Creditsafe

Alle leningcrowdfunding investeringsmogelijkheden van Symbid bevatten een kredietrapportage van Creditsafe Nederland. Deze rapportages geven een duidelijk beeld van het betaalgedrag van de onderneming die geld wil lenen. Benieuwd naar meer details over de score tot stand komt? Zie hieronder.

Bekijk hier het rapport


Bedrijfsspecifieke informatie

Het rapport dat u hier in pdf kunt inzien, bevat de Creditsafe score van DineRate BV, het moederbedrijf van CareRate BV. Waarom? Zoals te lezen in de pitch zal DineRate BV (Holding) met de overige aangesloten entiteiten DineRate Nederland BV en CareRate BV als groep debiteur zijn voor deze lening. De kernactiveiten voor deze groep vloeiden tot nu toe voort uit DineRate BV/ DineRate Nederland BV. Daarom biedt de score voor DineRate BV het meest realistische beeld.

Over de creditscore

Uit de berekeningen die Creditsafe uitvoert, resulteert een kredietwaardigheidsscore van de onderneming op een schaal van 0 tot 100 , met als omschrijving:

74 - 100 Zeer goede kredietwaardigheid.

59 - 73 Goede kredietwaardigheid.

37 - 58 Kredietwaardig.

27 - 36 Krediet op onderpand.

0 - 26 Bij voorkeur geen krediet verstrekken.


Creditsafe berekent kredietwaardigheidsscores van bedrijven door middel van statistische analyses van de gehele Nederlandse bedrijfsbevolking over een bepaalde periode. Door de kenmerken van de bedrijven te bekijken die slecht presteren, kan Creditsafe succesvol voorspellen met welke bedrijven het hoogstwaarschijnlijk in de toekomst ook slecht zal gaan. Factoren die van invloed zijn op de totstandkoming van de score:


- Faillissementsinformatie.

- De rechtsvorm van het bedrijf.

- Datum van integratie.

- Hoofdbureau-indicator.

- Aantal werknemers.

- Aantal dochtermaatschappijen.

- Kapitaal van houdstermaatschappij.

- Kapitaal van dochtermaatschappijen.

- Vestigingslocatie van het bedrijf.

- Importeur/Exporteur.

- Activiteit beschrijving.


Financiële informatie:

- Vorige ratio.

- Huidige schuldverhoudingen.

- Activiteit van de aandeelhouders.

- Geplaatst kapitaal.

- Liquide middelen / huidige aansprakelijkheden.


Over Creditsafe

De informatierapporten van Creditsafe zijn erkend door de AFM als goedgekeurde creditscoring voor crowdfundingleningen. Creditsafe Nederland is onderdeel van de Creditsafe Group. Wereldwijd bedient Creditsafe meer dan 70.000 klanten en is ´s werelds meest gebruikte provider in online bedrijfskredietinformatie. Creditsafe is begonnen in Noorwegen in 1997, maar heeft nu het hoofdkantoor in Cardiff.