Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_headersymbid_overfunding4
Symbid - team 4
Symbid - -, NL

Rittenmeester Track & Trace

Direct zien waar voertuigen en materieel zijn en hoe de buitendienst presteert: het kan met Rittenmeester. Overzichtelijke dashboards, tools en rapporten.

$61.574 gefinancierd
100%
$61.574
Minimum doelbedrag
5,29%
Aandelen
Rittenmeester Track & Trace
INNER CIRCLE
Product

Rittenmeester heeft een realtime tracking en kilometerregistratie software ontwikkeld. Daarmee kunnen bedrijven direct zien waar hun voertuigen en materieel zijn en hoe de buitendienst presteert. Met de overzichtelijke dashboards, tools en rapportages krijgen bedrijven de beschikking over een zeer krachtig en kostenbesparend instrument.

Unique Selling Points

  • Automatische kilometerregistratie.
  • Systeem incl. Canbus koppeling.
  • Green Driver Award d.m.v. CO2 uitstoot module.
  • Actuele locatie van voertuigen en werknemers.
  • White label mogelijk voor lease en/of verhuurbedrijf.
  • Standaard Europese dekking.
  • Op afstand aan/uit schakelen voertuig/machine.
  • Rittenmeester is geschikt voor elk apparaat.

Verdienmodel

Ten eerste verdienen wij geld aan de verkoop en inbouw van ons Rittenmeester systeem, dit is een gps- kastje (voormalige blackbox) dat achter het dashbord van de auto wordt ingebouwd.


Daarnaast zullen er accessoires bij verkocht worden zoals censoren en prive/ zakelijk keuzeknop.


Bij de aanschaf van ons systeem sluiten we ook een abonnement af voor meerdere jaren. De klant betaald €9,95 ex per maand voor minimaal 2 jr. Hierdoor heeft de klant onbeperkt toegang tot ons portaal op Rittenmeester.nlTot nu toe bereikt

Minimaal 30 klanten met 280 afgesloten abonnementen. En enkele tientallen potentiele klanten waar we nu mee in gesprek zijn.

Benodigde investering en gebruik van het geld

€ 50.000,- 

Het aanstellen van een sales persoon voor het realiseren van landelijk dealernetwerk. Definitieve aansluiting Keurmerk RitregistratieSystemen van de belastingdienst. Realisatie presentatie en trainingslocatie. Marketing.

Voor de investeerder

Bij € 350,- investering krijgt u van ons de hardware voor het systeem en de inbouw gratis. U betaalt dan alleen nog de abonnementskosten van € 9,95 excl. BTW. per maand.

Update_thumb_bob
Mathijs Baars
Algemeen Directeur

Ondernemer pur-sang. Tot 2003 zelfstandig werkzaam geweest in de horeca. Vanaf 2003 in de automotivebranche. Betrokken geweest bij de oprichting van de landelijke autoglasketen Glassconnect BV. Sinds 2005 tot 2012 eigenaar van Glassconnect Ede/Veenendaal. Van 2010 - 2014 aandeelhouder en tevens bestuurslid van de Cooperatieve Vereniging Glassconnect UA. Sinds 2014 werkzaam bij Rittenmeester BV.

Update_thumb_8e4e4a536fbd054b9f24e16ebec73f22
Gerrit van Hattem
Operationeel Manager

Jaren lang werkzaam geweest als electro-monteur. Sinds 2008 zelfstandig geworden onder de naam GVH-tech. Met als specialisatie auto- inbouw en computerservice. Gerrit heeft met zijn bedrijf de afgelopen jaren enkele duizenden GPS systemen ingebouwd voor bijna alle concurrenten. Met deze ervaring in huis weten wij bij Rittenmeester precies wat er leeft en gevraagd wordt in deze specifieke markt.

Het product

Rittenmeester.nl heeft een realtime tracking en kilometerregistratie software ontwikkeld. Daarmee is direct zichtbaar waar voertuigen en materieel zich bevindenen hoe de buitendienst presteert, Met de overzichtelijke dashboards, tools en rapportages beschikt de klant over een zeer krachtig en kostenbesparend instrument.

Uniek

Rittenmeester Green Driver Award. D.m.v. het berekenen van de CO2 uitstoot per auto bepaalt ons systeem wie er dat jaar het schoonst heeft gereden, daaraan koppelen wij jaarlijks de Rittenmeester Green Driver Award.

Doordat we onze eigen software ontwikkelen kunnen wij een White label portaal aanbieden aan Lease en/of verhuurbedrijven.


We hebben een applicatie ontwikkeld waarbij het voertuig/ machine op afstand aan en uitgeschakeld kan worden (werkt perfect bij wanbetalers en diefstal).

Verdienmodel

Ten eerste verdienen wij geld aan de verkoop en inbouw van ons Rittenmeester systeem, dit is een gps- kastje(voormalige blackbox) dat achter het dashbord van de auto wordt ingebouwd.


Daarnaast zullen er accessoires bij verkocht worden zoals censoren en prive/ zakelijk keuzeknop.


Bij de aanschaf van ons systeem sluiten we ook een abonnement af voor meerdere jaren. De klant betaald €9,95 ex per maand voor minimaal 2 jr. Hierdoor heeft de klant onbeperkt toegang tot ons portaal op Rittenmeester.nl. 


Schaalbaarheid

Mits er een internet netwerk aanwezig is kan ons produkt, als ons portaal vertaald zou worden in de taal van het betreffende land, over de gehele wereld verkocht worden. Onze eerste prioriteit is om, via een landelijk dekkend dealernetwerk, de nederlandse markt optimaal te bedienen. We hebben inmiddels al verkocht aan een belgisch bedrijf en dat bevalt goed. Een eventuele volgende stap is ons portaal vertalen in het Frans en Duits om zo de Belgische en Duitse markt te gaan voorzien van onze systemen.

Huidige status

-speciaal voor Lease en/of verhuurbedrijven hebben we een applicatie ontwikkeld om het voertuig via ons systeem op afstand aan en uit te schakelen.

Verdere ontwikkelingen

- optimalisering White label voor Lease en/of verhuurbedrijven.

- afronden testfase van onze GPS-tracker die GPS-Jammers omzeilt.


Doelgroep


Track & trace/ Kilometerregistratie: Alle bezitters van een zakelijke auto.

Track & trace:  Particulieren (auto's, motoren en boten.)

                         Bedrijven (land en werkbouwmachines)

Marktomvang

Onze prioriteit zal liggen bij de zakelijke automarkt 800.000 stuks, waarvan minder dan de helft is voorzien van een voertuig volgsysteem. Binnen 5 jaar willen wij ons een marktaandeel verschaffen van 2%. Door een landelijk netwerk van bedrijfsauto dealers aan ons te binden, proberen wij de nieuwe aanwas van bedrijfsauto's direct te voorzien van een Rittenmeester systeem.


Particuliere automarkt ruim 7.000.000 stuks

Land en werkbouwvoertuigen, geen concrete aantallen bekend.

Boten, motoren en machines, geen concrete aantallen bekend.

Concurrentie

Er zijn 16 keurmerk aangesloten bedrijven die hard en software leveren tbv kilometerregistratie. Wij streven naar een gebruiksvriendelijker systeem met meer mogelijkheden voor onze klanten. Wij onderscheiden ons van de concurrentie door het aanbieden van ons systeem incl. standaard canbus koppeling, waardoor er ten alle tijden de exacte kilometerstand(eis van de belastingdienst) weergegeven wordt. Tevens bieden wij een uitgebreider pakket voor een scherpere prijs. Doordat wij onze eigen software ontwikkelen kunnen wij beter en sneller reageren op vragen vanuit de markt. Door bedrijfswagendealers aan ons te binden staan wij vooraan om de nieuwe aanwas van bedrijfswagens te voorzien van een Rittenmeester voertuigvolgsysteem.

Huidige klanten

Na uitgezette testen en mond tot mond reclame hebben we op dit moment een dertig tal tevreden klanten die gebruik maken van 280 Rittenmeester systemen. Ons divers klantenbestand omvat o.a. een autoverhuurbedrijf, beveiligingsbedrijf, uitzendbureau, bouwbedrijf, transportbedrijf, aggregaat verhuurbedrijf, boekhoudkantoor, leasemaatschappij, zorginstelling en verschillende ZZP'ers.

Feedback van klanten

Gerrit Venema - Directeur / Eigenaar van Venema Commerce.

Venema Commerce is actief op het gebied van bedrijfsadvisering en commerciële dienstverlening. Sinds anderhalf jaar kennen wij de mensen achter Rittenmeester. De eigentijdse aanpak en de eigen ontwikkelde software op het gebied van ritregistraties van voertuigen en machines sprak ons direct aan. Ondertussen hebben wij al menige ondernemer succesvol in contact gebracht met de mogelijkheden van Rittenmeester.

De gebruikers ervaren het systeem als zeer effectief, waarbij aanzienlijke kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd. Het systeem geeft exact aan hoe medewerkers van een ondernemer hun dag in de auto doorbrengen. Maar ook het gebruik van machines kan worden geregistreerd. Vrijwel alles is mogelijk. Afwijkingen worden messcherp gesignaleerd. Rittenmeester speelt gemakkelijk in op specifieke wensen en denkt met de ondernemer mee. Rittenmeester produceert maatwerk tegen scherpe tarieven.


Stefan Meulenberg - Franchisenemer Filta-fry Plus Limburg.


Wij hebben het kilometerregistratie-systeem van Rittenmeester het 1e kwartaal van 2016 uitgebreid getest en geschikt bevonden voor onze bedrijfswagens. Reden voor ons om voor Rittenmeester te kiezen is de gebruiksvriendelijkheid van het systeem, aantrekkelijke prijs en een aantal extra opties die rittenmeester biedt ten opzichte van hun concurrenten zoals de canbus-koppeling met exacte km-stand.Nieuwe klanten

We verwachten de komende jaren minimaal 150 nieuwe klanten per jaar aan ons te binden.

Verkoopverhaal

De sales van de producten en diensten van Rittenmeester verloopt via online verkopen, rechtstreekse B2B sales door de salesmanagers van Rittenmeester en via een nog landelijk op te zetten dealernetwerk van ca. 50 representatieve dealers op strategische locatie’s. Gemak en bereikbaarheid voor berijders en gebruiker zal hierbij het uitgangspunt zijn, echter ook de installatie op locatie bij klant behoort tot de mogelijkheden.

-Verkoop en advisering landelijke dealers.

-Opzetten landelijk dekkend netwerk van dealers om vergroting en spreiding van de omzet naast de directe B2B verkoop vanuit de salesafdeling van Rittenmeester te realiseren.

Voor het dealernetwerk zal de focus liggen op de grotere zakelijke dealers van bedrijfswagens en personenauto’s en universeel garages.

Voor de dealers zal naast het verdienmodel de extra dienstverlening naar de eindgebruiker van belang zijn waardoor de dealer een nog completer pakket aan diensten kan aanbieden en zijn klanten in een hogere mate aan zijn bedrijf zal binden. Uitgaande van een one stop shop model en het gemak hiervan voor de klant zullen de dealers hiervan de toegevoegde waarde inzien.

-Verkoop en advisering via directe B2B Sales

De focus en salesinspanningen zullen  in beginsel liggen bij de  kleinere leasemaatschappijen tot en met 2.000 voertuigen en fleetowners die in het netwerk van de salesmanager van Rittenmeester zitten. 

Vanaf moment 1 dat rittenmeester gebruikt wordt, wordt er tijd bespaard en dus geld verdiend. De chauffeur hoeft zijn ritten niet meer op te schrijven en de boekhouder hoeft niet meer alle lijsten te ontleden en te verwerken. De totale kosten van een rittenmeester systeem zijn binnen een kwartaal terugverdiend. Minder boetes en brandstof verbruik door perfecte controle op het rijgedrag van de chauffeur.

Gedaan tot nu toe

Tot nu toe alleen testen uitgezet en mond tot mond reclame. We merken nu al wel dat onze Symbid campagne al resultaat oplevert. We krijgen veel vragen en goede reacties en ook al nieuwe klanten via Facebook, Twitter en Linkedin.

Marketing & sales kanalen

Uitgangspunt van Rittenmeester is binnen 3 tot 5 jaar tot de marktleiders in de track en trace systemen binnen Nederland te behoren.  Het bouwen aan het landelijk netwerk zal leiden tot vergroting van de naamsbekendheid van de producten en diensten van Rittenmeester. Om de doelstelling te behalen en te versnellen zullen verschillende marketingtools op kosten effectieve wijze ingezet worden.  Online marketing, social media, google ad word campagnes en een professionele opzet van een review systeem.

Landelijke media gericht op onze doelgroepen.

Regionale media om zo ons dealernetwerk te ondersteunen.

Een aantal verkopers die gericht potentiele klanten gaan benaderen.

Marketing doel


De komende maanden zullen wij starten met onze marketing campagnes.

Doel is om onze naamsbekendheid te vergroten en uiteindelijk zoveel mogelijk rittenmeester systemen te verkopen.

Partnerships

Venema Commerce

KM- Vrijhuren/ Trust Rent BV

Brederode BV

Marketingplaats BV

DK Accountants

XPS Logic BV

Theo Pouw Groep

Vos Noodstroom

Seris Security (Belgie)

Cremie Wieland Airport Multiservice (Belgie)

Omzet tot nu toe

€ 50.000,- incl. btw. Deze omzet is in de afgelopen periode gerealiseerd na het uitzetten van testen en mond tot mond reclame.

Verwachte omzet

1e jaar:    €    723.600,- ex btw


2e jaar:    € 1.571.100,- ex btw


3e jaar:    € 3.318.600,- ex btw

Aannames

Mede door het aanstellen van additionele sales FTE willen wij een landelijk dekkend netwerk realiseren van 30 bedrijfswagendealers. Met de juiste ondersteuning moet het mogelijk zijn om via dit netwerk minimaal 1200 Rittenmeester systemen het 1e jaar te verkopen. Daarnaast zullen de additionele sales FTE en Mathijs Baars er nog eens 300 moeten verkopen via B2B, om zo tot de gewenste 1500 stuks te komen.


Het 2e jaar willen we groeien naar 50 dealers om samen met onze eigen B2B tot verkoop van 3000 systemen te komen.


Het 3e jaar willen wij met hetzelfde aantal dealers (50) maar met extra marketing ondersteuning en onze eigen B2B doorgroeien naar 6000 verkochte systemen.

Tot nu toe geinvesteerd

€ 50.000,-

Investeringsbehoefte

€ 50.000,- voor 5 % aandelen Rittenmeester BV.

Gebruik van de opgehaalde gelden

Het in dienst nemen van additionele sales FTE, heeft zich reeds bewezen in het opzetten van landelijke automotive netwerken.


Definitieve aansluiting bij Keurmerk RitregistratieSystemen.


Optimalisatie van onze trainings/ presentatie-ruimte.


Marketing

Rendement

Als de prognoses uitkomen zal er een rendement zijn van minimaal 200% binnen 3 jr.

Risico's

Risico's zijn klein. Mede omdat er van de ruim 800.000 bedrijfswagens in Nederland meer dan de helft nog niet is voorzien van een voertuig volg- systeem. Om aan onze prognose te voldoen moeten we in 3 jaar 10.500 systemen verkopen. Ons doel is om binnen 5 jaar 16.000 systemen te verkopen, dat staat gelijk aan een marktaandeel van 2%.

De regels van de belastingdienst mbt kilometerregistratie zullen alleen maar strenger worden daardoor zal de vraag naar km-registratiesystemen stijgen.

Naast de zakelijke automarkt kunnen wij ons in de toekomst ook op andere markten richten zoals: prive auto's, machines, boten, motoren e.d.