Partners

Symbid werkt samen met diverse wereldwijde business partners om start-ups en kleine bedrijven te financieren op de meest transparante en efficiënte manier mogelijk. Onze naaste partners staan hieronder vermeld.

 

Ilfa is een ervaren financieringsspecialist die al meer dan 20 jaar bedrijven en instellingen begeleidt bij complexe financieringsvraagstukken. Sinds 2013 beschikt Ilfa over een vergunning als Beleggingsonderneming.

 

Symbid Coöperatie UA opereert als verbonden agent van Ilfa Tools & Services BV onder MiFID regulering. Door deze samenwerking is Symbid 1 van de 5 crowdfunding platforms in Nederland die opereert onder een vergunning terwijl de meeste andere crowdfunding platforms opereren onder een ontheffing. Dit betekent dat Symbid een zwaardere zorgplicht heeft richting de crowdfunding investeerders. Symbid vindt het belangrijk dat de belangen van investeerders en ondernemers zo goed mogelijk worden behartigt.


 

Knab Crowdfunding richt zich op lening crowdfunding en helpt ondernemers aan een snelle en gedegen lening van maximaal €2.5 miljoen. Investeerders kunnen investeren in ondernemers in ruil voor een mooi rendement.

 

De samenwerking onderstreept de gedeelde visie dat het in het belang is van ondernemingen dat, afhankelijk van de balans, moet worden gekozen voor de juiste financiering en dat er meer mogelijkheden zijn wanneer verschillende vormen van financiering worden gecombineerd. Binnen de samenwerking zal Knab kanten die eigen vermogen willen financieren doorverwijzen naar Symbid. Symbid zal op haar beurt klanten doorverwijzen naar Knab wanneer zij op zoek zijn naar een crowdfundlening.


 

Credion is een in 2001 opgerichte financiële adviesorganisatie die zich als enige in Nederland heeft gespecialiseerd in het aantrekken van vreemd én eigen vermogen voor MKB-bedrijven. Met meer dan 25 kantoren en 60 professionele adviseurs heeft Credion een unieke positie in een landelijk financieringsnetwerk. Het credo van deze onafhankelijke organisatie luidt: “Credion realiseert geld om te ondernemen”.

 

Symbid en Credion werken samen om ondernemers op maat gemaakte financiële ondersteuning te verlenen. Samen zorgen ze dat het MKB haar weg vindt naar de juiste vorm van financiering, van de juiste partij, op het juiste moment.


 

BDO Nederland is lid van het internationale netwerk van BDO, dat ontstond in 1963 en wereldwijd actief is met 1264 vestigingen in ruim 144 landen.

 

Symbid en BDO hebben nauw samengewerkt aan de totstandkoming van de fiscaal-juridische constructie die het Symbid netwerk mogelijk maakt, in overleg met de DNB en AFM. BDO treedt momenteel op als Symbid’s accountant en draagt ook zorg voor ondersteuning van de bedrijven die via Symbid worden gefinancierd. 

Intersolve is een Nederlandse financiële instelling die is gespecialiseerd in diensten op het gebied van de afwikkeling van betalingsverkeer en elektronisch geld. Intersolve beschikt over een vergunning als Elektronische Geldinstelling en staat onder toezicht van de DNB en de AFM.

 

Door de samenwerking met Intersolve kan Symbid aan haar investeerders garanderen dat alle betalingen die via het Symbid platform lopen veilig en gegarandeerd zijn. Intersolve verzorgt het gehele financiële proces voor Symbid en beheert de gelden binnen een Stichting Derdengelden.

          

 

Holder, opgericht in 2005, bouwt web applicaties die zowel vooruitstrevend als goed te managen zijn. Holder is een specialist in crowdfundingsoftware en werkt uitsluitend met het ontwikkelframework Ruby on Rails (“rails”). Holder was één van de eerste bedrijven die dit platform zakelijk inzette en werkt nog altijd in de voorhoede van de branche.

 

Symbid’s samenwerking met Holder heeft geresulteerd in een web applicatie die indrukwekkende technologie combineert met gebruiksvriendelijkheid en oogverblindende vormgeving.

Holder logo

 

Sharpe Financial werd in 2012 opgericht door Mark Beers en Frans Gunnink, twee ervaren senior professionals in de financiële communicatie industrie in de Benelux. Sharpe specialiseert zich in communicatie en media relaties. Dankzij decennia aan kennis, ervaring en contacten in de financiële industrie, is Sharpe Financial in staat bedrijven te voorzien van advies en ondersteuning op het gebied van bedrijfscommunicatie en mediarelaties, om zo de marktpositie te versterken.

 

Sharpe Financial ondersteunt Symbid Corp. met communicatie, pers- en investeerders-relaties sinds 2013. Sharpe’s toewijding aan Symbid is gebaseerd op het geloof dat het verhaal van Symbid wereldwijd gehoord moet worden.


 

EBAN is de Europese Handelsorganisatie van Business Angels, groei fondsen en beginnende marktspelers. EBAN is de pan-Europese vertegenwoordiger voor de jonge investeerdersgemeenschap, verspreid over 126 ledenorganisaties uit 41 landen.

 

EBAN is een non-profit organisatie die de belangen van beginnende beleggers in Europa vertegenwoordigt. Als een toegewijd lid van EBAN, onderhoudt Symbid een sterk netwerk van connecties binnen de Europese angel-investeerdersgemeenschap.


 

De European Crowdfunding Network AISBL (ECN) is een professioneel netwerk dat adequaat transparantie, (zelf)regulatie en bestuur op het gebied van crowdfunding promoot. Tegelijkertijd biedt zij een gezamenlijke inspraak in beleidsdiscussies en opbouw van de publieke opinie. ECN werd in 2013 officieel een internationale non-profit organisatie. De organisatie heeft tot doel om het besef dat crowdfunding van groot belang is voor ondernemerschap te vergroten. Daarnaast wil ECN de Europese gemeenschap, cultuur en economie verrijken.

 

Als ECN bestuurslid doet Symbid binnen de organisatie mee op het hoogste niveau. Het ECN ondersteunt Symbid in het onderhouden van dialoog met publieke instituties, beleidsmakers, aandeelhouders en media op Europees, internationaal en nationaal niveau.


 

FIZ advocaten staat voor Financiering, Insolventie en Zekerheid. De aanpak van FIZ advocaten is persoonlijk, praktisch en doelgericht. FIZ advocaten adviseren, stellen contracten op en procederen op het gebied van financieel recht, insolventierecht en het algemene verbintenissen- en goederenrecht. FIZ advocaten is geässocieerd lid van de Vereniging van Financieringsondernemingen in Nederland (VFN).

 

FIZ advocaten biedt Symbid uitgebreide juridische ondersteuning wat betreft het Symbid aandelen- en leningcrowdfunding model. FIZ advocaten helpt Symbid in haar missie om MKB-bedrijven op een professionele en transparante manier te financieren, door middel van onafhankelijke en hoogstaande scoringmodellen en adequate pricing van de gevraagde kredietfaciliteiten.


 

Catena Investments (‘Catena’), opgericht in 2006, is een spin-off van de toonaangevende Europese treasury en risicobeheer organisatie Zanders en gespecialiseerd in de ontwikkeling van hoogstaande financiële tech-oplossingen.

 

Symbid en Catena werken samen om INRISC aan te bieden: een automatische, onafhankelijke kredietrisico scoring en pricingdienst voor Leningcrowdfunding van Symbid.

>