Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled-1 Play
Medium_thumb_pijpje_panorama
Paul Bier en Haike Toonen team 6
Paul Bier en Haike Toonen WIJCHEN, NL

Brouwerij Wijchense Schòne

Altijd al mede-eigenaar willen worden van een bierbrouwerij met visie?

Een bierbrouwerij die gelooft in duurzame samenwerking en keten-neutrale producten.

$149.045 gefinancierd
100%
$149.045
Minimum doelbedrag
34,4%
Aandelen
Small_thumb_pijpje_panorama Brouwerij Wijchense Schòne
INNER CIRCLE
Product

Iedereen hartstikke bedankt voor het investeren in ons bedrijf! Ongelofelijk hoe snel we ons streefbedrag hebben behaald en dat allemaal te danken aan jullie! 


Door de extra investering kunnen we nu een zeer professionele brouwinstallatie gaan aanschaffen. Er is de laatste weken veel overleg gepleegd met de leverancier van de installatie. De leverancier heeft 60 dagen nodig om de installatie te leveren bij ons. In de tussentijd gaan we hard aan het werk om alle leidingen en wanden te plaatsen voor de installatie. Naar verwachting zullen we in oktober gaan starten met onze eigen productie. 

We houden jullie op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Nogmaals bedankt voor jullie investering!


     Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wil meer zijn dan een bierfabriek. In ons plan zetten wij in op ketenneutrale producten, van grondstof tot afdanking. Hop uit Tsjechië of zelfs uit China? Vergeet het maar, dat halen we om de hoek. Water van Vitens? Wat dacht je van een eigen bron? Restwarmte door de schoorsteen? No way, terug in het proces. Elektriciteit van Electrabel? Nog nooit van zonnepanelen gehoord? Zware metalen fusten op transport? Dat kan veel slimmer. Afval? Dat bestaat bij ons niet. Hier geloven wij in, en we nemen de lokale maatschappij mee. Wij maken lokaal, ambachtelijke producten met een landelijk bereik. Onze bieren (Blonde Dern, DukZat en Hittepetit) hebben nu alde bierkenners bereikt die er zelfs in hun biergidsen en bierapps over publiceren.

Unique Selling Points

Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wil verder professionaliseren, de productie en de distributie van onze heerlijke en unieke kwaliteitsbieren verder vergroten en als drijvende kracht fungeren om een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren. Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wil samen in een bedrijfsverzamelgebouw (Kastanjepad 16 Wijchen) met lokale en kleinschalige ondernemers unieke, duurzame en ketenneutrale  producten  maken, verwerken en bereiden.

Verdienmodel

Wij verkopen ons zelfgebrouwen bier in flessen, kruiken en fusten met een goede marge aan slijters, cafés, streekwinkels en detailhandel. Daarnaast gaan we omzet genereren uit diensten, zoals workshops, rondleidingen, bierproeverijen en festivals. En ten slotte komt het Brouwcollectief “HOP’n AROUND” in 2016 met een aantal nieuwe bieren.

Tot nu toe bereikt

Brouwcollectief “HOP’n AROUND” bestaat uit “Brouwerij Wijchense Schòne” en “Haas Bieren”. De twee brouwerijen gaan gezamenlijk de brouwerij exploiteren, professionaliseren en de productie en omzet sterk vergroten. De twee brouwerijen hebben besloten om gezamenlijk onder de overkoepelende naam en organisatie Brouwcollectief “HOP’n AROUND” naar buiten te treden. Echter de crowdfunding en de eindverantwoordelijkheid van de brouwerij blijven onder het beheer van Brouwerij Wijchense Schòne.
     In 2015 heeft Brouwerij Wijchense Schòne de Wijchense MKB innovatieprijs (€ 20.000,-) gewonnen met de plannen voor de brouwerij. Verder heeft Paul Bier van Brouwerij Wijchense Schòne de publieksprijs voor Jong MKB'er 2015 regio KAN gewonnen.  Maar wellicht het allerbelangrijkste dat Brouwerij Wijchense Schòne op dit moment al unieke en heerlijke bieren op de markt brengt. Brouwerij “Haas Bieren” is nog in een opstartfase, de eerste bieren worden in de zomer (2016) verwacht.

Benodigde investering en gebruik van het geld

De vraag naar ons speciaalbier is dusdanig groot dat we moeten opschalen en professionaliseren. Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wil verder professionaliseren, de productie en de distributie van onze heerlijke en unieke kwaliteitsbieren verder vergroten. Hiervoor zijn ten eerste gespecialiseerde apparatuur en voldoende ruimte nodig. Met behulp van crowdfunding willen wij € 80.000,- ophalen en aandelen uitgeven om onze droom te verwezenlijken.
     De investering van € 80.000,- is nodig voor de verbouwing en om nieuwe professionele brouwapparatuur, gisttanks, bottelapparatuur, een schrootapparaat en een etiketteermachine te kunnen kopen. Met behulp van professionele spullen kunnen we in minder tijd en met minder mensen meer bier brouwen. Onze omzet zal hierdoor toenemen. Het overige gedeelte van het budget gaan we spenderen aan een gezellige inrichting en aan acquisitie.Voor de investeerder

Brouwerij Wijchense Schòne biedt aandelen aan in ruil voor financiering. Verder worden er door het Brouwcollectief “HOP’n AROUND” leerzame en leuke wederdiensten aangeboden in ruil voor financiering. Door het online  kopen van aandelen (Symbid) en/of wederdiensten rechtstreeks bij de Brouwcollectief “HOP’n AROUND” kunt u profiteren van de toekomstige groei (dividend) en wederdiensten van Brouwcollectief “HOP’n AROUND”. Alle investeerders gaan behoren tot de club vrienden en vriendinnen van Brouwcollectief “HOP’n AROUND”*Aan de website van Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wordt nog
 gewerkt.


Update_thumb_paul_en_haike
Paul Bier "Brouwerij Wijchense Schòne".
Brouwmeester / financieel en commercieel directeur.

Paul Bier Opgegroeid in Dieren en op 12- jarige leeftijd verhuisd naar Wijchen. Heeft na de MTS en HTS één jaar de Academie van Bouwkunst gevolgd. Heeft 13 jaar gewerkt als bouwkundig adviseur en is momenteel werkzaam als junior projectontwikkelaar. In 2013 begonnen met bierbrouwen op hobbymatige basis.
Sinds 2014 eigenaar van Brouwerij Wijchense Schòne in de rol van financiële / commerciële man.

Update_thumb_2015-08-26_13.21.21
Haike Toonen "Brouwerij Wijchense Schòne".
Brouwmeester en algemeen directeur.

Geboren en getogen in Wijchen. Heeft de Master Leren en Innoveren gedaan en is docent Biologie en Gezondheidskunde. Haike is meer dan 15 jaar coördinator en inhoudsverantwoordelijke geweest binnen de 'Academie Zorg en Welzijn' binnen ROC Rivor. Momenteel werkt Haike nog steeds op ROC Rivor als docent en traject-begeleider.
Is ruim 25 jaar geleden al begonnen met bierbrouwen op hobbymatige basis.

Update_thumb_haas_groep
Martijn Strockmeijer, Jeroen de Kok en Sander Nagel "Haas Bieren"

Ontstaan vanuit Martijn Strockmeijer's passie voor brouwen, de liefde voor merkbeleving van Jeroen de Kok en het fotografische oog van Sander Nagel. De gezamenlijke drang om onderscheidende bieren te brengen bracht dit drietal tot elkaar. Motto van de nieuwe brouwerij “Toegankelijkheid, met een twist en een hoge, constante kwaliteit”.

Haas bieren, wonderlijke simpelheid!

Het product

Brouwcollectief “HOP’n AROUND” gaat een twaalftal bieren produceren, die het hele jaar door verkrijgbaar zullen zijn. Verder wordt er nog een aantal seizoenbieren uitgebracht,  dit zullen veelal eenmalig geproduceerde bieren zijn. Iedere brouwerij binnen Brouwcollectief “HOP’n AROUND” zal zijn eigen segment bieren produceren, ons aanbod zal dan ook erg gevarieerd zijn. Brouwerij Wijchense Schòne heeft op dit moment al een drietal bieren op de markt. De bieren (Blonde Dern, DukZat en Hittepetit) vliegen als warme broodjes over de toonbank. De bieren zijn doordrinkbaar en bevatten 7% alcohol. Brouwerij De Haas Bieren staat te popelen om zijn eerste bieren te lanceren.

Uniek

Samen in een bedrijfsverzamelgebouw met andere kleinschalige ondernemers originele en lokale producten maken, verwerken en bereiden. Het restproduct van het één, de grondstof van het ander is. We denken niet alleen aan de productie van bier, maar ook aan andere dranken en levensmiddelen zoals, cider, brood en kaas.
     Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wil unieke bieren op de markt zetten.  Om tot unieke en nieuwe bieren te komen worden alle bieren in onze huisbrouwerij bedacht en uitgeprobeerd. Vrienden en collega’s werpen zich maar al te graag op als proefkonijn. Als we in onze ogen een perfect bier hebben gebrouwen, dan wordt dit in grotere hoeveelheden geproduceerd. Uniek zijn onze bieren omdat we ons niet in een hokje laten plaatsen, we maken onze eigen bierstijl. Zo willen we zoveel mogelijk gebruik gaan maken van lokale producten. Hop en kruiden uit de regio, het liefst door lokale ondernemers geteeld. 

Verdienmodel

Wij verdienen geld door het geven van workshops, rondleidingen, samenwerking tussen de twee brouwerijen en marge op verkoop van onze bieren.

Schaalbaarheid

Met de beoogde installatie kunnen we 500 liter bier per keer maken. In de brouwerij hebben wij 8 gisttanks ter beschikking. Door meerdere malen in de week te gaan brouwen en het eventueel nog op te schalen van het aantal gistvaten kunnen we dus eenvoudig meer bier produceren. De ruimte van onze brouwerij biedt voldoende uitbreidingsmogelijkheden om onze plannen te verwezenlijken.

Huidige status

De bieren van Brouwcollectief “HOP’n AROUND” worden volop verkocht. Onze bieren zijn populair, worden gretig afgenomen. Het probleem is dat we de productie niet bij kunnen benen, bij tijd en wijle onze bieren niet of nauwelijks verkrijgbaar. Tevens zouden we graag een aantal nieuwe bieren willen lanceren.
     Op dit moment zijn er al diverse proefbrouwsels van nieuwe bieren gemaakt. De nieuwe bieren zullen in productie genomen worden als de nieuwe brouwerij klaar is.
     De samenwerking met het diverse partijen loopt goed. Zo bieden we samen met 'Kookcollege Wijchen' al regelmatig workshops aan. Bij de workshops wordt gekookt met onze bieren. Verder loopt de samenwerking tussen de brouwerijen goed, een duurzame samenwerking is toegezegd. En ten slotte gaan wij ook voor een derde partij bier brouwen. Deze partij, 'Marvon', gaat onder zijn eigen naam bier verkopen in kerstpakketten en aan golfverenigingen.

Verdere ontwikkelingen

Natuurlijk gaan we als allereerste de brouwerij professionaliseren, de bieren opschalen en de verkoop stimuleren. Als dit alles op rolletjes loopt dan gaan we het bedrijfsverzamelgebouw verder vormgeven. We zullen actief op zoek gaan naar originele kleinschalige bedrijven die ons kunnen versterken. Wij denken hierbij onder andere aan: kaasmakerij, fermentatiebedrijf, likeurmakerij, whiskystokerij, koffiebranderij. Wellicht zijn er nog andere leuke dingen te bedenken. Heeft u ideeën, suggesties of leuke plannen, deel ze dan met ons!

Doelgroep

De afgelopen jaren is de vraag naar speciaalbier gestegen. De laatste vijf jaar zie je steeds meer cafés en slijterijen het assortiment van speciaalbier vergroten. Cafés die als jaren bekend staan om het grote assortiment aan speciaalbier zitten overvol. Ook in Wijchen zie je een toename van bezoekers bij cafés en slijterijen die gespecialiseerd zijn in speciaalbier.
    De doelgroep die wij dan ook we willen bereiken zijn liefhebbers van speciaalbier. Speciaalbier wordt veelal genuttigd in een omgeving waar je er rustig van kan genieten. De leefstijl van de speciaalbier- drinker is veelal bourgondisch, een levensgenieter die lekker op een terrasje in de zomer en in de winter bij de openhaard geniet van zijn hapje en biertje.
     De bedrijven die ons bier verkopen, zullen veelal gelegen zijn in Nederland. Uiteraard zullen we de rest de wereld niet onthouden van ons unieke en smakelijk bier. Wij zien vele kansen in ons omringende Europese landen, in Japan, China en Amerika. Deze landen staan bekend om hun liefde voor Nederlands Speciaalbier. Wie weet wat het ons gaat brengen!.

Marktomvang

De biermarkt is volop in beweging. De opmars zit voornamelijk speciaalbier en alcoholvrij bier.  De consumptie en de beleving van speciaalbier zijn de afgelopen jaren steeds belangrijker geworden. Vier op de vijf bierdrinkers drinkt wel eens een speciaalbier.
   
De laatste jaren is het aantal microbrouwerijen in Nederland fors in opmars, we hebben zelf meer brouwerijen dan België. Er is nog veel groeipotentieel want de microbrouwerijen hebben op dit moment slechts een marktaandeel hebben van 5 procent.

Concurrentie

De markt vraagt steeds meer naar speciaalbieren. Veel vraag is er naar diversiteit, verschillende soorten bier, verschillende smaken, kleuren en geuren. Mensen kiezen en proeven steeds vaker nieuwe biersoorten. Gemiddeld drinken zij zelfs 2,5 verschillende typen speciaalbier.
     Nee wij zijn niet bang voor concurrentie, wij geloven er heilig in dat de verschillende brouwerijen elkaar juist aanvullen. Samenwerken met andere brouwerijen is juist een speerpunt in onze marketing.  Brouwcollectief “HOP’n AROUND” is een brouwerij met visie, wij geloven in duurzame producten en relaties. Deze visie zullen we dan ook ten alle tijden uitstralen in onze producten en door het aangaan van samenwerkingsverbanden met profit en non-profit organisatie.

Huidige klanten

Onze huidige klanten bestaan uit cafés en restaurants, slijterijen, streekwinkels, sporthallen, kaaswinkels, jaarmarkten, kerstpakkettenbedrijven, bierevenementen, tuinwinkels en particulieren. De potentiële klanten van ons bier zijn zeer gevarieerd, mannen en vrouwen van 20 t/m ongeveer 65 jaar.
     Inmiddels zijn al onze bieren algemeen verkrijgbaar bij: slijterijen, eetgelegenheden, landwinkels en giftshops in en rondom de gemeente Wijchen. Verder zijn onze bieren onder ook verkrijgbaar in Grave, Haps, Molenhoek, Nijmegen, Druten, Tiel en Zetten. Tevens zullen onze bieren binnenkort in de omgeving Driebergen, Den Haag en Rotterdam te koop zijn. De verkoop en campagne zal via Brouwcollectief “HOP’n AROUND” gestart worden.

Feedback van klanten

De waardering voor de smaak en kwaliteit van de bieren van Brouwcollectief “HOP’n AROUND” is unaniem hoog. Onze bieren Blonde Dern, DukZat en Hittepetit zijn zeer geliefd.  Dit blijkt uit de vele reacties die we krijgen op Facebook, Untappd en op onze websites. Verder krijgen we ook vele positieve mondelinge reacties van mensen, zoals tijdens onze workshop ‘koken met bier', bierevenementen en proeverijen. Ook  vanuit de zakelijke kant komen vele positieve reacties, men is maar al te graag bereid om ons bier te verkopen. Kortom wij staan bekend om ons uniek, mooi verpakt, en smakelijk bier. 

Nieuwe klanten

Voortdurend krijgen wij de vraag of wij onze bieren kunnen leveren. Helaas hebben we tot op heden geen voorraad aan kunnen leggen. Dit betekent dat we regelmatig nee moeten verkopen. Dit is ook de hoofdreden dat wij een nieuwe professionele brouwerij met meer capaciteit willen hebben. Wij zijn er dan ook heilig van overtuigd dat als we onze productie verdubbelen we deze kunnen verkopen zonder nieuwe klanten aan te boren.
     Op het moment dat we voldoende voorraad hebben, dan kunnen we pas echt op zoek naar nieuwe klanten. Vanaf het moment dat we een continue voorraad hebben, zullen we een actief verkoopbeleid gaan hanteren. Door de samenwerking van twee brouwerijen wordt ons verspreidingsgebied groter: Wijchen-Nijmegen, Maas en Waal en de omgeving Driebergen, Den Haag en Rotterdam. Samen gaan we onze bieren distribueren en verkopen in de rest van Nederland. En wie weet later wel buiten Nederland. Samen gaan we elkaar versterken en de brouwerij tot een ongekende hoogte laten groeien.

Verkoopverhaal

Het is inmiddels bijna een eeuw geleden dat de laatste brouwerij in Wijchen zijn deuren sloot. De behoefte aan een smaakvol, goed gebrouwen bier is echter eerder toe- dan afgenomen. Lokale productie is terug van weggeweest. Knoop daaraan liefde voor het Brouwersvak, ondernemingslust en duurzaamheid, en een idee is geboren: Brouwcollectief “HOP’n AROUND”. De eerste stappen zijn al gezet; de waardering voor de smaak en kwaliteit van onze bieren is unaniem hoog. En tevens hopen we Medio 2016 de deuren van onze nieuwe brouwerij in het bedrijfsverzamelgebouw 'Kastanjepad 16 Wijchen' te openen.
   
In dit bedrijfsverzamelgebouw willen we samen met andere kleinschalige ondernemers op een unieke en maatschappelijk verantwoorde manier lokale producten maken, verwerken en bereiden. Door verbinding te leggen met andere ondernemingen in de nabijheid dragen we bij aan een levensvatbare micro-economie.

Gedaan tot nu toe

Sinds januari 2014 verkopen wij met veel succes onze bieren. Op 23 maart 2015 heeft Brouwerij Wijchense Schòne met zijn plannen de Innovatiepitch MKB Wijchen en de gemeente Wijchen gewonnen. Hiervoor hebben wij een voucher van € 20.000,- ontvangen.. 
     Na het winnen van de innovatiepitch is Brouwerij Wijchense Schòne voortvarend aan de slag gegaan. Inmiddels zijn er vele samenwerkingsverbanden ontstaan met profit en non-profit organisaties. Zo is er samenwerkingsverband ontstaan met een andere bierbrouwerij om kennis te delen, samen de inkoop te doen en de volledige capaciteit van de brouwerij te benutten. Verder gaan leerlingen van het Pro College ons helpen bij het maken van meubels voor de inrichting van het pand. Tevens werken wij samen met woonzorg-boerderij De Hagert die kruiden gaat telen en er worden hopvelden aangelegd. Ook werken we samen met vele bedrijven en inwoners van gemeente Wijchen, samen zetten we projecten op, organiseren activiteiten en werven samen klanten. Ten slotte hebben we ook intensief contact met diverse lokale horecagelegenheden en (streek)winkels voor de afzet van onze producten, maar ook met lokale zelfstandige ondernemers zoals, Het Kookcollege, dat gespecialiseerd is in het koken met bier en een adviseur op het gebied van duurzaamheid en energie. 

Marketing & sales kanalen

Sociale media, kranten, week- en maandbladeren, jaarmarkten, bierfestivals, samenwerkingsverbanden/partners en mond tot mond reclame.

Marketing doel

Brouwcollectief “HOP’n AROUND” wil verder professionaliseren, de productie en de distributie van zijn heerlijke en unieke kwaliteitsbieren verder vergroten. Hiervoor is gespecialiseerde apparatuur en voldoende ruimte nodig. Tevens wil Brouwcollectief “HOP’n AROUND” als drijvende kracht fungeren om een bedrijfsverzamelgebouw te realiseren. Samen met andere kleinschalige ondernemers unieke en lokale producten maken, verwerken en bereiden. Het bedrijfsverzamelgebouw moet een broedplaats voor de startende ondernemers worden. Wij geloven vooral in samenwerking, met als doel duurzame en ketenneutrale producten te maken. 

Partnerships

Zoals als al eerder beschreven bij het kopje 'Gedaan tot nu toe' zijn we vele samenwerkingsverbanden aangegaan met profit en non-profit organisaties. Echter de samenwerking tussen de  twee brouwerijen willen we nog wat verder toelichten. Brouwerij Wijchense Schòne gaat een vergaande samenwerking aan met brouwerij “Haas Bieren”. De brouwerij zal met één overkoepelende naam en website naar buiten treden, Brouwcollectief HOP’n AROUND. Er komt één website waaronder de brouwerijen als submerken benoemt zijn. Elke brouwerij zal ieder zijn eigen segment bieren blijven produceren.   
     Het samenwerken en het gezamenlijk beheren van de brouwerijen heeft een drietal grote voordelen. Het eerste voordeel is dat de optimale capaciteit van de brouwerij benut wordt. De Brouwerij zal dan ook de gehele week operationeel zijn. De deuren zijn dan ook dagelijks open voor bezoekers. Het tweede voordeel is dat we een groot gevarieerd aanbod van bieren kunnen aanbieden. En ten slotte wellicht het allerbelangrijkste voordeel dat we samen kennis met elkaar delen, de inkoop doen en een doordachte gezamenlijke marketingstrategie bepalen.

Omzet tot nu toe

Het financiële overzicht wordt alleen gegeven  van Brouwerij Wijchense Schòne. Brouwerij Wijchense Schòne is eindverantwoordelijke voor de crowdfunding, aandelen en de brouwerij. Echter door de unieke samenwerking zal het een en ander in de toekomst wellicht nog gunstiger uitvallen.
     Brouwerij Wijchense Schòne is in het 1e jaar in april gestart en heeft toen 3350 liter bier verkocht met een omzet van €19.000,-.  Het 2e jaar hebben we 5560 liter verkocht met een omzet van €32.000,-

Verwachte omzet

In 2016 willen we 10.000 liter bier gaan verkopen met een omzet van € 55.000,- . In 2017 willen we de omzet gaan uitbreiden naar 18.000 liter met een omzet van € 95.000,-. Om vervolgens in 2018 uit te breiden naar 25.000 liter met een omzet van € 125.000,-

Aannames

Momenteel vormt de snelheid van de bierproductie de bottleneck in ons bedrijf. We hebben in de afgelopen jaren geprobeerd een voorraad op te bouwen, maar dit is steeds niet gelukt omdat de afname groter is dan de productie. Door de samenwerking met andere brouwerijen, professionelere apparatuur en grotere ruimte kunnen we de productie verhogen en is er minder mankracht nodig.  
     Met behulp van professionele apparatuur en samenwerking met derden kunnen we onze horizon gaan verbreden, acquisitie voeren en actief bier gaan verkopen. We krijgen meerdere soorten unieke bieren ter beschikking en kunnen continuïteit in de productie en levering garanderen. leveren aan groothandels en grotere bedrijven in en buiten Nederland behoort dan tot de serieuze mogelijkheden. Tot nu toe geinvesteerd

Tot op heden hebben wij € 35.000,- geïnvesteerd in de Brouwerij, zoals biertaps, 20 liter brouwapparatuur, printers, reclame materiaal en public relations, website, transportmiddelen, accountant, adviseurs, Symbid, leges gemeente, tekeningen en vele manuren.

Investeringsbehoefte

Voor onze installatie willen we €80.000,- gaan ophalen via Symbid. Daarnaast willen we met behulp van vrienden en vriendinnen €10.000,- op gaan halen. De vrienden en vriendinnen krijgen wederdiensten in ruil voor financiering. De wederdiensten bestaan onder andere uit workshops, proeverijen en rondleidingen. 

Gebruik van de opgehaalde gelden

Met het opgehaalde geld willen wij een professionele bierbrouwinstallatie gaan kopen: Speidel Braumeister 500 liter met 8 gisttanks, schrootmachine en een geautomatiseerde vul, bottel en etiketteerlijn. Kwaliteit van het bier staat bij ons hoog in het vaandel, hiervoor hebben we professionele spullen en voldoende ruimte nodig. Verder zullen we investeren in acquisitie en het tot stand brengen van een bedrijfsverzamelgebouw. In dit bedrijfsverzamelgebouw willen we samen met andere kleinschalige ondernemers op een unieke en maatschappelijk verantwoorde manier lokale producten maken, verwerken en bereiden.

Rendement

Het eerste jaar zal het rendement nog betrekkelijk laag zijn omdat een groot gedeelte van het jaar nog gebruik gemaakt gaat worden van onze huurbrouwer, waarbij het rendement lager ligt dan als we het zelf zullen brouwen. In 2017 verwachten we een rendement van 3% aan te bieden en in 2018 een rendement van 6%. 

Risico's

Uit de gemaakte SWOT-analyse en Confrontatieanalyse blijkt dat een tweetal punten het grootste risico kunnen vormen. Ten eerste is de ligging van de brouwerij niet ideaal, het ligt aan de rand van een industrieterrein en het is op de eerste verdieping. Het tweede risico waar we mee te maken kunnen krijgen is het stilvallen van de productie. Dit kan verschillende oorzaken hebben: infectie in de brouwerij, schaarste van ingrediënten en het uitvallen van een van de machines.