Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_header4 Play
Medium_thumb_hr__23162
Jeroen de Leijer team 7
Jeroen de Leijer Breda, NL

Beleggen in Eigen Vastgoed

Brickfund zorgt voor dé nieuwe manier van beleggen in eigen vastgoed. Eerste fonds van €2.5M is reeds gevuld. Wij verwachten een rendement van 500% in 3 jaar.

$175.012 gefinancierd
100%
$174.663
Minimum doelbedrag
8,9%
Aandelen
Small_thumb_hr__23162 Beleggen in Eigen Vastgoed
INNER CIRCLE
Product

For English click here


// Lees hier het interview met Brickfund oprichter Jeroen de Leijer en Symbid //


Brickfund - Wie zijn wij, wat doen wij?

Brickfund introduceert de nieuwe manier van beleggen in eigen vastgoed.

Vastgoedbeleggers kopen samen meerdere beleggingspanden. Brickfund faciliteert de aankopen en draagt zorg voor het gehele financiële en operationele management.

Onze ambitie is om een aandeel in een huis te kopen/verkopen net zo makkelijk te maken als een (bedrijfs) aandeel op de beurs.


U kunt via onze crowdfundactie mede-eigenaar worden van Brickfund Nederland, het overkoepelende bedrijf dat deze dienstverlening aan vastgoedbeleggers aanbiedt. Benieuwd naar wat dat u kan opleveren? Daarover zo meer. Maar eerst nog iets over ons kansrijke business-concept.

Unique Selling Points

Voordelen van Brickfund voor de vastgoedbelegger:

 • Transparantie. De belegger krijgt volledig inzicht in de kosten en baten van het vastgoed waarvan hij mede-eigenaar is. 
 • Spreiding. De belegger belegt gespreid over een aantal verschillende panden mogelijk in verschillende steden.
 • Ontzorgen. Brickfund regelt het volledige (financiële) beheer van het pand en alle operationele zaken die bij verhuur komen kijken. 
 • Community. Wil een mede-eigenaar zijn vastgoedaandeel verkopen? Dan wordt het eerst aangeboden aan de andere mede-eigenaren en eventueel daarna vermarkt via de website van Brickfund. De community kan ook worden ingezet om sneller huurders te vinden en dus de kans op leegstand te verkleinen. 

Verdienmodel

Brickfund ontvangt een beheerderscommissie (6% voor operationeel beheer en 6% voor financieel management) van de ontvangen huur en Brickfund ontvangt een commissie (2,5%) bij aankoop van de participatie door de vastgoedbelegger.

Tot nu toe bereikt

Brickfund is een bedrijf dat net uit de starterfase is. Er zijn inmiddels forse stappen gezet. Er is tot nu toe ongeveer €200.000 geïnvesteerd in het opbouwen van Brickfund in Nederland en dit heeft geresulteerd in het volgende:

Commercieel

In oktober is gestart met het proces om de eerste beleggingspanden aan te kopen voor het eerste Brickfund-fund. Hier is door een aantal beleggers op ingetekend, waardoor we nu in combinatie met een  hypothecaire financiering bezig zijn om voor €2.500.000 aan panden aan te kopen. 

Software | Platform

Afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in het ontwikkelen van een Property Management systeem waarmee de vastgoedbeheerder het reilen en zeilen van de panden kan administreren. 

Tevens hebben we een Investor Dashboard ontwikkeld waarmee de belegger de performance van zijn vastgoedbelegging(en) kan volgen.

Kennis centrum

Brickfund wil zich ontwikkelen als een autoriteit op het gebied van vastgoedbeleggingen en heeft om dit te realiseren een kenniscentrum ingericht op de website waar regelmatig blogs en nieuwsartikelen zullen verschijnen.

Wet en toezicht

Brickfund opereert op dit moment onder de registratieplicht van de AFM. Daarnaast zal in 2016 het traject worden gestart om ook een vergunning te verkrijgen van de AFM. 

Risicomijdend voor de belegger

Brickfund wil de vastgoedbelegger een solide belegging aanbieden als alternatief voor banksparen, vermogensopbouw en/of pensioenvoorziening. Daarom staat de positie van Brickfund als beheerder en partij bij aankoop geheel los van het eigendom van het vastgoed. Tevens worden reserves (algemeen en onderhoud) opgebouwd op een bankrekening gekoppeld aan het betreffende vastgoed. 

Benodigde investering en gebruik van het geld

De crowdfunding-actie

Voor het verder uitbouwen van Brickfund is een investering van €150.000,- nodig. In ruil hiervoor zal 8.9% van de aandelen ter beschikking worden gesteld. Dit bedrag zal besteed worden aan:

 • Personeel 
 • Marketing 
 • Software | Platform update met nieuwe features
 • Wet en regelgeving: aanvraag AFM-vergunning

Voor de investeerder

De investeerder in Brickfund Nederland via de crowdfunding-actie zal, als alles volgens plan verloopt, een waardestijging van de onderneming tegemoet kunnen zien. Brickfund prognotiseert een bedrijfswaarde van €10.000.000+ eind 2018. (groei van 500%, zie de documenten in de rechtermarge). Daarnaast kan een investeerder dividend verwachten.

Update_thumb_hr__23162
Jeroen de Leijer
Directeur | Full-Time

De initiator van Brickfund. Jeroen weet uit eerste hand hoe vastgoed voor je kan werken als extra inkomsten en/of vermogensopbouw. Dit in combinatie met 15+ jaar ondernemerschap en studies in zowel Bedrijfseconomie als Management (MBA) maakt Jeroen de aangewezen persoon om Brickfund verder op te bouwen.

Update_thumb_js
Jorgo Smaal
Lead Developer

Jorgo is verantwoordelijk voor het Brickfund platform dat bestaat uit de website, de property manager, investor dashboard en het kenniscentrum. Jorgo heeft 16 jaar ervaring in het opzetten en beheren van online platforms en weet business objectives goed met design en functionaliteit te combineren.

Update_thumb_fotoklaas
Klaas Kapteijn
Co-Founder

Klaas is een succesvol ondernemer (15+ jaar) die zijn bedrijven goed heeft laten renderen. Klaas heeft een actieve rol in de verdere groei van Brickfund.

Update_thumb_v
Vanessa Lopez de Leijer
Co-Founder

Vanessa is verantwoordelijk voor creative development alsmede positionering en product uitrol van Brickfund. Vanessa heeft een internationale achtergrond, is drietalig en heeft ervaring in sales, project management, marketing en content marketing.

Update_thumb_vincent_hooft_32bed16
Vincent Hooft
Back end developer

Vincent is verantwoordelijk voor de bank-end programmering en ontwikkeling. Vincent heeft 20+ jaar ervaring in programmering.

Het product

Brickfund is een bedrijf dat beleggers en vastgoed bij elkaar brengt en het vastgoed vervolgens namens de eigenaren volledig beheert. 

Uniek

Brickfund is uniek in die zin dat beleggers een eigen vastgoed portfolio te laten opbouwen. Brick by brick. 


Vastgoedbeleggers kopen samen meerdere beleggingspanden. Brickfund faciliteert de aankopen en draagt zorg voor het gehele financiële en operationele management. Onze ambitie is om een aandeel in huis te kopen/verkopen net zo makkelijk te maken als een (bedrijfs) aandeel op de beurs.

U kunt via onze crowdfundactie mede-eigenaar worden van ons bedrijf dat deze dienstverlening aan vastgoedbeleggers aanbiedt.

Verdienmodel

Brickfund rekent 2,5% commissie over de aankoopprijs van het betreffende onroerend goed.

Brickfund rekent 12% over de ontvangen huur voor beheer en (asset) management. 

Schaalbaarheid

Het doel van Brickfund Nederland is om hét platform te worden voor beleggen in eigen vastgoed in Nederland. Met de IT-infrastructuur en de eigendom- en beheersconstructie die gehanteerd wordt, is het mogelijk om in een hoog tempo nieuwe fondsen te lanceren. Op termijn beoogt Brickfund het mogelijk te maken om in participaties van individuele panden te beleggen. Hierdoor zal instapbedrag veel lager worden de instapdrempel van €100.000,- die nu geldt voor de participaties. In de nabije komst willen we dit bedrag verlagen naar €5.000,-.

Huidige status

De website staat live. De module property manager is operationeel alsmede de module investor dashboard In oktober is gestart met het proces om de eerste beleggingspanden aan te kopen voor het eerste Brickfund-fund. Hier is door een aantal beleggers op ingetekend, waardoor we nu in combinatie met een hypothecaire financiering bezig zijn om voor €2.500.00,- aan panden aan te kopen. Dit proces zal naar verwachting in januari zijn afgerond. Een tweede, derde en vierde fonds staan inmiddels in de steigers.

Verdere ontwikkelingen

In 2016 worden nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan het platform zodat huurders online storingen en problemen kunnen melden en deze eenvoudig worden afgehandeld. Property management, boekhouding en bank worden geïntegreerd. Het investor dashboard zal additionele features en rapportages krijgen. 

Daarnaast zal in 2016 het traject worden gestart om ook een vergunning te verkrijgen van de AFM. 

Doelgroep

De focus van de activiteiten van het bedrijf Brickfund (waarin u participeert) zal in 2016 vooral gericht zijn op beleggers die een vrij te beleggen vermogen hebben van minimaal €500.000. Dit omdat de minimale participatiegrofte de eerste tijd €100.000,- zal bedragen. Ons doel voor 2016 is om €10 miljoen aan vastgoed te beheren.

Marktomvang

Volgens het CBS zijn er ongeveer 100.000 huishoudens in Nederland met een vermogen van €1 miljoen of meer. 


De spaartegoeden van Nederlands huishoudens bedroeg zo'n 335 miljard in 2014 - dit komt neer op €44.000 per huishouden.

Concurrentie

Brickfund staat voor een nieuwe manier van beleggen in eigen vastgoed. Er zijn geen andere bedrijven die een dergelijke constructie van gemeenschappelijk bezit van 'eigen' vastgoed aanbieden, waarbij de transparantie (via webbased omgeving) en risicospreiding zo duidelijk zijn geregeld. Beleggingsfondsen in zuiver residentieel vastgoed zijn er niet voor de Nederlandse markt en dergelijke panden verschijnen ook niet of nauwelijks in vastgoed-cv-structuren (die overigens veel minder transparant zijn).

Huidige klanten

Brickfund is nu al in een afrondend stadium van het aankopen van het eerste portfolio beleggingspanden voor het eerste Brickfund-fund.

Feedback van klanten

De huidige beleggers zijn zeer enthousiast en vinden vooral de "tastbaarheid" erg prettig alsook de ontzorging en expertise die we brengen.

Nieuwe klanten

De prognoses zijn gebaseerd op de volgende getallen:

 √ 2015 : 5-10 beleggers

2016 : 20-40 beleggers

2017 : 150-250 beleggers

2018 : 400-700 beleggers

Verkoopverhaal

Hieronder de redenen waarom particulieren die in vastgoed willen beleggen, kiezen voor Brickfund. U als crowdfunder wordt dus eigenaar van deze onderneming, die die beleggingsdiensten aanbiedt.

Waarom kiezen voor Brickfund?

Transparantie en openheid. Daar draait alles om bij Brickfund. De belegger krijgt bij Brickfund daarom een eigen online omgeving, met daarin alle informatie over het reilen en zeilen en kosten en baten van het vastgoed waarvan hij mede-eigenaar is. Zo komt de belegger nooit voor vervelende verrassingen te staan.

Vastgoedbeleggen via Brickfund heeft nog meer voordelen:

 • Spreiding. Instappen in eigen vastgoed via Brickfund kan op dit moment vanaf €100.000,- later wordt dit minder. Om risico’s te spreiden en kansen te maximaliseren, worden de beleggingen gespreid over verschillende vastgoedobjecten. 

 • Keuzevrijheid. Als vastgoedbelegger bepaalt u zelf in welk(e) fonds(en) u belegt.

 • Ontzorgen. Brickfund regelt het volledige beheer van het pand én alle operationele zaken die bij de verhuur komen kijken. Als belegger en mede-eigenaar wordt u dus volledig ontlast.

 • Onafhankelijk. Brickfund biedt fondsen/panden aan met- en zonder hypotheek.

 • Community. Wil een mede-eigenaar zijn aandeel in een pand helemaal of gedeeltelijk verkopen? Dan wordt het eerst aangeboden aan de andere mede-eigenaren en eventueel daarna vermarkt via de website van Brickfund.

Bij het vinden van nieuwe huurders kan het netwerk van mede-eigenaren worden ingezet, naast de gebruikelijke verhuurmakelaar, waarbij iedereen zijn eigen netwerk en (sociale media) kanalen inschakelt. Deze aanpak zorgt voor snellere verhuur, minder leegstand en dus een hoger rendement. 

Gedaan tot nu toe

De website www.brickfund.com draait en is het belangrijkste kanaal richting potentiële deelnemers. Brickfund heeft bij verschillende beleggers al bijna €1miljoen opgehaald. 

Marketing & sales kanalen

Via netwerken en informatieavonden zullen wij geïnteresseerde vastgoedbeleggers bereiken. Daarnaast lopen er gesprekken met een marketingonderneming die Brickfund zal assisteren bij het benaderen van potentieel geïnteresseerde vastgoedbeleggers. Ook zijn we actief bezig met het benaderen van netwerken van makelaars, notarissen, advocaten en financieel adviseurs.

Marketing doel

Brickfund heeft als doel de herkenbare autoriteit te worden op het gebied van transparante vastgoedbeleggingen in 'eigen' vastgoed

Partnerships

Network van makelaars, notarissen en advocaten.

Partnerships met financieel adviseurs.

MKB en ZZP-organisaties

Omzet tot nu toe

Brickfund heeft nog geen omzet in 2015 (nog niet live). Het eerste fonds onder Brickfund zal in januari 2016 worden afgerond.

Verwachte omzet

De verwachte omzet in 2016 is €268.500,-

De verwachte omzet in 2017 is €848.550,-

De verwachte omzet in 2018 is €2.058.700,-

Aannames

In 2016 wil Brickfund de vastgoedportefeuille vergroten tot €10 miljoen. De initiële €2.5 miljoen is hiervan geïnvesteerd in het eerste fonds van Brickfund.

Tot nu toe geinvesteerd

Er is tot nu toe ongeveer €200.000 geïnvesteerd in het op- en uitbouwen van de onderneming Brickfund. Er is met name geïnvesteerd in:

- property management software;

- investor dashboard;

- Brickfund website en kenniscentrum;

- advieskosten (advocaten, notarissen, fiscalisten);

- uitbreiding netwerk makelaars en beleggers.

Investeringsbehoefte

De investeringsbehoefte voor 2016 is €150.000 in ruil hiervoor zal 8.9% van de aandelen ter beschikking worden gesteld.


Gebruik van de opgehaalde gelden

Brickfund heeft de eerste stappen gezet en het doel is nu een groter team opbouwen om sneller en beter op de markt in te kunnen spelen. De funding zal vooral besteed worden aan personeel, doorontwikkeling van het platform, marketing en in Q2/3 2016 wordt gestart met de vergunningsprocedure bij de AFM.

Rendement

Verwacht rendement na 3 jaar (2018) 500%.

Risico's

Het grootste risico is de groeicurve. Hiermee wordt de snelheid bedoeld waarmee we nieuwe vermogen bij beleggers kunnen ophalen. 


Het risico op faillissement is erg laag aangezien de kosten uiteindelijk worden afgestemd op de grootte van de portefeuille die Brickfund beheert.

Verdere risico's zijn het ineenstorten van de vastgoedmarkt, een laag consumenten vertrouwen, verandering in belastingstelsel en een sterk stijgende spaarrente. Deze factoren kunnen de aantrekkelijkheid van een vastgoedbelegging verlagen.