Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_psytrec-overfunding Play
Medium_thumb_11350538_102563170088596_5004176173444495584_n
Patrick Deighton team 7
Patrick Deighton Wijk bij Duurstede, NL

no longer in business Innovatieve PTSS behandeling!

PTSS is een ernstige aandoening die levens verwoest. PSYTREC biedt een unieke en bewezen 8-daagse behandelmethode t.o.v. de huidige 19 maanden!

$139.730 gefinancierd
100%
$139.730
Minimum doelbedrag
5,4%
Aandelen
Small_thumb_11350538_102563170088596_5004176173444495584_n no longer in business Innovatieve PTSS behandeling!
INNER CIRCLE
Product

PTSS is een ernstige aandoening die levens verwoest. Jaarlijks worden 120.000 mensen getroffen door PTSS. De standaard gemiddelde behandeltijd is ±19 maanden. PSYTREC biedt een unieke en bewezen 8-daagse behandelmethode: Intensive8®!

PSYTREC is een gespecialiseerde GGZ kliniek en heeft een revolutionaire behandelaanpak ontwikkeld voor een effectieve en snelle behandeling van PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis). 

Uw aandeel in PSYTREC helpt ons om PTSS patiënten snel en effectief te behandelen.

Unique Selling Points

 • 2 Maanden totale doorlooptijd ten opzichte van de ±19 maanden bij de reguliere GGZ instellingen.
 • Lage kosten, waardoor het business model winstgevend is bij 75% van de normale declarabele kosten.
 • Snelle en gevalideerde resultaten bij de behandeling van PTSS.
 • Aantoonbaar positieve behandelresultaten
 • Wereldwijd unieke en zeer intensieve PTSS behandelmethode: Intensive8®.
 • Ontwikkeld in samenwerking met prof. dr. A. van Minnen en prof. dr. A de Jongh, beiden opinion leaders in de behandeling van trauma gerelateerde angststoornissen. Zij leiden ook het wetenschappelijke toezicht.
 • Deze behandelmethode, “Intensive8®”, is gebaseerd op wetenschappelijke studies en ervaringen van Oxford University (UK) en jarenlange ervaring binnen de GGZ in Nederland op het gebied van PTSS.
 • Unieke combinatie van EMDR, Exposure, Psycho-educatie en Sport-therapie.
 • PSYTREC heeft geen wachttijden, in tegenstelling tot gemiddeld 6 maanden bij andere instellingen.
 • De “PSYTREC aanpak” biedt mensen een nieuwe kans op een normaal leven!

Verdienmodel

De “PSYTREC-aanpak” valt in de basisverzekering ziektekosten. Daardoor kunnen de patiënten zonder bijbetaling de behandeling ondergaan. De verzekeringsmaatschappijen betalen 75% van de maximale declaratie voor de behandeling aan PSYTREC.
De prognoses van PSYTREC zijn gebaseerd op deze 75% van de declaratie. Dit betekent, dat de omzet per patiënt in de toekomst kan stijgen, wanneer afspraken met verzekeringsmaatschappijen kunnen worden gemaakt. De huidige capaciteit van PSYTREC in Bilthoven is 792 personen per jaar.

Tot nu toe bereikt

PSYTREC is haar activiteiten met alle voorbereidingen en opleidingen / trainingen van de psychologen en GGZ verpleegkundigen in april 2015 gestart. We hebben nu een goed getraind team van ruim 30 psychologen die ervaren psychotrauma specialisten zijn.  Inmiddels zijn vanaf augustus 2015 de eerste 50 patiënten met uitstekende resultaten behandeld. In 2016 zijn nu reeds 36 patiënten behandeld met wederom 70% succes. Dus nu in korte tijd al meer dan 80 patiënten behandeld. Normaal gesproken hebben de conventionele GGZ instellingen 35-45% succes bij het behandelen van PTSS! 

Benodigde investering en gebruik van het geld

Het doelbedrag is €100.000 met eventueel een mogelijkheid tot overfunding tot €400.000. Tegenover het doelbedrag van €100.000 staat een aandelenpercentage van 4,5%. De totale financieringsbehoefte is €400.000 welke gerealiseerd zal worden middels crowdfunding of andere financieringsvormen. Hierbij moet opgemerkt worden dat de prognose is gebaseerd op het doelbedrag van €100.000. In geval van overfunding tot €400.000 beloopt het aandelenpercentage 18%.

Gebruik van de opgehaalde gelden:
De opstartkosten zijn intern gefinancierd. Om de hoge potentiële groei aan te kunnen moet PSYTREC uitbreiden en professionaliseren. De crowdfunding gelden zullen worden aangewend voor automatisering, werving & selectie van psychologen, sales & marketing, werkkapitaal en algemene reserves. In het geval van overfunding zullen de additionele middelen aangewend worden voor extra marketing en versterking van het werkkapitaal. Hierdoor wordt de behoefte aan factoring gereduceerd en kan een flinke besparing gerealiseerd worden.

Voor de investeerder

PSYTREC haalt een interessant rendement, opereert in een markt met een grote bevestigde vraag en biedt een wereldwijd unieke behandelingsmethode. Naar verwachting kunnen investeerders profiteren van een aanzienlijke waardevermeerdering over de komende jaren. Verder is het maatschappelijk belang van PTSS groot zodat we kunnen stellen dat dit een uitstekende investering is! Daarnaast willen we u graag extra belonen:


ZILVER - investering €100 tot €499


Vermelding op de website pagina crowdfunding en op de “Investeerders Muur” in Bilthoven. Toegang tot de online live presentaties (Webinar) van professoren en Top Leidinggevenden (defensie en politie).


GOUD - investering van €500 tot €2.499


Zilver + een 1 dagdeel (3 uren) deelname (tegen gereduceerd tarief van maar € 25,- p/p) aan het sportparcours / hindernisbaan te Bilthoven onder deskundige en professionele begeleiding (een mooi teambuildings programma) + toegang een zeer interessant event met live presentaties van professoren en leidinggevenden.


PLATINA - investering van €2.500 tot €9.999

Goud + foto bij vermelding op de website + VIP plaatsen in de zaal en deelname aan het sponsor diner.


DIAMANT - €10.000 en hoger

Platina + een plaats aan tafel bij een van de professoren en Top Leidinggevenden Defensie/Politie.

Update_thumb_john_p._deighton
John P. Deighton
Algemeen Directeur

John heeft ruim 20 jaar ervaring als directeur binnen de gezondheidszorg en diverse internationale bedrijven welke actief zijn in de productie en distributie van geneesmiddelen. Verder heeft hij ervaring als bemiddelaar/headhunter voor medisch specialisten voor gezondheidszorg organisaties. Vanaf 2013 actief als zelfstandig ondernemer om PSYTREC op te richten.

Drs. S. Arendsen
Directeur zorg

Ruim 30 jaar ervaring als klinisch psycholoog en als directeur bij een GGZ psychotrauma instelling. Uitgebreide internationale ervaring en expertise op het gebied van psychotrauma's bij militaire missies en grote rampen.

Update_thumb_prof._dr._agnes_van_minnen
Professor dr. Agnes van Minnen
Directeur Behandelprogramma

Professor dr. A. van Minnen is bijzonder hoogleraar Angstregulatie en Behandeling Angststoornissen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Van Minnen is gespecialiseerd in de behandeling van PTSS en combineert al jarenlang de klinische praktijk met onderzoek en is groot pleitbezorger van het behandelen van angstklachten middels exposure.

Update_thumb_prof._dr._ad_de_jongh
Professor dr. Ad de Jongh
Directeur Wetenschappelijk Onderzoek

Professor dr. A. de Jongh is GZ-psycholoog en bijzonder hoogleraar angst- en gedragsstoornissen aan de Universiteit van Amsterdam en ook (sinds 2011) Honorary Professor aan de School of Health Sciences van Salford University, Manchester (UK). De Jongh is gespecialiseerd in de behandeling van PTSS middels de meest gebruikte behandelmethode EMDR.

Het product

De “PSYTREC aanpak” combineert:

 • EMDR (Eye Movement Desensitization Reprocessing) therapie
 • Traumagerichte Exposure Therapie
 • Psycho-Educatie
 • Gerichte sportactiviteiten

Door aanhoudende stress in combinatie met ernstige traumatiserende ervaringen kunnen politiemensen, militairen, marechaussees, brandweerlieden, ambulancepersoneel, gevangenispersoneel, douanepersoneel, personeel van spoorwegen en bus-tram-metrodiensten, beveiligingspersoneel, maar ook U als particulier een Post Traumatische Stress Stoornis oplopen. PTSS geeft een enorme psychische druk op het ‘normaal’ werken en leven. Het dagelijks leven kan door PTSS zeer ernstig beperkt worden en ‘normaal functioneren’ is vaak niet meer mogelijk.
Nog steeds moeten mensen met PTSS vele maanden wachten (de huidige GGZ situatie) voordat zij kunnen worden behandeld. Het huidige GGZ behandelgemiddelde is ±19 maanden inclusief wachttijd. De behandeling met de "PSYTREC aanpak" is door de wetenschappelijke onderbouwing van prof. dr. A de Jongh en prof. dr. A van Minnen veel intensiever geworden en uiterst succesvol (zie de bijlagen voor de resultaten van de PSYTREC aanpak).
Inclusief intakegesprek, wachttijd, behandeldagen (2 x 4 dagen), rust en verwerkingstijd, familiedag en een boosterdag kunnen patiënten met de “PSYTREC aanpak” binnen twee maanden weer normaal functioneren en van het leven genieten.
De intensieve behandeling van PSYTREC is gebaseerd op het Oxford University onderzoek (Ehlers et al 2014), dat zeer succesvol was: 73% van de mensen die de intensieve traumabehandeling had gekregen, bleek geen PTSS meer te hebben en dat zonder drop-outs (mensen die voortijdig stoppen met de behandeling). Dit betekent meer dan een verdubbeling t.o.v. de conventionele aanpak!

Helaas zijn sommige mensen met PTSS ook verslaafd geraakt. Door de samenwerking van PSYTREC met Victas Verslavingszorg is het nu ook mogelijk om bij mensen met een verslavingsstoornis en PTSS, beide problemen gelijktijdig te behandelen.
Video Cindy Berk, politieagent met PTSS https://www.youtube.com/watch?v=Jd96JGuQZZY

Uniek

 • De behandelmethode is uniek wereldwijd.
 • Veel kortere wachttijd dan reguliere behandelmethodes.
 • Snellere behandeling.
 • Behandelmethode veel succesvoller dan reguliere behandelmethodes.
 • Behandelmethode onder wetenschappelijk toezicht van professor dr. A. de Jongh (Universiteit van Amsterdam) en professor dr.A.van Minnen (Radboud Universiteit Nijmegen).

Prof. dr. Ad de Jongh over de "PSYTREC aanpak"

https://www.youtube.com/watch?v=bH4nGqCPbDsVerdienmodel

De “PSYTREC-aanpak” valt in de basisverzekering ziektekosten. Daardoor kunnen de patiënten zonder bijbetaling de behandeling ondergaan. De verzekeringsmaatschappijen betalen 75% van de maximale declaratie voor de behandeling aan PSYTREC. De prognoses van PSYTREC zijn gebaseerd op deze 75% van de declaratie. Dit betekent, dat de omzet per patiënt in de toekomst kan stijgen, wanneer afspraken met verzekeringsmaatschappijen kunnen worden gemaakt. De huidige capaciteit van PSYTREC in Bilthoven is 792 personen per jaar.

Schaalbaarheid

De huidige capaciteit van PSYTREC in Bilthoven is 792 personen per jaar. Aan het vergroten van de capaciteit wordt naarstig gewerkt en die zal naar verwachting in 2016 en 2017 gerealiseerd worden.

Huidige status

Vanaf de start in augustus 2015 heeft PSYTREC reeds verschillende groepen PTSS patiënten succesvol behandeld. Bij de eerste groepen behandelde patiënten was een zeer grote afname te zien van respectievelijk 66% en 59%. Er zijn nu 50 patiënten behandeld met bijzonder positieve resultaten en positieve feedback.

Verdere ontwikkelingen

De behandelaanpak staat continu onder toezicht van professor dr. A. de Jongh (Universiteit van Amsterdam) en professor dr. A. van Minnen (Radboud Universiteit Nijmegen). De aanpak en de resultaten worden gemonitord, geanalyseerd en geoptimaliseerd. In de toekomst zal er flink geïnvesteerd worden in wetenschappelijk onderzoek om de voorsprong in de PTSS behandeling van PSYTREC verder uit te bouwen.

Doelgroep

Werkgevers (zoals: Defensie, Nationale Politie, Koninklijke Marechaussee, Brandweer, Rode Kruis, NS) zien dat werknemers met PTSS een langdurig ziekteverzuim hebben. De gemiddelde behandeltijd bij de meeste GGZ organisaties is 19 maanden. De kosten, die hiermee gemoeid gaan, zijn zeer hoog. Daarnaast tast het ziekteverzuim van PTSS patiënten de slagkracht van de werkgevers aan. Met de “PSYTREC aanpak” vermindert het ziekteverzuim met minimaal een jaar (van ±19 maanden naar 2 maanden – inclusief intake/diagnose gesprekken en rustperiodes). Dit heeft een grote positieve impact op de effectiviteit en de kosten van deze organisaties. De doelgroep is duidelijk gedefinieerd en eenvoudig benaderbaar via verschillende kanalen.

Marktomvang

Volgens hoofdcommissaris Bouman van de Nationale Politie ontwikkelt PTSS zich bij 1500 politiemensen per jaar (bron: Zembla februari 2015). Het potentieel van mensen met PTSS wordt in Nederland (16,8 miljoen inwoners) geschat op 8% van de bevolking. Daarvan zou bij 120.960 personen (9%) een volledige PTSS-diagnose kunnen worden vastgesteld (bron CBS). We kunnen stellen dat de vraag naar een korte en efficiënte PTSS behandeling vergeleken kan worden met een groot stuwmeer.

Concurrentie

Bij de meeste GGZ instellingen bestaan lange wachtlijsten voor mensen met PTSS. Wachttijden lopen op tot ±7 maanden en soms tot 12 maanden (bron Patiëntenplatform GGZ 2014). Zodra de “PSYTREC aanpak” bekend is bij deze patiënten, zal er een grote instroom van patiënten ontstaan. Zoals gezegd zijn - het niet hoeven wachten en de korte behandelduur- unique selling points.

Huidige klanten

Tot dusverre zijn er  50 patiënten met zeer goede resultaten behandeld. Het aantal aanmeldingen groeit wekelijks. Verwacht wordt dat in 2016 de maximale capaciteit van de kliniek in Bilthoven wordt bereikt.

Feedback van klanten

De reacties van behandelde patiënten zijn zeer positief. De sfeer in de kliniek wordt als prettig ervaren en de intensieve behandeling in combinatie met sportactiviteiten zorgen er voor dat de patiënten volledig gericht zijn op het herstelproces. Partners van patiënten hebben aangegeven, dat ze na de behandeling hun partner weer ‘terug’ hebben gekregen.

Nieuwe klanten

De huidige capaciteit van PSYTREC in Bilthoven is 792 patiënten per jaar. Aan het vergroten van de capaciteit wordt gewerkt en deze zal naar verwachting in 2016 gerealiseerd worden, waardoor de capaciteit aanzienlijk zal groeien. De capaciteitsgroei is niet opgenomen in de resultatenrekening. Er worden gesprekken gevoerd met mogelijke partners om meer PSYTREC vestigingen uit te rollen. De additionele vestigingen vallen ook buiten dit investeringsvoorstel.

Verkoopverhaal

Bij 120.000 personen kan PTSS vast gesteld worden (bron: CBS). PTSS gaat vaak samen met verslavingen en verwoest levens. Het huidige zorgsysteem biedt lange wachttijden, lange behandeltijden (gemiddeld 19 maanden)  en beperkte resultaten.

PSYTREC biedt een nieuwe unieke methode met een 8-daagse zeer intensieve behandeling zonder wachtlijsten met geweldige resultaten.

Deze behandelmethode is ontwikkeld op basis van wetenschappelijke studies, ervaringen in het Verenigd Koninkrijk (Oxford University, U.K.) en de jarenlange ervaring binnen GGZ in Nederland op het gebied van PTSS. Het behandelprogramma van PSYTREC is uniek in Nederland en staat onder toezicht van professor dr. A. de Jongh (Universiteit  van  Amsterdam)  en  professor  dr.  A.  van  Minnen  (Radboud  Universiteit Nijmegen).

Deze behandelmethode is uniek en heeft bewezen zeer succesvol te zijn. Uit onderzoek van de Oxford University bleek dat 73% van de mensen die de intensieve traumabehandeling had gekregen, geen PTSS meer hebben en dat zonder drop-outs! (mensen die voortijdig stoppen met de behandeling) De eerste groepen patiënten die de PSYTREC behandeling in Bilthoven gevolgd hebben, zijn ook uiterst succesvol gebleken. De PTSS behandeling valt in de basisverzekering ziektekosten.

Door de samenwerking van PSYTREC met Victas Verslavingszorg is het mogelijk bij mensen met een verslavingsstoornis én PTSS, beide problemen gelijktijdig te behandelen.

Uitleg van Prof. dr. Agnes van Minnen https://www.youtube.com/watch?v=mVY7Soq9qSw


Gedaan tot nu toe

De huidige patiënten zijn voornamelijk via Facebook bereikt. Gedurende de opstart fase is PSYTREC terughoudend geweest met publiciteit, omdat eerst de  organisatie op sterkte gebracht moest worden. PSYTREC is nu klaar om meer patiënten te gaan behandelen. In januari 2016 hebben we enige promotie gemaakt waarop in korte tijd 120 patiënten zich hebben aangemeld. 

Marketing & sales kanalen

De marketing vindt tot nog toe plaats via de volgende kanalen:

 • Testimonials van professoren, Korpschef Gerard Bouman en behandelde patiënten
 • GGZ-instellingen
 • Huisartsen organisaties
 • Groot netwerk van algemeen directeur
 • Facebook
 • Linkedin (3000+ connecties)
 • Twitter

Marketing doel

PSYTREC wil met de “PSYTREC aanpak” bekend staan als de PTSS kliniek met de beste behandeling, de beste psychologen en de beste resultaten in de kortst mogelijke behandeltijd. Door een grote naamsbekendheid zullen ook de beste psychologen aangetrokken kunnen worden en zullen de aanmeldingen van patiënten snel stijgen. Wetenschappelijk onderzoek en publicaties zullen PSYTREC meer bekend maken bij alle belanghebbenden. Hieruit zullen waardevolle partnerships voortkomen, die meer mensen met PTSS kunnen helpen. Met deze crowdfunding campagne hoopt PSYTREC ambassadeurs aan te trekken, die helpen deze mooie doelen te bereiken.

Partnerships

 • GGZ-organisaties
 • Professoren
 • Psychologen / behandelaars
 • Victas Verslavingszorg
 • Zorgverzekeraars
 • Investeerders

Herman Geerdink - voorzitter Victas https://www.youtube.com/watch?v=8aMjt2pa3Ko
 

Omzet tot nu toe

De omzet in 2015 bedraagt €253.512. De onderneming is operationeel van start gegaan in augustus 2015 op kleinschalige wijze om de processen te optimaliseren.

Verwachte omzet

De organisatie is nu klaar om snel op te schalen. Verwachte omzetten:

            Omzet                Rendement

2016:  €3.533.745         €202.857

2017:  €5.876.193         €943.953

2018:  €6.024.577         €979.784

Aannames

De geprognosticeerde omzetten van PSYTREC zijn gebaseerd op het aantal groepen en op het aantal patiënten in een groep, dat het programma doorloopt. In 2016 wordt verwacht, dat 52 groepen het programma gaan doorlopen. Hierbij geldt de verwachting, dat vanaf maart 2016 de groepen volledig gevuld zijn (12 personen). De omzet per deelnemer bedraagt €5.659. Voor 2017 en 2018 geldt de verwachting, dat met 66 groepen van 12 deelnemers het maximum van de huidige locatie wordt  bereikt. De omzet per deelnemer neemt ten gevolge van de inflatiecorrectie met 2% toe.

Tot nu toe geinvesteerd

De investering tot op heden bestaat onder andere uit veel tijd en energie. Gedurende het gehele jaar 2014 en 1e helft 2015 heeft de oprichter John P. Deighton geen inkomen gehaald uit PSYTREC. Verder heeft hij een groot deel van de aanloopkosten privé betaald. Als investeringen zijn ook het inbrengen van alle kennis en vaardigheden, 1 jaar voorbereidende werkzaamheden professor A. de Jongh en professor A. van Minnen, alsmede het geven van alle rechten op de gemaakte merken en het intellectuele eigendom op het concept en het businessplan aan te merken. De eerste opstartkosten van €75.000 (personeel, standaard software, computers, buitenterrein -klimwand, hindernisbaan, touwbaan, klimnet-  ect.) zijn intern gefinancierd. De verhuurder van de locatie in Bilthoven heeft eveneens een deel van de aanloopkosten gefinancierd.


Herstructurering

We hebben uitdagende groeiplannen. Om deze reden wordt PSYTREC geherstructureerd in een BV-holding structuur die de toekomstige groeiplannen beter kan faciliteren. De herstructurering zal gelijktijdig met de oprichting van de Symbid investeerders coöperatie worden geeffectueerd. Gelijktijdig met de uitgifte van aandelen voor Symbid zal een bestaande lening van €60.000 in aandelen (2,7%) geconverteerd worden. In de bijlagen kunt u meer informatie vinden.

Investeringsbehoefte

Het doelbedrag is €100.000 met eventueel een mogelijkheid van overfunding tot €400.000. De totale investeringsbehoefte is €400.000 welke middels crowdfunding en/of overige vormen van financiering gerealiseerd zal worden. Tegenover het doelbedrag van €100.000 staat een aandelenpercentage van 4,5%. In geval van overfunding tot €400.000 beloopt het aandelenpercentage 18%. De genoemde percentages zijn na uitgifte van  de aandelen. De pre-money waardering bedraagt €2,2 mln.. Zie het waarderingsrapport voor details.  De prognose is gebaseerd op een investering van €100.000.

Gebruik van de opgehaalde gelden

De opstartkosten zijn intern gefinancierd. Om de hoge potentiële groei aan te kunnen moet PSYTREC uitbreiden en professionaliseren. De crowdfunding gelden zullen als volgt worden aangewend:
Bij verkrijging van €100.000:
€50.000 Opstartkosten Medicore (automatisering)
€20.000 Werving en selectie psychologen  
€  5.000 Sales en marketing activiteiten
€  5.000  Optimalisatie website en sociale media
€20.000 Werkkapitaal
-----------------------------------
€100.000 Totaal
Opgemerkt dient te worden dat een investering van €100.000 resulteert in een haalbare prognose van de cashlfow. In het geval dat we tot overfunding over gaan, zullen de additionele middelen aangewend worden voor extra marketing en versterking van het werkkapitaal. Hierdoor wordt de behoefte aan factoring gereduceerd en kan een flinke besparing gerealiseerd worden.

Rendement

Het verwachte resultaat bedraagt:

2016: €202.857

2017: €943.953

2018: €979.784

Bij volwassenheid zal het rendement 16% van de omzet bedragen naar verwachting. Indien de solvabiliteit, de liquiditeitspositie en de investeringsbehoefte het toelaten zal dividend worden uitgekeerd. We streven naar een jaarlijks dividend van 6% of meer.


Exit bepalingen

PSYTREC Holding International BV streeft er naar en heeft het recht om de aandelen na 3 jaar terug te kopen tegen een maximale waardevermeerdering van 50% en na 5 jaar tegen een maximale waardevermeerdering van 100%. In beide gevallen geldt de historische aankoopprijs als minimum.

Risico's

PSYTREC is een in 2015 gestarte onderneming. 2015 wordt met een verlies afgesloten maar 2016 wordt winstgevend. In 2017 zal dit verlies naar verwachting volledig goedgemaakt worden en een gezonde winst behaald worden. PSYTREC heeft inmiddels de eerste omzet gerealiseerd en het behandelprogramma slaat zeer goed aan. De marktbehoefte is groot en het programma is uniek. De eerste gevalideerde behandelresultaten zijn uitstekend en de aanmeldingen stromen binnen met minimale marketing. Er is een groot aantal patiënten dat nu nog niet goed geholpen kan worden. Daardoor is het onze overtuiging dat de geprognosticeerde stroom aan deelnemers en de omzet ook daadwerkelijk reëel en haalbaar is en dat het risico relatief laag is.