10 May —

Funding en treasury specialist Ilfa Group neemt Symbid over

Ilfa Group zet in op verdere professionalisering van online financieringsmarkt

Roosendaal/ Rotterdam - 10 mei 2019

 

Funding en treasury specialist Ilfa Group heeft het aandelen-financieringsplatform Symbid overgenomen. Ilfa verbreedt hierdoor haar dienstenpalet en biedt naast obligaties nu ook eigenvermogen-financiering aan. Ilfa biedt Symbid technologische oplossingen voor een verdere professionaliseringslag in het portefeuillebeheer. De stap die Ilfa en Symbid nu hebben gezet, past in een trend waarbij de markt van crowdfunding (veelal particulieren) zich dichter naar de professionele financieringmarkt beweegt. Steeds vaker worden ondernemingen gefinancierd door een combinatie van kleinere investeerders, business angels en professionele investeerders.

 

Professionalisering van online financieringsmarkt

Ilfa Group is groot in treasury management software en in bemiddeling in, en structurering van groeifinanciering voor bedrijven en non-profit-instellingen. Symbid is Europees pionier in aandelenfinanciering en heeft toegang tot een enorme groep beleggers en business angels die financiering verstrekken. Ilfa beschikt over rapportage- en monitoring-tools die investeerders via de verschillende funding labels van Ilfa zoals AndersFinancieren en Symbid doorlopend het gewenste inzicht geeft in de voortgang van hun investering. Ilfa Group en Symbid opereren op basis van een vergunning als beleggingsonderneming waarmee ze onder toezicht staan van de AFM en DNB.

Jeroen Bontje, directeur van Symbid: “Met de technologische dienstverlening op treasurygebied van Ilfa kunnen we de kwaliteit van de dienstverlening voor investeerders op ons platform in een keer naar een veel hoger niveau trekken. Professionele investeerder die via ons platform investeren, willen op de hoogte gehouden worden van de financiële voortgang van bedrijven waarin ze investeren.”

 

Volledige spectrum van beleggingen>

Met de overname van Symbid biedt Ilfa Group nu het volledige spectrum van beleggingen aan voor verschillende soorten beleggers, bestaande uit obligaties, converteerbare obligaties en aandelen. Fred van der Stappen, directeur van Ilfa Group: “Symbid is al jaren de toonaangevende partij op het gebied van online aandelenfinanciering. Het team heeft veel ervaring en beschikt over het leidende technologische platform in Europa voor aandelen- en convertible funding. Wij verwachten veel synergie te kunnen behalen bij onze activiteiten.”

Met de verdere professionalisering van de markt nemen ook de eisen van de toezichthouder toe. Schaalgrootte is hierdoor in toenemende mate van belang. Mede door de overname beschikt Ilfa nu over verschillende groepen investeerders. Fred Van der Stappen: “Schaalgrootte is belangrijk en met steeds strakkere toezichtkaders zal een groot deel van de crowdfundingpartijen het in toenemende mate lastig vinden om aan de wet te blijven voldoen. Door de combinatie van onze platformen AndersFinancieren, European Capital Exchange en Symbid komen we in de top van de Nederlandse financieringsplatformen.”

Symbid zal na de overname door Ilfa Group onder het eigen merk actief blijven met dezelfde dienstverlening, maar profiteren van de kennis, expertise en technologie van Ilfa Group. De overname is onder voorbehoud van goedkeuring van DNB.

 

Over Ilfa Group

Ilfa Group heeft als kernactiviteit het helpen van bedrijven en instellingen met het structureren en aantrekken van financiering en het aanbieden van hoogwaardige treasury management software. Onder meer via de platformen AndersFinancieren en European Capital Exchange bedient Ilfa al jarenlang grote en professionele investeerders, en financiert publiek-private projecten in de zorgsector en woningbouw.