Idea-equity-label
Aandelen
Equity
Billboard_headerbekijkvideo
Medium_thumb_1024x1024-voor-areeb
Investeer in sneleentaxi team 9
Investeer in sneleentaxi Utrecht, NL

Stap in bij sneleentaxi

Dit HIGH-TECH boekingsplatform voorkomt loze taxikilometers en dus onnodige CO2 uitstoot. €1 mio omzet in 2017. Investeer en help bij het verder opschalen.

$537.472 gefinancierd
154%
$349.326
Minimum doelbedrag
€500.000 7,5%
Maximum doelbedrag Aandelen
Small_thumb_1024x1024-voor-areeb Stap in bij sneleentaxi
INNER CIRCLE
Product

Twee op de drie taxi's rijdt zonder passagiers over de weg. Dit zorgt voor dure taxiritten voor de passagier, ergernis onder de chauffeurs en onnodig hoge CO₂-uitstoot.

Sneleentaxi gebruikt slimme technologie om vervoerders en passagiers te matchen en deze loze kilometers zoveel mogelijk terug te dringen. Doordat taxibedrijven zelf ritten kunnen aannemen die zij willen rijden, kunnen zij slimmer plannen en kan sneleentaxi de kosten voor de klant verlagen.

Met een omzet van ca. €1 miljoen in 2017 heeft sneleentaxi bewezen dat de markt het concept omarmt. In 2018 ligt sneleentaxi op koers voor een omzet van meer dan €2,5 miljoen.

Sneleentaxi heeft in de afgelopen drie jaar een goedlopend en landelijk dekkend netwerk van vervoerders opgezet. Nu is het tijd om de achterliggende technologie verder te optimaliseren en de omzet en brutomarge te vergroten. Daarbij kijkt sneleentaxi ook al met één oog naar het buitenland, omdat het businessmodel en de technologie zeer schaalbaar zijn.

=======


Samenvatting uitgifte

Deze samenvatting dient gelezen te worden als een inleiding op dit Investeringsmemorandum. Iedere beslissing van potentiële investeerders om in te schrijven op de uitgifte moet gebaseerd zijn op bestudering van het gehele Investeringsmemorandum, inclusief de bijlagen.

 • Uitgevende instelling: Brancheteers Nederland B.V.

 • Website uitgevende instelling: https://sneleentaxi.nl

 • Soort uitgifte: Aandelen

 • Omvang uitgifte: minimum €300.000 en maximum €500.000

 • Minimale nominale waarde participatie: €20

 • Uitgifteprijs: €47,81 per aandeel

 • Doel Uitgifte: Groeikapitaal

 • Risicoprofiel: Hoog (klik hier voor uitleg over Symbid risico profielen)

 • Symbid kosten uitgevende instelling: 5-7% succes fee

 • Symbid kosten Investeerders: 1% administratiekosten

 • Doelgroep uitgifte: Retail investeerders

 • Verwacht rendement: Niet vooraf bepaald, afhankelijk van financiële resultaten van uitgevende Instelling

Voor elke succesvolle uitgifte van aandelen aangeboden via Symbid Coöperatie U.A. wordt er voor de investeerders een nieuwe investeringscoöperatie opgezet, één per uitgevende instelling.

De beleggers die een minimaal bedrag investeren van €15.000 zullen een korting op de ondernemingswaardering van Brancheteers Nederland BV ontvangen van 25%, oftewel er zal een kwart minder per aandeel betaald worden voor de te verkrijgen aandelen door beleggers die investeren voor een minimaal bedrag van €15.000. De ondernemingswaardering is post-money vastgesteld op €4 miljoen, resulterend in een huidige pre-money waardering van €3,7 miljoen. 

De beleggers die een bedrag groter dan €50.000 investeren verkrijgen de mogelijkheid om direct in het aandelenkapitaal van de uitgevende instelling deel te nemen. 

=======

Het probleem

Taxi’s rijden vaak mét passagiers in de auto naar hun bestemming (bijvoorbeeld de luchthaven) om vervolgens weer leeg terug te rijden.

Taxibedrijven hebben daarnaast vaak niet de kennis, tijd of financiën in huis om zelf actief op zoek te gaan naar nieuwe klanten als aanvulling op hun agenda. Dit komt omdat klanten steeds vaker bij online platformen boeken en niet meer bij de lokale taxibedrijven zelf.

De oplossing

Het is de ambitie van sneleentaxi het aantal loze taxikilometers zoveel mogelijk te verminderen. In 2021 mikt sneleentaxi op een besparing van ruim 2 miljoen kilometer. "Aanjager van de nieuwe, schone economie" Blueconomy heeft in opdracht van sneleentaxi een berekening gemaakt over wat dit betekent voor de uitstoot van koolstofdioxide (CO2) en stikstofoxide (NOx). Het document waarin dit verder is toegelicht, is als bijlage toegevoegd.

Net als digitale platformen Booking.com, thuisbezorgd.nl en airbnb.com gebruikt sneleentaxi slimme technologie. Hiermee worden geboekte ritten en capaciteit van taxibedrijven gematched. Taxibedrijven krijgen ritaanvragen op maat waardoor zij veel meer ritten kunnen combineren. Tevens hoeven zij niet zelf actief op zoek naar nieuwe klanten, waardoor zij kunnen doen waar zij het beste in zijn: taxi rijden.

Vervoerders kunnen het sneleentaxi-platform als samenwerkingsmodule eenvoudig integreren. De oplossing van sneleentaxi bespaart de vervoerder een hoop loze kilometers en tijd. Tevens kunnen zij gewoon hun bestaande klanten blijven vervoeren. In de afbeelding hieronder vind je een voorbeeld van hoe vervoerders de gebieden waaruit zij ritten willen ontvangen, kunnen selecteren. 


Ritaanvragen op maat

Unique Selling Points

Sneleentaxi is op meerdere punten anders dan andere bedrijven binnen de taximarkt:

Unique selling points sneleentaxi

Verdienmodel

Het verdienmodel van het online boekingsplatform van sneleentaxi bestaat uit drie onderdelen:

 1. Sneleentaxi ontvangt een percentage van de ritprijs.
 2. Vervoerders betalen eenmalig aansluitkosten om onderdeel te mogen zijn van het platform.
 3. Er zijn maandelijkse abonnementskosten per vervoerder bij een afname van minimaal 10 ritten per maand.

Tot nu toe bereikt

Sneleentaxi heeft een hoop om trots op te zijn. Hieronder vind je een overzicht van wat er tot nu toe bereikt is.Tot nu toe bereikt

Benodigde investering en gebruik van het geld

Sneleentaxi wil €300.000 ophalen als groei-investering. Extra developers gaan zorgen voor snellere ontwikkeling van de app en uitbreiding van het platform. Extra sales-personeel gaat zorgen voor meer acquisitie van bedrijven. Daarnaast wordt de investering gebruikt voor meer marketinguitgaven, om hiermee meer klanten te verkrijgen. 

De gedetailleerde 'use of funds' is toegevoegd als bijlage.


Voor de investeerder

Als investeerder verkrijg je (via de op te richten investeringscoöperatie) aandelen in sneleentaxi. Sneleentaxi heeft een focus op groei en verwacht niet op korte termijn dividend uit te keren. Als investeerder profiteer je met name van waardestijgingen van het bedrijf. Sneleentaxi streeft ernaar om investeerders minimaal eenmaal per kwartaal een operationele en financiële update te geven.

Wat krijg je naast je belegging?
Bij een investering in de onderstaande categorieën ontvang je, naast aandelen, ook nog een leuk extraatje.


€1.000 - €4.999

 • Levenslang 5% korting op elke taxirit die je boekt bij sneleentaxi.*

€5.000 - €9.999

 • Levenslang 10% korting op elke taxirit die je boekt bij sneleentaxi.*
 • Uitgebreide lunch met founding team en overige investeerders.

€10.000 of meer

 • Levenslang 15% korting op elke taxirit die je boekt bij sneleentaxi.*
 • Heerlijk diner met founding team en overige investeerders.

Daarnaast verloot sneleentaxi onder alle investeerders vijf keer sneleentaxi-tegoed t.w.v. €100.


* alleen geldig voor ritten waarbij je zelf meegaat.

Scenario's

Hieronder staan enkele mogelijke (exit)scenario's beschreven die sneleentaxi als optie ziet in de komende jaren. Er kan geen garantie worden afgegeven dat deze scenario's ook daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden. 


Sneleentaxi ziet de volgende partijen als kandidaten om het bedrijf over te nemen in de komende 3 à 5 jaar. Dit zal met name ter sprake komen als sneleentaxi geen voet aan de grond kan krijgen in het buitenland, maar het in Nederland wel heel goed blijft doen. 

 • Ouderwetse vervoersbedrijven zoals bijvoorbeeld Connexxion (Transdev):
  Connexxion heeft al vaker laten zien dat ze erg graag mee willen blijven vernieuwen in de veranderende vervoersmarkt. Projecten als Abel hebben zij in house geprobeerd op te zetten, maar het ontbreekt dit soort organisaties aan de wendbaarheid die een succesvolle start- of scale-up wel vaak heeft.
 • Buitenlandse vervoersmakelaars zoals MyTaxi, RideWays, Taxify of Mozio:
  Er zijn in de afgelopen jaren flink wat partijen bijgekomen die proberen marktaandeel te veroveren in Nederland. Eigenlijk is nog geen enkele partij hier écht in geslaagd. Het zal voor deze bedrijven uiteindelijk wellicht een eenvoudigere route zijn het meest succesvolle bedrijf in Nederland in te lijven.
 • Grote taxi-partijen zoals Uber of Lyft:
  Zij kunnen op die manier vooruitgeboekt vervoer in heel Nederland aan hun aanbod toevoegen, waar zij zich nu alleen richten op het instant vervoer in de grote steden.
 • Autofabrikanten: 
  Fabrikanten willen hun zelfrijdende auto’s in de toekomst graag voorzien van klandizie. Zij hebben een platform met vraag nodig om hun aanbod te kunnen wegrijden. Eerder kocht een partij als Daimler bijvoorbeeld een groot belang in Taxify.
 • Andere, meer “out of the box” partijen:
  Een voorbeeld is Amazon. Dit bedrijf is bezig zo ongeveer alle diensten zich toe te eigenen. Amazon zou vervoerspartijen kunnen gaan opkopen om de deliverability te kunnen verhogen.
Een ander scenario is dat sneleentaxi zelf op overnamepad gaat en op zoek gaat naar vergelijkbare partijen als sneleentaxi, in landen waar het nog niet actief is. 


Risico’s

Algemene risicofactoren van het investeren in het MKB

 • Nadelige verandering van wet- en regelgeving door politieke besluiten.

 • Wijziging in de macro-economische omstandigheden.

 • Uitgevende instelling is afhankelijk van het functioneren van de bestuursleden.

 • Concurrentierisico in markten waarin uitgevende instelling actief is.

 • Risico op faillissement of surseance van de uitgevende instelling.

 • Fiscaal risico door wetswijziging, nieuwe regelgeving of politieke besluitvorming.

Bedrijfsspecifieke risicofactoren

Sneleentaxi is meer een scale-up dan een start-up. Dit omdat het bedrijf al enige jaren actief is, momenteel al meer dan 1 miljoen euro omzet per jaar draait en al >500.000 gebruikers heeft bediend. Het businessmodel is bewezen, de technologie staat stevig en is beproefd en het team (management en personeel) is op elkaar ingespeeld. Dit maakt dat het risico kleiner is dan bij bijvoorbeeld een start-up dat alleen een proof-of-concept heeft.

Niettemin zijn er natuurlijk risico's verbonden aan de onderneming. De belangrijkste risico's zijn;

 • Risico op concurrentie van opkomende partijen met veel kapitaal.

 • Wijziging van wet- en regelgeving die nadelig uitwerkt op de onderneming.

 • Risico in de operationele sfeer rondom de integratie van het platform, welke mogelijk leidt tot meerkosten of vertraging van oplevering.

 • De exploitatie en groei van de onderneming is sterk afhankelijk van specialistische kennis en vaardigheden die zijn ingebracht en dagelijks worden uitgebouwd. Een verlies van belangrijk personeel vanwege beperkte loopbaanperspectieven, lage verdiensten of een andere reden kan leiden tot een aanzienlijk operationeel risico in een kleine organisatie.

Productspecifieke risico’s bij investeren in aandelen

Verlies van kapitaal investering eigen vermogen
Veel start-ups falen, en als investeerder in het eigen vermogen van een bedrijf op het platform is het waarschijnlijker dat men al het geïnvesteerde kapitaal verliest dan dat men geld terug verdient of zelfs winst maakt. Het is daarom verstandig niet meer te investeren op het platform dan men zich kan permitteren te verliezen zonder de levensstandaard te moeten verlagen. Het wordt iedere investeerder sterk ontraden om met geleend geld te crowdfunden.

Liquiditeit van investering in eigen vermogen
Elke investering in eigen vermogen die een investeerder doet op het platform dient men als zeer illiquide te beschouwen. Er is geen markt voor het verkopen van de aandelen van een privaat bedrijf. Dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat de aandelen van het bedrijf te verkopen zijn totdat het bedrijf de aandelen op een publieke markt gaat verkopen of het gehele bedrijf wordt overgenomen. Zelfs voor een succesvol bedrijf is het echter onwaarschijnlijk dat een beursgang of volledige verkoop plaats zal vinden binnen een paar jaar nadat een investeerder heeft geïnvesteerd in het bedrijf.

Zeldzaamheid van dividenden bij start-ups
Start-ups betalen zelden dividend uit. Dit betekent dat als een investeerder investeert in het eigen vermogen van een bedrijf op het platform, dat het ondanks eventueel succes onwaarschijnlijk zal zijn dat men geld terug verdient via dividend of andere winstuitkeringen. Eventuele winst zal gemaakt moeten worden via verkoop van de aandelen van het bedrijf. Zelfs voor een succesvol bedrijf is het onwaarschijnlijk dat dit plaats zal vinden binnen een paar jaar nadat een investeerder heeft geïnvesteerd in het bedrijf.

Verwatering bij toekomstige financieringsrondes
Bij elke investering in eigen vermogen die via het platform verkregen wordt, kan verwatering optreden. Dit betekent dat als het bedrijf additioneel kapitaal ophaalt in een latere fase, het opnieuw aandelen van het bedrijf uitgeeft aan nieuwe investeerders. Op deze manier vermindert het percentage aandelen per investeerder in het bedrijf. Deze nieuwe aandelen zouden ook een zeker preferent dividendrecht, resultaten uit verkopen of andere rechten kunnen bevatten die in het nadeel van de investeerder werken. Een investering kan ook verwateren door het uitgeven van aandelenopties aan de medewerkers, de leveranciers of andere partijen verbonden aan het bedrijf.


Juridische structuur

De uitgevende instelling Brancheteers Nederland B.V. is een besloten vennootschap, opgericht op 26 oktober 2016 en gevestigd in Utrecht onder het KvK-nummer 67175376. Het adres van de uitgevende instelling is Atoomweg 63, Kamer B101, 3542 AA Utrecht.

De website van de uitgevende instelling is https://sneleentaxi.nl

Contactpersoon: Bram de Bruin. Hij is te bereiken via symbid@sneleentaxi.nl of +31302271792.

De uitgevende instelling wordt bestuurd/beheerd door Brancheteers Holding BV.

Update_thumb_earnrake3
Sven Braam
CEO - Algemeen Directeur

Sven is in 1996 begonnen met ondernemen op Internet. Eerst als hostingprovider, later in de affiliate-marketing. Als professioneel en gesponsorde pokerspeler heeft hij alles geleerd over ROI (Return on Investment), wat het fundament heeft gelegd voor al zijn beslissingen die hij nu maakt. Sven is het creatieve brein, snapt de vertaalslag van tech naar product en bepaalt mede de strategische koers.

Update_thumb_earnrake2
Bram de Bruin
CCO - Commercieel Directeur

Bram heeft Bedrijfskunde gestudeerd en in zijn jonge jaren het internationale tenniscircuit bestormd. Hij heeft veel sales-ervaring opgedaan in het MKB+ bij Canon, DAS en ReachLocal. Bram denkt groot en handelt pragmatisch. Met zijn open persoonlijkheid weet hij de juiste snaar te raken. Bram is verantwoordelijk voor de commerciële koers van sneleentaxi.

Update_thumb_jorrit
Jorrit van Wijk
COO - Operationeel Directeur

Jorrit heeft Sociologie gestudeerd in Utrecht. Tijdens zijn studie heeft hij enkele jaren gepokerd, waarbij hij statistiek, psychologie en analytisch vermogen succesvol wist te combineren. Jorrit is de man op de achtergrond die ervoor zorgt dat alle radartjes blijven draaien. Hij is het operationele hoofd en beheert de kas. Gekscherend wordt Jorrit ook wel de muggenzifter van het bedrijf genoemd.

Update_thumb_areeb
Areeb Laloe
CTO - Technisch Directeur

Areeb is als CTO verantwoordelijk voor de technische kant van sneleentaxi. Hij 'spreekt' 8 programmeertalen vloeiend en denkt dagelijks na hoe het platform nog schaalbaarder, sneller, stabieler en veiliger gemaakt kan worden. Areeb programmeert sinds zijn 14e en neemt 12 jaar ervaring met zich mee. Hij is onlosmakelijk verbonden met zijn laptop.

Update_thumb_remco
Remco van der Panne
Business Developer

Remco bouwt aan nieuwe en sterke partnernetwerken via zowel directe als indirecte kanalen. Nadat een samenwerking tot stand is gekomen, houdt hij de kwaliteitsnormen nauw in de gaten en verhoogt de succespercentages. Remco heeft veel sales en management-ervaring opgedaan bij o.a. Bosch. Hij staat bekend om zijn immer positieve humeur.

Update_thumb_eva
Eva Huijts
Brand Manager

Eva is verantwoordelijk voor de branding van sneleentaxi. Ze houdt zich onder meer bezig met de diverse social media kanalen, de e-mailmarketing en het bedenken van leuke acties en evenementen. Eva begeleidt tevens enkele creatieve stagiairs.

Update_thumb_tom
Tom Hoogland
Online Marketeer

Tom is de online marketing specialist van sneleentaxi. Hij optimaliseert de campagnes (Adwords / Bing / Facebook) op dagelijkse basis en bedenkt en bouwt tevens de technische realisaties van marketing automation tools, zoals bijvoorbeeld ActiveCampaign. Op vrijdag krijgt hij graag een goed lesje tafeltennis.

Update_thumb_logo_sneleentaxi_transparant
Overige teamleden

Naast het kernteam, werkt sneleentaxi met een wisselende mix van jonge, creatieve en enthousiaste mensen. Er zijn al meerdere stagiairs doorgegroeid naar een vaste baan. Sneleentaxi is altijd op zoek naar nieuwe mensen die een bijdrage kunnen leveren. Open sollicitaties zijn meer dan welkom.

Het product

Bij sneleentaxi kun je online heel eenvoudig en vanuit heel Nederland een taxirit boeken. Dit kan naar een luchthaven, evenement of een andere locatie naar keuze. Je kunt bij je boeking kiezen voor een reguliere taxi, taxibusje of een luxe taxi. Later dit jaar zal het ook mogelijk zijn om een elektrische taxi te boeken. Bedrijven kunnen een speciaal zakelijk account aanmaken. Doordat de prijs van de rit direct inzichtelijk is en deze van tevoren betaald wordt, weet de klant precies waar hij aan toe is.


Nadat een rit bij sneleentaxi is geboekt, wordt deze automatisch in het systeem gezet. Vervolgens gaan er notificaties uit naar alle taxibedrijven die bij sneleentaxi zijn aangesloten in deze regio. Deze taxibedrijven kunnen er zelf voor kiezen of ze de rit willen rijden en voor welke prijs. Dit gaat volgens een uniek oplopend veilingsysteem. In de afbeelding hieronder een voorbeeld van hoe deze veiling in zijn werk gaat.


Veiling sneleentaxi


Zodra een taxibedrijf de rit heeft geaccepteerd, gaat er automatisch een bevestigingsmail naar de boeker, met daarin de gegevens van zijn of haar vervoerder. Tevens wordt de rit inclusief alle details automatisch in de agenda van de vervoerder gezet.


Momenteel kun je op sneleentaxi.nl tot 6 uur van tevoren een taxi boeken via het online boekingssysteem. Voor aanvragen korter van tevoren heeft sneleentaxi in het hele land samenwerkingen met lokale vervoerders. Dit is het zogenoemde "oude platform", waarbij de boekingen telefonisch plaatsvinden. Hierbij is echter veel meer menselijk handelen nodig en kan de beschikbaarheid niet altijd gegarandeerd worden.

Een van de voornaamste speerpunten van sneleentaxi de komende tijd is om deze platformen verder met elkaar te integreren, waardoor zoveel mogelijk boekingen online gemaakt, geveild én gereden kunnen worden.

Uniek

Sneleentaxi is op meerdere punten anders dan andere bedrijven binnen de taximarkt:

Unique selling points sneleentaxi

Verdienmodel

Sneleentaxi heeft meerdere verdienmodellen. 

 • De belangrijkste inkomstenbron is de marge per rit die sneleentaxi overhoudt. Gemiddeld is deze marge momenteel 17 procent, maar sneleentaxi verwacht dat deze in de loop van 2018 stijgt naar gemiddeld 20 procent. Dit door extra opties aan te bieden aan de passagier (bijvoorbeeld het toevoegen van een kinderstoeltje), de veiling steeds verder te optimaliseren en de juiste vervoerders aan het platform te binden.
 • Vervoerders betalen eenmalig aansluitkosten om toegang te krijgen tot het platform en de ritaanvragen. Deze aansluitkosten zijn momenteel €299. 
 • Er zijn abonnementskosten van €20 per maand per vervoerder bij het minimaal afnemen van 10 ritten per maand. 
 • Op het "oude platform" (zie Het product en Huidige status) hanteert sneleentaxi een commissie van €3 per rit. In 2017 werden er door het hele land ruim honderdduizend telefonisch geboekte ritten uitgevoerd.

Daarnaast worden de ritten die bij sneleentaxi online worden geboekt, direct afgerekend. Deze worden pas in de maand na uitvoering, uitbetaald aan de vervoerder. Dit zorgt voor een gezonde liquiditeit bij sneleentaxi, waardoor het bedrijf veel minder dan andere scale- of start-ups te maken heeft met problemen op dit gebied.

Schaalbaarheid

Sneleentaxi heeft een ijzersterk fundament. Schaalbaarheid is altijd key geweest en zal dit ook altijd blijven. Alle processen zijn zoveel mogelijk geautomatiseerd en het platform is er technisch op ingericht dat het kan worden aangepast voor andere landen.

De uitdaging bij opschaling naar het buitenland ligt voornamelijk in het vinden van een betrouwbaar netwerk van nieuwe vervoerders en het aanleren van de finesses van lokale marketing in deze landen.

Huidige status

2015-2017
Sneleentaxi bestaat met het "oude platform", waarbij mensen telefonisch een taxi kunnen bestellen, sinds begin 2015. Sindsdien is hard gewerkt aan het vergroten van het vervoerdersnetwerk, het verbeteren van de dienstverlening en het optimaliseren van de website.


In maart 2017 is sneleentaxi van start gegaan met het "nieuwe platform", waarbij ritten van en naar de luchthaven online geboekt kunnen worden. De eerste boekingen kwamen al snel binnen en het bleek zowel aan de klant- als aan de vervoerderszijde goed te bevallen. In de maanden erna volgde een exponentiele groei in het aantal boekingen met als uitschieter de maand juli met een omzet van €177.000.

Sneleentaxi werkt inmiddels met meer dan 300 vervoerders die meer dan 5.000 voertuigen vertegenwoordigen. Over heel 2017 heeft sneleentaxi een omzet van bijna €1 miljoen gerealiseerd.

2018
In 2018 groeit sneleentaxi volgens schema en is het voornemens de omzet van 2017 te verdrievoudigen. Er is technologisch enorm veel progressie geboekt op het platform en er zijn veel extra kanalen bijgekomen om boekingen te realiseren. Zo vindt er inmiddels geautomatiseerde e-mailmarketing via ActiveCampaign plaats en zal er spoedig een referral marketing systeem worden geïmplementeerd.


Tevens is de mogelijkheid om luxe vervoer te boeken toegevoegd en is het zeer binnenkort mogelijk om vervoer te boeken van A naar B (en dus niet alleen meer van of naar de luchthavens). Hierdoor kan sneleentaxi partnerships aangaan met evenementen en locaties zoals cruise terminals, hotels en klinieken.


Daarnaast is het platform uitgebreid zodat ook bedrijven bij sneleentaxi makkelijker kunnen boeken. Zij krijgen tal van extra functionaliteiten, precies op hun wensen afgestemd. In plaats van rondslingerende bonnetjes en wisselende contactpersonen krijgen bedrijven van sneleentaxi één account, één aanspreekpunt en één factuuroverzicht.


Verder is sneleentaxi momenteel ver gevorderd met een WBSO-aanvraag. In het derde kwartaal van 2018 wordt hier naar verwachting een definitief akkoord op gegeven door de subsidieverstrekker.

Verdere ontwikkelingen

Alle technologie wordt in huis ontwikkeld en het platform wordt continu geoptimaliseerd. In onderstaande afbeelding volgt een concreet overzicht van de geplande ontwikkelingen.

Roadmap

Doelgroep

De klantsegmenten van sneleentaxi zijn onderling afhankelijk, waardoor het als “multi-sided” platform fungeert. Aan de ene kant zijn er de vervoerders, die worden aangesloten op platform en aan wie de ritten worden aangeboden. Dit zijn zowel zzp’ers met één auto als taxicentrales met meerdere auto’s.

Aan de andere kant heeft sneleentaxi eveneens een gesegmenteerd klantprofiel. Enerzijds zijn dit particulieren die op zoek zijn naar een voordelige en prettige vervoerder. Anderzijds richt sneleentaxi zich op bedrijven. Zij krijgen een eigen account waarmee ze zeer eenvoudig vervoer kunnen bestellen en krijgen daarnaast tal van extra functies.


De meeste ritten die online geboekt worden, zijn momenteel van mensen die op reis gaan of zijn geweest en daarvoor van of naar een luchthaven willen worden gebracht. De gemiddelde duur van deze ritten is 35 minuten.

Gekeken naar de personen die de meeste boekingen hebben gedaan, zijn op particulier gebied de twee belangrijkste doelgroepen momenteel 45-54- en 35-44-jarigen. Bij bedrijven wordt in het begin qua acquisitie gericht op reisbureaus, hotels, klinieken en bedrijfsverzamelgebouwen. 

Marktomvang

Taximarkt in Nederland:

Jaarlijks aantal KM ~2.000.000.000
Totale jaaromzet ~€1.200.000.000
(Bron: Rabobank, 2016)

Deze omzet komt voor ongeveer 25% van instant vervoer (straattaxi) en voor 75% van vooraf geboekt (contract)vervoer. Onder contractvervoer vallen vele soorten vervoer, het platform van sneleentaxi richt zich op een deel hiervan. Wat betreft instant vervoer kan en wil sneleentaxi alle ritten in Nederland verzorgen.

Concurrentie

Bij het bekijken van de concurrentie wordt een onderscheid gemaakt tussen vooraf geboekt vervoer en instant vervoer. Belangrijke spelers in het vooraf geboekte vervoer zijn momenteel: Gogido, TaxiTender, taxiboeken en Taxi2Airport. Sneleentaxi is qua prijsniveau momenteel van al deze partijen over de breedte genomen het scherpst geprijsd.

In het instant vervoer zijn partijen als Uber, Appacab en taxiboeken concurrenten, alsmede diverse lokale apps van regionale taxibedrijven. Daar sneleentaxi voor het instant vervoer op dit moment nog met het oude platform werkt en de prijzen grotendeels op de meter gaan, is het hier momenteel nog aan de dure kant. Met het samensmelten van de platformen wil sneleentaxi een prijsvechter zijn met iets hogere tarieven dan Uber, maar vele malen lager dan de reguliere taxibedrijven.

Sneleentaxi scoort van alle online boekingplatforms in Nederland de hoogste klantbeoordeling, op basis van duizenden reviews:

Sneleentaxi          9.3

Taxi2airport          9.1

Gogido                 8.5

Taxitender            6.6

Taxiboeken          6.0

(peildatum 31-5-2018)


Huidige klanten

Met het platform voor vooraf geboekt vervoer heeft sneleentaxi sinds de lancering in maart 2017 meer dan 50.000 passagiers vervoerd.

Met het platform voor direct vervoer heeft sneleentaxi sinds de oprichting in februari 2015 meer dan 500.000 passagiers vervoerd.

Feedback van klanten

Sneleentaxi heeft in de afgelopen jaren een hoop fans verzameld en is heel trots op zijn gemiddelde van 9.3, het hoogste cijfers in de taxibranche. Dagelijks ontvangt sneleentaxi leuke klantbeoordelingen. Hieronder staan enkele voorbeelden van recente reviews door passagiers.

Reviews KiyOh

Nieuwe klanten

Sneleentaxi gaat zijn klantenkring uitbreiden door:

 • een app te lanceren die het in heel Nederland mogelijk maakt om met één druk op de knop direct een taxi te bestellen,
 • het platform meertalig te maken zodat buitenlandse mensen eenvoudiger kunnen boeken,
 • bedrijven die taxi's bestellen aan te sluiten op het platform,
 • meerdere vormen van vervoer aan te bieden, zoals directie-vervoer en touringcars,
 • een uniek referral systeem te implementeren waarmee vaste klanten tegoed krijgen om gedeeltelijk uit te delen aan hun vrienden en de rest als beloning van sneleentaxi te ontvangen.

Verkoopverhaal

Sneleentaxi hanteert voor zijn passagiers een prijsniveau dat ver onder dat van de gemiddelde taxi ligt (70% lager t.o.v. ritprijzen op de meter). Sneleentaxi kan leveren in heel Nederland dankzij het netwerk van meer dan vijfduizend voertuigen.

Het boekingsproces is volledig geautomatiseerd en het is erg eenvoudig om een taxi te bestellen. De boeker krijgt de gegevens van zijn of haar vervoerder direct inzichtelijk. Ook ontvangt hij een factuur van de taxirit. De boeker kan zelf heel eenvoudig een rit annuleren of wijzigen in zijn persoonlijke account. Zie voor een korte inkijk in de klantomgeving onderstaande afbeelding.


Voor zakelijke passagiers biedt sneleentaxi een platform waar bedrijven eenvoudig herhaalboekingen kunnen doen, een duidelijk factuuroverzicht krijgen en populaire routes kunnen toevoegen. Tevens kan er per medewerker een apart account worden aangemaakt. Bedrijven die landelijk opereren hoeven hierdoor niet meer apart met allerlei lokale taxibedrijven aparte afspraken te maken of verschillende bonnetjes in te boeken. Sneleentaxi biedt hen een veel voordeligere keuze, eenvoud, overzicht en gemak.


Begin 2019 zal sneleentaxi een nieuwe app lanceren waardoor passagiers met één druk op de knop een taxi ter plekke kunnen bestellen vanuit heel Nederland. De klant wordt vervolgens live geïnformeerd door wie hij wordt opgehaald en waar de taxi zich bevindt. Deze app is volledig geïntegreerd met de accounts op de website en de aangesloten vervoerders.

Gedaan tot nu toe

De afgelopen drie jaar is de omzet van sneleentaxi jaarlijks onafgebroken gegroeid met meer dan 250 procent. Er is flink geïnvesteerd in het automatiseren van bedrijfsprocessen en doorontwikkeling van het platform (de software), waardoor alles schaalbaar is opgebouwd.


De website wordt maandelijks geoptimaliseerd met behulp van VWO voor het valideren van A-B tests. Er draaien meerdere campagnes op verschillende kanalen (Google Adwords, Facebook, Instagram en e-mailmarketing via ActiveCampaign). Er wordt enorm veel geanalyseerd binnen Google Analytics om tegenvallende conversie te begrijpen en aan te passen of kansen te ontdekken.


Daarnaast werkt sneleentaxi met Intercom voor het afhandelen van binnenkomende chats. Hiermee kunnen ook gesegmenteerd berichten worden gestuurd aan gebruikers. Tevens is Intercom zo ingericht dat alle klantgegevens automatisch opgeslagen worden, waardoor bij vragen van de klant direct alle gegevens beschikbaar zijn.

Voor een uitgebreid overzicht van alle keuzes die zijn gemaakt op technisch vlak kun je de bijlage "Gebruikte technologie" raadplegen.

Marketing & sales kanalen

Sneleentaxi verkoopt zijn product (taxiritten) momenteel via de website, telefonisch en de app (versie 1).

In 2017 is Google Adwords het grootste kanaal geweest om producten te promoten. Daarnaast zijn er succesvolle remarketing-campagnes gelanceerd via het Google Display Netwerk en Facebook. Verder komt er sales uit diverse social kanalen (Instagram, Twitter, Facebook en LinkedIn). Google heeft sneleentaxi tevens toegelaten tot haar beta programma waarbij sneleentaxi betaalt per conversie in plaats van per klik op displaycampagnes. 

In 2018 heeft sneleentaxi tevens een start gemaakt met het gebruiken van e-mailmarketing via ActiveCampaign en is er een affiliate-programma gestart via TradeTracker.

In 2018 zal de verkoop van ritten verder worden uitgebreid met de mobiele app (versie 2, momenteel nog in ontwikkeling). Daarnaast zal er telefonische verkoop van zakelijke accounts (met follow-up e-mail marketing) plaats gaan vinden.

Marketing doel

Affiliate marketing: Door het geven van een commissie aan websites die sneleentaxi promoten, wordt het bereik vergroot. Sneleentaxi doet dit overigens alleen op sites die daadwerkelijke content bieden of een specifieke doelgroep aan zich hebben gebonden die anders niet of moeilijk bereikt kan worden. Met 'kortingsvoucher'-websites doet sneleentaxi bijvoorbeeld geen zaken, maar met 'cashback'-partijen (die hun eigen klantendatabase hebben) weer wel.

E-mail marketing: Met behulp van slimme marketing automation flows stimuleert sneleentaxi betere merkbeleving en hogere recurring business onder bestaande klanten. Sneleentaxi is in staat om daadwerkelijk alles te meten na het versturen van bepaalde e-mails en stuurt continu bij om hier een optimale setting in te vinden.

Referral marketing: In 2018 start sneleentaxi met een uitgebreid in huis gemaakt referral programma waarmee bestaande passagiers worden omgezet in promotors. Sneleentaxi geeft daarbij een vergoeding voor het aanbrengen van nieuwe passagiers. Dit zorgt voor een verhoging van het aantal ritten en draagt tevens bij aan betere klantbeleving.

Social media: Sneleentaxi gebruikt social media voornamelijk om de merkbeleving compleet te maken. Zowel voor passagiers, als voor vervoerders en eventueel nieuw personeel.

Gebruik van de opgehaalde gelden


Rendement

Je investeert in een lidmaatschap van de Sneleentaxi Crowdfunding Coöperatie U.A.

Voor elke succesvolle uitgifte van aandelen aangeboden via Symbid Coöperatie U.A. wordt er voor de investeerders een nieuwe investeringscoöperatie opgezet, één per uitgevende instelling. Dit gebeurt alleen op het moment dat het minimale benodigde doelbedrag is bereikt. Investeerders kopen indirect aandelen in de uitgevende instelling door te investeren in de coöperatie. Als investeerder ontvang je certificaten van de coöperatie ter waarde van jouw investering.

De functie van de investerings coöperatie is niet alleen financieel, voor de ondernemer is de coöperatie ook een mogelijkheid om zijn investeerders te betrekken bij de bedrijfsvoering. De ondernemer kan de investeerders om advies vragen via de coöperatie. De coöperatie treedt ook op als de aandeelhouder haar juridische advies nodig heeft voor beslissingen binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld op het moment dat het aandelenkapitaal wordt uitgebreid.

De lidmaatschappen (en dus de investering) zijn beperkt overdraagbaar. Er moet namelijk eerst toestemming gevraagd worden aan het bestuur van de coöperatie.

Meedoen en aandeelhouder worden kan vanaf €20.


De investeringscoöperatie zal het totaal aan opgehaalde gelden gebruiken om normale aandelen te verkrijgen in Brancheteers Nederland B.V. De minimale opbrengst van de uitgifte is €300.000 en vertegenwoordigt een aandelenpercentage in Brancheteers Nederland B.V. van 7,5%.

Het rendement wordt uitgekeerd in de vorm van dividend of door de verkoop van de coöperatie na een waardestijging van het bedrijf. Wanneer de kasstromen van het bedrijf het toelaten ontvangt de belegger het dividend jaarlijks. Tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering zal de gemaakte winst bepalen hoeveel van deze winst als dividend uitgekeerd kan worden. De dividenden zullen eerst worden uitgekeerd aan de investeringscoöperatie. Hierna zal er gekeken worden naar het aantal certificaten en ingelegde bedragen per lid, om te bepalen op hoeveel dividend elk lid recht heeft. Er kan geen garantie worden afgegeven dat er dividenden uitbetaald gaan worden.

Meer informatie over het dividendbeleid is te vinden in de aandeelhoudersovereenkomst tussen Brancheteers Nederland B.V. en de investeringscoöperatie. Deze is te vinden onder de overige bijlagen.

Het rendement wordt niet vergoed uit de inleg van (andere) beleggers cq. aandeelhouders en founders. Er zijn naast de beleggers geen andere personen die inkomsten (anders dan als bedoeld onder ‘kosten’) ontvangen uit hun investering.

Risico's

Zie voor een uitgebreide omschrijving van de risico's de sectie "risico's" in onder "samenvatting" bovenaan deze pagina.

Verklaringen uitgevende instellingen

Corporate Governance Code
Aangezien de Nederlandse corporate governance code slechts van toepassing is op vennootschappen met statutaire zetel in Nederland waarvan aandelen of certificaten van aandelen zijn toegelaten tot de officiële notering van een van overheidswege erkende gereglementeerde markt (effectenbeurs), past de Uitgevende Instelling (net beursgenoteerd) deze code niet toe.


Potentiële tegenstrijdige belangen
Er is geen sprake van (potentiële) belangenconflicten tussen de plichten jegens de Uitgevende Instelling van de leden van het Bestuur van de Uitgevende Instelling enerzijds en hun eigen belangen en/of andere verplichtingen anderzijds.


Procedures
Er zijn geen overheidsingrepen, rechtszaken of arbitrages, met inbegrip van dergelijke procedures die, naar beste weten van de Uitgevende Instelling hangende zijn of kunnen worden ingeleid, over een periode van ten minste de voorafgaande 12 maanden die een invloed van betekenis kunnen hebben of in een recent verleden hebben gehad op de financiële positie of rentabiliteit van de Uitgevende Instelling of de groep waartoe de Uitgevende Instelling behoort.


Cijfers
De financiële cijfers in dit Informatiememorandum zijn opgesteld door Rijnraad accountants en niet gecontroleerd, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.


Symbid en het platform

Enige achtergrond Symbid
De activiteiten van Symbid bestaan grotendeels uit het aannemen en doorgeven van orders voor retail, vermogende en professionele beleggers. Door middel van haar activiteiten ondersteunt SC de interactie tussen betrokken beleggers en vooruitstrevende startende en groeiende bedrijven in het MKB in Nederland. Het gaat daarbij om de financiering van verschillende soorten projecten die met een betrokken groep investeerders of ambassadeurs positieve impact op de maatschappij realiseren. Ons platform verzorgt online een niet gepersonaliseerde aanbeveling bij een breed publiek door organisaties in staat te stellen om haar project op een transparante en financieel gedegen wijze te profileren en de relatie met haar financiers/beleggers professioneel op te bouwen en te onderhouden.

Verbonden agentschap
Symbid Coöperatie UA heeft een zoals gedefinieerd in de Wet Financieel Toezicht (Wft) Verbonden Agentschap met de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid genaamd, Ilfa Tools & Service B.V.; Ilfa is een beleggingsonderneming in de zin van de Wft, heeft hiervoor een vergunning van de AFM ontvangen als bedoeld in artikel 2:96 Wft en staat hiermee onder toezicht van de AFM.

Overige bij de uitgifte betrokken partijen

Structuur
Bij de uitgifte vervullen de volgende rechtspersonen een belangrijke rol:

 • Brancheteers Nederland B.V., de Uitgevende Instelling, statutair gevestigd in Utrecht, kantoorhoudende aan Atoomweg 63 Kamer B101, Utrecht en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 67175376;

 • Symbid Crowdfunding, een handelsnaam van Symbid Coöperatie UA., een coöperatieve vereniging met uitgesloten aansprakelijkheid, statutair gevestigd te Rotterdam, kantoorhoudende aan Marconistraat 16, Rotterdam en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 52466825;

 • De nog op te richten investeringscoöperatie Sneleentaxi Crowdfunding Coöperatie UA, Een coöperatieve vereniging met uitgesloten aansprakelijkheid, statutair gevestigd te (nog op te richten) kantoorhoudende aan (nog op te richten) en ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer (nog op te richten).

De investeringscoöperatie vervult een rol binnen het Symbid Crowdfunding concept voor aandelen crowdfunding. Alle deelnemende investeerders worden gebundeld in één op te richten investeringscoöperatie vormen uit hun midden een bestuur met 3 bestuurders. De investeringscoöperatie geeft overdraagbare certificaten uit aan haar leden in ruil voor een inleg, van welke de coöperatie vervolgens het op het Symbid Crowdfunding platform overeengekomen aandelenpercentage in de onderliggende uitgevende instelling verkrijgt.