Idea-equity-label
Convertible
nl_geldenondernemen_idea.tooltip.convertible.note
Billboard_spiked_header_overfunding Play
Medium_thumb_schildke
SPIKED CYCLES team 7
SPIKED CYCLES Schiedam, NL

get SPIKED - OVERFUNDING

OVERFUNDING! Eerst waren er elektrische fietsen, nu is er ook SPIKED, klaar om Nederland te veroveren met E-bikes waar je WEL op gezien wil worden!

$357.453 gefinancierd
100%
$357.453 0
Minimum doelbedrag Dagen over
6,00% 5 jaar
Rente Looptijd
Small_thumb_schildke get SPIKED - OVERFUNDING
INNER CIRCLE
Product

SPIKED, feel it!

Ultiem comfortabele fietsbeleving waarvoor u de auto graag laat staan!

Stijvolle, stoere E-bikes voor een hele nieuwe generatie fietsers.

Unique Selling Points

 • Premium E-Bikes
 • Eigenzinnig Nederlands design
 • Custom Built in Nederland
 • Ultieme rijbeleving
 • Multi-Sized
 • Onderhoudsarm
 • Het duurzame alternatief voor uw woon werkverkeer

Verdienmodel

Wij verkopen de ultieme E-bike, ontworpen en geproduceerd in Nederland en een groeiende collectie accessoires hier omheen.

Tot nu toe bereikt

SPIKED is klaar om door te pakken; inmiddels rijden er meer dan 1000 Spiked’s in Nederland rond, een groeiend aantal overtuigde ambassadeurs en BN’ers verspreiden hun enthousiasme!

Benodigde investering en gebruik van het geld

Bij de gestelde target van €250.000,- hoort deze begroting:


Research & development             € 25.000

Service & Training                        € 45.000

Inkoop diverse delen                    € 50.000

Marketing & online                        € 55.000

Sales kosten                                 € 75.000


Voor de investeerder

Uw investering is een converteerbare lening die u op een later moment kunt omzetten naar certificaten van aandelen in Spiked. De rente op de lening bedraagt 6% en wordt omgezet bij conversie.


Daarnaast belonen we investeerders met de volgende incentives:

 • Vanaf €250,- 5% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap
 • Vanaf €1.000,- 10% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap
 • Vanaf €2.500,- 15% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap + inner Circle Member*
 • Vanaf €10.000,- 25% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap + inner Circle Member*
 • Vanaf €25.000,- 50% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap + inner Circle Member*

* Inner Circle Members ontvangen een uitnodiging voor Spiked events, product launch bijeenkomsten en ze worden persoonlijk op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen

Update_thumb_take5
Take Buis
COO

Take heeft ruim 20 jaar ervaring in fiets productie, sourcing en engineering. Volledig dedicated aan SPIKED legt hij de basis voor een stabiele productieomgeving en bouwt hij aan de automatisering, omnichannel omgeving, sourcing en nieuwe modellen.

Update_thumb_3c
Roos Knoppert
Co-Founder / hoofd merkbewaking - marketing / finance

Roos brengt 20 jaar ervaring in het ontwerpen en creëren van succesvolle collecties voor o.a. Mexx, Tunturi en ATAG . Ze werkt naast beleving rondom het merk Spiked- Cycles o.a. aan de ontwikkeling en sourcing van high-end lifestyle accessoires zoals een hoogwaardige tassen-lijn.

Update_thumb_2c
Leon van Spijk
Co-founder CEO / hoofd design en innovatie

Leon heeft de afgelopen decennia voor verschillende grote fietsmerken de product ontwikkeling gedaan. Bij Spiked geeft hij invulling aan de propositie en strategische samenwerking.

Het product

SPIKED is het nieuwe Nederlandse fietsmerk (operationeel sinds Juni 2012) met een eigentijdse, eigenzinnige propositie.

We zijn de benchmark voor 'het nieuwe fietsen' in aansluiting op het nieuwe werken, gezonder, duurzamer met meer comfort, plezier en uitstraling. 

Spiked heeft de focus op de doelgroep van 35+, zij gebruiken de fiets voor (bijna) dagelijks woon-werk verkeer en/of recreatie.

Spiked Cycles combineert life-style met innovatie en maakt fietsen naar wens en voorkeur van de klant. De klant loyaliteit is zeer hoog en mensen worden graag gezien op een Spiked.

Uniek

Er is geen tweede fabrikant die zoals SPIKED stoere eigentijdse fietsen volgens klantwens assembleert, die luistert naar wat haar klanten nog verlangen of anders zouden willen zien en de flexibiliteit biedt om er ook daadwerkelijk iets mee te doen.

De wereld verandert en de fietsindustrie volgt heel langzaam; het SPIKED model past in alle opzichten in de wereld waarin we NU leven.


 • Premium E-Bikes
 • Eigenzinnig Nederlands design
 • Custom Built in Nederland
 • Ultieme rijbeleving
 • Multi-Sized
 • Onderhoudsarm
 • Het duurzame alternatief voor uw woon werkverkeer

Verdienmodel

Naast de relaties met de vakhandelaar waarbij deze zorg draagt voor aflevering en service is Spiked inmiddels ook in staat om in het hele land mobiel technische support te bieden.

De vier belangrijkste on- en offline verkoop kanalen naast het dealer kanaal zijn:

 1. Lease mogelijkheden, zowel zakelijk als vanuit privé financiële invalshoek
 2. Hospitality, kennismaking en verkoop via luxe vakantieparken, hotels en B&B
 3. Lifestyle concept stores, waarvoor we middels een Instore presentatie onze fietsen en lifestyle accessoires onder de aandacht van consumenten brengen en daaruit verkoop genereren. 
 4. De online winkel op onze website

Spiked verkoopt E-bikes in het segment van € 2600 > € 4000

Schaalbaarheid

Onze productie is onder gebracht bij een sociale werkplaats welke een ultra moderne en professionele assemblage lijn heeft met ruim 35 jaar ervaring.

Spiked Cycles worden op de door de consument persoonlijk samengestelde configuratie door één dedicated monteur geassembleerd.

De belangrijkste frame kleuren zijn op voorraad, deze fietsen kunnen we altijd binnen 2 weken leveren. Spiked E-bikes met een unieke kleur zijn binnen maximaal 5 weken geassembleerd, deze frames worden per order in Nederland gelakt. De fietsonderdelen zijn slim geselecteerd en daardoor onderling maximaal uitwisselbaar, bovendien hebben we per model maar één framemaat zodat onze productievorm logistiek haalbaar is en door opschaling nog efficiënter wordt.  

Huidige status

We zijn een stabiel goed team, weten waar we heen willen en waarom het ons gaat lukken.Onze propositie en assortiment worden steeds relevanter, voor dealers, affiliated partners en consument. We hebben een board of advisors die ons bijstaat in verschillende disciplines.

Verdere ontwikkelingen

Spiked is op dit moment de laatste hand aan het leggen voor een high speed versie binnen

de segmenten stad-tour- en reissegment.

Ook werken we hard aan online vindbaarheid van de fietsen en een aantrekkelijke smartphone koppeling zonder dat dit ten koste gaat van de fietsbeleving.    

Doelgroep

We verleiden commuters van 35+ door het imago van elektrisch fietsen dramatisch te verbeteren. Door overtuigend design te combineren met topkwaliteit ontdekt de steeds groter wordende groep Spiked lovers dat het werkwoord fietsen een hele nieuwe betekenis heeft gekregen.

Een Spiked past altijd en past ook juist in deze tijd waarin de nadruk ligt op het nieuwe fietsen: gezonder, duurzamer en met veel meer comfort.

Marktomvang

Het premium segment waarop Spiked zich focust is voor Nederland jaarlijks zo’n 70.000 stuks groot. Onze doelstelling is om binnen 3 jaar minimaal 5% van deze markt aan ons te binden.

Concurrentie

Spiked concurreert met alle A-merken in haar prijsklasse, veelal zijn dit Duitse merken of de traditioneel gevestigde Nederlandse A-merken. Gevestigde merken als Flyer, Riese&Muller, Giant en niche merken als Vanmoof en Dutch ID zijn voorbeelden van alternatieven die de klant heeft. Door eigenzinnig design en ultieme fietsbeleving is de keuze voor Spiked toch eenvoudig gemaakt.

Huidige klanten

De huidige 25 dealers die inmiddels succesvol zijn gestart met Spiked hebben onze propositie omarmd voor verdere groei.

Daarnaast zijn er al leuke samenwerkingen met mode merken. Gentiluomo, Oger en Eric Kuster leveren nu al het bewijs van het ‘wannahave’ gehalte van het merk Spiked.

Inmiddels rijden er meer dan 1000 Spiked’s in Nederland rond, een groeiend aantal overtuigde ambassadeurs en BN’ers verspreiden hun enthousiasme!

Feedback van klanten

Spiked Cycles heeft echte fans; er is zelfs sprake van zelf georganiseerde terras-tourtochten binnen onze klantenkring. Klanten waarderen de uitstraling en het rijgenot van een Spiked. Een Spiked is een trots bezit, waar je graag op gezien wordt)

Quotes van Spiked lovers op onze facebook pagina:

“ik wilde niet afstappen”

“Hij is nog mooier dan ik dacht”

“Limburg is vlak met een Spiked”

“Heerlijk, was gewoon te vroeg op mijn werk”

“Mijn fiets krijgt meer aandacht dan ik tegenwoordig”

Nieuwe klanten

Spiked gaat uitbreiden door:

 • Vergroten van het dealer netwerk
 • Een nieuwe online shop omgeving
 •  Structurele marketing campagnes o.a. via adaptive advertising
 • Opzetten van een dealer-trainingsprogramma’s om de unieke features van een Spiked optimaal te kunnen adviseren aan de consument.
 • Lanceren van een vernieuwde responsive website met nieuwe fiets configurator.
 • Participatie in fiets evenementen om nog meer consumenten te ontmoeten.
 • Nieuwe Spiked range voor het reissegment.

Verkoopverhaal

Spiked maakt Custom E-bikes voor 35+

Een Spiked is een trots bezit, waarop je gezien wilt worden. Een goed gemaakte E-bike voelt alsof je fietst zonder de weerstand, alsof je ‘bionische’ benen hebt en dat werkt verslavend. We hebben het hier over een gezonde verslaving en op een Spiked rijd je ook nog met stijl!

Gedaan tot nu toe

Spiked heeft zich in de afgelopen 5 jaar ontwikkeld tot een premium merk waar de consument zijn of haar e-bike naar eigen smaak kan kopen met een ultieme fietsbeleving.

Er staat een top product welke in een zeer flexibele en moderne fabriek wordt geassembleerd.

Al onze investeringen van het afgelopen jaar waren erop gericht een top product te maken waar je niet meer vanaf wilt stappen! Nu is het tijd om onze doelgroep op een Spiked te krijgen.

Marketing & sales kanalen

 • Fiets evenementen waar zowel de vakhandel als eind consument aanwezig zijn.
 • Spiked modellen ontwikkelen met mode merken zoals Gentiluomo en Oger die ook voor consumenten beschikbaar worden gemaakt.
 • BN’ers:  o.a.  Matthijs v. Nieuwkerk, Leo Alkemade, Mari v/d Ven, Ronald de Boer, Eric Kuster, Jos van Tilburg, Ralph Moorman zijn enthousiaste Spiked ambassadeurs
 • Premium verhuur locaties als luxe hotels en vakantieparken
 • Lease voor bedrijven en particulieren via partner ‘deleasewinkel.nl’
 • Omnichannel benadering

Marketing doel

‘Most Wanted’ E-bike van de wereld worden!

Meer zichtbaar worden in de markt en juist ook daarbuiten via partner bedrijven

In drie jaar groeien naar verkoop van 3.000 fietsen per jaar.

Partnerships

 • Bommeljé                     
 • De Leasewinkel          
 • Dosis                          
 • Eric Kuster                  
 • Fiets Service Totaal     
 • Gentiluomo                 
 • Mutsaers lederwaren   
 • Oger                             
 • Kazmok                       
 • Westrom                    

Omzet tot nu toe

Spiked Cycles verwacht in 2016 een omzet van circa € 480.000,- te realiseren.

Verwachte omzet

De omzet target in euro's is als volgt:

 • 2017    € 1.700.000, -
 • 2018    € 3.500.000, -
 • 2019    € 7.000.000, -

Aannames

De omzetverwachtingen voor de jaren 2017 t/m 2019 zijn gebaseerd op de volgende elementen:

 • Uitbreiding stad, tour-assortiment met high-speed en avontuur/ reis modellen
 • Uitbreiding distributie; toename van dealers en affiliated business partners
 • Grote toename van naamsbekendheid ook buiten de branche door samenwerking met fashion brands, ambassadeurs en affiliated partners
 • Het behalen van de crowdfunding doelstelling

Sinds april 2015 hebben we toe gewerkt naar dit moment; alle voorbereidingen zijn gemaakt om vol gas te kunnen geven in het premium stad en tour segment.

We vlogen in 2014 uit de startblokken op basis van slechts één technisch platform, klassieke administratie, nog geen affiliated netwerk en nauwelijks ambassadeurs.

Nu staat voor 2017 alles klaar, twee up-tot-date technische platvormen, logistiek en assemblage geborgd, online administratie, affiliated partners, online marketing, geactualiseerde website met alle focus op verkoop. 

Tot nu toe geinvesteerd

Afgelopen jaren is er voor ruim € 1 miljoen geïnvesteerd in Spiked Cycles door de bestaande aandeelhouders.

Er is geïnvesteerd ten behoeve van het R&D, merk, voorraad, website, ERP systeem, promotie en demo modellen.

Investeringsbehoefte

Om een volgende stap te kunnen nemen is er een investeringsbedrag van € 250.000 nodig.

Dit geld zal gebruikt worden om marketing en sales verder te professionaliseren.

Gebruik van de opgehaalde gelden

De grove begroting voor het op te halen bedrag ziet er als volgt uit:


Research & development   € 25.000

Service & Training              € 45.000

Inkoop diverse delen          € 50.000

Marketing & online             € 55.000

Sales kosten                      € 75.000


Voor de investeerder

Uw investering is een converteerbare lening die u op een later moment kunt omzetten naar certificaten van aandelen in Spiked. De rente op de lening bedraagt 6% en wordt omgezet bij conversie.


Daarnaast belonen we investeerders met de volgende incentives:

 • Vanaf €250,- 5% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap
 • Vanaf €1.000,- 10% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap
 • Vanaf €2.500,- 15% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap + inner Circle Member*
 • Vanaf €10.000,- 25% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap + inner Circle Member*
 • Vanaf €25.000,- 50% korting op de aanschaf van een online samengestelde Spiked + een Spiked T-shirt & Cap + inner Circle Member*

* Inner Circle Members ontvangen een uitnodiging voor Spiked events, product launch bijeenkomsten en ze worden persoonlijk op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen

Rendement

Gegarandeerd rendement van 6% op uw geïnvesteerd vermogen (verzilveren gebeurt op het moment van conversie) en een korting van 15% op de aandelenprijs.

Klik hier voor meer informatie over converteerbare leningen


Risico's

 • Bedrijfsspecifieke risico's: 
 • De markt kan zich anders gaan bewegen dan de huidige trend laat zien (de groei binnen de aanvankelijke doelgroep kan stabiliseren, ook daarom richten we ons op een breed publiek)
 • Spiked de nodige naamsbekendheid geven kan langer duren dan ingeschat (we gaan keihard aan de slag om iedereen kennis te laten maken)
 • De opkomst van elektrische mobiliteit kan stagneren (vooralsnog is er een tekort aan elektrische cellen door de opkomst van elektrische auto's etc. en zien we alleen maar groei)
 • De bestaande regelgeving voor E-bikes zou kunnen veranderen (we houden dit in de gaten en nemen maatregelen indien nodig)

Algemene risico's van investeren in converteerbare leningen:

 • Uitlener stemt ermee in dat zijn vorderingen uit hoofde van de converteerbare leningsovereenkomst zoals deze wordt aangeboden op Symbid op lener een lagere rang inneemt dan alle andere, niet achtergestelde, vorderingen op lener als bedoeld in artikel 3:277 lid 2 BW.

 • Uitlener verstrekt een achtergestelde converteerbare lening om deze later om te zetten (converteren) naar certificaten van aandelen waarmee uitlener mede-aandeelhouder wordt. Uitlener zet in op de verwachte (exponentiële) waardegroei van het bedrijf en op de verwachte mogelijkheid certificaten later met winst te verkopen. Veelal duurt dit na conversie nog meer dan vijf jaar. Tegenover de kans op een hoog rendement bij exponentiële groei staat echter het risico dat dat de inleg verloren gaat als het niet goed gaat met het bedrijf. 
 • Lees hier aandachtig de risico's over investeren in aandelen en leningen van de op Symbid aangeboden bedrijven. Verkrijg tevens inzicht in de default rapportage van Symbid alvorens te investeren.