Mobiles for Good Challenge. (2013) 

 • Behoorde tot de “Best of 20’ van New Venture. (2014)

 • Behoort opnieuw tot de ‘Best of 20” New Ventures. (2015)

 • Behoort tot de laatste 10 van de MedTech Innovatieprijs. (2015)

 • Genomineerd voor de Ernst & Young Entrepreneur Of The Year award! (2015)


Benodigde investering en gebruik van het geld

CareRate is momenteel sterk aan het groeien binnen de Nederlandse grenzen, en binnenkort ook daarbuiten. Om de maximale financiële stabiliteit te waarborgen is extra kapitaal nodig. Dit geld zal worden ingezet op 3 vlakken; doorontwikkelen van het platform, Marketing & Sales budget en als werkkapitaal.

Update_thumb_inge
Inge Proost
Oprichter & Directeur

Mijn achtergrond en kennis ligt in 15 jaar (online) Marketing Communicatie, Hospitality en ICT. Deze ervaring combineer ik in CareRate. Ik ben dol op gadgets en innovaties, en vind het fantastisch dat ik via ons platform de wereld een beetje beter maak. Als oprichter en eigenaar ben ik de aanjager voor innovatie en inspiratie voor onze klanten om het beste uit zichzelf te halen.

Update_thumb_stefan
Stefan Bergsma
Stagiair crowdfunding & financiering

Ik ben student International Marketing Management op de Hogeschool Utrecht. Mijn interesse ligt bij alternatieve financieringsvormen en de combinatie van Sales en Marketing. Bij CareRate ben ik verantwoordelijk voor de opzet en afronding van het crowdfunding project.

Update_thumb_foto7
Milan de Jong
Development Expert

Continue innovatie staat bij ons voorop. Ik houd mij bezig met software development en verdere ontwikkeling van het CareRate platform. Ik bied klanten graag nieuwe functionaliteiten en zorg er voor dat het systeem op en top en intuïtief werkt. Al vele jaren ben ik bezig met het creëren van de ultieme digitale oplossingen, wat bij CareRate direct naar voren komt.

Update_thumb_machiel
Machiel Huizer
Programma Manager

Samen met zorginstellingen ga ik op basis van co-creatie aan de slag om CareRate te implementeren. Dit via coaching van interne trainers, begeleiding op de vloer en het geven van producttrainingen. Dit alles met als einddoel om van directe patiëntenfeedback een groot succes te maken, net als bij onze bestaande klanten. Door mijn ruime ervaring in de trainingsbranche is geen project tè uitdagend!

Update_thumb_anoek
Anoek Boot
Marketing & Service

Ik houd mij voornamelijk bezig met online marketingactiviteiten. Zo houd ik onder andere de websites up-to-date en zorg ik voor leuke content voor op onze social mediakanalen. Ook bij supportvragen help ik graag!

Update_thumb_profile_titus-400x400
Titus van Well
Marketing & Service

Ik ondersteun de marketing en service afdelingen waar ik kan. Moet er intern iets geregeld worden? Ik doe het met plezier! Ik vind het leuk om persoonlijk contact met mensen te hebben en tover graag een glimlach op iemands gezicht.

Juridische structuur

CareRate BV is de onderneming waarvoor het geleende geld zal worden ingezet. DineRate BV (Holding) is de overkoepelende BV van CareRate BV en DineRate Nederland BV. Deze BV’s zullen als groep debiteur zijn voor de lening.

- DineRate BV (per 5-4-2012) is de overkoepelende BV van:
- DineRate Nederland BV (per 9-1-2013)
- CareRate BV (per 9-9-14)

Inge Proost, is oprichter en 100% eigenaar van Proost Works BV en deze BV is voor 100% aandeelhouder van DineRate BV.

Personele ontwikkeling

Momenteel hebben wij een klein maar sterk team. Na aanvulling van het werkkapitaal gaan wij op zoek naar gedreven personen die kunnen helpen met beide Sales en platformverbeteringen.

Het product

CareRate biedt zorginstellingen een mobiel verbeterinstrument waarmee iedere afdeling zelf op een hele laagdrempelig en gemakkelijke wijze patiëntervaringen kan verzamelen. Afdelingen en medewerkers zien direct uit eerste hand de patiëntwaardering over de eigen geleverde zorg en kunnen indien gewenst direct reageren naar de patiënt bij (on)tevredenheid.


In tegenstelling tot traditioneel onderzoek, waar onderzoeken vaak eindigen als dikke rapporten, maakt CareRate feedback 'Actionable' (plan/do/check/act). Dit is met name omdat medewerkers zelf naar de patiënt reageren als dit gewenst of nodig is en verbeteracties aan feedback koppelen.

Dit versterkt niet alleen de patiëntrelatie en de loyaliteit, maar met CareRate kunnen afdelingen zich heel gericht en dagelijks kort cyclisch verbeteren, met als resultaat; patiëntgerichtere en betere zorg!

Uniek

De WebApplicatie van CareRate is oprecht uniek. CareRate is de 3.0 versie van tevredenheidsonderzoeken. Wij hebben van 1 jaarlijks onderzoek een dagelijks verbeterinstrument gemaakt en daar een 'communicatieloop' in ontwikkeld, waardoor je als patiënt ook hoort wat er concreet met je feedback is gedaan! 


Daarnaast blijkt dat in de praktijk de beste tools sneuvelen als het niet goed geïmplementeerd wordt op de werkvloer. CareRate heeft door haar ervaring in de Hospitality icm ervaring in de zorg, een geheel nieuwe en succesvolle implementatie werkwijze ontwikkeld. Het belangrijkste onderdeel is dat wij 'feedback' en 'beter worden' leuk maken voor medewerkers. Dat doen we door zelf heel veel beleving en positiviteit mee te nemen en dat werkt aanstekelijk! 

Het feit dat wij als een nog klein bedrijf, zulke grote organisaties in beweging krijgen is iets wat ons uniek maakt. We hebben een innovatieve tool kunnen het ook nog eens goed en vakkundig implementeren.

Verdienmodel

Op het moment werken zes ziekenhuizen met CareRate. Voor gebruik van CareRate geldt een basislicentie van 8800,- euro voor 4 afdelingen. CareRate is dus beschikbaar vanaf 8.800,- euro per jaar. Dit is exclusief de eenmalige implementatie, trainingen en projectmanagement. Ieder extra gewenste licentie kost 1.200,- euro per jaar. Dit komt neer op 50,- euro per afdeling per maand. Dit is vele malen goedkoper, efficiënter en sneller dan de ‘traditionele’ tevredenheidsonderzoeken of vragenlijsten op papier die overgetypt dienen te worden.

Schaalbaarheid

Inmiddels zijn wij in gesprek met ruim 10 ziekenhuizen en verwachten dit jaar 15 zorginstellingen aan te sluiten en een omzet te realiseren van €370.000, wat een marktaandeel is van 15%. Op het moment dat er 10 grote zorginstellingen aangesloten zijn, willen we parallel aan de Nederlandse markt een eerste stap naar het buitenland maken, waar het Verenigd Koninkrijk de voorkeur heeft. Ter voorbereiding zijn wij al in gesprek met partijen in het Verenigd Koninkrijk.

Huidige status

 • Zes ziekenhuizen werken met het CareRate systeem.
 • Meerdere restaurants en hotels werken met DineRate.
 • Op dit moment is er 17.550 keer feedback binnengekregen.
 • Waarvan 11.000 voor CareRate.
 • 7300 gebruikers in totaal. 
 • Waarvan 4810 van CareRate.

Verdere ontwikkelingen

We zijn momenteel bezig het dashboard geheel te vernieuwen met nieuwe analyse mogelijkheden welke per gebruiker instelbaar zijn. Development is hier al hard mee aan het werk, en deze zal rond juli live gaan. 

Doelgroep

In 2015 richten wij ons voornamelijk op zorginstellingen in Nederland. Vooral complexe zorgverleners als ziekenhuizen zijn voor ons product interessant, omdat wij per afdeling volledig maatwerk kunnen bieden. In 2016 zal CareRate de focus verbreden, en het product ook in het buitenland aanbieden.

Marktomvang

Deze cijfers geven aan hoe groot de totale markt en dus de groeipotentie van CareRate is. 

 • In 2013 is 94,2 miljard euro uitgegeven aan gezondheids- en welzijnszorg.
 • In 2012 hebben er 25,7 miljoen ziekenhuisopnamen plaatsgevonden.
 • Van 2004 tot 2013 zijn de totale uitgaven aan langdurige zorg met 40 procent gestegen van 21 miljard euro in 2004 tot 29,5 miljard euro in 2013. 

(Bron: Centraal Bureau voor Statistiek, Gezondheid en zorg in cijfers 2014)Concurrentie

Er zijn veel bedrijven die het verzamelen van feedback mogelijk maken. CareRate onderscheidt zich doordat het verzamelen van feedback maar 10% van het product is. De kracht van CareRate zit in de achterkant; feedback bruikbaar en inzichtelijk maken, hier verbeteracties aan koppelen, en een communicatieloop mogelijk maken. 


CareRate maakt een einde aan papieren feedbackformulieren die veelal liggen te verstoffen in de lades van afdelingshoofden!  

Feedback van klanten

"Practice what you preach"


Onze klanten zijn onze ambassadeurs. Samen met hen ontwikkelen wij CareRate verder. Co-creatie ligt ten grondslag aan CareRate's product en implementatiewerkwijze, waardoor CareRate helemaal ontwikkeld is op de wensen en behoeften van zowel zorgverleners als patiënten. 


Nieuwe klanten

Onze doelstelling is om 15 zorginstellingen tegen het einde van 2015 aan te sluiten.(Waarvan we er al 6 hebben gerealiseerd!) In 2016 zal dit verder uitgroeien tot 26 zorginstellingen. 

Verkoopverhaal

Het verkooptraject pakken wij uitgebreid aan, zeker ook omdat ziekenhuizen grote ondernemingen zijn waar elk besluit voor meerdere jaren effect heeft. Wij begeleiden onze klanten vanaf het eerste gesprek tot aan de rest van de tijd dat de zorginstelling bij CareRate klant is. De insteek van het waarborgen en co-creëren van verbeteringen zorgt ervoor dat niet alleen de klant, maar ook CareRate zelf, beter wordt.

Omzet tot nu toe

CareRate is ontstaan uit de succesvolle feedback formule gecreëerd met DineRate. Door deze formule ook in de zorg toe te passen zijn wij enorm aan het groeien. Hierdoor is de omzet afgelopen jaren mooi gestegen. Met het uitbreiden van ons systeem in meerdere branches, zoals scholen, banken en trainingsinstituten, zal de omzet de komende jaren gestaag een positieve lijn doorzetten. De weergegeven omzet komt voort uit de activiteiten van DineRate B.V. en DineRate Nederland B.V.

2012: €21.944
2013: €41.042
2014: €156.209

Bekijk hier de bijlagen voor een toelichting op de cijfers van de afgelopen 3 jaar en de prognoses voor de aankomende 3 jaar.

Verwachte omzet

2015: €372.000
2016: €868.000
2017: €1.291.000

Aannames

Binnen Nederland zal CareRate groeien komende jaren. Ook zal er vanaf 2016 een extra focus komen te liggen op implementatie in het buitenland. 


Hiervoor is het Verenigd Koninkrijk de meest aantrekkelijke partij. Rate.nl zal ook een flinke uitbreiding van het aantal Rate labels realiseren, waardoor het Rate feedback systeem in meerdere branches zal worden gebruikt.

Investeringsbehoefte

Er is €50.000 benodigd om het platform door te ontwikkelen, het Marketing & Sales budget te vergroten, en er is werkkapitaal nodig voor onderhanden werk. Deze lening zal in drie jaar, met een rentepercentage van 7,5%, worden teruggekeerd aan de investeerders.

Gebruik van de opgehaalde gelden

Om de ingezette groei door te kunnen zetten, is kapitaal benodigd voor de onderdelen:

 • Doorontwikkelen van het CareRate platform
 • Inzet van Marketing & Sales activiteiten
 • Werkkapitaal voor onderhanden werk

(zie bijlage Investeringsplan voor een overzicht)

Rendement

Bekijk via onderstaande link uw rendement:


https://www.symbid.nl/pages/loaninvestmentcalculation?locale=nl

Risico's

Hieronder volgt een toelichting op de risicoscore:

Creditsafe Score

Creditsafe heeft plaatsgevonden op jaarcijfers 2013 en niet op de jaarcijfers 2014. Creditsafe gebruikt voor haar score instrument de aan de Kamer van Koophandel ingeleverde jaarcijfers.


RISCOPROFIEL FACILITEIT

Lening:                                      EUR 50.000

Looptijd lening:                         3 jaar

Aflossing:                                  annuïteit


RISICOPROFIEL KREDIETSTRUCTUUR

Zekerheden derden:                nee (geen pandrecht, geen factoring, geen fin.lease)    

Structuur:                                  blanco, pari passu

Achterstelling:                          nee