Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_gere-geld-overfunding Play
Medium_thumb_machielkeet
Gere-geld Holding team 6
Gere-geld Holding Heeze, NL

Online Boekhouden Gere-geld

Gere-geld is hèt online boekhoudpakket voor de ZZP-er. Halveert de boekhoudtijd & verdubbelt het financieel inzicht. Al bijna 2 jaar succesvol, 100+ klanten.

$58.221 gefinancierd
100%
$58.221
Minimum doelbedrag
5%
Aandelen
Small_thumb_machielkeet Online Boekhouden Gere-geld
INNER CIRCLE
Product

Gere-g€ld is hèt online boekhoudpakket voor de ZZP-er. Wij halveren de boekhoudtijd en verdubbelen het financieel inzicht. Gere-geld is zo overzichtelijk en begrijpbaar dat wij iedere ondernemer in één uur tijd aan de slag kunnen helpen. Gere-geld is voordelig en zeer compleet, ontdaan van allerlei overbodige opties. Wij kunnen alle boekhoudproblemen voor ZZP-ers oplossen.

Unique Selling Points

 • De software is al volledig ontwikkeld en bijna 2 jaar live. Een goede, degelijke basis zonder errors.
 • Doorontwikkeling met ICT partner Kembit. (zij investeren de uren in 2015 in Gere-geld)
 • Wij automatiseren de administratieve processen zo ver als technisch mogelijk is, en blijven hier continue mee bezig.
 • Door je rapportage met inzoommogelijkheden houdt de ondernemer grip op de eigen financiële situatie
 • Gere-geld is het enige boekhoudpakket in Nederland dat standaard een jaarrekening kan produceren die voldoet aan de wettelijke eisen voor een BV.
 • Het huidige klantenbestand is zeer divers, de eenvoud en overzichtelijkheid spreekt veel verschillende ondernemers aan.
 • De doelgroep is enorm groot, 800.000 ZZP-ers en 150.000 startende ondernemers per jaar.
 • De combinatie van een boekhoudpakket en een gelieerd administratiekantoor (inclusief belastingconsulent) is uniek.
 • We helpen iedere nieuwe gebruiker in één uur aan de slag, zo logisch en gebruiksvriendelijk is de software.
 • De helpdesk bestaat uit medewerkers van het administratiekantoor die dagelijks met Gere-geld werken. Vakspecialisten dus!
 • Voor inhoudelijke informatie over Gere-geld, klik op deze link

Verdienmodel

De software van Gere-g€ld is ontwikkeld. Het aanmaken van een nieuwe klant gaat automatisch. Het aantal gebruikers is de doorslaggevende factor bij Gere-geld. De gebruikers betalen jaarlijks in januari vooraf een abonnementsgeld van minimaal € 120,- per jaar en maximaal € 405,- per jaar. Het verschil in tarief zit in het aantal geboekte facturen, dit is een pay per use model. Een gemiddelde ZZP-er zal per jaar niet meer betalen dan € 120,- + e.v.t. € 25,- voor de digitale opslag van de inkoopfacturen. Het grootste deel van de kosten (ontwikkeling) zijn in het verleden gemaakt.

Tot nu toe bereikt

Tot op heden zijn er 100+ ZZP-ers en andere bedrijven die gebruik maken van Gere-geld. Het gelieerde administratiekantoor Gere-geld zorgt ook voor de groei door de samenwerkingsvorm (bijv. ondernemer factureert en besteed de rest uit) aan te bieden. De administratie kan ook gedurende het jaar naadloos overgenomen worden door het administratiekantoor.

Benodigde investering en gebruik van het geld

De benodigde investering bedraagt € 45.000,-

Dit zal met name aan de naamsbekendheid besteed worden.

In 2016 zullen de ICT ontwikkelingskosten ook betaald moeten worden

Aan een voormalig aandeelhouder moet nog een deel van de rekening courant terugbetaald worden.

Voor de investeerder

In 2018 zal de eerste keer dividend uitgekeerd worden. In 2018 zal een rendement op de investering behaald worden bij uitkering van 50% van de netto winst van 17,5 %. Indien u € 750,- investeert in Gere-geld, dan krijgt u daarbovenop nog eens één jaar gratis gebruik van Gere-geld.

Update_thumb_kembit
Kembit
ICT ontwikkeling

Binnen Kembit is de afdeling IT applications verantwoordelijk voor de technische ontwikkelingen en het beheer van Gere-geld

Update_thumb_machielkeet
Machiel Keet
Directeur Eigenaar

Ik ben meer dan 20 jaar werkzaam in financiën (13 jaar eindverantwoordelijke). Opleidingen: LBO-MBO-HBO boekhouden, controllers opleiding en bedrijfskunde aan de universiteit. In de 20 jaar heb ik veel programma's gezien, maar niet voor de ZZP-er. Ik geloof in de kwaliteiten en meerwaarde van de ZZP-er, en in de toekomst van de ZZP-er. Ik wil de ZZP-er erg graag helpen met de boekhouding.

Update_thumb_kvkouteren
Kuypers van Kouteren
marketing

Marketingbureau Kuypers van Kouteren is ingeschakeld om de marketing mede vorm te geven. Zij hebben onder andere het marketing / markt onderzoek gedaan dat ter onderbouwing dient voor de aantallen gebruikers van Gere-geld.

Het product

Gere-geld is een voordelig, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk online boekhoudpakket dat zich richt op de ZZP-er en de MKB-er tot 10 medewerkers. Door Gere-geld te gebruiken halveren we de boekhoudtijd en verdubbelen het financieel inzicht.

Uniek

Overzichtelijkheid en gebruiksvriendelijkheid (ontdaan van allerlei overbodige opties die ZZP-ers niet nodig hebben)

Gratis in één uur aan de slag geholpen worden door Gere-geld

Rapportage met inzoommogelijkheden

Eenvoudige facturatie

BTW aangifte vanuit Gere-geld (met terugkoppeling belastingdienst)

Jaarrekening komt uit Gere-geld (voldoet ook aan de wettelijke eisen voor en kleine BV) Dit kan geen enkel ander boekhoudpakket.

Scan & herken oplossing geïntegreerd. Snel en nauwkeurig boeken van inkoopfacturen.

Instructiefilmpjes en PDF's geïntegreerd in de software

Helpdesk van een administratiekantoor (geen standaard helpdesk, maar professionals)

Financiële en fiscale vragen kunnen bij het administratiekantoor neergelegd worden.

Verdienmodel

De software is reeds anderhalf jaar live. Er zullen continue verdere automatiseringsverbeteringen doorgevoerd moeten blijven worden, maar niet meer in de opzetfase, deze is voorbij.

Het aantal gebruikers van Gere-geld is het succes. Een nieuwe gebruiker wordt eenmalig gratis aan de slag geholpen, en er zijn kosten van de helpdesk (flexibele inzet van het administratiekantoor). De overige kosten zijn relatief laag.

Schaalbaarheid

Indien de huidige serverruimte vol raakt, kan binnen enkele uren voldoende extra servercapaciteit bijgezet worden.

Als een nieuwe gebruiker zich aanmeldt, dan wordt op de achtergrond volledig automatisch een database aangemaakt. Geen manuele handelingen nodig.

Kortom, snel schaalbaar zonder problemen. 

Huidige status

Gere-geld heeft op dit moment ruim 100 gebruikers en is klaar voor verdere groei. Er zijn nagenoeg geen errors in het systeem. Kembit heeft de ontwikkeling en het beheer begin mei 2015 overgenomen en tot op heden zijn er geen technische errors geweest.

Verdere ontwikkelingen

Gere-geld zal in de huidige vorm blijven, want we leggen de nadruk op het verder automatiseren van de boekhouding. Geen onnodige extra functionaliteiten. Enkele ontwikkelingen op korte termijn zijn: UBL bijlage bij de huidige PDF-verkoopfactuur voegen. De geïmporteerde bankafschriften automatisch afboeken. Op meerdere plaatsen zoekfuncties inbouwen. Eenvoudiger kortingen op de verkoopfactuur vermelden.

Doelgroep

De ZZP-er. Binnen de markt van de ZZPers hebben met name de ZZP-ers in de zakelijke dienstverlening en de zorg (in de breedste zin van het woord) het meeste profijt van Gere-geld. Dit zijn de ondernemers met een  relatief beperkt aantal verkoopartikelen (een uur / consult / kilometer etc. zijn artikelen). Ook persoonlijke holdings zonder personeel behoren tot de doelgroep. 

Marktomvang

In Nederland zijn 800.000 ZZP-ers en per jaar 150.000 starters (veelal ZZP) daarnaast zijn er nog eens 300.000 bedrijven met minder dan 5 medewerkers.

Van de 800.000 ZZP-ers doet 40% de boekhouding in Excel. De automatisering gaat steeds verder waardoor Excel als boekhoudprogramma in de nabije toekomst uitgesloten zal worden.

Concurrentie

De grootste concurrent is Excel. Men denkt dat dit gratis is. Tijd = Geld. Met Gere-geld halveren we de boekhoudtijd. Zo kunt u geld verdienen door Gere-geld te gaan gebruiken.

Enkele concurrerende boekhoudpakketten

E-boekhouden (vergelijkbare tarieven, minder functionaliteiten)

Accumulus (vergelijkbare tarieven, vergelijkbare functionaliteiten)

Exact online (zeer prijzig, veel onnodige functionaliteiten)

Money Monk (iets hogere tarieven, wel vergelijkbaar)

Reeleeze (zeer prijzig, meer functionaliteiten)

Huidige klanten

Zeer divers, hier volgt een greep uit het klantenbestand: restaurants, ingenieursbureau, zelfstandig kok, schilder, diverse interim managers, persoonlijke Holdings, grafisch vormgever, diverse handelaren, betonvlechter, management BV's, website bouwer, bierbrouwerij, diversen in de zakelijke dienstverlening, zorg (consulten), trainer, decorateur, woning styliste etc.

Feedback van klanten

Onderstaand twee objectieve reacties die op de vergelijkingssite  www.softwarepaktten.nl achtergelaten zijn:


"Gere-geld is een fijn pakket. De overzichtelijke rapportages geven een goed overzicht van de diverse onderdelen. Het is erg makkelijk te gebruiken voor mensen met weinig boekhoudkundige kennis/achtergrond dus ook perfect voor (kleine) ondernemers." 
De Jong

"Een erg gebruiksvriendelijk en betrouwbaar pakket met veel opties. Met de 'scan en herken' optie boek ik in een fractie van de tijd de inkoopfacturen omdat het programma ze automatisch inleest. Daarnaast maak ik de verkoop facturen rechtstreeks in het programma. Verkoopfacturen worden dus niet langer stuk voor stuk ingeboekt. Ook het inlezen van de banktransacties gaat automatisch. De diverse functies in het pakket zijn voorzien van duidelijke handleidingen en filmpjes die stap voor stap het proces beschrijven. Op die manier is het heel gemakkelijk om zelf de boekhouding te doen" 
van Heugten

Nieuwe klanten

Door het marketingbureau Kuypers van Kouteren is een marktonderzoek verricht. Zij kwamen tot de conclusie dat een marktaandeel van 0,5% van de ZZP-ers in 2 jaar tijd behaald zou moeten kunnen worden. Hierop hebben we onze prognose gebaseerd, en dit nog een jaar verder doorgerekend. Eind 2018 komen we dan uit op 6.000 gebruikers

Verkoopverhaal

In Nederland zijn 800.000 ZZP-ers actief. Van alle ZZP-ers gebruikt 40% excel om de boekhouding in te doen, dus 320.000 potentiële gebruikers. In de wereld wordt meer en meer geautomatiseerd. Dit geldt ook voor de boekhouding. Dat is ook de reden dat Excel binnen enkele jaren weinig tot niet meer gebruikt zal kunnen worden om bijvoorbeeld te factureren. Naast de huidige ZZP-ers zijn er jaarlijks ook nog 150.000 startende ondernemers die vaak als ZZP-er beginnen. Door Gere-geld te gebruiken kunnen we de boekhoudtijd halveren en het financieel inzicht verdubbelen. Dit bereiken we door het boekhouden zo ver als mogelijk is te automatiseren. Voor de kosten hoeven de ZZP-ers het niet te laten, u kunt al boekhouden voor € 10,- per maand. Doordat in Gere-geld voor veel ZZP-ers overbodige opties achterwege zijn gelaten, kunnen we het zo voordelig aanbieden, en behouden we de overzichtelijkheid.

Wij geloven erin dat alle ZZP-ers enorm goede vakspecialisten zijn, die voornamelijk met het eigen vak bezig moeten zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat wij met Gere-g€ld deze vakspecialist tijd, geld en frustratie kunnen besparen met de boekhouding. Ook geloven wij in de educatie van de ZZP-er. De educatie vindt plaats door het gratis ter beschikking stellen van videocursussen, e-books en het delen van informatie in de blogs. Tot slot bieden we een starterspakket, waarin we de ondernemer leren om goed met Gere-g€ld te werken.

Gedaan tot nu toe

Google adwords (in het begin veel geld voor betaald, weinig conversie)

Diverse offline netwerken waaronder BNI

Televisie optreden in Ondernemerszaken op RTL-7

Banners op diverse sites

Wekelijkse Blog (delen via Linked In - Facebook en Twitter)

Leadgeneratoren

Marketing & sales kanalen

LinkedIn

Facebook

Twitter

Netwerken (m.n. BNI is succesvol)

Wekelijkse blog

Mailingen

Lead generatoren

Beurs

Marketing doel

Een naamsbekendheid van 15% in twee jaar. (marketingbureau Kuypers van Kouteren)

Hiermee het aantal gebruikers in twee jaar op 4.000 krijgen

Partnerships

ICT dienstverlener Kembit

Marketingbureau Kuypers van Kouteren

Ikbenzzp (in onderhandeling)

Omzet tot nu toe

De huidige jaaromzet is € 13.500,- (gerealiseerd in de eerste 7 maanden van 2015, in januari wordt het hele jaar vooruit gefactureerd). Mogelijke nieuwe gebruikers in 2015 zijn niet meegenomen in deze omzet)

Verwachte omzet

2016: € 89.900

2017: € 375.188

2018: € 712.313

Aannames

De groei in het aantal gebruikers is gebaseerd op het marketingrapport van het marketingbureau Kuypers van Kouteren. In dit rapport wordt uitgegaan van 4.000 gebruikers in twee jaar. In de calculatie is per 31-12-2017 gerekend met 3.725 gebruikers.

Tot nu toe geinvesteerd

Er is € 75.000,- aan contanten in Gere-geld geïnvesteerd. De huidige eigenaar heeft € 60.000,- ingebracht en de voormalige compagnon heeft nog een restbedrag van € 15.000,- in Gere-geld Holding. De schuld van de voormalige compagnon wordt afgelost in 2015 en 2016.

Daarnaast zijn er per 1-9-2015 ca. 5.000 uur in Gere-geld geïnvesteerd. De voormalige compagnon heeft 2.000 uur gefactureerd per 01-01-2015, waarvoor een aflossing in 5 jaar afgesproken is. De eerste jaartermijn vervalt in januari 2016 en is € 16.796,92

De huidige 3.000 uur door de eigenaar zijn nog niet ingebracht. Deze zullen per 01-01-2016 ingebracht worden en omgezet worden in een agio reserve.

Investeringsbehoefte

De investeringsbehoefte bedraagt € 45.000,-

Bij een bewezen succes staat voor volgend jaar nog een lening-crowdfunding van € 50.000,- gepland.


Gebruik van de opgehaalde gelden

De gelden zullen in eerste instantie met name voor marketing gebruikt worden. Kembit (de ICT partner) investeert de uren van 2015 in Gere-geld.

De ontwikkelingsuren van 2016 en verder dienen betaald te worden. Hiervoor is ook een deel gereserveerd.

Tot slot wordt de rekening courant met de voormalige compagnon afgelost.

Rendement

2015 en 2016 zullen verliesjaren zijn. In 2017 worden de verliezen uit de voorgaande jaren gecompenseerd.

In 2018 en volgende jaren is er ruimte voor dividenduitkeringen. Bij een dividenduitkering van de helft van de netto winst van 2018 houdt dit een rendement van 17,5 % op de investering in. Dit staat los van het voordeel dat behaald kan worden bij een investering van € 750,- waarbij een jaar gratis gebruik van Gere-geld verkregen kan worden.

Risico's

De prognoses en de resultaten staan of vallen met het aantal gebruikers van Gere-geld. Valt het aantal gebruikers tegen, dan ook het resultaat. Gaat de aanwas van nieuwe gebruikers sneller, dan stijgt het resultaat ook exponentieel.