Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_header_image-overfunding Play
Medium_thumb_jasper
Jasper Mutsaerts team 13
Jasper Mutsaerts Amsterdam, NL

Bucket List Travel Specialist

Millennial Travel Agency Bohemian Birds heeft een missie: mensen helpen met het legen van hun bucket list. Reeds €250.000 omzet en nu klaar om op te schalen.

$69.399 gefinancierd
99%
$69.865
Minimum doelbedrag
12%
Aandelen
Small_thumb_jasper Bucket List Travel Specialist
INNER CIRCLE
Product

LEES NU HET SUCCESVERHAAL VAN BOHEMIAN BIRDS HIER


Speel de video hierboven af (of klik hier) om in 100 seconden het Bohemian Birds concept uitgelegd te krijgen.


***


"Millennial Travel Agency" Bohemian Birds heeft een missie: mensen helpen met het legen van hun bucket list. Dit doen we door op maat gemaakte reizen aan te bieden naar 50+ landen wereldwijd inclusief vliegtickets, land arrangement (e.g. accommodatie, activiteiten, eten & drinken, transport) en additionele services (e.g. visa, verzekeringen).

Unique Selling Points

Bohemian Birds heeft 4 unique selling points:

 • Gepersonaliseerde service op een moderne manier in elke stap van het boeking proces. Er worden digitale offertes gemaakt die ook op mobiel goed te lezen zijn. Voorbeeld: Frederique en haar vriendinnen kwamen met hun bucket list naar Bohemian Birds, bekijk hier de unieke website die wij voor haar gemaakt hebben. 

 • Online community van 10.000+ Facebook fans en 10.000+ nieuwsbrief abonnees

 • Betrouwbare en ervaren partners. Bohemian Birds werkt samen met een bedrijf dat gespecialiseerd is in vliegtickets met kantoren in 50+ landen. En tevens met een netwerkorganisatie van Destination Management Companies in 50+ landen met veel ervaring in het uitvoeren van reizen.

 • Sterk team met corporate en start-up ervaring

Verdienmodel

15% - 20% bruto marge per verkochte reis

Tot nu toe bereikt

Belangrijkste resultaten tot nu toe:

 • €250.000 omzet gegenereerd (2014 - 2016 Q1)
 • €500.000 potentiele omzet in de huidige verkoop pijplijn
 • 10.000+ Facebook fans
 • 10.000+ nieuwsbrief abonnees
 • 30+ media artikelen (e.g. NRCLindaQuoteDe TelegraafNOSTravelnext)
 • 100.000+ YouTube views tijdens campagne met Vrijbuiter: De specialist in elke bucket list
 • Partnership met opleiding Tourism Management van Hogeschool InHolland voor gedreven stagiaires met relevante theoretische kennis
 • Partnerships met ervaren reisorganisaties op het gebied van vliegtickets en Destination Management Companies. 
 • Vermeld in "25 Dutch startups to keep an eye on in 2016" 

Benodigde investering en gebruik van het geld

Wij hebben een financieringsbehoefte van €40.000. De kosten voor het aanmelden bij de SGR en ANVR bedragen €5.000 en de overige €35.000 zal gebruikt worden voor de financiering van de groeistrategie.

 • Aanmelding SGR en ANVR (€5.000)

Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), is een Nederlandse organisatie die garant staat voor een door reizigers geboekte reis in het geval dat een reisorganisatie in financiële moeilijkheden komt. Hierdoor raakt hun huisvesting op de plaats van bestemming of de terugreis niet in gevaar.


Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is een organisatie die de belangen behartigt van ondernemingen in de reisbranche, waaronder reisbureaus. De ANVR geeft ook garanties aan reizigers die boeken via één van de aangesloten organisaties. Zo respecteren alle leden de uitspraken van de Geschillencommissie Reizen en ook zijn alle leden aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen.

 • Marketing (€10.000)

Online marketing met Google AdWords en SEO om op deze manier de exposure en zoekkracht te vergroten. Specifieke pagina's op de site zijn op dit moment geoptimaliseerd voor een set relevante zoektermen. Op de manier wordt er zowel organisch als 'paid' meer, en meer relevant, verkeer naar de site getrokken. 

 • Sales (€25.000)

Dit bedrag wordt geinvesteerd in het Bohemian Birds City Chief Program. Circa twintig zorgvuldig geselecteerde ambassadeurs die actief zijn bij de 20 grootste studentenverenigingen van Nederland. Het geld van de investering zal voornamelijk worden gebruikt voor lokale offline marketing (verenigingsbladen, sponsoring).


Dit bedrag bedraagt €2.500 per stad voor een periode van 2 jaar. Bohemian Birds verwacht dat deze gerichte investering een hoge Return On Investment zal opleveren, omdat de City Chiefs gemotiveerde, sociale mensen zijn met uitstekende sales vaardigheden en een groot netwerk.

Voor de investeerder

Tijdlijn Bohemian Birds:

 • 2014: Gestart als $100 start-up gevolgd door een creatief proces
 • 2015: Product-markt-combinatie gevonden
 • 2016: Klaar om op te schalen met €40.000 investering
 • 2017: €1M verwachte omzet
 • 2020: €5M verwachte omzet

Update_thumb_michiel_stoffels
Michiel Stoffels
CEO

Michiel (1987) is de kersverse CEO van Bohemian Birds. Hij heeft een private dining opgezet, gerund en verkocht en werkte bij Ahold op de e-commerce afdeling. Michiel woonde in New York en heeft bucket list reizen gemaakt naar o.a. Lapland, Mongolie, Costa Rica, China, Indonesia en de Verenigde Arabische Emiraten. Zijn missie is om tussen nu en 2020 zo'n 10.000 bucket lists te legen.

Update_thumb_jasper_mutsaerts
Jasper Mutsaerts
Founder

Jasper Mutsaerts (1986) is een reisfanaat en richtte Bohemian Birds op in 2013 met de missie om mensen te helpen met het legen van hun bucket list. Hij woonde in Igogwe, Den Haag, Salamanca, Amsterdam, Buenos Aires, Delhi en Londen en reisde de halve wereld over. Voor Bohemian Birds deed hij projecten voor McKinsey, Stichting Run for Human Rights Watch, Nationale DenkTank en THNK.

Update_thumb_kristiaan
Kristiaan Hartmann
COO

Al snowboardend en surfend reisde Kristiaan Hartmann naar vele prachtige bestemmingen met een connectie met de natuur. Hierdoor raakte hij geinteresseerd in duurzaam toerisme. Hij zet zijn enthousiasme voor en kennis van toerisme op twee manieren in door als COO te werken bij Bohemian Birds en als docent bij de opleiding Tourism Management van de Hogeschool InHolland.

Update_thumb_merel_van_vlaanderen
Merel van Vlaanderen
CFO

Merel werkte als Financieel Manager voor bedrijven zoals Deloitte, Saab, Favela Fabric en Newcraft, voornamelijk in Europa en Noord-Amerika. Recentelijk richtte Merel TULO Finance op, een bedrijf dat flexibele CFO services biedt aan start-ups. Ze houdt van cijfertjes, dansen en muziek.

Update_thumb_duco_vermeulen
Duco Vermeulen
Sales Director

Duco Vermeulen is de Sales Director van Bohemian Birds, waar hij een team van 20 City Chiefs aan stuurt die lid zijn van de 20 grootste studentenverenigingen van Nederland. Hij studeert rechten aan de Universiteit van Amsterdam en is een echt saleskanon.

Update_thumb_tessa_wassenaar
Tessa Wassenaar
Customer Happiness Manager

Tessa Wassenaar loopt stage bij Bohemian Birds vanuit de opleiding Tourism Management van de Hogeschool InHolland. Ze is verantwoordelijk voor de operations (e.g. verwerken van klantverzoeken en opmaken van offertes) en marketing (e.g. social media, email marketing).

Update_thumb_blooming
Blooming & Booming
Seed stage venture capital fund

Blooming & Booming is een "seed stage venture capital fund", opgericht door Koen Derks (Rabobank), Bas Gieben (Philips) en Charles Prickaerts (McKinsey & Company). Blooming & Booming heeft €12.000 geinvesteerd in Bohemian Birds en coacht de mensen van het sales team om de groei te faciliteren.

Update_thumb_carlita_companjen
Carlita Companjen
Crowdfunding Chief

Carlita is een student op de Nyenrode Business School met een focus op ondernemerschap. Haar favoriete reisbestemmingen zijn Kaapstad, New York en Barcelona. Ooit wil ze graag haar eigen bedrijf beginnen en tijdens deze campagne hoopt ze relevante ervaring op te doen. Haar doelstelling is om €40.000 groeikapitaal op te halen.

Het product

Het product bestaat uit 3 onderdelen:

 • Vliegtickets


 • Land arrangement (e.g. accommodatie, activiteiten, eten & drinken en transport)


 • Additionele services (e.g. visa en verzekeringen)


Uniek

Bohemian Birds presenteert het product op een moderne manier met een gepersonaliseerde website die ook op mobiel goed te lezen is. Klik hier voor een voorbeeld van een offerte van een reis naar Lapland. Klik hier voor een voorbeeld van een offerte naar Zuid-Afrika.

Verdienmodel

15% - 20% bruto marge per verkochte reis.

Schaalbaarheid

Het concept is schaalbaar, omdat de overhead kosten degressief stijgen t.o.v. de omzetgroei. Tevens kan er makkelijk internationaal worden uitgebreid worden naar bijvoorbeeld de Duitse, Belgische en Engelse markt.

Huidige status

Het concept is bewezen en de organisatie is klaar om op te schalen. 

Verdere ontwikkelingen

Bohemian Birds heeft 3 focus punten in 2016:

 • Aansluiting vinden bij de SGR en ANVR
 • Investeren in online marketing
 • Uitbreiden van offline sales team

Doelgroep

Bestaande groepen die iets te vieren hebben en graag hun bucket list willen legen. Mensen die hun grenzen verkennen en op zoek zijn naar een unieke ervaring. Bohemian Birds heeft 3 voornaamste typen klanten: (1) Vriendengroepen (e.g. disputen, jaarclubs, sportteams), (2) Families, (3) Collega's. Voor de individuele reizen weten vooral hoog opgeleide Millenials ons goed te vinden. Onze unieke ervaringen passen goed bij hun wensen qua prijs, bestemming en reisgenoten. 

Marktomvang

Nederlanders besteden in 2015 zo'n €12 miljard aan buitenlandse vakanties en in 2020 zo'n €13 miljard. Bohemian Birds richt zich in eerste instantie op de niche van leden & alumni van studenten- en studieverenigingen. Bij deze verenigingen leeft een traditie om bij het 5- en 10-jarig bestaan groots uit te pakken met een lustrumreis. De markt voor lustrumreizen bedraagt zo'n 24 miljoen euro. Wij verwachten in 2018 marktleider te kunnen zijn in Nederland. 

Concurrentie

Bohemian Birds heeft concurrentie op het gebied van groepsreizen en individuele reizen:

* Groepreizen (e.g. Club Travel, Younique Travel, Olaf Reizen, V-Incentive Reizen, Charlies Travels)

* Individuele reizen (e.g. Djoser, Riksja, Sawadee, Kilroy Travel)


Het onderscheidend vermogen van Bohemian Birds ten opzichte van de concurrentie bestaat uit 2 elementen:

Huidige klanten

De 3 voornaamste typen klanten die Bohemian Birds heeft zijn (1) Vriendengroepen (e.g. disputen, jaarclubs, sportteams), (2) Families, (3) Collega's. Naast groepsreizen organiseert Bohemian Birds ook reizen voor individuen. De individuele reizen dit jaar gaan o.a. naar Noord-Korea en Burning Man. 

Feedback van klanten

Check hier de 'aftermovie' van een van onze individuele reizen!


Nieuwe klanten

Nieuwe klanten bereiken we offline via ons sales team en online via SEO / SEA campagnes. Er worden op dit moment door onze City Chiefs en de website gemiddeld 2 nieuwe leads per week gegenereerd met een gemiddelde waarde van €25.000 per lead. Het City Chief programma is pas in beperkte schaal actief. 

Verkoopverhaal

Bohemian Birds heeft een duidelijke missie: mensen helpen met het legen van hun bucket list. Het verkoopverhaal van Bohemian Birds heeft als kern dat het klanten de ultieme, gemoderniseerde service biedt in elke stap van de Customer Journey:

 • Dreaming: Inspirerende content via online kanalen.
 • Planning: Op maat gemaakte digitale offerte.
 • Booking: Persoonlijke Bucket List Specialist die helpt tijdens het boeking proces.
 • Experiencing: Reizen uitgevoerd door world-class DMC’s.
 • Sharing: Mogelijkheid om reisfoto’s en verhalen te delen via social media.

Gedaan tot nu toe

Resultaten sinds de start in april 2014:

Verkoop & groei

 • €250.000 omzet gegenereerd
 • 25% gemiddelde omzet groei per kwartaal
Markt & merk
 • Beschermde merknaam en logo
 • Website, sociale media (Instagram, Facebook)
 • Redactionele aandacht: krant, radio en vakbladen

 • Sterk Link profiel, nuttig voor o.a. SEO

Marketing & sales kanalen

Online

 • Newsletter: Tweewekelijkse nieuwsbrief naar de 10.000+ nieuwsbrief abonnees
 • Facebook: Dagelijkse post voor de 10.000+ Facebook Fans
 • Instagram: Dagelijkse post voor de 500+ Instagram Fans
 • PR: Verschenen in 30+ media artikelen
 • Google AdWords: Campagne gericht op lustrum reizen
 • Website: 2500+ bezoekers per maand met een stijgende lijn dankzij de ingezette SEO efforts
Offline:

 • City Chief Programma: Bohemian Birds heeft City Chiefs bij de 20 grootste studentenverenigingen van Nederland.
 • Intake: we ontvangen klanten voor een intake-gesprek bij ons op kantoor. Zo kunnen we nauwkeurig in kaart brengen wat de wensen zijn. 

Marketing doel

Online:

 • Google AdWords: Middels gerichte campagnes wordt traffic naar de website gegenereerd (betaald)
 • SEO: Middels landing pages voor de 20 meest relevante zoekwoorden wordt traffic naar de website gegenereerd (organische resultaten, onbetaald)

Offline:

 • City Chief Programma: Positioneren van Bohemian Birds als geliefde reisorganisatie door middel van het inzetten van "social influencers" in de marketing & sales

Partnerships

Bohemian Birds heeft partnerships met:

 • Zeer ervaren bedrijven in de reisbranche op het gebied van vliegtickets en destination management
 • Kennisinstellingen voor de recruitment van stagiaires
 • Invloedrijke bloggers
 • 20 studenten die op part-time basis leads genereren voor onze groepsreizen

Omzet tot nu toe

€250.000 omzet gegenereerd

€500.000 potentiele omzet in de huidige verkoop pijplijn

Verwachte omzet

2016: €   400.000
2017: €1.000.000
2018: €1.700.000
2020: €5.000.000

Aannames

2018: Bohemian Birds verwerft een 20% marktaandeel in de Nederlandse markt voor lustrumreizen

2020: €5M omzet (0.04% van de reisbranche in Nederland m.b.t. buitenlandse vakanties)

Tot nu toe geinvesteerd

Investering tot nu toe: €150.000, waarvan €100.000 in tijd en €50.000 in geld

Investeringsbehoefte

€40.000 in ruil voor 8% van de aandelen

Gebruik van de opgehaalde gelden

 • Veiligheid: Aansluiten bij SGR en ANVR
 • Marketing: Investeren in online marketing activiteiten
 • Sales: Uitbreiden van sales team

Rendement

Vanaf 2018 zal jaarlijks 25% van de winst als dividend worden uitgekeerd. De hoogte van het dividend zal jaarlijks worden vastgesteld in de Algemene Aandeelhouders Vergadering. De overige 75% van de winst zal worden geherinvesteerd. De verwachting is om de waarde van het bedrijf in 2020 te laten stijgen tot €2.5M - €5M. Dit komt neer op een waardestijging van 5x - 10x.

Risico's

Bohemian Birds heeft strategische en operationele risico's:


(1) Strategische risico: Het grootste strategische risico is dat Bohemian Birds onvoldoende in staat blijkt voldoende sales naar zich toe te trekken en dat daardoor de omzetdoelstellingen niet behaald worden. 

 • Dit risico managet Bohemian Birds door te investeren in 20 studenten in het sales team. Zij hebben toegang tot uitstekende informatie over nieuwe leads. Concurrerende bedrijven in de reisbranche beschikken niet over een dergelijk sales team.
 • Door gebruik te maken van de meest moderne e-commerce kennis kan Bohemian Birds via het online kanaal een voorsprong behouden ten opzichte van de concurrentie.


(2) Operationele risico: Samenwerking met internationale partners. Een risico is dat de klanten ontevreden zijn over de kwaliteit van de reizen. 

 • Dit risico beperkt Bohemian Birds tot een minimum door uitsluitend samen te werken met een netwerk van 50 DMC's met decennia lange ervaring in de reisbranche. Zij bieden een uitmuntende kwaliteit tegen prima tarieven. 
 • Middels een continu proces van het inzamelen van feedback formulieren welke verstuurd worden aan klanten houdt Bohemian Birds scherp in de gaten waar mogelijkheden liggen om te verbeteren.