Investeren

 

Word aandeelhouder van een bedrijf waar jij in gelooft en profiteer mee van toekomstige groei.

 

 

Start direct

Met crowdfunding van Symbid kan iedereen nu eenvoudig investeren in veelbelovende bedrijven, vanaf €20,- of veel meer. Alles via een Nederlandse structuur.

 

 

some_text some_text some_text

Selecteer zelf een onderneming waar je in gelooft.

Investeer een bedrag naar keuze. Dat kan al vanaf €20, maar meer kan natuurlijk ook. Alles volledig online en via een beproefde Nederlandse juridische structuur.

Word aandeelhouder in de onderneming en profiteer mee van toekomstige groei van het bedrijf.

 

 

 

2 vormen van aandelen financiering

Bij Symbid kan je op 2 manieren aandeelhouder worden in bedrijven.

 

 

 

Aandelen

Converteerbare obligatie

Investeer nu en word direct aandeelhouder in de onderneming.

Investeer nu in een onderneming en je krijgt de mogelijkheid om in de toekomst jouw investering te converteren naar een aandeel in het bedrijf, met een korting ten opzichte van andere investeerders die instappen in later financieringsrondes.

 

 

meer informatie over converteerbare obligatie & aandelen crowdfunding

 

 

 

Eenvoudig en verantwoord

Investeren in bedrijven brengt risico’s met zich mee, maar Symbid zorgt ervoor dat alles goed is geregeld voor u en dat het investeringsproces veilig is.

 

 

Eenvoudig

Transparantie

Veilig

In enkele minuten maakt u heel eenvoudig een account aan en kunt u beginnen met investeren.

Elke onderneming geeft een uitgebreide omschrijving van de plannen en houdt u als aandeelhouder op de hoogte van de voortgang.

Uw geld is absoluut veilig. Alle geldstromen worden beheerd door een aparte Stichting derdengelden en staan onder toezicht van de AFM en DNB.

 

AFM vergunning

Symbid Coöperatie UA opereert als verbonden agent van ILFA Tools & Services BV onder MiFID regulering. Door deze samenwerking is Symbid 1 van de 5 crowdfunding platforms in Nederland die opereert onder een vergunning terwijl de meeste andere crowdfunding platforms opereren onder een ontheffing. Dit betekent dat Symbid een zwaardere zorgplicht heeft richting de crowdfunding investeerders. Symbid vindt het belangrijk dat de belangen van investeerders en ondernemers zo goed mogelijk worden behartigt.

 

 

 

 

Goede investeringsmogelijkheden

Ondernemingen komen niet zomaar bij Symbid op het platform. Symbid zorgt ervoor dat de informatie in de pitch compleet is, er geen feitelijke onjuistheden in staan en dat er voldoende onderbouwing aanwezig is zodat u als investeerder een weloverwogen investeringsbeslissing kunt nemen. Toch nog vragen? Via ons platform kunt u de ondernemer direct vragen om verdere verheldering waar nodig.

 

 

Ondernemer meldt zich aan

Uitgebreide voorbereiding

Campagne live

Zodra een ondernemer zich meldt, doen we een eerste check of het mogelijk een interessante investeringsmogelijkheid kan zijn.

Wij checken de hele pitch. Is het verhaal en de onderbouwing helder? Zijn de financiële gegevens compleet.

Pas als alles is goedgekeurd, komt de campagne op het Symbid platform. Op basis van de gepresenteerde informatie kunt u zelf beoordelen of de investeringsmogelijkheid interessant is.

 

 

No cure, no pay

Als u overweegt te investeren in een onderneming weet u uiteraard nog niet of de crowdfunding campagne het gaat halen. Geen zorgen, als de crowdfunding campagne het doelbedrag niet behaalt krijgt u uw geld uiteraard gewoon terug.

 

 

 

Heldere kosten

 

Administratieve kosten

Over het bedrag dat je investeert, betaal je eenmalige kosten van 1%.

 

 

 

 

   

Bekijk de bedrijven waar je in kunt investeren