Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_untitled_design-20 Play
Medium_thumb_erik_recter_cl
Erik Recter team 12
Erik Recter Amsterdam, NL

No longer in business - KiGO

KiGO; They go, you know!

De KiGO is het kleinste en slimste GPS Kinderhorloge ter wereld.

Hij is af en gereed voor de lancering!

$128.458 gefinancierd
110%
$116.442
Minimum doelbedrag
3,23%
Aandelen
Small_thumb_erik_recter_cl No longer in business - KiGO
INNER CIRCLE
Product

Deze campagne is aan het overfunden, voor meer informatie zie status updates.


Watcher Enterprises (WE) bouwt aan het Watcher lokalisatieplatform met de bijbehorende app ‘Loox’, waaraan verschillende eigen ontwikkelde apparaten om te lokaliseren en te alarmeren gekoppeld kunnen worden. Het eerste product waarmee wij de markt betreden is de Vlinder, een mobiele alarmering voor senioren. Deze is gekoppeld aan de Loox app op de mobiele telefoon van zorgdragers en eventueel een professionele alarmcentrale als achterwacht. De ideale oplossing voor senioren die langer thuis blijven wonen en de verschillende zorgpartijen.
Daarnaast zijn wij na drie jaar ontwikkelen klaar voor de lancering van ons tweede product, de KiGO (voorheen de Kidswatcher). KiGO is het kleinste gps-kinderhorloge dat wereldwijd op 2G en 3G werkt. Kinderen kunnen de wereld gaan ontdekken en als ouder(s) weet je via de Loox app altijd waar het kind is, zowel buiten als binnen gebouwen. In geval van nood kunnen de kinderen met de KiGO alarmeren waarna de ouder een alarmsignaal ontvangt mét de locatie van je kind.

Unique Selling Points

USP's KiGO

De KiGO is het kleinste gps-kinderhorloge ter wereld dat wereldwijd communiceert via een eigen ontwikkeld, betrouwbaar en veilig protocol. Dit hebben wij kunnen bereiken door gebruik te maken van de nieuwste technieken als gsm 2G/3G, gps, wifi en Glonass voor de hoogst mogelijke nauwkeurigheid. De KiGO is schokbestending, o.a. door een display met Gorilla Glass, is waterdicht tot 3 meter diepte en heeft polsdetectie om te alarmeren bij het (onverwachts) afdoen. Je kind kan alarmeren met de KiGO en er kunnen berichten door middel van afbeeldingen over en weer worden gestuurd. We hebben de ideale pasvorm gecreëerd door onder andere een gebogen batterij en Velcro te gebruiken, zodat het horloge perfect past voor kinderen tussen de 5 en 10 jaar. 

USP's Vlinder

Vlinderalarm is een mobiel seniorenalarm dat gebruik maakt van gsm, 2G en 3G netwerken. Door het gebruik van wifi-, gps-, Glonass- en Celltower ID kan de locatie van de senior worden opgevraagd. Met de krachtige 1000 mAh batterij bereikt het een standby tijd van 3 dagen. Het draadloze laadstation plaatst de senior naast het bed en door de bewegingssensoren is de Vlinder ‘s nachts direct verlicht en te vinden. Alarmvolgers zien te allen tijde de locatie van de Vlinder en kunnen via de spreekluisterverbinding in contact met de senior treden.

Verdienmodel

Aanvankelijk is het verdienmodel opgebouwd uit twee bronnen van inkomsten:

1. Verkoop van de KiGO en de Vlinder. 

2. Inkomsten uit abonnementsgelden. 


Tot nu toe bereikt

 • 2013 Oprichting Watcher Enterprises
 • 2013 en 2014 Twee succesvolle Symbid campagnes
 • 2014 Lancering van de Loox App
 • 2015 Lancering van de Vlinder
 • 2016 Lancering van de KiGO

Benodigde investering en gebruik van het geld

Als je investeert, word je aandeelhouder in Watcher Enterprises. De gelden zullen worden gebruikt voor hét product waar wereldwijd veel vraag naar is, de KiGO:

 • Optimalisatie van de productie
 • Werkkapitaal financiering (groei)
 • Marketing
Beoogd kapitaal 100.000

Postmoney valuation 3.1 mln

Percentage aandelen 3.23% 

Voor de investeerder

Je kunt als deelnemer van ons verwachten dat wij je geld op een professionele manier investeren. Alhoewel ons bedrijf nog maar drie jaar bestaat, hebben we erg veel ervaring opgedaan met het maken van wearables en zijn onze IT-oplossingen van de allerhoogste kwaliteit. Wij hebben een team samengesteld met de beste mensen en met uitstekende management- en ondernemerskwaliteiten.

Update_thumb_erik_recter
Erik Recter
Chief Executive Officer en Founder

Erik Recter is het Watcher Enterprises avontuur begonnen. Na zijn studie heeft hij 15 jaar voor de televisie gewerkt als regisseur voor verschillende programma’s bij de Tros, Avro, RTL 4 en SBS. Hierna kreeg hij de kans om een restaurant te openen in Amsterdam. Er volgden nog twee horeca zaken en na het verkopen kon hij zich storten op zijn idee van de Kidswatcher/KiGO.

Update_thumb_dave_clark
Dave Clark
Communications Manager en Founder

Dave Clark heeft na zijn studie Design and Visual Communications als freelancer bij verschillende opdrachtgevers gewerkt als 3D en Graphic Designer. Hij maakt de juiste vertaalslag van de wensen van de klant en de onderneming. Bij Watcher Enterprises stuurt hij nu het team van designers en de marketing afdeling aan.

Update_thumb_cas_van_der_weegen
Cas van der Weegen
Chief Technology Officer en Founder

Geef Cas een computer en binnen drie minuten heeft hij het systeem uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet en voorzien van nieuwe software die hij zelf heeft geschreven. Al vanaf jonge leeftijd heeft hij een passie voor IT en coderen en zit het ondernemen in zijn bloed. Hij heeft al twee bedrijven opgezet en na zijn studie Computer Science is hij fulltime bezig voor Watcher Enterprises.

Update_thumb_mark_vels
Mark Vels
Chief Product Development en Founder

Na zijn studie Engineering Physics in Eindhoven heeft Mark zich gespecialiseerd in Embedded Software. Bij verschillende bedrijven heeft hij zeer veel kennis opgedaan. Onder andere bij TomTom heeft hij de Bootloader en Linux kernel Development team geleid. Met deze schat aan ervaring zorgt hij ervoor dat de producten van Watcher Enterprises worden voorzien van de juiste soft- en firmware.

Update_thumb_team
De rest van het team Watcher Enterprises

Naast de founders heeft Watcher Enterprises nog 14 ambitieuze mensen in dienst voor de verschillende disciplines/afdelingen. Soft- en hardware engineering, sales & business development, marketing en design (industrial & graphic), supply chain management en Finance. Onze werknemers hebben veel ervaring en met dit gedreven team gaan wij met onze producten de wereld veroveren.

Update_thumb_team
Management Board

Watcher Enterprises werkt met een One Tier Board. Deze bestaat uit de CEO en twee non executives, die veel ervaring meebrengen en een zeer actieve rol spelen om de doelen van Watcher Enterprises te bereiken.

Het product

Watcher Enterprises bouwt aan een lokalisatieplatform met bijbehorende diensten en producten. Elk aspect van het platform wordt volledig door ons eigen team ontwikkeld en gebouwd. In de afgelopen drie jaar hebben we de familie app ‘Loox’ gelanceerd, het seniorenalarm Vlinder op de markt gezet en vanaf eind juni is het gps-kinderhorloge KiGO gelanceerd. Niet alleen zijn deze producten ontwikkeld en productie klaar, maar ook het  hele backend systeem is er gereed voor. Het COS backend systeem is het bedrijfsinformatie systeem  van Watcher Enterprises. Hierin worden alle applicaties die wij hebben ontwikkeld ondergebracht: de Loox app, Vlinder, KiGO, Relay Center en incassosystemen, webshop etc. Dit systeem heeft een directe koppeling met ons ERP systeem. Onze systemen zijn klaar voor groei en nieuwe producten en diensten. 

Uniek

Uniek aan de KiGO

Er zijn in de wereld al wel serieuze spelers met een gps-kinderhorloge en het is mogelijk om via grote online marktplaatsen een gps- kinderhorloge te kopen. De meeste fabrikanten werken via een white label constructie. Deze horloges worden ingekocht in China en voorzien van de stijl van de bedrijven die ze weer doorverkopen.
Maar er zijn ook  partijen die, net als wij, een eigen gps-horloge hebben ontwikkeld en deze op de markt hebben gezet of dit van plan zijn.
Op forums zijn de meest gehoorde klachten dat de horloges te groot en lomp zijn en dat kinderen deze na een paar dagen niet (meer) willen dragen. Daarnaast kunnen ze niet mee naar een dagje strand of zwembad, zijn snel stuk, werken ingewikkeld, werken alleen op 2G gsm (netwerk met beperkte dekking), of lokaliseert  niet binnen in gebouwen. KiGO, omdat hij volledig door Watcher Enterprises is ontwikkeld, heeft dit allemaal opgelost.
De KiGO is daarmee uniek geworden omdat hij ultra licht is, een perfecte en uiterst comfortabele pasvorm om de kinderpols heeft, voorzien is van de nieuwste technieken voor de hoogst mogelijke betrouwbaarheid qua ontvangst en lokalisatie die andere horloges niet kunnen bieden. Daarnaast is de KiGO bijna overal ter wereld direct te gebruiken en is het waterdicht.


Uniek aan de Vlinder
Ook Vlinder kent een zeer hoge betrouwbaarheid. Er zijn grote partijen die al mobiele alarmering voor senioren aanbieden en er zijn producten te koop via de online marktplaatsen. Maar het Vlinderalarm is uniek omdat deze via de Loox app direct te koppelen is met de mobiele telefoon van de mantelzorger en eventueel een alarmcentrale als achterwachtfunctie. Door het gebruik van de nieuwste technieken kan Watcher Enterprises de hoogst haalbare betrouwbaarheid garanderen voor een veilig gevoel voor de senioren en mantelzorgers.
Een nieuw businessmodel dat wij nu B2B introduceren, is de koppeling van de Vlinder direct aan de meldkamers van de zorgorganisaties, dus zonder koppeling via de Loox app. Hier bestaat veel interesse voor vanuit de zorgorganisaties.

Verdienmodel

Het verdienmodel van Watcher Enterprises bestaat vooralsnog uit de volgende bronnen van inkomsten:

 1. Verkoop van hardware devices, de KiGO en de Vlinder. Overal (in de wereld) waar de producten worden verkocht hanteren wij dezelfde verkoopprijs.
  De KiGO wordt verkocht voor €189,00 incl. BTW aan de consument. We verkopen direct (webshop), B2B en via E-tailers.
 2. Voor de Vlinder zijn er drie opties: Koop, Huurkoop of Op Proef. De gehanteerde verkoopprijs is aan de consument is  €215,00 incl. BTW. Ook hier verkopen we direct, B2B en E-tailers.
 3. Verkoop van abonnementen.Hierbij zijn er verschillen tussen de Vlinder en de KiGO. Voor de KiGO zijn er twee mogelijkheden, een abonnement met Europese dekking voor €6,00 (incl. BTW) per maand of met een wereldwijde dekking voor €8,00 (incl. BTW) per maand.
  De Vlinder heeft een basisabonnement van €9,90 (incl. BTW) per maand en dit abonnement is eventueel uit te breiden met dwaaldetectie van €3,90 (incl. BTW) per maand en/of professionele alarmopvolging als achterwacht voor €5,50 (incl. BTW) per maand.

In de toekomst zijn ook andere vormen van inkomsten mogelijk en deze worden onderzocht

 1. Verkoop van accessoires voor de Vlinder en de KiGO
 2. Verkoop van de Vlinder aan zorgorganisaties (B2B)
 3. White label constructies voor de Vlinder en de KiGO

Schaalbaarheid

Watcher Enterprises heeft de Vlinder tot nu toe gepresenteerd als consumentenproduct, maar ziet goede mogelijkheden om de Vlinder direct aan te bieden aan zorgorganisaties. Hierbij gaat het direct om grotere afnamevolumes. Daarnaast wordt de Vlinder in meerdere landen in Europa getest, omdat daar, net als in Nederland, de vraag naar betrouwbare mobiele alarmering sterk toeneemt i.v.m. de stijgende zorgkosten (langer thuis wonen) en de sterk toenemende vergrijzing. De Vlinder is al in meerdere talen beschikbaar en Watcher zoekt nu de juiste partijen om de Vlinder in andere landen van Europa op de markt te zetten.
De KiGO is een product voor de wereldmarkt. Al sinds het ontstaan van Watcher Enterprises komen de aanvragen van over de hele wereld binnen. In Nederland wordt de KiGO veelal gezien als gadget, maar in regio’s als het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en  Zuidoost Azië wordt de KiGO gezien als bittere noodzaak. Het thema veiligheid kent hier een andere lading. Om deze buitenlandse markten te bedienen wil Watcher werken via e-tailers, distributeurs en resellers, zoals E-Bay/ Amazon/ Vodafone. De snelheid van opschalen naar andere landen hangt af van ons productieschema.

Huidige status

De investeringen die zijn opgehaald bij de vorige Symbid campagnes bleken niet voldoende om de KiGO volledig door te ontwikkelen. Vandaar dat Watcher nieuwe angel investors heeft aangetrokken om aan de financieringsbehoefte te voldoen. Inclusief deze gelden heeft Watcher de Vlinder en de KiGO op de markt kunnen brengen.
Tot op heden zijn er meer dan 200 Vlinders verkocht aan consumenten direct of aan onze partners. Er zijn verregaande gesprekken met meerdere (buitenlandse) zorgpartijen en de interesse is groot.
In de pre-order campagne zijn er van de KiGO 260 stuks verkocht en de teller loopt verder op, zonder enige marketing. Een deel van de KiGO’s zijn verzonden en de komende weken zullen er nieuwe batches geproduceerd gaan worden. Met deze Symbid financiering gaat Watcher het productieproces verder optimaliseren, de groei financieren en internationale marketing  campagne opzetten voor KiGO.

Verdere ontwikkelingen


 • Verder uitbreiden en optimaliseren van de productie


 • Uitbreiden van features op de Loox app


 • Verbreding en uitbreiding van product portfolio


 • Verder professionaliseren en uitbreiden van de organisatie om als wereldspeler te kunnen opereren


Doelgroep

Doelgroep Vlinder
De Vlinder geeft senioren zonder mobiele telefoon meer vrijheid en onafhankelijkheid. De senioren kunnen langer zelfstandig thuis wonen, met een gevoel van veiligheid omdat ze via de Vlinder direct in contact staan met zorgdragers en eventueel een alarmcentrale.

Vlinder wordt direct online verkocht via e-tailers, 2e helft 2016 wordt vlinder via grotere zorgorganisaties aangeboden. 

Doelgroep KiGO
Onze doelgroep van kinderen van 5 tot en met 10 jaar hebben vaak nog geen mobiele telefoon, maar met de KiGO om kunnen de ouders altijd zien waar hun kind is. We richten ons op actieve kinderen welke zelfstandig de wereld willen ontdekken en ouders de deze vrijheid echt willen geven. Kinderen begeven zich in gevaarlijke situaties zoals een drukke weg, een waterrijk gebied, of er is maatschappelijke onrust  We zien verhoogde interesse bij kinderen met ADHD en autisme, alhoewel onze focus hier niet ligt, verwachten we wel veel sales binnen deze doelgroep. Via de Loox app kan simpel contact worden gemaakt en kunnen de kinderen alarmeren als dat nodig is.

KiGO wordt momenteel aangeboden via Bol.com/ Vodafone plaza en direct online. Zodra er voldoende voorraad beschikbaar komt, worden de volgende partijen direct toegevoegd: fysieke winkels van Vodafone, Amazon.com en E-Bay.

Marktomvang

Vlinder
Ouderen hebben veel moeite met de digitalisering van de samenleving, het gebruik van een mobiele telefoon is te complex. Deze groep neemt steeds meer in omvang toe vanwege de sterke vergrijzing. Hierdoor wordt het langer thuis wonen gestimuleerd vanwege de besparing op stijgende zorgkosten. Alleen al in Europa spreekt men in 2020 over bijna 40 miljoen 80-plussers. Vlinder is UMO gecertificeerd en kan op bijna iedere alarmcentrale worden aangesloten in Europa.


KiGO
De KiGO richt zich op ouders met kinderen tussen de 5 en 10 jaar oud. Ouders, welke bewust leven met een bovenmodaal inkomen en hoger opgeleid, houden van gadgets en zijn gewend om met apps op de mobiele telefoon te werken. Deze focusgroep is zeer goed online te targetten. De KiGO is geschikt en bruikbaar in bijna alle landen ter wereld waarbij het meer een gadget zal zijn voor de kinderen in westerse landen, maar een veiligheidsproduct voor landen met onstabiele/gevaarlijke leefomgeving. De markt voor wearables neemt explosief toe in de komende jaren en de verwachting is dat ook voor kinderen meer wearables beschikbaar komen. 

Concurrentie

Vlinder

Er zijn meerdere partijen in het binnen- en buitenland die mobiele alarmering aanbieden. Wij onderscheiden ons door gebruik te maken van de nieuwste technologieën om de hoogst mogelijke betrouwbaarheid te garanderen. Het grootste verschil zit in de lokalisatie techniek. Door gebruik te maken van GPS en WiFi modules kunnen wij tot op 10 meter nauwkeurig lokaliseren buiten én binnen. Ook qua prijs zitten wij erg goed in de markt.

KiGO
Er zijn een aantal spelers die met ons concurreren, maar ook hiervoor geldt dat wij gebruik maken van de nieuwste technologieën voor een beter werkend product. In vergelijking met onze concurrenten is de KiGO de enige die bijna overal ter wereld direct te gebruiken is op3G, tot op drie meter diepte waterdicht is en een polsdetectie heeft. Bovendien is de KiGO is lichter, schokproef en heeft een beter draagcomfort.

Huidige klanten

De klanten die de Vlinder hebben gekocht, zijn tevreden over het apparaat. Tijdens de vele testen bij organisaties hebben wij veel waardevolle feedback ontvangen, waarmee we het apparaat snel hebben kunnen door ontwikkelen. Door middel van regelmatige firmware updates kunnen wij wijzigingen aan het apparaat snel en simpel doorvoeren.

De eerste klanten hebben een week geleden de KiGO mogen ontvangen. Eerste feedback is positief alhoewel er ook wat foutjes naar boven kwamen. Er zullen geregeld updates ‘over air’ worden gedaan om de software up-to-date te houden of te verbeteren.

Nieuwe klanten

Voor de Vlinder verwachten wij de komende maanden/jaren vooral te zullen groeien in de B2B markt. Met verschillende zorgorganisaties in binnen- en buitenland zijn gesprekken gaande, met de verwachting dat in Q3/Q4 2016 de eerste deals zullen vallen.

Bestellingen van particulieren voor de KiGO komen elke dag vanuit de hele wereld binnen. Maar ook vanuit de distributeurs/resellers van over de hele wereld worden aanvragen gedaan om als partner van KiGO te mogen fungeren. Zodra wij de productie kunnen opschroeven zullen partners worden gekozen en contracten getekend.

Verkoopverhaal

Vlinder

De Vlinder is voor de senior die langer zelfstandig thuis wil blijven wonen. Deze mobiele alarmering geeft de senior vrijheid en veiligheid omdat hulp altijd dichtbij is. De mantelzorger staat via de Loox app in contact met de Vlinder en heeft zelfs de mogelijkheid om een alarmcentrale te koppelen als achterwacht.

KiGO

They GO, You Know

De KiGO geeft kinderen de vrijheid om de wereld te ontdekken op een veilige manier. Je kan zwemmen, klimmen, spelen waar je wilt. De ouder ontvangt met een eenvoudige druk op de knop de locatie van het kind en kan het kind roepen door middel van het versturen van een bericht.

Gedaan tot nu toe

De eerste mijlpaal was in augustus 2015 toen wij de Loox app hebben gelanceerd. Met deze gratis app kunnen familie en vrienden met elkaar in contact blijven, chatten en elkaar lokaliseren. De Loox app is ook de basis waaraan onze locators worden gekoppeld.
Begin januari 2016 zijn wij de markt opgegaan met het seniorenalarm de Vlinder waarbij wij ons focussen op consumenten, maar nog belangrijker, op zorgpartijen. De consumenten verkoop blijft nog enigszins achter. Met verschillende zorgpartijen in binnen- en buitenland zijn verregaande gesprekken voor een B2B uitrol. Deze projecten welke we uitzetten met zorgpartijen zijn complex en nemen de nodige tijd in beslag. Desalniettemin is de verwachting dat we in de tweede helft van 2016 een aantal grote deals zullen vallen.
Nu is het tijd om de KiGO te lanceren! De (kleinschalige) productie draait en de eerste exemplaren zijn eind juni verstuurd naar de eerste klanten. In de pre-order campagne hebben wij, zonder veel marketing, 260 KiGO’s wereldwijd verkocht. Daarnaast zal Vodafone en Amazon een belangrijke rol spelen bij onze eerste verkoop.

Marketing & sales kanalen

Sales KiGO: E-tail worldwide
Te bereiken via: Facebook, Instagram, Google search, Google display, Google re-target, Twitter, free publicity.

Sales Vlinder: E-Tail/ zorgorganisaties/ specialistische zorg verkoopkanalen.
Te bereiken via: Google search en via kanalen van desbetreffende organisaties. 

Marketing doel

KiGO: wereldwijde bekendheid bij focusgroep Ouders.

Vlinder: Bekendheid binnen Europa bij zorgorganisaties, verzekeraars en zorg system integrators.

Partnerships

KiGO: Vodafone/ Amazon/ E-Bay

Vlinder: Stelcomfortshop/ Amazon/ Bol.com/ Stichting ATA/

Omzet tot nu toe

De omzet tot en met juni 2016 bedraagt 73.000 Euro.

Watcher Enterprises heeft zich in 2013 en 2014 in eerste instantie gericht op de ontwikkeling van de Kidswatcher. Door de vele vragen naar een mobiele alarmering voor ouderen  en doordat een dergelijk device gemakkelijker was te ontwikkelen, is voorrang gegeven aan de ontwikkeling van de Vlinder. De Vlinder is eind 2015 in de markt geïntroduceerd. De Vlinder wordt door relevante partijen vaak als beste getest. Verkopen aan grote zorgpartijen kost tijd. Op dit moment zijn gesprekken met een aantal grote partijen in Nederland in de eindfase  en we verwachten dat dit tot belangrijke deals in de tweede helft van het jaar zal leiden. Daarna gaan we ons met de Vlinder richten op het buitenland.

De ontwikkeling van de Kidswatcher is in 2015 weer opgepakt. De naam is veranderd in KiGO. De eerste KiGO’s zijn inmiddels geleverd. Eind juli,  zal er vol gas worden gegeven met een marketing campagne in samenwerking met Vodafone .

Na de Funding via twee eerdere Symbid campagnes van 335.000 Euro is er door Informal investors 2M Euro gefund. Dit geld is de afgelopen drie jaar besteed voor het ontwikkelen en productie klaar maken van Vlinder en KiGO. De Vlinder heeft zich inmiddels bewezen als zeer betrouwbaar product en we verwachten dat in de tweede helft van 2016 een paar belangrijke deals zullen vallen. De echte launch van de KiGO is eind juli. Er is wereldwijd veel interesse voor de KiGO en we hebben dan ook hoge verwachtingen.

Verwachte omzet

We verwachten de volgende aantallen te verkopen:

Vlinder aantallen
2016: 980
2017: 3535
2018: 4860

KiGO aantallen
2016: 7600 
2017: 21300
2018: 25400

Dit resulteert in de volgende omzet:

In Euro x 1000

2016     2017     2018  

Vlinder        165       665       1124

KiGO           1088     3737     5777

Totaal          1253     4402     6901
Aannames

We gaan ervan uit dat na een relatief lange introductie van de Vlinder we binnenkort een aantal deals zullen sluiten met partijen in de Benelux die grote interesse hebben getoond. Daarna vindt er een internationale uitrol plaats. De introductie van KiGO in Nederland vindt eind Juli plaats met onze partner Vodafone. Tegelijk zullen onze verkopen wereldwijd starten via onze webshop. In het begin zullen we nog voorzichtig zijn met onze marketing campagnes omdat er beperkt aantal KiGO’s beschikbaar zijn, maar daarna gaan we wereldwijd vol gas geven.

Tot nu toe geinvesteerd

Het bleek dat met de financiering die was opgehaald via de vorige Symbid campagnes niet voldoende was voor de volledige ontwikkeling van de KiGO. Vandaar dat Watcher angel investors heeft aangetrokken om de verdere ontwikkeling te bekostigen. Tot nu toe is er via Symbid campagnes en door Angel investors totaal 2.3M Euro geïnvesteerd.

Investeringsbehoefte

De investeringsbehoefte is 300.000 Euro. Hiervan zal 200.000 Euro gefund worden door bestaande Angel investors en 100.000 Euro via Symbid. Binnen deze crowdfunding campagne vragen wij 100.000 Euro in ruil voor 3.23% van de aandelen (waardering 3.1M Euro postmoney). Deze waardering sluit aan bij een vorige investeringsronde.

Gebruik van de opgehaalde gelden

We willen het geld besteden aan optimalisatie van productie, werkkapitaal en marketing.

Rendement

We verwachten eind 2018 een waardering van boven de 20M Euro te kunnen realiseren, dit onder voorbehoud van onder andere de ontwikkeling van de omzet in de komende 3 jaren.

Risico's

Het grootste risico bestaat uit het gemaakt hebben van een verkeerde inschatting van de markt, waardoor de gerealiseerde omzetten in de komende jaren achter blijven bij de verwachtingen.