Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_pitch_beeld_intellilinq_def_13.11.2016 Play
Medium_thumb_002k
Maarten Smeets team 8
Maarten Smeets Oosterhout, NL

No longer in business From big data to great value!

Het Internet of Things is dé nieuwe wereld. IntellilinQ verzamelt, verrijkt, analyseert en vertaalt big data naar nieuwe inzichten en oplossingen op maat.

$93.153 gefinancierd
107%
$87.331
Minimum doelbedrag
9,38%
Aandelen
Small_thumb_002k No longer in business From big data to great value!
INNER CIRCLE
Product

Er staat een nieuwe revolutie in de startblokken: het Internet of Things. De snelle toename van het gebruik van slimme, aan het internet verbonden apparaten, zorgt voor een enorme toename van gegevens. De kracht en expertise van IntellilinQ, gestart in januari 2016, is het verzamelen, verrijken, verbinden en analyseren van deze gegevens. De inzichten die daaruit voortkomen leveren voordeel op voor zowel de consument als bedrijven:

 • Voor de consument draait het om plezier, gemak, veiligheid en besparen
 • Bedrijven krijgen meer inzicht in hun klanten, waarmee ze in staat worden gesteld passende producten en diensten aan te bieden

De eerste propositie van IntellilinQ is Q-pilot: Een combinatie van een apparaatje voor in de auto en een bijbehorende App voor smartphone of tablet. Q-pilot biedt internet in de auto, en helder inzicht in hoe je als bestuurder, zowel particulier als zakelijk, veiliger en goedkoper kunt autorijden. De gegevens uit het Q-pilot apparaat worden gebruikt om inzichten te verschaffen aan afnemers. De consument heeft daarbij altijd controle over wat er met zijn/haar eigen data gebeurt.

Welkom in de nieuwe wereld! Verbind je aan IntellilinQ, investeer nu in de toekomst.

Unique Selling Points

 • Consument centraal

Wij zetten de consument voorop in alles wat we doen. Zo ook de Q-pilot: deze is primair gericht op ons als consumenten: Internet in de auto, terugvinden van je parkeerplek, voordelig tanken, zuiniger rijden en veiliger onderweg door waarschuwingen voor bijzondere situaties op de weg. Voor de zakelijke consument is als extra een sluitende ritregistratie (privé/zakelijk) opgenomen in de propositie.

 • State of the art Q-pilot en platform

IntellilinQ ontwikkelt een innovatief en gemakkelijk schaalbare infrastructuur en de Q-pilot, een geavanceerd klein apparaat met wifi voor in de auto. Dit platform maakt het mogelijk grote hoeveelheden data vanuit het Internet of Things te verzamelen, te verrijken en te verwerken tot bruikbare inzichten.

 • Innovatieve dataverrijking

De  kracht van IntellilinQ schuilt in het slim verrijken van data met aanvullende databronnen waardoor deze in een bredere context hoge waarde krijgt. Vervolgens vertalen wij dit in persoonlijke adviezen, passende diensten en producten.

 • Solide partners

We werken intensief samen met strategische partners, onder meer Business & Decision, TNO, Vodafone, Vak Apart, Freshheads, Verbond van Verzekeraars en overheden. Dit doen we vanuit een gemeenschappelijke visie en vanuit de kracht elkaar te versterken.

 • IJzersterk team

Het team achter IntellilinQ bestaat uit ervaren professionals, gespecialiseerd in data analyse, IT, technologie, commercieel management en automotive. De samenstelling vormt een perfecte mix van expertise, competentie, netwerk en karakter.

Verdienmodel

IntellilinQ zal gezamenlijk met distributiepartners de markt gaan bewerken en genereert inkomsten uit de volgende activiteiten:

 • Verkoop Q-pilots en accessoires
 • Particuliere abonnementen op aanvullende diensten 
 • Zakelijke abonnementen voor het leveren van inzichten en rapportages

 • Maatwerkrapportages voor partners, instellingen en overheden

 • Provisie op wifi databundels

Tot nu toe bereikt

We are almost ready to connect!

De markt is verkend en onze positionering daarin is bepaald. De marketing- en distributiestrategie, identiteit en huisstijl zijn opgesteld. De werking van het platform en het Q-pilot device is aangetoond. De voorbereidingen voor de productie van de Q-pilot zijn gereed. De smartphone app wordt ontwikkeld. Partners en leveranciers staan klaar. Na succesvolle financiering gaan we in het tweede kwartaal van 2017 de markt op!

Benodigde investering en gebruik van het geld

De totale financieringsbehoefte bedraagt € 250.000,-. 

We hebben inmiddels een aanbieding voor een bancaire faciliteit van € 150.000,- ontvangenDaarnaast hebben we een schriftelijke bevestiging ontvangen van een toegekende subsidie uit hoofde van de Subsidieregeling MKB Innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015. Hiervan nemen wij € 25.000,- in de initiële financieringsbehoefte.  De overig benodigde € 75.000,-willen we middels deze campagne ophalen.

Met de totale financiering worden de volgende investeringen gedaan en operationele activiteiten ondernomen:

 • TNO onderzoek en advies rekenmethoden        €  40.000
 • Pre productie kosten Q-pilot apparaat                    €  70.000
 • Ontwikkeling platform en app                                    €  70.000
 • Ontwikkeling merk, website en webshop               €  12.500
 • Juridische kosten i.v.m privacy statements         €    7.500
 • Financieringskosten                                                      €  10.000
 • Operationele kosten en voorschot Q-pilots         €  40.000

Voor de investeerder

Ready to invest?

Met een investering in IntellilinQ investeer je in een onderneming met een zeer vernieuwende en onderscheidende propositie in een stevige groeimarkt. De wereld van het Internet of Things en die van het slimme gebruik van data is booming. IntellilinQ heeft de ambitie hierin een speler van formaat te worden.

IntellilinQ richt zich nu, via Q-pilot, primair op de automotive toepassingen in NederlandIn de toekomst worden proposities ontwikkeld in E-health en Home AutomationVoor deze businesscases worden in de toekomst nieuwe financieringsrondes gestart.

Verwacht rendement

Wij bieden een investeerder een interessant dividend van 7% op jaarbasis uit de toekomstige winst. En we hebben de ambitie om de waarde van het aandeel binnen 3 jaar te verdubbelen. Echter, er kunnen geen garanties worden gegeven dat we de hiervoor genoemde doelstellingen zullen realiseren. 

Gratis Q-pilot

Elke investeerder die meer inlegt dan € 1.500,- ontvangt 50% korting op de Q-pilot en vanaf € 2.500,- is de eerste versie van de Q-pilot gratis! Ervaar zelf de dienstverlening van IntellilinQ. Verbind je auto en rij veiliger, slimmer, zuiniger én leuker door snelle wifi in de auto!


Update_thumb_006
Arjan Kooij
Mede aandeelhouder en CTO (T for Technology)

• Getrouwd, 2 kinderen, 42 jaar en woonachtig in Prinsenbeek.

• 20 jaar werkzaam in de IT bij grote bedrijven in de bancaire en dienstverlenende sector, van 2007 tot 2016 bij Microsoft Nederland.

• Zeer professionele IT-er met goede communicatie-skills en diepe kennis van de technologie.

• Deskundig, enthousiast, innovatief, professioneel, positief en toegankelijk.

Update_thumb_foto
Armand van Veen
Part time verbonden aan IntellilinQ en CCO (C for Commerce)

• 51 jaar, getrouwd, 3 kinderen, woont in Twello.

• General manager met een commerciële drive.

• Werkzaam geweest in automotive, retail, financial services en autolease. Van 2011 tot 2016 als CEO van Athlon Nederland. Nu zelfstandig interim manager en consultant.

• Coach, netwerker, klantfocus, energiek en optimistisch.

Update_thumb_maarten_smeets
Maarten Smeets
Oprichter, aandeelhouder en CEO (E for Entrepreneur)

• Samenwonend, 2 kinderen, 42 jaar en woont in Oosterhout.

• Jarenlange ervaring in IT proces- en projectmanagement.

• Gewerkt in bancaire en verzekeringsomgeving, de laatste 10 jaar bij Achmea.

• Van 1999 tot 2005 zelfstandig ondernemer geweest in multimediale dienstverlening.

• Solide, inventief, weloverwogen, deskundig en volhardend.

Het product

IntellilinQ ontwikkelt de Q-pilot als oplossing om de auto te verbinden aan het Internet of things. Met de Q-pilot bieden wij de consument fun, veiligheid en voordeel voor onderwegAan bedrijven leveren we nieuwe waardevolle inzichten voor verbetering van de dienstverlening.  

Q-pilot, Het Slimme Auto-maatje

Q-pilot bestaat uit een app en een apparaatje. Door het unieke apparaat wordt relevante data uit de auto direct geanalyseerd. De inzichten en tips worden realtime in de app getoond. Bij gevaarlijke of bijzondere situaties waarschuwt de Q-pilot de bestuurder, ook zonder de smartphone bij de hand

Maar het belangrijkste voordeel voor de bestuurder is dat Q-pilot zorgt voor snel internet in de auto, met ruime dekking in Europa en tegen lage kosten. De 'achterbank' is je dankbaar!


Uniek

Q-pilot maakt je de slimste bestuurder van de straat! De voordelen voor de consument zijn:


Veilig onderweg

 • De Q-pilot laat van zich horen! Op basis van jouw eigen voorkeuren kun je tijdens je autorit met geluidssignalen worden gewaarschuwd  voor gevaarlijke situaties, aankomende hulpdiensten achter je,  ongelukken op de weg voor je, of plotseling veranderende weerscondities. Hiervoor hoef je niet steeds je smartphone te bekijken of zelfs bij je te hebben: Het is allemaal in te stellen terwijl je comfortabel thuis op de bank zit, met de Q-pilot app!
 • De Q-pilot detecteert of je auto wordt weggesleept of gestolen. Zo kun je snel in actie komen als er iets geks met je auto gebeurt
 • Een ongeluk zit in een klein hoekje! De Q-pilot kan ongevallen detecteren en je helpen met het oproepen van hulpdiensten, en met het geven van informatie om het schadeformulier in te vullen

Bespaar en verdien!

 • De Q-pilot verzamelt gegevens uit je auto, zoals je snelheid, waar je auto is, maar ook technische gegevens zoals de gegevens uit de boordcomputer. IntellilinQ kan deze gegevens gebruiken om specifieke analyses te doen, maar alleen als jij dat goed vindt. Het delen van gegevens met ons levert je voordeel op, zoals korting op autoverzekeringen. We streven naar een model waarin je letterlijk geld verdient aan je gegevens!
 • Onze App geeft je tips en trucs om zuiniger te rijden, en kan je vertellen waar je op je dagelijkse routes het goedkoopst kunt tanken

Plezier en gemak

 • De Q-pilot is een volwaardige Wifi hotspot met een snelle 4G verbinding naar het Internet. Iedereen in de auto kan comfortabel gebruik maken van Internet, zonder dat je een telefoon als hotspot moet gebruiken
 • Met de App kun je eenvoudig kijken waar je auto rijdt, of waar deze is geparkeerd. Ook kun je met toestemming van andere bestuurders hun auto volgen of lokaliseren!
 • Een sluitende ritregistratie voor de fiscus nodig? Exporteer dit eenvoudig vanuit de App
 • De App kan je helpen een vrije parkeerplaats te vinden in parkeergarages in de grote steden

Verdienmodel

IntellilinQ zal gezamenlijk met distributiepartners de markt gaan bewerken en genereert inkomsten uit onderstaande activiteiten. Omdat we ons met de partners richten op hun klanten, blijft de partner de klanteigenaar. De partner factureert aan hun klant en onze debiteur is de partner (bijvoorbeeld de verzekeraar of leasemaatschappij). Daarmee is ons debiteurenrisico beperkt en is het niet nodig om een grote eigen incasso-activiteit op te zetten. 

 • Verkoop Q-pilots en accessoires: de verkoopprijs bedraagt ca. € 120,- per Q-pilot apparaat.
 • Particuliere abonnementen op aanvullende diensten 
 • Zakelijk abonnementen voor het leveren van data, inzichten en rapportages: het maandtarief voor de abonnementen zal, afhankelijk van omvang en complexiteit, liggen tussen € 5,- en € 9,- per maand.

 • Maatwerkrapportages voor partners, instellingen en overheden; we verkopen onze data en inzichten in geanonimiseerde trendanalyses, gebruiksdata en andere specifieke maatwerkrapportages. Afhankelijk van complexiteit en omvang bevinden de verkoopprijzen voor maatwerkrapportages zich in de range van € 10.000,- tot € 50.000,-

 • Provisie op wifi databundels

Schaalbaarheid

IntellilinQ richt zich de komende drie jaar met de Q-pilot op de Nederlandse markt. 

Verzekeraars, autoleasemaatschappijen, wagenparkbeheerders, autodeelplatformen zijn de gewenste distributiepartners. 

IntellilinQ kan op twee manieren opschalen: 

 • Internationale uitrol van de automotive activiteiten, mogelijk in nauwe samenwerking met een partner
 • Opstart van activiteiten in E-Health en Home Automation

Huidige status

Behaalde milestones voor het product Q-pilot tot nu toe

De proof-of-concept fase is succesvol afgerond. De productiefase wordt momenteel opgestart. De verwachting is dat in het eerste kwartaal van 2017 de pre-productiefase wordt voltooid.

In het tweede kwartaal 2017 vindt de productintroductie in de markt plaatsDe infrastructuur en app worden op dit moment gerealiseerd en zijn in het eerste kwartaal van 2017 gereed.

Verdere ontwikkelingen

 • Continue doorontwikkeling van het platform en diensten in nauwe samenwerking met onze partners.

 • Toetsing van het gebruikersgemak via de App.

 • Opzet van distributie -en verkoopkanalen.

 • Marketing en introductiecampagne in het tweede kwartaal van 2017.

Doelgroep

Met de Q-pilot richt IntellilinQ zich in eerste instantie op consumenten, bedrijven en instellingen met activiteiten rond het thema automobiliteit, zoals autoleasemaatschappijen, autoverhuurders, verzekeraars en overheden.


Marktomvang

IntellilinQ heeft een potentiele partnerbase van 200 bedrijvenDe totale marktomvang voor de Q-pilot zijn alle gebruikers, eigenaren, beheerders of verzekeraars van auto's jonger dan 18 jaarDat wagenpark is in Nederland ongeveer 6,3 miljoen auto's groot (bron: CBS)

Concurrentie

De geavanceerde combinatie van een apparaat, wifi en output van data en inzichten wordt door geen enkele andere onderneming geleverd. Er zijn voldoende aanbieders van telematica (onder andere Chipin, MyJini, Mind) met vooral een B2B benadering. De combinatie van hoge kwaliteit inzicht, integratie met andere databronnen en diensten en fun, veiligheid  en voordeel voor de bestuurder is nieuw en onderscheidend.

Feedback van klanten

Stephan Strik, Business Developer, Freshheads:

"De samenwerking met IntellilinQ heeft de potentie om de markt te ontwrichten. Slagvaardige ondernemers die anders durven denken: daar lopen wij warm voor. Samen vormen we een topteam en gaan we voor maximaal succes."

Nieuwe klanten

De komende drie jaar wil IntellilinQ elk jaar een kleine en een (middel)grote nieuwe partner aansluiten. Samen met de partners willen we een minimale afzet van 60.000 Q-pilots en abonnementen realiseren ultimo 2019.

Verkoopverhaal

IntellilinQ stelt haar partners in staat om betere en onderscheidende dienstverlening aan haar klanten te bieden. Wij doen dat door data uit het Internet of Things te verzamelen en te verrijken met contextuele data wat nieuwe inzichten, adviezen en diensten oplevert.

Q-pilot stelt autoleasemaatschappijen en verzekeraars in staat om hun klanten betere, gepersonaliseerde en innovatieve diensten te leveren.

Q-pilot zorgt ervoor dat autobezitters en -gebruikers profiteren van lagere kosten door minder en goedkopere brandstof, minder schades en lagere verzekeringstarieven, tijdbesparing door ondersteuning bij het vinden van parkeerplekken en tankstations en snelle pechhulp. Daarnaast profiteren ze van meer veiligheid, meer gemak en fun on board!

Gedaan tot nu toe

IntellilinQ heeft de afgelopen periode haar salespitch gemaakt en heeft haar propositie mogen presenteren aan een overheidsinstelling, een verzekeraar en een autoleasemaatschappij. De feedback van alle partijen was positief en zodra wij aan de vooravond van onze marktintroductie zijn, zullen wij opnieuw met die partijen in gesprek gaan om de Q-pilot en concrete data-output te tonen.

Marketing & sales kanalen

IntellilinQ hanteert een indirect distributiemodel en zoekt partners om de consumenten en in het bijzonder autogebruikers- en bezitters te bereiken. Daarnaast zal onder de merknaam Q-pilot een consumenten webshop worden ontwikkeld voor rechtstreekse verkoop, al zal hiermee naar verwachting slechts een klein aandeel van de totale markt bereikt worden.

De markt van potentiële partners is overzichtelijk en een prospectlijst is beschikbaar. Vanuit de netwerken van het IntellilinQ team is er toegang tot een aantal van deze potentiële partners.

Marketing doel

Via persoonlijke benadering van onze netwerken zullen we onze doelgroep bereiken.Het inzetten van marketingcampagnes voorzien we vooralsnog niet. Met onze partners zal een gezamenlijke marketingaanpak bepaald worden om de klanten en prospects van die partner te bereiken.

Partnerships

We zijn een partnership aangegaan met het internationale adviesbureau in Informatie Technologie: Business & DecisionSamen ontwikkelen wij het platform en de analyse-algoritmen van IntellilinQ.

Omzet tot nu toe

De omzet in 2016 bedraagt € 22.000,- en is afkomstig van een pilotopdracht van opdrachtgever en potentiele toekomstige partner, waarvan we de naam niet kunnen vermelden.

Verwachte omzet

De omzetprognose van IntellilinQ, gebaseerd op het Base Case Scenario is de volgende:

2016:  €      22.000,-

2017:  €  1.370.100,-

2018:  €  3.400.000,-

2019:  €  5.957.900,-

Naast het Base Case Scenario is er een Slow Case Scenario ontwikkeld, waarbij als uitgangspunt gekozen is, dat de verkopen in 2017 en 2018 langzamer op gang komen. Dit resulteert in lagere omzetten dan in het Base Case Scenario: -30% in 2017, -10% in 2018 en -7% in 2019.

Aannames

Het Base Case Scenario dat IntellilinQ hanteert voor de omzet- en financiële prognoses is de volgende:

2016

 • opbrengsten uit pilot- en analyseopdrachten

2017

 • aansluiten 1e businesspartner
 • verkoop Q-pilots en abonnementen met businesspartner: 9.000
 • aantal abonnementen ultimo 2017: 9.000
 • verkoop Informatierapporten: 6

2018

 • aansluiten 2e businesspartner
 • verkoop Q-pilots en abonnementen met 2 businesspartners: 20.000
 • aantal abonnementen ultimo 2018: 29.000
 • verkoop Informatierapporten: 12

2019

 • aansluiten 3e businesspartner
 • verkoop Q-pilots en abonnementen met 3 businesspartners: 31.000
 • aantal abonnementen ultimo 2019: 60.000
 • verkoop Informatierapporten: 18

Ons uitgangspunt is dat we de Q-pilot gaan verkopen bij nieuw af te sluiten verzekeringscontracten en/of leasecontracten. Bij een gemiddeld grote verzekeraar of autoleasemaatschappij uit onze doelgroep zijn de bovengenoemde aantallen dan een realistische prognose (gebaseerd op beschikbare marktkennis in ons team).

Omdat een deel van onze omzet gerelateerd is aan doorlopende abonnementen, leveren zowel nieuwe klanten als de in voorgaande jaren aangesloten klanten een bijdrage aan de omzet.

Het Slow Case Scenario is gebaseerd op een totaal aantal abonnementen van 54.000 ultimo 2019 (10% lager dan het Base Case Scenario) waarbij vooral de 2017-verkopen fors lager zijn begroot: 6.000 (Base Case: 9.000)

Tot nu toe geinvesteerd

In de aanloopfase in 2016 is tot nu toe € 25.000,- geïnvesteerd door de beide aandeelhouders.

Investeringsbehoefte

De totale financieringsbehoefte voor IntellilinQ bedraagt € 250.000,- naast de reeds gedane investeringen in de aanloopfase.

Deze financieringsbehoefte vullen we in middels crowdfunding, een bancaire faciliteit en een toegekende subsidie.

De crowdfunding campagne resulteert in een opbrengst van € 75.000,-.De bancaire faciliteit, waarvoor we reeds een aanbieding van de Rabobank ontvangen hebben, bedraagt € 150.000,-. Deze bancaire lening wordt afgelost in 60 maanden en de eerste aflossing is verschuldigd in januari 2018. Rentebetalingen gaan natuurlijk per direct plaatsvinden. Het betreft een lening met Staatsgarantie en het rentepercentage bedraagt 4,35%. We hebben tot slot een subsidie toegewezen gekregen uit uit hoofde van de Subsidieregeling MKB Innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland 2015. Hiervan nemen wij € 25.000,- op ten behoeve van de de initiële financieringsbehoefte.

Gebruik van de opgehaalde gelden

De totale financieringsbehoefte van € 250.000,- zal als volgt in 2016 en 2017 worden geïnvesteerd of gebruikt:

Met de totale financiering van € 250.000,- worden de volgende investeringen gedaan en operationele activiteiten ondernomen: 


 • TNO onderzoek en advies rekenmethoden    €  40.000  
 • Pre productie kosten Q-pilot                              €  70.000  

 • Ontwikkeling platform en app                               €  70.000 

 • Ontwikkeling merk, website en e-shop             €   12.500  

 • Juridische kosten i.v.m privacy statement      €     7.500   

 • Financieringskosten                                                  € 10.000   

 • Operationele kosten en voorschot Q-pilots     €  40.000 

Rendement

Onze exploitatieprognose toont een klein positief resultaat in 2017 en laat zien dat we in 2018 voor het eerst een substantiële winst behalen.

We willen over 2018 dividend gaan uitkeren, waarbij we 7% als doelstelling hanteren. De ontwikkeling van onze organisatie, de omzet en de winst gaat vanaf 2019 leiden tot een forse vermeerdering van de waarde van IntellilinQ en derhalve van de waarde van de aandelen. Onze ambitie is om de waarde van de aandelen in drie jaar minimaal te verdubbelen. Echter, er kunnen geen garanties worden gegeven dat we de hiervoor genoemde doelstellingen zullen realiseren. 

Risico's

We zien een aantal risico's voor onze business in de volgende categorieën:

 • Commercieel en financieel risicode uitrol verloopt minder snel dan conform prognose. Dit heeft impact op onze rentabiliteit. In het daartoe ontwikkelde Slow Case Scenario zijn we uitgegaan van een lagere omzet. Middels lagere operationele kosten kunnen we de impact van de lagere omzet goed mitigeren. Wel boeken we een klein verlies in 2017 (in plaats van een kleine winst zoals in het Base Case Scenario), maar het is belangrijk om vast te stellen, dat de cash flow ook in dit scenario positief blijft.

 • Technisch risico: onze output voldoet niet aan de wensen van onze partners en klanten door verkeerde datakwaliteit uit de Q-pilot apparaten. De keuze voor een professionele producent en gerenommeerde leveranciers beperken de impact van dit risico en omdat de Q-pilot volledig onder eigen regie wordt geproduceerd, hebben we hier maximaal invloed op.


 • Lage adoptie vanuit privacy-overweging: de consument ontvangt via een verzekeraar of een leasemaatschappij (in mindere mate een keuze) een Q-pilot device maar gebruikt deze niet uit privacy overwegingen. IntellilinQ wil via alle uitingen, bijvoorbeeld in de App als website, helder en transparant zijn in het gebruik van de data. Daarnaast geeft IntellilinQ volledig inzicht en controle aan de consument welke data met wie gedeeld wordt, én waarom. Het stopzetten van het delen van de locatie van de auto bijvoorbeeld heeft tot gevolg dat er een aantal diensten niet meer mogelijk zijn, maar andere diensten wellicht wel mogelijk blijven.


 • Databeveiliging: in geval van een groeiende install-base groeit de waarde van de data. Ook voor hackers of criminelen. Dit is een belangrijk aspect in de keuze om alleen met eigen hardware en infrastructuur te werken. Hiermee hebben we volledige controle op de dataverwerking en transport. Daarnaast werken wij enkel met gerenommeerde bedrijven en op basis van heldere afspraken. De data wordt opgeslagen en verwerkt bij Microsoft, waar de hoogst mogelijke beveiliging geldt en regelmatig getoetst wordt.