Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_sjipit_03 Play
Medium_thumb_link_fotografie-vianoud
Arnoud van Werkhoven team 6
Arnoud van Werkhoven Breda, NL

No longer in business - Deeleconomie voor transport

Een pakket stuur je zo op, maar 't wordt lastig als je zending niet in een doos past. Met Sjipit liften spullen mee op bestaande autoritten met lege laadruimte.

$69.865 gefinancierd
100%
$69.865
Minimum doelbedrag
7,5%
Aandelen
Small_thumb_link_fotografie-vianoud No longer in business - Deeleconomie voor transport
INNER CIRCLE
Product

Sjipit brengt online vraag en aanbod van transport snel en eenvoudig bij elkaar via een mobiele app en een web-portal. Iets te vervoeren? Dan heb je bij ons geen aanhanger of eigen vervoer meer nodig! Ondernemers (ook wel "Sjippers" genoemd) zijn zo in staat om eenvoudig iets bij te verdienen met hun voertuig omdat ze laadruimte over hebben. Hierdoor kunnen ze goederen van derden meenemen en worden de lege kilometers beter benut. 

Unique Selling Points

 • Goedkoop transport: ondernemers zijn op hun terugweg bereid om voordelig iets voor iemand mee te nemen omdat ze hun "lege" terugreis toch al in de planning hebben. Vaak voor de fractie van het bedrag dat men normaal bij een transportbedrijf betaalt, soms wel 80% goedkoper.  
 • Uniek: wereldwijd het enige platform dat met deze ontwikkelde techniek vraag en aanbod van transport bij elkaar brengt. 
 • Efficient: mensen hoeven niet meer speciaal zelf naar een plaats om hun (grote) spullen op te halen, immers: als een ondernemer met lege laadruimte zijn terugrit maakt en dezelfde kant op moet liften deze spullen eenvoudig mee. De opdrachtgever is hierdoor niet meer onnodig tijd en geld kwijt met het regelen van eigen vervoer en de "vervoerder" met lege laadruimte verdient eenvoudig iets bij omdat zijn lege kilometers nu geld opleveren. 
 • Gemak: de gedachte om zelf een aanhanger of een busje te huren omdat een aankoop niet in een auto past is verleden tijd. Door het plaatsen van je goederen op het platform zien ondernemers een kans om gemakkelijk deze goederen mee te nemen. 
 • Duurzaam: aangezien je niet zelf meer de weg op hoeft en je ook niet speciaal een transportbedrijf inschakelt reduceert dit het onnodige aantal extra voertuigen op de weg. Dit is beter voor het milieu en vergroot de kans op minder files.
 • Flexibele openingstijden: Sjipit is altijd geopend. Dit betekent dat 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar spullen afgeleverd kunnen worden bij de opdrachtgever. Dit betekent dat het platform altijd gebruikt kan worden. 
 • Snel: geen onnodige offertes meer om erachter te komen wat het transport van producten zou gaan kosten bij transporteurs: binnen enkele seconden kun je een deal hebben met een vervoerder tegen de laagste prijs. 
 • Flexibele bereikbaarheid: de ontvanger van goederen hoeft nooit meer onnodig lange dagdelen beschikbaar te zijn om de zending in ontvangst te nemen, immers: Direct (telefonisch contact) is namelijk mogelijk. 
 • Flexibele extra dienstverlening: optioneel zijn er aanverwante diensten zoals montage, sjouwen etc.
 • Flexibel in afstanden: de afstand van op- of afhaaladressen is geen issue meer aangezien vervoerders in heel Nederland actief zijn. 
 • Wereldwijd de enige techniek met een snelle mobiele app (iOS en Android) die aanbod en transport automatisch met elkaar "matcht" (Realtime matching). Sjipit werkt met "push-notifications" tussen de aanbieders en vervoerders. Dit betekent dat wanneer een vervoerder een bod op een opdracht uitbrengt en de aanbieder akkoord is met dit bod, er middels "push-notifications" onderling gecommuniceerd wordt.
 • Wereldwijd de enige match-techniek die alleen ondernemers met een geldig KVK-nummer als vervoerder kan laten optreden.
 • Geen ingewikkelde, tijdrovende offertetrajecten meer.
 • Sociaal platform waar mensen met elkaar in contact komen.

Verdienmodel

Incidentele vervoerders (maximaal 1 rit per maand) betalen een vast percentage van de opbrengst per rit aan Sjipit. Frequente vervoerders (> 1 rit per maand) betalen een lager percentage plus een laag maandbedrag. 

Tot nu toe bereikt

Na een uitvoerige testperiode is de mobiele app voor Android en iOS gelanceerd begin april 2016. Enkele maanden daarna is de web-portal gerealiseerd wanneer men geen mobiele app wil of kan gebruiken. Dus het plaatsen van goederen is nu ook mogelijk met een desktop, tablet of laptop. Inmiddels heeft Sjipit reeds honderden downloads van gebruikers mogen verwelkomen. Veel aandacht in de media, zoals een interview bij BNR-nieuwsradio, televisie reportage Omroep Brabant, presentatie bij TEDx en veel media-aandacht zowel offline als online bij bijvoorbeeld RTL, Emerce en logistieke media. 

In de fase waarin Sjipit zich momenteel bevindt is bewust gekozen om nog geen percentage van gereden ritten te vragen, aangezien we juist eerst mensen bekend willen laten worden met het platform. 

Benodigde investering en gebruik van het geld

Bekend worden bij het grote publiek en doorontwikkeling van het platform. Online marketing en de aansluiting bij internetmarktplaatsen worden als prioriteit gezien. 

Voor de investeerder

Investeerders (die worden gezien als ambassadeurs) dragen bij aan het succes van Sjipit. De verwachting is dan ook dat steeds meer goederen betaald vervoerd worden. Over een periode van 2 á 3 jaar is het streven om vele honderden transacties per dag te realiseren, welke een toenemende omzet zullen genereren. Een verdubbeling van de investering is vanzelfsprekend denkbaar, maar een veelvoud hiervan nog realistischer. 

Update_thumb_schermafbeelding_2016-11-08_om_14.41.46
Drs Ing. Robin Hos
Co-founder Sjipit / Co-founder Everdune Mobile

Binnen het team van Sjipit wordt Robin gezien als de architect en ontwikkelaar. Robin studeerde Wiskunde en Informatica en Technische Computerkunde. Robin is professioneel actief in ICT sinds 1993 en bedenker van creatieve, nuttige en haalbare oplossingen.
Robin ontwikkelt mobile applications, services en strategiëen voor bedrijven en hun klanten.
https://nl.linkedin.com/in/robinhos/nl

Update_thumb_schermafbeelding_2016-11-08_om_14.44.03
Drs. Willem van Veenendaal
Co-founder & CFO Sjipit / Founder De Bamboe Hut

Binnen het team van Sjipit staat Willem bekend om zijn strategisch inzicht en zijn passie voor de deeleconomie in combinatie met duurzaam ondernemen. Willem studeerde bedrijfseconomie en is entrepreneur sinds 2000. Naast Sjipit is Willem founder van De Bamboe Hut, de grootste webshop voor duurzame bamboe vloeren van Nederland. https://nl.linkedin.com/in/willemvanveenendaal/nl

Update_thumb_schermafbeelding_2016-11-08_om_14.42.04
Ing. Ralf van der Zanden
Co-founder Sjipit / Co-Founder Everdune Mobile

Binnen het team van Sjipit is Ralf business developer en mobiel specialist. Ralf voorziet bedrijven van creatieve nieuwe ideeën, strategische inzichten en de benodigde cloud-powered zakelijke apps voor iPhone, Android en andere platformen. Expertise: Mobiele software, Cloud Computing, Software applicatie- en systeemarchitectuur.
https://nl.linkedin.com/in/ralfvanderzanden/nl

Update_thumb_schermafbeelding_2016-11-08_om_14.44.26
Arthur Wetselaar
Co-founder Sjipit / Founder Digdeeper

Binnen het team van Sjipit houdt Arthur zich bezig met projectmanagement & kwaliteitsbewaking. Arthur is founder van Digdeeper. Op projectbasis in te huren als specialist op het gebied van online marketing, web analytics, SEO, SEA, social media en Prepress automatisation.
https://nl.linkedin.com/in/arthur-wetselaar-online-marketeer-2209b84/nl

Update_thumb_link_fotografie-vianoud
Arnoud van Werkhoven
Founder & CEO Sjipit / Founder Vianoud Transport

Arnoud is de bedenker van Sjipit. Hij heeft ruime, jarenlange ervaring als Senior Accountmanager Sales in de zakelijke markt . In 2015 is Arnoud bewust de uitdaging aangegaan om Sjipit te ontwikkelen en op te richten. In dat zelfde jaar heeft Arnoud een bus aangeschaft om de app van Sjipit te kunnen te testen en gebruikers te ontmoeten. https://nl.linkedin.com/in/vianoud

Het product

Transport gecombineerd met de deeleconomie is hot!

Sjipit richt zich met name op goederen die in aankoop niet zo prijzig zijn, maar die lastig zijn te vervoeren omdat ze te ver weg staan in het land en/of die te groot zijn en in ieder geval afwijken van standaard pakketmaten. Denk aan tafels, stoelen, wasmachines, banken, kinderwagens en alle andere producten die men bijvoorbeeld op Marktplaats koopt. Maar ook bedrijven die iets te vervoeren hebben, zoals pallets of andere (grote) producten kunnen hun spullen op het Sjipit- platform plaatsen. Zodra deze goederen geplaatst zijn, zien alle ondernemers met een geldig Kamer van Koophandelnummer deze goederen. Dit kunnen zijn: ondernemers in de breedste zin van het woord. Dus koeriers, transportbedrijven, verhuisbedrijven maar ook andere ondernemers. Elke dag rijden deze (vele duizenden) ondernemers toch al heel het land door voor hun werk. 


Meer dan 50% van deze ondernemers rijdt met lege laadruimte rond. Wanneer zij op de mobiele app van Sjipit hun route ingeven, zien zij de geplaatste goederen die ze op hun terug- of heenweg eenvoudig mee kunnen nemen. Aangezien de opdrachtgevers zowel foto's als ook de maatvoeringen en specificaties vermelden, kan een vervoerder eenvoudig bepalen of deze goederen in hun (bestel)bus of voertuig passen. Door direct een bod te doen krijgt de opdrachtgever een pushbericht en een e-mail. Zodra deze opdrachtgever op "akkoord" klikt krijgt de vervoerder een pushbericht en een e-mail met daarin het mobiele nummer van de opdrachtgever. Een zogenaamde "match" is een feit en het transport kan uitgevoerd worden. 

Uniek

 • Goedkoop transport: ondernemers zijn op hun terugweg bereid om voordelig iets voor iemand mee te nemen omdat ze hun "lege" terugreis toch al in de planning hebben. Vaak voor de fractie van het bedrag dat men normaal bij een transportbedrijf betaalt, soms wel 80% goedkoper.  
 • Uniek: wereldwijd het enige platform dat met deze ontwikkelde techniek vraag en aanbod van transport bij elkaar brengt.
 • Efficient: mensen hoeven niet meer speciaal zelf naar een plaats om hun (grote) spullen op te halen, immers: als een ondernemer met lege laadruimte zijn terugrit maakt en dezelfde kant op moet liften deze spullen eenvoudig mee. De opdrachtgever is hierdoor niet meer onnodig tijd en geld kwijt met het regelen van eigen vervoer en de "vervoerder" met lege laadruimte verdient eenvoudig iets bij omdat zijn lege kilometers nu geld opleveren. 
 • Gemak: de gedachte om zelf een aanhanger of een busje te huren omdat een aankoop niet in een auto past is verleden tijd. Door het plaatsen van je goederen op het platform zien ondernemers een kans om gemakkelijk deze goederen mee te nemen. 
 • Duurzaam: aangezien je niet zelf meer de weg op hoeft en je ook niet speciaal een transportbedrijf inschakelt reduceert dit het onnodige aantal extra voertuigen op de weg. Dit is beter voor het milieu en vergroot de kans op minder files.
 • Flexibele openingstijden: Sjipit is altijd geopend. Dit betekent dat 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar spullen afgeleverd kunnen worden bij de opdrachtgever. Dit betekent dat het platform altijd gebruikt kan worden. 
 • Snel: geen onnodige offertes meer om erachter te komen wat het transport van producten zou gaan kosten bij transporteurs: binnen enkele seconden kun je een deal hebben met een vervoerder tegen de laagste prijs. 
 • Flexibele bereikbaarheid: de ontvanger van goederen hoeft nooit meer onnodig lange dagdelen beschikbaar te zijn om de zending in ontvangst te nemen, immers: Direct (telefonisch contact) is namelijk mogelijk. 
 • Flexibele extra dienstverlening: optioneel zijn er aanverwante diensten zoals montage, sjouwen etc.
 • Flexibel in afstanden: de afstand van op- of afhaaladressen is geen issue meer aangezien vervoerders in heel Nederland actief zijn. 
 • Wereldwijd de enige techniek met een snelle mobiele app (iOS en Android) die aanbod en transport automatisch met elkaar "matcht" (Realtime matching). Sjipit werkt met "push-notifications" tussen de aanbieders en vervoerders. Dit betekent dat wanneer een vervoerder een bod op een opdracht uitbrengt en de aanbieder akkoord is met dit bod, er middels "push-notifications" onderling gecommuniceerd wordt.
 • Wereldwijd de enige match-techniek die alleen ondernemers met een geldig KVK-nummer als vervoerder kan laten optreden.
 • Geen ingewikkelde, tijdrovende offertetrajecten meer.
 • Sociaal platform waar mensen met elkaar in contact komen.

Verdienmodel

Het streven is om van elke afgeronde vervoersopdracht tussen 15%-20% automatisch te laten incasseren door Sjipit. Frequente vervoerders betalen een lager percentage (15%) van de afgesproken transportprijs dan een incidentele vervoerder die maximaal 1 rit per maand verzorgd via Sjipit (20%). 

Frequente vervoerders (dit zijn vervoerders die meer dan 1 rit via Sjipit verwachten) betalen namelijk een lage abonnementsprijs (naar verwachting €. 3,99 per maand) waardoor deze vervoerders ook procentueel minder van de ritprijs hoeven af te dragen. De gedachte hierachter is om vervoerders zo veel mogelijk opdrachten uit te laten voeren en een vaste gebruiker (Sjipper) te worden van Sjipit. 

Dit verdienmodel wordt in 2017 geconcretiseerd en wellicht nog aangepast, aangezien Sjipit geheel 2016 de dienst gratis aanbiedt zonder automatisch geld te incasseren. Dit is een strategische keuze omdat het product Sjipit nieuw is en men er ervaring mee op moet bouwen. Als richtlijn kunnen echter deze bedragen aangehouden worden. 

Schaalbaarheid

Sjipit is een "schaalbare" dienst. Elke dag kunnen meer goederen vervoerd worden en niet enkel in Nederland. De focus ligt echter de eerste periode op Nederland. De techniek is zodanig ontwikkeld dat uitbreiding naar het buitenland een relatief kleine stap is. 

Huidige status

In april 2016 is de mobiele app "Sjipit" gelanceerd. Deze app is gratis te downloaden in de stores van iOS en Android. Daarnaast hebben we de web-portal ontwikkeld, waardoor opdrachtgevers eenvoudig via een desktop, tablet of laptop goederen via de website van Sjipit kunnen plaatsen. Hierdoor is het voor mensen die behoefte hebben aan transport nog laagdrempeliger om het systeem van Sjipit te gebruiken. De dienst is voorafgaand aan de lancering intensief getest door zowel de ontwikkelaars als de testgebruikers. Daarnaast is en wordt er frequent getest door een gespecialiseerd extern bedrijf op functionaliteit en praktisch gebruik. Hierdoor worden de gebruikservaringen bewaakt en waar nodig aangepast of bijgesteld. Dit zal een constant proces blijven bij de door-ontwikkelijking van het platform. 

Verdere ontwikkelingen

Primair: centraal staat het perfect laten werken van de applicatie en het optimaliseren van de gebruikservaring. 


1: Bij door-ontwikkeling van het platform wordt gebruiksgemak als prioriteit gezien. Dit houdt in dat we toekomstig rekening houden met bijvoorbeeld afmetingen van goederen. Het is namelijk efficiënter om goederen aan vervoerders te tonen die 100% in hun voertuig passen. Momenteel zal een vervoerder op basis van de afmetingen van goederen zelf een inschatting moeten maken of deze wel of niet in zijn voertuig passen. Op termijn willen we gericht en op maat goederen aanbieden die op basis van het opgegeven voertuig naar alle waarschijnlijkheid in het betreffende voertuig passen. 

2: We streven ernaar om bij de doorontwikkeling goederen te tonen die enkel en alleen op de ingegeven route van de vervoerder zichtbaar zijn. Momenteel ziet elke vervoerder die bijvoorbeeld een plaatsnaam invult, alle goederen die vanuit die plaats vervoerd moeten worden, ongeacht welke richting de vervoerder gaat rijden. Door juist goederen te tonen die exact op dezelfde route liggen versnelt dit de slagingskans van een transportopdracht. Deze door-ontwikkeling staat hoog op de agenda bij Skipit. 

3: Visualisatie middels een landkaart. Dit is feedback geweest van een uitgebreide rondvraag onder vervoerders. Optioneel het toevoegen van een routeplanner, verkeersinformatie en/of Track & Trace aan de app.

4: Verder uitbouwen van het beoordelingssysteem om de kwaliteit van de dienstverlening van vervoerders continue te verbeteren. Om de reactiesnelheid van een specifieke vervoerder te kunnen tonen.

5: Het tonen van de reactiesnelheid van een specifieke vervoerder op een opdracht. Het doel hiervan is om de aanbieder van goederen optimaal te kunnen bedienen. Deze aanbieder beschikt hiermee over een tool waarbij extra selectie-criteria ondersteunend zijn aan de keuze voor een  vervoerder.  

6: Ontwikkelen betaalsysteem 

7: Ontwikkelen van een API-knop op Marktplaats, waardoor aangekochte goederen via Marktplaats eenvoudig en direct met Sjipit in verbinding staan om te vervoeren. 

Tot slot is Sjipit diverse upsell-mogelijkheden aan het verkennen, één daarvan is het toevoegen van een verzekeringsmodule of een garantiefonds wanneer eventueel schades zijn ontstaan.  


Doelgroep

Doelgroep 1; Aanbieders (opdrachtgevers) van goederen die vragen naar transport. Dit kunnen alle consumenten in Nederland zijn, zoals mensen die producten op internetmarktplaatsen kopen, studenten die op kamers gaan, maar ook bedrijven die iets te verzenden hebben. Denk in dat geval aan meubelmakers of andere bedrijven die zelf het transport van hun goederen niet geregeld hebben en waar de klanten van deze bedrijven aangewezen zijn om zelf het transport te regelen. 


Doelgroep 2; Vervoerders (Sjippers). Dit zijn enkel ZZP'ers en bedrijven die over een geldig Kamer van Koophandelnummer beschikken. Dit kunnen dus koeriers, transportbedrijven of verhuisbedrijven zijn, maar ook een boekhouder, timmerman of anderszins. Concreet: elke ondernemer die een voertuig heeft en zakelijk de weg op gaat. 


Marktomvang

De totale markt voor Sjipit is enorm en bestaat uit aanbieders van spullen én vervoerders die deze spullen kunnen vervoeren. Enkel op de grootste tweedehands online marktplaats (Marktplaats) waren in Nederland in 2015 maar liefst 190 miljoen advertenties geplaatst. Vele miljoenen producten hiervan zijn groot, onhandelbaar of minstens lastig in vervoer. 


Daarnaast doen consumenten en bedrijven in toenemende mate aankopen op veilingsites en andere online winkels. Wanneer we alle consumenten en bedrijven als "vragers naar transport" zien, kunnen we ervan uitgaan dat dit om vele miljoenen opdrachtgevers (aanbieders) kan gaan. 


Daarnaast zijn in 2015 meer dan 1 miljoen ZZP'ers geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en dit aantal groeit gestaag. Niet alleen ZZP'ers kunnen als "vervoerder" aangemerkt worden, maar ook bedrijven met personeel. Sjipit kiest bewust voor KVK-geregistreerde bedrijven (en geen particulieren) die als vervoerder mogen fungeren. Betrouwbaarheid en de kans op het bezit van (bestel)busjes worden hierdoor vergroot. 

Concurrentie

- Aanhangwagen verhuurbedrijven

- Mensen die hun aanhangwagen of bus uitlenen

- Bus-verhuurbedrijven

- Koeriersbedrijven die speciaal worden ingezet om goederen te vervoeren

- Transportbedrijven die speciaal worden ingezet om goederen te vervoeren


In zijn algemeenheid zijn er enkele online-bedrijven die raakvlakken hebben met Sjipit, o.a.

- Courierconnect

- Uship

- Koeriersveiling

- Just Cargo

- Pickthisup 


Huidige klanten

Aanbieders (opdrachtgevers): Sjipit heeft een paar honderd mensen die de mobiele app van Sjipit hebben gedownload en zodoende over een account beschikken. 

Vervoerders: Sjipit heeft een paar honderd ondernemers die de mobiele app van Sjipit hebben gedownload en zodoende over een account beschikken. 

Feedback van klanten

Vrijwel iedereen die kennis heeft gemaakt met het bestaan van Sjipit is enthousiast. Men geeft aan vaak voor hetzelfde probleem te staan hoe hij/zij een aangekocht (tweedehands) product moet gaan vervoeren wanneer dit product ver weg is of te groot is om zelf op te halen. Het ontzorgen op het gebied van vervoer wordt een steeds belangrijker item. Ook de tijdsbesparing wordt aangevoerd als reden om Sjipit te gebruiken. 

Daarnaast ziet men er vaak tegenop om de wat grotere producten te kopen buiten een straal van 30 kilometer om hun woonplaats, aangezien de verwachting is dat het traditioneel vervoer prijzig is. Men geeft aan dat het zoek-gebied voor aankopen van goederen juist door Sjipit verruimd wordt, omdat afstand nu geen rol meer speelt: ondernemers rijden door heel Nederland en kunnen op hun heen- of terugweg iets mee nemen. Tevens zijn er vele ondernemers die aangeven dagelijks met lege laadruimte rond te rijden. Zij geven aan dat Sjipit een mooie aanvulling is om iets bij te verdienen en daarnaast efficiënt hun voertuig te kunnen inzetten. 

Nieuwe klanten

Het aantal nieuwe klanten is lastig te voorspellen. Uitgaande van de enorme markt die Sjipit aanspreekt is het streven om vele duizenden klanten gebruik te laten maken van Sjipit. 

Verkoopverhaal

Als je weleens spullen koopt of verkoopt, ken je het probleem: een pakketje stuur je zo op, maar het wordt een lastig verhaal als je zending niet in een doos past. Vaak ben je aangewezen op eigen vervoer, een aanhangwagen of een busje van een vriend. Ook heb je niet altijd zin om speciaal zo'n stuk te rijden voor je spullen. 

Maar nu is er Sjipit, dat is een revolutionair platform (o.a. met een mobiele app) dat vraag en aanbod van transport samenbrengt. Dus heb je grote spullen of wat lastige spullen te vervoeren als consument of bedrijf, dan plaats je die op de  website van Sjipit. Vervolgens zien ondernemers deze spullen die ze op hun zakelijke rit mee kunnen nemen. Dus bijvoorbeeld een koerier, verhuizer, of gewoon een timmerman. Deze ondernemers doorkruisen met lege laadruimte dagelijks tóch al heel het land waardoor spullen nu kunnen meeliften op hun zakelijke rit. Wanneer zij ruimte over hebben kunnen anderen hiervan dus profiteren. Zo zijn er geen lege kilometers meer, is het beter voor het milieu en verdient een ondernemer eenvoudig iets bij. Daarnaast scheelt het voor mensen die spullen vervoerd willen hebben veel tijd en zijn zij vaak veel goedkoper uit.

Sjipit, mooi meegenomen!

Gedaan tot nu toe

- TEDx Breda, presentatie Sjipit (voor benaderd)

- Flyeracties naar 55.000 huishoudens

- Huis-aan-huis- advertenties Stadskranten

- Sponsoring voetbalclub Nac met Sjipit

- Online-advertenties via Facebook

- Overige social media aandacht op Twitter en LinkedIn 

- Bannering op nieuwssites

- Interview op BNR Nieuwsradio (voor benaderd)

- Veel free publicity op vele websites

- Boardings in de straten om lantaarnpalen


Marketing & sales kanalen

De eerst volgende stap is een forse inzet op het gebied van de samenwerking met Marktplaats (www.marktplaats.nl). Met deze marktleider zijn inmiddels reeds 3 gesprekken gevoerd Sjipit gaat dan ook de volgende stap zetten met deze partij.  

Denk hierbij aan het nadrukkelijk en doorlopend zichtbaar zijn bij zoekresultaten voor bezoekers op de website van Marktplaats middels een doorlopende marketingcampagne.

Marktplaats zou hierdoor voor zichzelf een nieuw verdienmodel kunnen creëren. Ook een grotere, ruimere zoekradius door bezoekers van de marktplaats-website zijn hierdoor extra kansen voor Marktplaats. Verkopers van marktplaatsspullen hebben hierdoor een groter afzetgebied.  

Daarnaast een doorlopende marketing-campagne op Facebook. Er zijn vele "groepen" op Facebook waar mensen hun (tweedehands) spullen aanbieden. Hier willen met een gerichte marketingcampagne doorlopend zichtbaar zijn. 

Marketing doel

Het doel is met name om "top of mind" te komen bij mensen die iets te vervoeren hebben en die voortaan hun aankoop op Sjipit plaatsen. 


Momenteel denken marktplaatsbezoekers die iets aankopen bij het vervoer ten eerste aan: huren of lenen van een aanhanger of een bus, of eventueel het benaderen van een koerier of transportbedrijf. Sjipit heeft als doel dat deze bezoekers hun aankoop op Sjipit plaatsen om deze aankoop te vervoeren en niet meer de traditionele oplossing zoeken.  

De verwachting is dat eind december 2016/ begin januari 2017 deze weg wordt gekozen en dat we constant zichtbaar zijn bij vele rubrieken op Marktplaats, hierbij valt te denken aan: Huis- en Inrichting, Antiek- en Kunst etc. 

Partnerships

Partnerships:

- Marktplaats (grootste internet-marktplaats van Nederland)

- CM Mobile Payments (één van de grootste bedrijven van Nederland op het gebied van messaging en payments)

- Everdune Mobile (app-bouwer bekend van o.a. Routeradar)

- Beer 'n Tea Web Development (internet-bureau bekend van  websites voor o.a. Hardwell)

- The Communication Company (TCC) (communicatie-adviesbureau bekend van o.a. Jupiler en Tango)

- Eén van de grootste verzekeraars van Nederland

Verwachte omzet

2017 €   76.000

2018 € 238.000

2019 € 747.000

Bedragen exclusief omzetbelasting.

Aannames

Zie upload Excel-formulier "3 jaars prognose Sjipit" 

en het bijgevoegde bestand "Markt-analyse Sjipit aanbieders van goederen"

Op basis van onderzoek van de Universiteit van Tilburg, navraag aan ondernemers, opgedane eigen ervaring plus de aanzienlijke belangstelling in zijn algemeenheid hebben we voorzichtige uitgangspunten geformuleerd. Deze aannames komen er in het kort op neer dat vervoerders bereid zijn tussen de 1 á 3 opdrachten per maand aan te nemen, in een markt waar draagvlak is bij aanbieders van goederen (zie bijgevoegde rapport "Markt-analyse Sjipit aanbieders van goederen". 

Tot nu toe geinvesteerd

€ 67.845 door alle aandeelhouders van Sjipit BV (naar rato van aandelen).

Investeringsbehoefte

€ 60.000 in ruil voor 7,5% van de aandelen.

Gebruik van de opgehaalde gelden

Ontwikkeling en marketing van app en website. Zie voor meer informatie het investeringsplan in de bijlagen.

Rendement

Het te verwachten rendement is in deze fase lastig in te schatten en we vinden het dan ook moeilijk hier beloftes in te doen.

Risico's

 • Te snelle groei
 • Achterblijvende omzet
 • Extra investeringsimpuls
 • Kwaliteitsbewaking van vervoerdersvloot
 • Bedrijfsblindheid

- Te snelle groei:

Bij te snelle groei zullen er extra mensen ingezet moeten worden. Primair zal Sjipit stagiaires werven die kunnen ondersteunen in het call center dat opgezet zal worden. Daarnaast participeert een van de aandeelhouders van Sjipit in een uitzendbureau en zit daarom dicht bij de bron qua werving en selectie van goed personeel.

- Achterblijvende omzet:

Bij een achterblijvende omzet zijn er verschillende zaken die hiervan de oorzaak kunnen zijn; één ervan is te weinig bekendheid van het platform, waardoor er te weinig gebruikers zijn en dus te weinig uit te voeren opdrachten zijn. Middels marketingacties bij de juiste (met name online) kanalen is hier verandering in te brengen. Hierdoor is het mogelijk een achterblijvende omzet te beperken of te voorkomen. 

- Extra investeringsimpuls:

De kans is aanwezig dat een financiële vervolgimpuls aan de orde is wanneer extra groei gewenst is.

- Kwaliteitsbewaking van vervoerdersvloot:

Dit is essentieel voor het succes van Sjipit. Op het moment dat Sjipit te hard groeit is er een risico dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de ‘vervoerdersvloot’.

In geval vervoerders zich massaal melden, dienen we met extra inzet van mensen deze vervoerders op juistheid en correctheid te controleren. Dit zou eventueel door de inzet van een extern bureau gerealiseerd kunnen worden dat hierin gespecialiseerd is. Echter heeft Sjipit de ambitie om deze controle zo lang mogelijk in eigen huis te houden.

- Bedrijfsblindheid:

Sjipit voert frequent gesprekken met enkele adviseurs die hun sporen verdiend hebben in het bedrijfsleven. Daarnaast heeft Sjipit veel gehad aan een marktonderzoek uitgevoerd door economie studenten van de Universiteit van Tilburg in het voorjaar van 2016. Sjipit overweegt de vruchtbare samenwerking met de Universiteit te continueren.