Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled_design__21_ Play
Medium_thumb_profielfoto_s_hondjes-01
Team Snuffelbox team 6
Team Snuffelbox Den Bosch, NL

Snuffelbox Maakt Honden Blij

Snuffelbox is een social e-commerce bedrijf gericht op klantrelaties met de verkoop van producten en diensten aan de hondenbezitter. Gefocust en uniek.

$87.331 gefinancierd
100%
$87.331
Minimum doelbedrag
7%
Aandelen
Small_thumb_profielfoto_s_hondjes-01 Snuffelbox Maakt Honden Blij
INNER CIRCLE
Product

Snuffelbox is een gebundeld E-commerce platform voor de hondenbezitter. Het platform ontwikkelt zich in 5 fasen. De 1ste fase bestaat uit een abonnement op een verrassingbox.

Unique Selling Points

Snuffelbox is het enige retail bedrijf in hondenbenodigdheden dat een subscription model heeft om verrassingsboxen aan te bieden. In Nederland en België is er nog geen e-commerce platform dat gebundelde diensten en producten aanbiedt.

Verdienmodel

Het verdienmodel bestaat een een combinatie van abonnementen en retailverkopen.

Tot nu toe bereikt

In de eerste 6 maanden heeft Snuffelbox meer dan 3.000 verrassingsboxen verkocht en een Facebook bestand opgebouwd met meer dan 28.000 volgers.

Benodigde investering en gebruik van het geld

De benodigde investering bedraagt €75.000,-. Een deel wordt aangewend om het bestaande subcriptionmodel te optimaliseren en het andere deel wordt gebruikt om moderne webshop te ontwikkelen.

Voor de investeerder

Het verwachte rendement op je investering is 500% na 5 jaar.

Aanvullend streeft Snuffelbox naar een dividenduitkering van 4% per jaar vanaf het 3e jaar.


Investeren en daarmee mede-eigenaar worden kan vanaf € 20,-. Naast aandelen gelden speciale beloningen vanaf de volgende bedragen: 

- Vanaf € 80,-

Optie 1: een reguliere Snuffelbox;
Optie 2: een bladcadeau cadeaukaart t.w.v. € 15,-.

- Vanaf € 200,-

Optie 3: een reguliere Snuffelbox + de Snuffel Kerstbox;
Optie 4: een bladcadeau cadeaukaart t.w.v. € 25,-.

- Vanaf € 700,-

Optie 5: een reguliere Snuffelbox + de Snuffel Kerstbox + één jaar lang een kwartaallidmaatschap;
Optie 6: een bladcadeau cadeaukaart t.w.v. € 50,-.

- Vanaf € 1.500,-

Optie 5 óf optie 6 + halfjaarlijks een investeerderslunch. (honden ook welkom)

Deze beloningen worden na afloop van de crowdfunding campagne per mail verstrekt.

Update_thumb_profielfoto_s_hondjes-01
Dave Mom
Directeur Product Ontwikkeling

Dave is een groot hondenliefhebber en oud-eigenaar van een dierenwinkel. Dave kent iedereen en iedereen kent Dave. Hij is zeer bekend met de markt voor dierenbenodigdheden. Binnen Snuffelbox is hij verantwoordelijk voor inkoop en product ontwikkeling.

Update_thumb_profielfoto_s_hondjes-02
Peter van der Ven
Directeur Operations

Internetondernemer in hart en nieren. Peter was succesvol met verschillende internetconcepten in de financiële sector en met enkele webshops. Snuffelbox is voor Peter het leukste wat hij tot noch toe heeft mogen doen. Hij is verantwoordelijk voor pakketverzending en klantenservice.

Update_thumb_profielfoto_s_hondjes-01
Frank Janssen
Financieel Directeur

Frank is al ruim 20 jaar ondernemer, waarvan de afgelopen 5 jaar met internet. Hij heeft veel gewerkt binnen de financiële dienstverlening en legt zich toe op business development trajecten. Frank vindt het prachtig om met Snuffelbox te vernieuwen in een conservatieve markt.

Update_thumb_profielfoto_s_hondjes-02
Tjeerd Korse
Commercieel Directeur

Tjeerd is een internetspecialist met een brede kennis van online marketing. Naast ondernemen met eigen concepten heeft hij andere bedrijven geholpen met internet strategie en internet marketing. Tjeerd vind het geweldig om creatieve campagnes op touw te zetten voor Snuffelbox.

Het product

De eerste product categorie betreft een verrassingsbox. Deze box wordt middels een subcription commerce module (abonnementsvorm) aangeboden. De hondenbezitter kan zich abonneren op een maandbox of op een kwartaalbox. Een eenmalige kennismakingsbox behoort ook tot de mogelijkheden. Daarnaast biedt de webwinkel een uitgebreid assortiment van speeltjes, accessoires, snacks, voeding en diensten aan.

Uniek

Snuffelbox is het enige subcription commerce bedrijf actief in de markt voor hondenbenodigheden. In de afgelopen 6 maanden heeft Snuffelbox veel ervaring opgedaan met subcriptions en is er een technisch moderne applicatie ontwikkeld. Daarnaast is Snuffelshop de enige online aanbieder in de honden retailmarkt met focus en gericht op herhalingsaankopen.

Verdienmodel

Het verdienmodel bestaat uit een life time value benadering bestaande uit abonnementsinkomsten en een op retentie gerichte retail omzet in de breedte van de markt van hondenbenodigdheden, zoals speeltjes, snacks, voeding, verzorging en diensten.

Schaalbaarheid

Dit model kan in de breedte en in de diepte eenvoudig worden opgeschaald. Daarnaast is dit model te exporteren naar andere landen. Op dit moment is er al focus op België en Duitsland.

Huidige status

De afgelopen 6 maanden heeft Snuffelbox de volgende "milestones" behaald:

  1. Technisch en commercieel is het subcription model klaar om op te schalen.
  2. De snuffelblog is sinds augustus 2015 operationeel.
  3. De webwinkel is per november 2015 operationeel.
  4. Ratio's die opgenomen zijn in het investeringsplannen kunnen worden gevalideerd.


Verdere ontwikkelingen

Voor de komende 12 maanden ligt de focus op het optimaliseren van het subcriptionmodel en de ontwikkeling van een moderne webwinkel. Daarnaast starten we een pilot om onze klanten te voorzien van specifieke voedingsprogramma's.

Doelgroep

De doelgroep is hondenbezitters die hun hond blij willen zien. In potentie zijn dit 1,5 miljoen honden en 1,15 miljoen hondenbezitters in Nederland. In België zijn dit ruim 900.000 hondenbezitters.

De markt voor verrassingsboxen is naar onze inschatting zo'n 2% tot 5% procent afhankelijk of het een abonnement betreft of een incidentele retail van de verrassingsbox. De webshop en de fase 3 tot 5 ontwikkeling (zie investeringsplan) heeft een doelgroep omvang van in totaal ruim 2 miljoen hondenbezitters in Nederland en België. 

Marktomvang

De totale markt in Nederland bedraagt ca. €1 miljard aan omzet. 90% hiervan wordt gerealiseerd door fysieke winkels. 10% middels markten, postorder en internet.

Concurrentie

In Nederland en België is er geen concurrentie op verrassingsboxen. Bij de retailverkopen zijn de speciaalzaak en de supermarkt onze belangrijkste concurrenten. Online is er 1 generieke concurrent.

Huidige klanten

Per oktober 2015 heeft Snuffelbox ruim 3.000 verrassingsbox verkocht. Meer dan 400 hondenliefhebbers hebben een abonnement.

Feedback van klanten

De klanten reageren waanzinnig positief. Zie hiervoor de betrokkenheid op o.a. facebook.

www.facebook.com/snuffelboxNL

Nieuwe klanten

Het aantal klanten groeit snel. De kwartaalgroei van de abonnementen kan gemeten worden in dubbele cijfers. Met de komst van de webwinkel zijn we een in staat om de massamarkt van 2 miljoen hondenbezitters in Nederland en België aan te spreken.

Verkoopverhaal

Snuffelbox maakt honden blij!

Gedaan tot nu toe

De acties van Snuffelbox zijn vooral social commerce georiënteerd. Snuffelbox profileert zich nadrukkelijk op facebook. Per oktober 2015 heeft Snuffelbox 28.000 likes. Dit aantal is opgebouwd vanaf 0 in 5 maanden. Daarnaast is sinds augustus 2015 de Snuffelblog actief en kan in november 2015 de webwinkel, de snuffelshop, worden gelanceerd.

Marketing & sales kanalen

Snuffelbox zet diverse online kanalen in om de doelgroep te bereiken. Actieve kanalen zijn Facebook, Instagram en lead/email campagnes. Met de introductie van de webwinkel worden ook Pinterest en Google hier nadrukkelijker bij betrokken. Ondersteunend zal Snuffelbox de free publicity mogelijkheden bij diverse bladen benutten.

Marketing doel

De bovengenoemde kanalen worden in 2015 ingezet. Het doel is om de doelgroep bekend te maken met Snuffelbox en consumenten te stimuleren om een bestelling te verrichten.

Partnerships

Snuffelbox wordt benaderd door verschillende partijen voor samenwerkingsvormen. Vanwege concurrentie en strategische redenen wordt hier nu geen uitspraak over gedaan.

Omzet tot nu toe

In het 2e en 3e kwartaal 2015 zijn er meer dan 3.000 boxen verkocht met een omzet van ruim €65.000,-.

De prognose voor kwartaal 4 2015 bedraagt 3.000 boxen met een omzet van €80.000,-.

Verwachte omzet

Met ingang van kwartaal 1 2016 is de webshop operationeel. De verwachtte omzet voor kwartaal 1 2016 bedraagt €105.000,-. De verwachte omzet voor 2015 bedraagt €520.000,-.

Aannames

De omzetverwachting voor 2016, 2017 en 2018 is respectievelijk €520.000,-, €850.000,- en €1.300.000,-.

Tot nu toe geinvesteerd

Tot 1 september 2015 is er €60.000,- geïnvesteerd. Dit betreft een investering in het e-commerce platform, marketing en voorraad. De investeringen zijn gedaan door 3 aandeelhouders.

Investeringsbehoefte

Middels de crowdfunding campagne wordt €75.000,- opgehaald in ruil voor 7% van het aandelenkapitaal.

Gebruik van de opgehaalde gelden

De investering wordt gebruikt om het e-commerce platform verder te ontwikkelen. Specifiek gaat het hierbij om de optimalisering van het subscription model en de ontwikkeling van een moderne webwinkel.

Rendement

Om Snuffelbox tot volledige ontwikkeling te laten komen zal het bedrijf 5 fasen moeten doorlopen. Hiervoor staat een periode van 4 tot 5 jaar. Dit is ook de aanbevolen investeringsperiode. Het verwachte rendement na 4 tot 5 jaar bedraagt 300% tot 500%.

Risico's

Het belangrijkste risico betreft het niet behalen van de prognoses. Er zal altijd intrinsieke waarde in de propositie aanwezig blijven, dit gezien het lagere risicokarakter van de online retail sector.