Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_biodrinksheadersymbid2 Play
Medium_thumb_biodrinkslogonw-m
BioDrinks BV team 5
BioDrinks BV Almere, NL

BioDrinks

Biologische Softdrinks, -PreMixen en -Cold Brewed Coffee.

Investeren in Biologisch is investeren in een duurzamere wereld.

$87.331 gefinancierd
136%
$64.043
Minimum doelbedrag
12%
Aandelen
Product

BioDrinks BV ontwikkelde een lijn biologische softdrinks, -premixen en 

-cold brewed coffee's.

Met de biologische premixen en cold brewed coffee's zijn we uniek in de markt. 

Deze producten zijn op kleine schaal geproduceerd en op de 2 belangrijkste biologische vakbeurzen in Europa, BioVak Zwolle en BioFach Nurnberg, geïntroduceerd.

Inmiddels hebben levensmiddelen groothandels als De Kweker(NL), Udea(NL) BioFresh(BE) BioPlanet(BE), Kennedy's International Import Ltd(UK) en Cotton Field Health Stores(Taiwan) aangegeven onze producten graag in hun assortiment op te willen nemen.

Investeren in biologisch is investeren in een duurzamere wereldUnique Selling Points

* De biologische premixen en -cold brewed coffee's zijn uniek in de biologische markt.

* De biologische softdrinks smaken zoals de consument verwacht. (Onderzoek wees uit dat de diverse biologische frisdranken in de markt qua smaak behoorlijk onder de verwachtingen scoren. Cola wijkt bijvoorbeeld veel af van de verwachte smaak).

* een tweetal nieuwe productlijnen zijn in de testfase en binnen 3 maanden gereed voor grootschalige productie

Verwachte omzet van biologische producten over 2016 is tussen de €1,3 en €1,4 miljard, een groei van meer dan 10% ten opzichte van 2015. Het belangrijkste deel van deze groei is van de supermarkten afkomstig.


Verdienmodel

* B2C  - Via onze webshop.

* B2B  - Levensmiddelengroothandels en horeca in NL, BE, UK.

* Private label.Tot nu toe bereikt

Zowel de softdrinks als de premixen zijn op de twee belangrijkste biologische vakbeurzen in Europa; BioVak Zwolle en BioFach Nurnberg, geïntroduceerd 

De reacties waren overweldigend. Inmiddels hebben levensmiddelen groothandels als De Kweker(NL), Udea(NL) BioFresh(BE) BioPlanet(BE), Kennedy's International Import Ltd(UK) en Cotton Field Health Stores(Taiwan) aangegeven onze producten graag in hun assortiment op te willen nemen.

Ook deden we wat consumenten evenementen.

Enkele reacties:

"Jullie waren een van mijn verrassingen tijdens PuurFair. Geweldige softdrinks" Cecile Bol, Eigenwijs Blij.

"Great products.Would love to import to Taiwan.”

Scott-Lai - Taiwan

"Wat een heerlijk Gin-Tonic was dat gisteren op Wauw Wat Een Vrouw " .Alexandra-Tromp-Kok


Gereed voor grootschalige productie:

Biologische softdrinks: Tonic, Bitter-Lemon, Cassis, Ginger Ale, Cola, Up en Sinas.

Biologische premixen: Gin-Tonic, Wodka-Orange, Rum-Cola, Bloody Mary, Bessen-Up.

Biologische Cold Brewed Coffee: Regular, Caramal en Mokka.

Benodigde investering en gebruik van het geld

In totaal hebben we nog een investering nodig van € 55.000.

Deze investering wordt besteed aan een bottellijn, (1500-2000 bph), een carbonator, een productie tank, een flash pasteuriser(we gebruiken immers geen conserveermiddelen) en een krimptunnel.

Eventueel zouden we maximaal € 20.000 willen overfunden. Deze overfunding zullen we gebruiken voor marketing en het aanbrengen van zonnepanelen op het dak van ons bedrijfspand.

Voor de investeerder

Wij verwachten over 2016 een bescheiden winst te maken, dit geld willen we gebruiken voor marketing en het ontwikkelen van promotiematerialen.

Over de winst van 2017 en 2018 verwachten we een dividend van minimaal 10% uit te kunnen keren.

Investeren in biologisch is investeren in een duurzamere wereld

Update_thumb_img_0041
Frans Erdmann
R&D en Production Management

Geboren in Amsterdam, maar al meer dan 15 jaar woonachtig in Almere.
Naast medeoprichter en mede-eigenaar van BioDrinks BV is Frans ook oprichter en mede-eigenaar van BioSpirits BV, de enige 100% biologische gecertificeerde distilleerderij in de BeNeLux, eigenaar van BV Paperworks en eigenaar van NutraFoods.

Update_thumb_thomas
Thomas Erdmann
Marketing en Web Development

Naast mede eigenaar van BioDrinks BV is Thomas ook mede eigenaar van BioSpirits BV, de enige 100% biologische gecertificeerde distilleerderij in de BeNeLux, creative professional binnen Thomas Erdmann Productions, en mede eigenaar van webdevelopmentbedrijf Innofy. Bachelor of Music & Technology aan de Utrecht School of Arts en actief binnen de muziek, fotografie/video en web development.

Het product

BioDrinks BV is het zusterbedrijf van Biospirits BV, de enige 100% biologisch gecertificeerde distilleerderij in de BeNeLux..

Op één van de vakbeurzen met BioSpirits kregen we de vraag of we speciaal voor onze biologische Gin wellicht een biologische tonic konden maken.

Dat zette ons aan ’t denken en……BioDrinks werd geboren.

We ontwikkelden een serie biologische softdrinks en -premixen met smaken die de consument van de grote, niet biologische merken kent, maar dan met 70% minder suiker en uiteraard zonder de “E-nummers” en zonder conserveermiddelen.

Uniek

Onderzoek in de markt wijst uit dat de omzet in biologische levensmiddelen de laatste jaren met 10-15% stijgt en die groei is er voorlopig nog niet uit.

Ook wijst dit onderzoek uit dat de diverse biologische frisdranken in de markt qua smaak behoorlijk onder de verwachtingen scoren. Cola bijvoorbeeld smaakt naar alles, behalve cola.

We ontwikkelden een serie biologische softdrinks en -premixen met smaken die de consument van de grote, niet biologische merken kent, maar dan met 70% minder suiker en uiteraard zonder de “E-nummers” en zonder conserveermiddelen.

Een aantal van deze softdrinks en pre-mixen produceerden we in een beperkte oplage en introduceerden op de BioVak in Zwolle en de BioFach in Nurnberg.

Beide productlijnen vielen goed in de smaak en levensmiddelengroothandels als De Kweker, Udea, Biofresh(BE), BioPlanet(BE) en Kennedy’s International Distribution Ltd (UK) gaven direct aan deze producten graag in hun assortiment op te willen nemen.

Verdienmodel

Wij maken winst door een nette marge op de productie en verkoop van onze biologische softdrinks, -premixen en -cold brewed coffee aan de (biologische)groothandel, de (biologische)horeca in Nederland, België en en de UK en rechtstreeks aan de consument in NL via onze webshop en een aantal biologische markten.

Schaalbaarheid

Er zijn geen beperkingen t.a.v. het opschalen. De productiecapaciteit is ruim voldoende om de beoogde groei te verwezenlijken.

Huidige status

De biologische softdrinks, -premixen en -cold brewed coffee zijn gereed voor grootschalige productie en zullen afgezet worden bij de levensmiddelengroothandel en horeca in Nederland, België en de UK.

.

Verdere ontwikkelingen

Levensmiddelengroothandels als De Kweker, Udea, Biofresh(BE), BioPlanet(BE) en Kennedy’s International Distribution Ltd (UK) gaven direct aan deze producten graag in hun assortiment op te willen nemen.Vanaf half september gaan we met een goede partner de Duitse markt bewerken.

Doelgroep

Steeds meer mensen kiezen er voor om biologische te gaan eten en drinken, niet alleen omdat men dit smakelijker vindt maar ook om gezondheidsredenen. Bij biologische grondstoffen wordt immers geen gebruik gemaakt van chemische en synthetische bestrijdingsmiddelen en in biologisch bereide producten mogen geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen worden gebruikt, Ook zijn de chemische conserveermiddelen uit den boze. 

Wij bereiken deze bewuste consument niet alleen via de natuurwinkels en biologische supermarkten. Ook de "gangbare" supermarkt ketens als Albert Heijn en Jumbo nemen steeds meer biologische artikelen op in hun assortiment.


Marktomvang

Marktomvang frisdranken en mineraalwaters in Nederland in 2015: 2,5 miljard liter.

Marktomvang biologische frisdranken en mineraalwaters in Nederland in 2015 : ca. 37.5 miljoen liter. Over 2016 wordt een omzet stijging verwacht van 12-15%.


Concurrentie

De concurrentie bestaat uit Bionade (Dld), Whole Earth(UK), NuturFrisk(Denemarken)en Bionina(Italie)

Hun frisdranken hebben de "fancy" smaken als Vlierbessen en Sinaas-Gember, al zijn er ook varianten met Lychee, Kruiden en Cola

De cola varianten smaken naar alles, behalve naar cola.

Huidige klanten

Groothandels als De Kweker(NL), Ude(NL) BioFresh(BE), BioPlanet(BE), kennedy's International Import Ltd(UK) en Cotton Field Heath Stores(Taiwan) hebben aangegeven onze producten graag in hun assortiment te willen opnemen.

Feedback van klanten

De consument die bewust de keuze maakt om biologisch te gaan eten en drinken, verwacht wel de smaken die ze gewend zijn van de niet biologische frisdranken. Ze nemen geen genoegen met een cola die er uit ziet als thee, of een cola die opnieuw uitgevonden is. 

Op zowel op de BioVak in Zwolle als op de BioFach in Nurnberg hebben we uitgebreide smaaktesten gedaan.

Vrijwel alle testers/proevers waren bijzonder te spreken over de smaken, immers, de cola smaakt naar de cola zoals in de flessen van de grote (niet biologische) merken in de "gangbare" supermarkten.


Ook deden we wat consumenten evenementen

Enkele reacties:

"Jullie waren een van mijn verrassingen tijdens PuurFair. Geweldige softdrinks" Cecile Bol, Eigenwijs Blij.

"Great products.Would love to import to Taiwan.”

Scott-Lai - Taiwan

"Wat een heerlijk Gin-Tonic was dat gisteren op Wauw Wat Een Vrouw " .Alexandra-Tromp-Kok


Nieuwe klanten

Onze producten zijn nog niet grootschalig te produceren, dus er zijn nog geen bestaande klanten. Wel zijn er al serieuze toezeggingen van Groothandels als De Kweker(NL), Ude(NL) BioFresh(BE), BioPlanet(BE), Kennedy's International Import Ltd(UK) en Cotton Field Heath Stores(Taiwan).

Verkoopverhaal

BioDrinks BV produceert o.a. biologische softdrinks en premixen met voor de consument bekende smaken. Immers, de consument die bewust overstapt naar biologisch eten en drinken verwacht wel dezelfde smaken voor haar frisdranken en premixen.

Gedaan tot nu toe

Levensmiddelengroothandels als De Kweker(NL), Udea(NL), Biofresh(BE), BioPlanet(BE) en Kennedy’s International Distribution Ltd (UK) gaven direct aan deze producten graag in hun assortiment op te willen nemen.

Vanaf half september gaan we met een goede partner de Duitse markt bewerken.

Marketing & sales kanalen

We zullen alle conventionele on- en offline middelen inzetten om onze doelgroep te bereiken.

Daarnaast zullen wij waar mogelijk op de food en drink festivals aanwezig zijn. Via persberichten zullen lokale-  en landelijke media kennisnemen van onze start.

Marketing doel

Ons doel is om in binnen 5 jaar in Nederland, België, UK en Duitsland een marktaandeel van 5-10% te verwerven.


Omzet tot nu toe

BioDrinks BV begint in oktober 2016 met grootschalige productie

Levensmiddelengroothandels als De Kweker(NL), Udea(NL), Biofresh(BE), BioPlanet(BE) en Kennedy’s International Distribution Ltd (UK) gaven direct aan deze producten graag in hun assortiment op te zullen nemen.

Vanaf half september gaan we met een goede partner de Duitse markt bewerken.

Verwachte omzet

De te verwachten omzet over 2016 is ca. € 33.960.

Over 2017 verwachten wij een omzet van ca. € 271.712 en over 2018 zal dat rond € 433.000 zijn.Aannames

De aannames met betrekking tot omzet en groei zijn o.a. gebaseerd op onderstaande feiten:

Supermarkten goed voor bio-omzet van ruim €600 miljoen

      'Minirevolutie in omzet biologische producten' kopte Distrifood in hun nieuwsbrief, naar aanleiding van een interview met Bavo van den Idsert, directeur Bionext. De directeur van de ketenorganisatie voor duurzame, biologische landbouw en voeding in Nederland verwacht dat de omzet van 2016 tussen de €1,2 en €1,3 miljard uitkomt, een groei van meer dan 10%.

Het belangrijkste deel van de groei is van de supermarkten afkomstig en dat is precies onze belangrijkste doelgroep.

http://www.biojournaal.nl/artikel/22015/Nederlandse-landbouw-kan-groeiende-vraag-naar-biologisch-niet-bijbenen


http://www.biojournaal.nl/artikel/23046/Groei-bio-omzet-supermarkten-boven-de-15-procent

De twee productlijnen die op korte termijn vanuit de testfase naar de productiefase zullen doorstromen, zullen daar nog een extra boost aan geven. 

Tot nu toe geinvesteerd

Uit eigen middelen hebben we tot nu toe ca. € 17.000,- geïnvesteerd.Investeringsbehoefte

Voor aanschaf van een geavanceerde bottellijn en randapparatuur is er nog een investering van € 55.000,- nodig. Wij maken graag gebruik van de optie om 20% te overfunden indien deze mogelijkheid zich voor doet. 

Overfunding zullen we voor een deel gebruiken voor marketing en een deel voor het laten aanbrengen van zonnepanelen op dak.


Wij bieden 12% van de aandelen aan. 

Dat is meer dan de bedrijfswaardering aangeeft, maar wij willen loyaal zijn naar onze investeerders, omdat zij het vertrouwen aan ons geven.


Gebruik van de opgehaalde gelden

De investering wordt gebruikt voor de aanschaf van een afvullen (capaciteit: 1500 tot 2000 flessen per uur voor zowel 25 cl., als ook 33 cl.), een carbonator, een productie/mix tank, een flash pasteuriser (we gebruiken geen conserveermiddelen) en een krimptunnel voor het verpakken van de sixpack’s.Rendement

Over 2016 zal er een zeer bescheiden winst worden gemaakt. Deze winst willen we gebruiken voor marketing en voor het ontwikkelen van promotiematerialen.

Over de winst van 2017 en 2018 verwachten we een dividend van minimaal 10% uit te kunnen keren.


Risico's

Ondernemen betekent risico nemen. Goed investeren betekent risico spreiden. Dit doen wij door:

* Verschillende productlijnen op de markt te brengen en regelmatig een nieuwe productlijn te introduceren.

* Naar minimaal 5 landen te exporteren.

* ons op verschillende markten (groothandel, horeca en direct naar de consument) te richten.

* De steeds grotere vraag naar biologisch gecertificeerde producten helpen ook mee de risico's klein te houden.