Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_20160625_nxt_5k-5 Play
Medium_thumb_nieuw_logo
NXT MOTORS B.V. team 7
NXT MOTORS B.V. Enkhuizen, NL

NXT Motors, E-Motorcycle

Wat ontbreekt er momenteel in iedere motorshowroom? Juist, elektrische motoren! NXT Motors betreedt met een unieke en high-tech motorfiets het grootste segment!

$116.442 gefinancierd
100%
$116.442
Minimum doelbedrag
6,67%
Aandelen
Small_thumb_nieuw_logo NXT Motors, E-Motorcycle
INNER CIRCLE
Product

Met onze elektrisch aangedreven motorfiets nemen wij van NXT Motors de positie in van dé elektrische motorfietsfabrikant van Europa. Dankzij het gebrek aan aanbod van kwalitatief goede en tegelijkertijd fraai vormgegeven elektrische motoren, die ook nog eens marktconform en competitief geprijsd zijn, zien wij kans om dit gat op te vullen met ons merk en productportfolio.

Unique Selling Points

* Technologische superieuriteit - De aandrijflijn presteert beter

* Value for money - Premium kwaliteit voor een gunstige prijs

* Revolutionair servicemodel - Service op locatie

* Laagdrempelig in aanschaf - Private lease mogelijkheid

Verdienmodel

* B2C sales

* B2B sales - (verhuur)bedrijven, overheidsinstellingen

* Private lease - #NXT-abonnement

Tot nu toe bereikt

* € 50.000 Aan seed funding is opgehaald binnen het eigen netwerk

* Het ontwikkelingsplan is opgesteld

* Partnership met Spark Design & Innovation

* De 3D CAD concept designs zijn gereed


Benodigde investering en gebruik van het geld

Via Symbid willen wij € 150.000 ophalen. Deze investering zal er voor zorgen dat er genoeg financiële middelen aanwezig zijn om de design detailing fase af te ronden en vervolgens de eerste pre-orders te realiseren.

Voor de investeerder

* De investeerder ontvangt een officieel en door de notaris opgesteld eigendomscertificaat.

* De return on investment zal bestaan uit de waardevermeerdering van NXT MOTORS B.V. Deze waardevermeerdering zal gemakkelijk een vervijfvoudiging van de waarde van uw aandeel in NXT MOTORS B.V. betekenen

* Er zal mogelijkheid zijn om dividend uit te keren

Update_thumb_harm
Harm Besseling
Algemeen directeur, technisch project management

Harm is de oprichter van NXT MOTORS en heeft een militaire en technische achtergrond. Harm heeft ervaring met het restaureren, assembleren en reviseren van motoren. Aan technisch inzicht en visie ontbreekt het dus niet! Harm is vooral sterk in het uitdenken en visualiseren van mechanische constructies en is daarom dé aangewezen persoon om het technisch project management op zich te nemen.

Update_thumb_david
David Backx
Marketing and Product Manager

David is mede-oprichter van NXT MOTORS en brengt veel ervaring met zich mee. Voor een grote multinational is David verantwoordelijk voor de marketing en product placement van de producten in heel Europa. David weet exact hoe iedere specifieke markt benaderd moet worden en hoe je een product in de markt plaatst.
Deze zeer waardevolle kennis en ervaring neemt David nu mee naar NXT MOTORS.

Update_thumb_roel_1
Roel de Geus
Sales Manager

Roel is mede-oprichter van NXT MOTORS en neemt vele jaren aan sales ervaring met zich mee. Roel heeft door zijn hoge hit-rate meerdere sales awards gewonnen en beschikt over zeer veel internationale sales ervaring, opgedaan bij multinationals als Microsoft en Philips. Roel is een specialist in volume sales en lead generation en is vanwege ons volume-oogmerk zeer waardevol voor NXT MOTORS.

Update_thumb_fabian-thumb
Fabian Breës
Designer

Fabian, met een fascinatie voor concept design en niks ontziend oog voor detail, vormt samen met Jeroen de drijvende kracht achter DESIGN BY FRANK. Hun slagkracht als automotive design bureau werd recent nog onderlijnd door het boeken van een klinkende overwinning tijdens de Toyota Logistic Design Competition 2016.

Update_thumb_jeroen-thumb
Jeroen Claus
Designer

Jeroen was reeds op jonge leeftijd gebeten door de race-microbe en was verslingerd aan alles wat snelheid en voertuigen ademt. Als automotive designer richtte hij samen met Fabian DESIGN BY FRANK op. Met hun gedeelde passie voor de automotive industrie vormt dit ervaren team van jonge wolven de perfecte match met NXT MOTORS.

Het product

NXT MOTORS ontwikkelt een elektrisch aangedreven motorfiets in het high-powered naked/sport segment. 

Uniek

* Het huidige motorfietsaanbod bestaat vrijwel volledig uit exemplaren met verbrandingsmotor. In dat opzicht is een elektrisch aangedreven motorfiets behoorlijk onderscheidend.


* De elektrisch aangedreven modellen die nu op de markt zijn, zijn erg moeilijk te vinden. Ze worden niet aangeboden in conventionele showrooms en laten zich niet zien in reclame-uitingen. Dit is waarom niemand de Zero of de BRAMMO kent. NXT MOTORS geeft marketing een veel grotere prioriteit, omdat wij beseffen dat het niet alleen om R&D en het product op zich draait, maar dat het ook een commerciële operatie is, waarin "Branding" een enorm belangrijke rol speelt.


* NXT MOTORS gaat niet voor concessies die leiden tot een afbreuk aan de rijkwaliteit. De concurrent kiest vanuit kostenoverweging voor een passief gekoelde, luchtgekoelde motor. Door gebruikerservaring is bekend dat deze krachtbron zijn topvermogen slechts kort kan vrijgeven, alvorens deze vanwege een te hoge bedrijfstemperatuur in safety-mode springt. NXT MOTORS kiest voor een compromisloos design, met watergekoelde aandrijflijn voor een betrouwbare krachtbron geschikt voor alle klimatologische omstandigheden.


* NXT MOTORS gelooft in Lean manufacturing. Hierom is tijdens het designen van de motorfiets de productiekosten een belangrijke factor. Door alle componenten van de aandrijflijn en interfaces in 1 module te verpakken, kan de rest van de motorfiets zo clean mogelijk blijven. Er hoeft geen bedrading of component meer weggewerkt te worden. Hierdoor hoeft minder afwerkingsmateriaal ingekocht te worden, en hoeft er minder geïnvesteerd te worden in gietmallen. Dit resulteert in een premium product met een prijs lager dan dat van een niet-premium concurrent.


* NXT MOTORS maakt de aanschaf van de motorfiets snel, gemakkelijk en laagdrempelig. Online sales, mobiele en vaste showroom en service on demand maakt het voor de klant eenvoudig om tot aanschaf over te gaan. Er liggen ook plannen klaar om in samenwerking met een leasingpartner een private lease constructie mogelijk te maken.

Verdienmodel

Direct sales, B2C en B2B. 

Schaalbaarheid

Het plan kan gemakkelijk worden opgeschaald. Omdat de markt voor elektrisch aangedreven voertuigen, en met name motorfietsen, de komende jaren flink gaat groeien zullen wij met deze markt meegroeien. 

Hierdoor zullen wij ook de productie- en assemblagecapaciteit moeten laten meegroeien. 

Het is voor NXT MOTORS B.V. vrij eenvoudig om op te schalen, doordat er zonder veel inspanningen assemblagestations in de productiefaciliteit kunnen worden toegevoegd.

Huidige status

* Het plan is getoetst op technische haalbaarheid door Spark Design & Innovation.

* Er is een partnership met Spark Design & Innovation tot stand gekomen.

* Het plan is financieel getoetst door Credion.

* In samenwerking met Spark Design & Innovation is een gedetailleerd ontwikkelingsplan gemaakt.

* Er zijn twee top automotive designers aan het NXT MOTORS team toegevoegd.

* Er zijn 3D CAD concept renderingen gemaakt.

Verdere ontwikkelingen

De volgende ontwikkelingen staan gepland:


* Het concept design wordt gedetailleerd tot technische tekeningen t.b.v. productie en assemblage uitgewerkt

* In november volgt een bekendmaking van NXT MOTORS op de EICMA motorbeurs in Milaan

* Er wordt een functioneel prototype gebouwd waarmee de testing & validation cyclus wordt doorlopen. Dit traject is in samenwerking met de RDW nauwkeurig in kaart gebracht. De motor wordt geheel volgens regels en richtlijnen van de RDW ontworpen om zo de typegoedkeuring gunstig te laten verlopen

* De assemblage capaciteit wordt opgeschaald voor de eerste batch van 20 voertuigen

* De eerste leveringen worden verwacht in kwartaal 3/4 van 2017

Doelgroep

Een motorfiets in het naked/sport segment spreekt een zo groot mogelijke doelgroep aan. De motorfiets kenmerkt zich door veelzijdigheid. Zo is de motorfiets geschikt voor onder andere sportief gebruik, woon-werkverkeer, tourtochten, circuitdagen enzovoorts. 


* De elektrische aandrijving maakt ons product uitermate geschikt voor zakelijk gebruik en woon-werkverkeer, waarbij hij bijvoorbeeld op de werklocatie kan worden opgeladen.

* Verhuurbedrijven vormen een groep potentieel grote afnemers. Door het grote gebruikersgemak is de motor zeer geschikt als huurmotor, omdat iedereen ermee kan wegrijden.

* Door een private lease constructie wordt het model ook beschikbaar voor de klant met een kleinere portemonnee.


Marktomvang

* De totale motorfietsmarkt in Europa is € 7.16 miljard per jaar groot.

* Het marktaandeel elektrisch is momenteel nog klein met enkele procenten, variërend per segment. Zo worden er in verhouding meer elektrische scooters dan elektrische motoren in het supersportsegment verkocht.

* Het kleine marktaandeel wordt mede veroorzaakt door een gebrek aan goed elektrisch alternatief.

* Het marktaandeel van elektrisch aangedreven motoren groeit jaarlijks met 37,5%. Deze CAGR is aangetoond door onafhankelijke researchbureaus van Forbes en Yahoo finance

* De enige directe concurrent, Zero, heeft om aan de vraag te kunnen voldoen vorig jaar de productiecapaciteit naar 1800 units per jaar moeten brengen, waarmee de capaciteit per jaar is verdubbeld. Dit toont aan dat er constante groei in de markt zit.


In feite is het marktaandeel elektrisch niet relevant. NXT MOTORS richt zich niet op het subsegment "Electrische motoren" maar op het sportsegment in zijn geheel. Wij willen met onze modellen de markt openbreken en de elektrische aandrijving ook in de motorwereld gemeengoed maken, net zoals Tesla dat doet in de autowereld.

Concurrentie

Vergeleken met de concurrent voorzien van een verbrandingsmotor beschikt NXT MOTORS over de volgende USP's:


* Lage onderhoudskosten

* Lage kostprijs per k.m.

* Zero emissions, guild free rijden

* Enorm gebruikersgemak

* Geen trillingen

* Geen lawaai

* Lineaire acceleratie, geen versnellingsbak

* Betere vermogensafgifte, geen toerenopbouw nodig

* Thuis en op het werk "bijtanken" door op te ladenVergeleken met het huidige elektrisch aangedreven aanbod:


* De beste "Bang for Buck" verhouding. Premium kwaliteit voor een kleine prijs.

* De prestaties zijn door de betere thermische capaciteiten van de aandrijflijn beter. Er kan langdurig gebruik worden gemaakt van veel vermogen, in tegenstelling tot de passief-luchtgekoelde varianten van de concurrenten.

* Klantbinding en behoud. Een koper wordt lid van de NXT Community, en wordt echt betrokken bij zijn of haar motorfiets. Zo zullen er tijdens de constructie statusupdates worden verstuurd en zullen er allerlei merk events worden georganiseerd. Ook zal er merchandise worden verkocht en uitgereikt.

* Aftersales service - Service on demand.


Wat gaan de grote merken doen met elektrische aandrijving:


* Er wordt nog volop geïnvesteerd in de verbrandingsmotor.

* De komende 10 á 20 jaar zal de verbrandingsmotor nog steeds de primaire vorm van aandrijving voor motorfietsen zijn.

* Het is voor grote merken om logistieke en infrastructurele redenen niet mogelijk om op korte termijn te switchen naar het primair produceren van elektrisch aangedreven motoren.

Feedback van klanten

De feedback van potentiële klanten is 100% positief. Er is al meerdere keren gevraagd of er al besteld kan worden en met name B2B sales zullen door de zeer lage operating costs erg populair zijn.


Tijdens de Motorbeurs in Utrecht is er vanuit het dealernetwerk interesse getoond in de verkoop van NXT MOTORS producten.

Nieuwe klanten

Most likely scenario:


De eerste 3 jaar zullen we door relatieve onbekendheid en beperkt distributienetwerk in totaal 600 units verkopen. Na 3 jaar kunnen we door meer financiële slagkracht een effectieve marketingcampagne ontplooien en onze jaarlijkse verkoopaantal de 1000 laten passeren. Door uitbreiding van het product portfolio zullen we meer inkomstenbronnen creëren en groeien we uit tot een solide speler in de markt.

Door de R&D in NXT MOTORS worden we ook interessant voor andere bedrijven en de aandrijflijntechniek zal ook los worden verkocht.

Verkoopverhaal

De voordelen van NXT MOTORS 

Fantastische prestaties, onbezorgd rijplezier.


Overstappen naar een elektrische motor van NXT MOTORS heeft een aantal duidelijke pluspunten. Nooit meer stoppen bij een benzinestation bijvoorbeeld! Gewoon thuis of op het werk inpluggen en voor een fractie van de brandstofkosten weer helemaal "volgetankt".

Achter het ontwerp van NXT MOTORS gaat een heel heldere filosofie schuil: Less is more. Wat er niet op zit, zorgt ook niet voor nadelen. Zo hoef je op een motorfiets van NXT MOTORS niet meer te schakelen of de ketting te smeren. Sterker nog, het onderhoud aan de aandrijflijn vervalt volledig! En die onderhoudsvrije motor is niet de enige kostenbesparing die je doet dankzij het rijden met de elektrische NXT MOTOR. Vanaf dag 1 na aanschaf begin je al met geld besparen door niet langer afhankelijk te zijn van de benzinepomp of de garage.


Ga voor volledige onafhankelijkheid, ga voor NXT MOTORS!

Marketing & sales kanalen

We zullen alle conventionele on- en offline middelen inzetten om onze doelgroep te bereiken.


Daarnaast zullen wij met een mobiele showroom naar de doelgroep toe komen. Deze showroom zal regelmatig op demografisch bepaalde locaties opduiken. Via lokale media wordt de aanwezigheid van de mobiele showroom kenbaar gemaakt.

Voor gebieden waar met een lokaal gezicht verkocht dient te worden zullen we een dealernetwerk opzetten.

Marketing doel

De grootschalige promotie van NXT MOTORS volgt na de Europese product launch en press release, welke nu staan gepland op de EICMA in Milaan, in november 2016.


Met deze product launch willen we motorrijdend Europa kennis laten maken met NXT MOTORS en duidelijk maken hoe NXT MOTORS gevonden kan worden.

Er is een selectie van de Europese motorpers opgelijnd welke een uitnodiging zal krijgen voor de product launch. Deze product launch zal plaats vinden op een gesloten locatie, waarbij journalisten de mogelijkheid krijgen om de eerste meters op de NXT Motor te kunnen rijden. 

Vervolgens zullen we enorm profiteren van de free publicity die daaruit ontstaat.

Deze product launch staat gepland ná de testing & validation fase en zal in de zomer van 2017 plaats vinden.

Partnerships

Er is een partnership tot stand gekomen met het grootste design & innovation bedrijf van Nederland, Spark Design & Innovation. 

Spark Design & Innovation heeft de gehele business case getoetst en vervolgens besloten als partner bij het project betrokken te willen zijn.

Wat houdt deze partnership in:

Spark Design & Innovation heeft dusdanig vertrouwen in NXT MOTORS en de business opportunity dat ze op basis van royalties werken. Hierdoor worden de ontwikkelkosten gedrukt, maar deze vorm van investering spreekt ook vertrouwen uit in NXT MOTORS en zorgt voor financieringscomfort bij toekomstige investeerders.

Samen met Spark Design & Innovation is een gedetailleerd ontwikkelingsplan opgesteld, waarin alle fases, van eerste tekeningen tot en met volumeproductie, staan beschreven. 

De ontwikkeling van het NXT MOTORS prototype zal ook volledig In-House bij Spark Design & Innovation gebeuren.

Verwachte omzet

Voor de omzet van de eerste drie jaar verwachten wij het volgende:


Jaar 1: Geen omzet in verband met de ontwikkeling

Jaar 2+3: Door aanvang van pre-order sales en reguliere sales verwachten wij een bruto omzet van ruim € 2.100.000 aan het einde van jaar 3.

Deze omzet is gebaseerd op 605 verkochte units in jaar 2 en 3 gecombineerd.

Aannames

Wij verwachten een groei naar 1000+ verkochte units in jaar 5. Deze verwachting is gebaseerd op de beoogde 37,5% compound annual growth rate van de high powered electric motorcycle markt.


Deze 37,5% CAGR wordt in meerdere onafhankelijke internationale marktonderzoeken aangetoond, en laat zien dat de markt voor elektrisch aangedreven tweewielers met veel vermogen de komende jaren sterk gaat groeien.

Tot nu toe geinvesteerd

Tot nu toe is er een bedrag van € 50.000 geïnvesteerd. Deze investering is gedaan door de drie oprichters. Met deze middelen zijn de aanloopkosten en de eerste ontwikkelingswerkzaamheden betaald.

Investeringsbehoefte

Met de campagne bij Symbid willen wij € 150.000 ophalen. Hiervoor krijgen de investeerders 10% van NXT MOTORS B.V. in bezit. 


Gebruik van de opgehaalde gelden

Met de in deze crowdfundingcampagne opgehaalde gelden kunnen wij een belangrijk deel van de ontwikkeling afronden. 


€ 150.000 stelt ons in staat om de motorfiets productiegereed uit te werken. Dat wil zeggen:

* De technische tekeningen zijn gereed

* De NXT MOTOR is in 3D gedetailleerd uitgewerkt

* Er kan worden aangevangen met het aannemen van pre-orders


Hoe wordt € 150.000 gebruikt:

* 3D design detailing - € 55.000

* Maken van technische tekeningen - € 35.000

* Marketing (incl. events) - € 25.000

* Werkkapitaal - € 35.000

Rendement

De verwachting is dat door de ontwikkelingen en de R&D die in NXT MOTORS B.V. gaan plaatsvinden, in combinatie met de volumes die NXT MOTORS B.V. de komende 5 jaar in Europa kan wegzetten, de waarde van NXT MOTORS B.V. met gemak minimaal zal vervijfvoudigen. 

Risico's

Omdat er gebruik wordt gemaakt van premium kwaliteit componenten met een gedegen track record, verwachten wij een minimum aan technische haalbaarheidsrisico's. De uitdagingen liggen dus voornamelijk aan de commerciële kant. 


Door de vele jaren ervaring in de marketing, sales en product placement aanwezig in ons team weten wij goed om te gaan met de commerciële risico's die bij een dergelijke onderneming komen kijken. Hier wordt dan ook adequaat op ingespeeld. Er is een gedegen marketing en sales plan aanwezig en we zullen een grote branding campagne ontplooien. 

Zo zal er een product launch op de grootste motorbeurs van Europa, de EICMA in Milaan, plaatsvinden en zal de volledige Europese motorpers worden uitgenodigd voor een kennismaking en testsessie, op het moment dat de testing & validation fase is doorlopen.

Dit zal zijn in de zomer van 2017.